Топ-100
Back

ⓘ Basa Walanda iku basa Jermanik Kulon kang dipituturaké déning 20 yuta jiwa ing saindhenging donya. Sajeroning basa Walanda, basa iki karan het Nederlands utawa ..



                                               

Konsumsi

Konsumsi, saka basa Walanda consumptie, ya iku kagiyatan sing tujuané ngurangi utawa ngentèkaké daya guna siji benda, wujud barang utawa jasa, kanggo nyukupi kabutuhan lan kapuasan kanthi langsung.

                                               

Èmbèr

Ember inggih punika kalebet salah satunggalipun pirantos ing dhapur ingkang wigati sanget dipunbetahaken déning saben tiyang. Èmbèr saking basa Walanda emmer inggih punika satunggalipun alat ingkang tahan toya, wujudipun slinder, pérangan nginggil boten wonten tutupipun, lan pérangan ngandhapipun rata. Titikanipun èmbèr inggih punika wonten gantholan ing kiwa tengenipun èmbèr awujud setengah bunderan. Èmbèr sampun kathah dipun-ginakaken déning masarakat wiyar wiwit jaman rumiyin, mliginipun kanggé wadah toya, kanggé ngangkud toya saking sumur utawi keran tumuju wonten genthong.

                                               

Tapayan

Tapayan utawa tempayan sing gedhe sudhut-mouthed earthenware utawa stoneware lodhong ketemu ing macem-macem Austronesia budaya ing pulo Asia Kidul-Wétan. Maneka fungsine kalebu fermentasi pari, fermentasi cuka utawa minuman beralkohol, nyimpen panganan lan banyu, masak, lan pemakaman almarhum. Tembung tapayan uga kalebu stoneware martaban impor basa Walanda: martavanen, asale saka kiln ing Tiongkok Kidul lan Indochina. Iki digunakake utamane minangka toples panyimpenan kanggo panganan lan barang dagang sing regane sajrone plancongan kapal, nanging uga dihargai kaya barang dagangan. Dheweke ...

                                               

Bamischijf

Bamischijf minangka cemilan Walanda sing digawe saka irisan saka mi, sing banjur ditutupi ing remah-remah roti lan gorengan sing jero. Piring iki minangka modifikasi Walanda saka mie goreng sajian Tionghoa Indonesia. Ing Walanda uga dikenal minangka nasischijf, sajian sing padha digawe saka nasi goreng.

                                               

Roti ganjel rèl

Roti rel Ganjel utawa roti gambang, toko roti iki saya langka. Roti Ganjel rel kurang dikenal tinimbang roti liyane amarga teksture ora empuk mula rada kenceng lan angel dipangan. Nanging, sawetara pabrikan saiki wis ngowahi tekstur supaya bisa dinikmati ing jaman modern. Tekstur rel ganjel rada angel miturut tukang roti sing cocog kanggo pencernaan. Roti iki uga dikenal minangka salah sawijining souvenir khas Semarang.Roti iki bentuké kothak lan coklat nganggo taburan wijen, roti iki duwé rasa kayu manis. Tekstur kasebut ulet lan kandhel dikombinasikake karo aroma coklat lan kayu manis si ...

                                               

Achappam

Achappam yaiku kue mawar goreng sing digawe goreng tepung. Iki minangka panganan khas Kristen Siria sing dipercaya saka pengaruh Walanda. Ing Kerala, minangka cemilan penting kanggo wong-wong Kristen ing dina-dina khusus kayata upacara Natal lan bebrayan.

                                               

Pasta almond

Pasta Almond digawe saka pasta almonds utawa kacang almond lan gula ing witjaksono jumlahe, karo jumlah cilik saka lenga masak, endhog diantemi, krim abot utawa sirup jagung ditambahake minangka Binder a. Mirip karo marzipan, nanging duwe tekstur sing luwih kasar. Pasta Almond digunakake kanggo ngisi kue-kue, nanging bisa uga ditemokake ing coklat. Ing iklan diprodhuksi almond paste, lemah apricot utawa Peach kernels sing kadhangkala ditambahaké kanggo tetep biaya mudhun.

                                               

Satyawati Suleiman

Dra.Satyawati Suléiman yaiku arkéolog wadon pertama saka Indonesia. Dhéwéké uga dikenal minangka arkéolog ing bidang klasik lan ikonografi. Ing taun 1954, dhéwéké bebarengan karo RP Soejono, Bochari, Basoeki, Uka Tjandrasasmita, lan arkéolog saka Walanda nindakaké èkspédisi menyang pulau Sumatra, utamané ing wilayah Sumatera Selatan lan Jambi. Èkspédisi kasebut dadi panelitian awal babagan Krajan Sriwijaya adhédhasar panelitian babagan ikonografi patung Sumatra.

                                               

Nyelup biskuit

Nyelehake utawa nyelehake biskuit utawa panganan liyane, biasane dipanggang, tegese nyelehake menyang omben -omben, utamane teh, kopi, utawa susu. Dunking ngeculake luwih akeh rempah-rempah saka campuran gula ing gula, uga empuk teksture. Dunking bisa digunakake kanggo nyawiji coklat ing biskuit kanggo nggawe rasa sing luwih sugih. Dunking minangka cara sing populer kanggo nikmati biskuit ing pirang-pirang negara. Dunking sing misuwur ing Australia yaiku Tim Tam Slam ", uga dikenal minangka "ngisep teh". Fisika dunking didhukung dening porositas biskuit lan ketegangan permukaan minuman. Bi ...

                                               

Roti Paskah

Ing pirang-pirang negara Eropa, ana macem-macem tradhisi babagan panggunaan roti nalika preinan Paskah. Adate, praktek mangan roti Paskah utawa roti "komuni" Yaiku salah sawijining olahan sing legi yaiku asale wiwit saka Byzantium lan greja Kristen Orthodok. Resep roti legi utawa "ragi madu" bisa diwiwiti wiwit jaman Yunani Homerik adhedhasar bukti anekdot saka teks klasik sing nyebutake jinis panganan khusus iki. Uga dingerteni manawa panganan cuci mulut sing digawe legi kaya panettone minangka favorit Roma.

Basa Walanda
                                     

ⓘ Basa Walanda

Basa Walanda iku basa Jermanik Kulon kang dipituturaké déning 20 yuta jiwa ing saindhenging donya. Sajeroning basa Walanda, basa iki karan het Nederlands utawa de Nederlandse Taal. Sajeroning Basa Inggris karan Dutch utawa the Dutch Language.

                                     

1. Klasifikasi

Basa Walanda lan uga basa Inggris sarta basa Jerman, kalebu minangka péranganing kulawarga basa Jermanik Kulon kang gedhé. Nanging sajeroning kulawarga basa iki, basa Walanda kanthi rélatif bisa dianggep cilik. Sifat khas basa Walanda yaiku dhasaré. Basa Walanda dhedhasar basa Frankia Hilir.

Biyèn, nalika suku-suku Jerman teka manggon ing sungapan Kali Rhein, Kali Maas lan Kali Schelde, kaum Frankia yaiku kang paling dominan lan pengaruhé gedhé dhéwé kanggo tuwuhing basa Walanda ing tembé mburi tinimbang suku-suku kang isih cedhak perkerabatané kaya déné suku Frisia lan Saxon kang luwih akèh urip ing pasisir wektu semana, mligi manggon ing sisih wétan Kali IJssel. Amarga saka iku kakerabatan antara basa Walanda lan basa Jerman cedhak banget. Bebarengan karo basa Jerman Hulu basa Jerman baku lan basa Jerman Hilir, kang ora adhedhasa basa Frankia, basa Walanda kalebu apa kang karan kulawarga basa Jermanik Kulon-Kontinental. Kulawarga iki minangka cawang saka basa Jermanik lan basa Jermanik dhéwé minangka cawang saka basa Indo-Éropah.

                                     

2. Sajarah

Suwé banget dipercaya yèn bukti Basa Walanda tuwa dhéwé iku awujud ukara iki:" Hebban olla vogala nestas bigunnan hinase hic enda thu wat unbidan we nu”. Sajeroning Basa Walanda moderen:" Hebben alle vogels nesten begonnen behalve ik en u. Waarop wachten we nog?” Tegesé:" Kabèh manuk wis gawé susuh kajaba aku lan kowé, apa kang kita tunggu?”.

Ukara iki kira-kira ditulis ing taun 1075 déning sawijining biarawan Flandria ing Rochester, Inggris.

Nanging nyatané saiki tinemu ukara-ukara kang luwih tuwa manèh.

Banjur karya sastra pisanan kang ana yaiku Karel ende Elegast, sawisé iku basa Walanda tansaya akèh tinulis.

                                     

3. Deleng uga

  • Dutch 101 Dutch for beginners and travelers
  • Nederlands for English speakers de Wikibooks

Cithakan:Basa resmi Uni Éropah

Jodenkoek
                                               

Jodenkoek

Jodenkoek minangka salah sawijining jinis olahan arupa cookie roti cekak sing amba, rata lan bunder kanthi diameter udakara 10 sentimeter.

Frikkadel
                                               

Frikkadel

Frikkadel minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan tradisional Walanda lan Afrikaner sing biasane dipanggang, nanging kadang digoreng, bakso sing disiapake karo bawang, roti, endhog, cuka lan rempah-rempah. Frikkadel uga misuwur ing masakan Sri Lanka kanthi masarakat Burgher.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →