Топ-100
Back

ⓘ Segara Jawa iku segara cethèk sing ambané kira-kira 310.000 km 2 ing antarané pulo Kalimantan, Jawa, Sumatra, lan Sulawesi ing gugusan kapuloan Nuswantara. Sega ..



                                               

Pribasa

Pribasa ngrupiyaken sawiji unsur teng lebet sastra Cerbon. kewontenan basa Cerbon niku kinten-kinten medal awit ngedege Cerbon minangka nagari kang mardika. Pribasa inggih punika ngrupiyaken ungkapan kang ngangge "pengumpamaan". Wacana pribasa gesang teng kubengan masyarakat katah. Tujuane kangge nyukani nasihat, moregan, nyukani pujiyan utawi sindiran. Pribasa teng andap niki dikumpulaken dening sastrawan Dermayu, Darouf. Conto salah setunggal pribasa diantawise: Ala ketara becik ketitik ; Ala iku blesak, ora nyenengaken. Ketara iku ketenger, ketela, kesawang. Becik iku bagus, nyenengake. ...

                                               

Among-among

Among-among ya iku tradhisi kanggo mengeti utawa pangéling-éling dina kalairan miturut tanggalan Jawa. Among-among saka tembung pamomong’ tegesé ngemong. Among-among digawé 35 dina pisan utawa selapan. Ing tanggalan Jawa 5 dina pasar ya iku Legi, Pahing, Pon, Wagé, lan Kliwon. Tradhisi iki wujud sukur wong tuwa kanggo anaké. Latar wuri tradisi iki ya iku kabudayan Jawa kang isih kenthel kang ancasé kanggo ngéling-éling dina kalairan anak supaya séhat. Tradhisi iki uga wujud sukur marang Gusti Allah. Among-among biasané dilakoni kanthi bancakan ya iku bocah-bocah lungguh ngubengi baki kang ...

                                               

Olahan Ekuador

Masakan Ekuador macem-macem, beda-beda karo dhuwure, lan kahanan pertanian sing ana gandhengane. Daging sapi, pitik, lan panganan segara misuwur ing wilayah pesisir lan biasane disajikake kanthi panganan kaya karbohidrat, kayata beras sing diiringi lentil, pasta, utawa pisang, dene ing daerah pegunungan daging babi, pitik, daging sapi lan cuy misuwur lan asring disajekake karo pari, jagung, utawa kentang. Panganan lurung sing populer ing wilayah pegunungan yaiku hornado, kalebu kentang sing disajikan karo babi panggang. Sawetara conto masakan Ekuador patacones kalebu patacones, llapingacho ...

                                               

Baechu-kimchi

Baechu-kimchi, diterjemahake minangka kimchi gobis utawa mung kimchi minangka bancan klasik ing masakan Korea, digawe nganggo gobis napa asin, bumbu, lan fermentasi.

                                               

Sikhaé

Sikhae minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan fermentasi asin ing masakan Korea sing disiapake karo iwak lan biji-bijian. Sikhae digawe ing wilayah pesisir wétan Korea, yaiku Gwanbuk, Gwandong, lan Yeongnam.

Segara Jawa
                                     

ⓘ Segara Jawa

Segara Jawa iku segara cethèk sing ambané kira-kira 310.000 km 2 ing antarané pulo Kalimantan, Jawa, Sumatra, lan Sulawesi ing gugusan kapuloan Nuswantara. Segara ini kadhapur ing jaman ès sing pungkasan, yaiku nalika rong sistèm kali manunggal. Ing sisih lor-kulon, Selat Karimata nggandhèngaké karo Segara Cina Kidul.

Sèktor pangiwakan iku aktivitas ékonomi wigati ing Segara Jawa. Ana punjul 3.000 spésies bahari ing tlatah kéné.

Tlatah saubengi Segara Jawa iku tlatah tujuan turis sing populèr. Selam scuba mènèhi kasempatan kanggo njlajah lan fotografi guwa-guwa ngisor segara, baita klelep, trumbu karang, lan kauripan ngisor segara. Sawetara taman nasional ana ing tlatah iki. Ana Taman Nasional Ujung Kulon ing Banten kidul lan Kapuloan Karimun Jawa saloring Semarang. Pulo Menjangan cedhak Bali uga siji taman nasional.

Ing sajarah Perang Donya II, Segara Jawa dadi lokasi naas kanggo wadyabala Sakuthu. Ing sasi Fèbruari lan Maret 1942, angkatan Laut Walanda, Britania, Australia, lan AS mèh digempur entèk déning serangan Jepang.

                                               

Kampung Sampireun

Kampung Sampireun Hotèl Garut ya iku resor kang ana ing Dalan.Raya Samarang Kamojang, Kampung Ciparay désa Sukakarya Kacamatan Samarang Kabupatèn Garut, Jawa Kulon déning suasana perkampungan Sunda ing sajeroning areal déning njembar 5.5 hektare karo tlaga ing sajeroning Situ Sampireun kang jembare 1.5 Hektar kang ana ing dhuweni dhuwur wewengkon ± 1.000 mèter ing sadhuwure lumah segara.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →