Топ-100
Back

ⓘ Areng iku residu ireng isi karbon ora murni kang diasilaké kanthi ngilangaké kandhutan banyu lan komponèn volatil saka kéwan utawa tetuwuhan. Areng lumrahé diga ..



                                               

Roti rata

Roti rata yaiku sawijining jinis roti sing digawe glepung, banyu, lan uyah, banjur digulung dadi adonan sing rata. Akeh roti lapis tanpa ragi, sanajan ana sing ragi, kaya ta pizza lan roti pita. Roti rata wiwit ing ngisor siji milimeter nganti sawetara sentimeter nganti bisa gampang dipangan tanpa diiris. Bisa dipanggang ing oven, digoreng nganggo lenga panas, diobong nganggo areng, dienggo ing wajan panas, tava, comal, utawa kothak logam, lan dipangan seger utawa dikemas lan digawe beku kanggo digunakake mengko.

                                               

Wedang jahe

Wédang jaé punika unjukan mawi bahan pokokipun saking jaé. Caranipun damel wédang jaé kanthi cara tradhisional inggih punika: jaé dipungepuk ngantos setengah ajur. jaé dipunresiki lajeng dipunbakar nganggé areng ngantos mateng. manawi sampun ajur banjur dipuparingaken wonten ing toya ingkang bentèr utawi panas. Manawi remen ingkang manis saged dipunsukani gendhis Jawi.

                                               

Pitik bakar

Ayam Bakar iku sawijining olah-olahan Indonesia lan Malaysia sajian, dumadi saka areng batu - panggang pitik. Ayam bakar secara harfiah tegese "pitik panggang" ing basa Indonesia lan Melayu.

                                               

Frankfurter Würstchen

Sawijining Frankfurter minangka salah sawijining olahan sosis parboiled tipis sing digawe saka daging babi murni ing selubung usus wedhus. Rasa sing disenengi diduweni kanthi metode khusus ngrokok suhu sithik. Kanggo dikonsumsi, sok-sok Frankfurter ora dimasak; mung digawe panas ing banyu panas udakara wolung menit sing ngalangi kulit ora bisa pecah. Saka wektu kanggo wektu, masak ing propana utawa panggang areng. Biasane disajeni nganggo roti, mustar, horseradish lan / utawa salad kentang.

                                               

Siu yuk

Siu yuk minangka salah sawijining macem-macem siu mei, utawa panganan daging panggang, ing masakan Kanton. Iki digawe kanthi manggang kabeh babi kanthi bumbu, kayata uyah lan cuka ing tungku areng ing suhu dhuwur. Babi panggang kanthi kualitas dhuwur duwe kulit asri lan daging sing enak lan lembut. Biasane daging kasebut disajeni kanthi kulit kanthi kulit, nanging kadang disajeni nganggo kecap utawa saus hoisin.

                                               

Tortillon

Tortillon utawa campuran tunggul minangka alat gambar silinder, pungkasane ditutup lan biasane digawe saka kertas sing digulung, digunakake dening para seniman kanggo gawe tenger utawa nyampur tandha sing digawe saka areng, krayon, Conté, potlot utawa piranti nggambar liyane. Tunggul campuran padha karo tortillon nanging luwih dawa, dibungkus luwih kenceng, lan dituding ing sisih loro. Tortillon ngasilake tekstur sing rada beda tinimbang stumps nalika dicampur, lan uga berongga, beda karo tunggul sing padhet. Cara ngresiki piranti iki biasane nyakup lapisan njaba kertas sing wis digunakake ...

Areng
                                     

ⓘ Areng

Areng iku residu ireng isi karbon ora murni kang diasilaké kanthi ngilangaké kandhutan banyu lan komponèn volatil saka kéwan utawa tetuwuhan. Areng lumrahé digawé kanthi manasaké kayu, bathok klapa, gula, balung, lan benda liya. Areng saka kayu bisané kagawé saka kayu jati, kayu mlandhing lan kayu liyané. Areng kang ireng, ènthèng, gampang remuk, lan mèmper batu bara iki kasusun saka 85% nganti 98% karbon, sisané ya iku awu utawa benda kimia liyané.

                                     

1.1. Kagunan Bahan bakar

Kagunan mligi areng ya iku kanggo masak. Areng lumrahé migunani kanggo nggawé masakan kang dipanggang kaya ta saté, utawa masak ing sadhuwuré keren.

Areng iku uga piranti kanggo masak saliyané lenga gas, gas elpiji, kayu obong. Areng iku racaké kanggo masak ing désa-désa kang arang ana lenga gas lan gas elpiji. Ing sapérangan nagara Afrika, areng dipigunakaké déning sapérangan gedhé masarakat minangka piranti masak saben dina. Masak panganan nganggo areng ing njero ruangan duwé risiko mbebayani marang kaséhatan, amarga karbon monoksida kang diasilaké.

Sadurungé Révolusi Indhustri, areng kanggo bahan bakar indhustri metalurgi.

Areng uga bisa kanggo bahan bakar kendharaan motor. Areng utawa kayu diobong ing njero generator gas kayu kanggo ngobahaké montor lan bis. Ing Prancis nalika Perang Donya II, prodhuksi kayu lan areng kanggo kendharaan motor mundhak saka 50.000 ton sadurungé perang dadi 500.000 ton nalika taun 1943.

                                     

1.2. Kagunan Kagunan rupa

Areng dipigunakaké sajeroning kagunan rupa kaya potlot utawa krayon. Médhia iki akèh dipigunakaké kanggo gawé skètsa sajeroning ukuran gedhé uawa médhia kang mbutuhaké garis skètsa kang kuwat, kaya déné kanvas. Minangka médhia kagunan rupa, charcoal didol ing wangun batangan.

Areng duwé sipat lembut, ènthèng, ireng, lan uga gampang tugel. Médhia iki banget disenengi déning pelukis sajeroning gawé sketsa amarga sketsa kang diasilaké cetha banget, malah uga sajeroning prosès pangecètan.

                                     

2. Carané gawé areng saka kayu

  • Sawisé kapisah awuné, kang tilas kobong iku kari kayu kang wis wiwit gosong nanging durung dadi awu, isih awujud pecahan gosong-gosong.
  • Kayu tilas obongan lan gosong iku kang diarani areng.
  • Lemah digowaki nganti cukup kanggo ndèlèh kayu-kayu kang bakalan arep diobong.
  • Sawisé, diobong nganti geniné mburap-mburap lan kira-kira kayu iku wis kobong kabèh banjur disirami banyu kanggo matèni geniné kang mburap-mburap iku.
  • Sawisé wis digowaki, kayu-kayu iku dilebokaké ing gowakan lemah banjur diobong.
Souvla
                                               

Souvla

Souvla minangka panganan populer saka Siprus. Panganan iki awujud potongan daging sing mateng ing tusuk sate dawa ing barbekyu areng. Panganan iki beda karo Souvlaki, sajian Yunani sing populer, amarga potongan daging luwih gedhe lan alon dimasak sajrone wektu sing luwih dawa kanthi jarak sing luwih gedhe saka areng sing panas. Souvla tradisional digawe saka gulu lan pundhak wedhus, daging babi lan pitik. Daging kasebut dipotong ing balung dadi potongan kaya ukuran bawang medium opsional.

Poc chuc
                                               

Poc chuc

Poc chuc minangka sajian daging ing Meksiko, umume daging babi, sing disiapake ing marinade jeruk lan dimasak ing panggangan. Chococok asring disajikake karo sisi beras, bawang bombay, acar, lan alpukat. Poc chuc minangka salah sawijining masakan khas Yucatán. Tembung poc chuc kasusun saka rong tembung Maya: poc, sing tegese roti panggang, utamane ing bara panas, lan chuc, yaiku areng.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →