Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 99



                                               

Phoenix

Phoenix inggih punika satunggaling rasi lintang ingkang alit ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Nama punika medal sasampunipun wonten mitos Phoenix ingakng minangka manuk mistik. Rasi lintang phoenix punika ambanipun mbentang sa ...

                                               

Pictor

Pictor inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Rasi lintang pictor mapan wonten ing antawisipun lintang ingkang pinter inggih punika Canopus lan Large Magellanic Cloud. Rasi lintang punik ...

                                               

Piscis Austrinus

Piscis Austrinus inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Punika inggih nama Latin saking "iwak ing sisih kidul"", ingkang minangka kosok wangsulanipun saking konstélasi ingkang langkung a ...

                                               

Puppis

Puppis inggih punika satunggaling rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Puppis inggih nama Latin saking dek kapal lan Puppis inggih punika pérangan geladak kapal. Puppis ing purwakanipun inggih kalebet péranganing kons ...

                                               

Pyxis

Pyxis inggih punika satunggaling rasi lintang ingkang alit, lemes, lan ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Pyxis inggih nama Latin saking kompas pelaut, lan ing abad kaping 19, astronom John Herschel paring pamanggih kanggé ngant ...

                                               

Reticulum

Reticulum inggih punika satunggaling rasi lintang ingkang alit, lemes, lan ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Reticulum inggih punika nama Latin saking "net" alit, utawi jaring reticle ingkng wonten ing fokus mata teleskop ingka ...

                                               

Sagitta

Sagitta inggih punika satunggaling rasi lintang ingkagn mapan wonten ing belahan langit sisih lor. Konstélasi punika inggih kalebet alit ingkang kalebet tigang konstelasi ingkagn paling alit wonten ing langit. Sagitta inggih punika nama Latin sak ...

                                               

Scorpius

Scorpius, utawi asring dipunsebat ugi Scorpio, inggih punika salah satunggaling wujud rasi lintang ingkang kalebet rasi zodiak. Scorpius inggih nama Latin saking scorpionlan simbolipun ingih punika kados makaten. Rasi lintang scorpio punika mapan ...

                                               

Sculptor

Sculptor inggih punika salah satunggaling wujud rasi lintang ingkang alit lan mbeleret ingkang wonten ing belahan langit sisih kidul. Rasi lintang ingkang nggambaraken satunggaling sculptor utawi pengukir punika dipuntepangaken sepisanan déning N ...

                                               

Scutum

Scutum inggih punika salah satunggaling wujud rasi lintang ingakng alit, ingkang kalebet gangsal konstelasi ingkang paling alit wonten ing langit, ingkang dipuntepangaken wonten ing abad kaping pitulas. Scutum inggih nama Latin saking Perisai ". ...

                                               

Serpens

Serpens inggih punika salah satunggaling rasi lintang saking 88 rasi lintang modheren ingkang dipundhaptar déning International Astronomical Union lan ugi minangka salah satunggaling saking 48 rasi ingkang dipundhaptar déning Ptolemy. Serpens pun ...

                                               

Sextans

Sextans inggih punika salah satunggaling rasi lintang minor ingkang dipuntepangaken sepisanan wonten ing taun 1687 déning Johannes Hevelius. Namanipun dipunpendhet saking basa Latin kanggé sextan, salah satunggaling instrumen ingkang asring dipun ...

                                               

2 Pallas

2 Pallas wujud asteroid gedhé sing ana ing sabuk asteroid sistem tata surya lan wujud asteroid angka 2 sing tinemu. Ditemokaké lan dijenengi déning astronom Heinrich Wilhelm Matthaus Olbers nalika tanggal 28 Maret 1802. 2 Pallas wujud salah siji ...

                                               

4 Vesta

4 Vesta iku objèk gedhé dhéwé kaloro ing sabuk asteroid, kanthi dhiamèter 530 kilomèter lan diprakirakaké duwé massa 9% saka massa kabèh sabuk asteroid. 4 Vesta tinemu déning astronom Jerman Heinrich Wilhelm Olbers nalika tanggal 29 Maret 1807. J ...

                                               

Apollo 11

Apollo 11 iku misi jaban akasa mawa awak pisanan sing kasil nggawa manungsa menyang Bulan lan bali kanthi slamet. Apollo 11 minangka salah siji saka proyèk NASA. Apollo 11 diluncuraké tanggal 16 Juli 1969 nganggo rokèt Saturn V lan ndharat ing bu ...

                                               

Arcturus

Arcturus utawa bintang Biduk ya iku bintang kang ingkang padhang piyambak ning rasi Boötes, lan bintang ingkang padhang piyambak kaping teluné ning langit nalika bengi, karo magnitudo tampak −0.05, sawisé Sirius dan Canopus. Anannging manawa sist ...

                                               

Awan molekul

Awan molekul, kala-kala diarani wewinih lintang, iku jinising awan antarlintang sing ketel lan gedhéné bisa njalari dumadiné molekul, lumrahé hidrogèn molekul. Iki mbédani saka laladan liyané ing mandala antarlintang sing ngemu akèh gas ionisasi. ...

                                               

Betelgeuse

Betelgeuse Orionis) ya iku lintang kang ana ing 427 taun cahya adohé saka Bumi. Lintang iki kagolong in lintang ingkang padhang piyambak kaping loro ning rasi bintang Orion lan lintang ingkang padhang piyambak kasanga ning langit nalika bengi.

                                               

Charon (satelit)

Charon, tinemu taun 1978, iku satelit gedhé dhéwé Pluto lan salah siji anggota planit cilik gandha kanthi Pluto minangka anggota liyané, gumantung ing dhéfinisi. Kanthi panemon loro satelit Pluto liyané, Charon saiki diarani Pluto I. Misi montor ...

                                               

Fomalhaut

Namanipun kaasal saking tembung Arab فم الحوت fum al-hawt ing punika "Tutuk paus". Punika kéwan deret mliginipun kaliyan kelas spektrum A berjarak sawètais 25 light-years 7.7 parsecs saking Bumi. asma sanès saking kéwan punika ya iku: Asma sanès ...

                                               

Grahana rembulan

Grahana rembulan kadadéan nalika sapérangan utawa kabèh penampang rembulan katutup déning ayang-ayang bumi. Bab iki kadadéan wektu posisi bumi dumunung ana ing antarané srengéngé lan rembulan ing sawijining garis lurus sing padha, saéngga cahya s ...

                                               

Haumea

Haumea, kanthi resmi diarani Haumea lan sebutan sauntara 2003 EL61 iku planit cilik ing sabuk Kuiper, kanthi kasar watara sapratelu massa Pluto, tinemu déning tim Mike Brown ing Caltech ing Amérikah Sarékat utawa J. L. Ortiz et al. saka Instituto ...

                                               

Jean Chacornac

Jean Chacornac inggih punika astronom saking Prancis. Piyambakipun nyambut damel wonten ing Marseille kaliyan Paris wonten tlatah mrika piyambakipun manggihi asteroid énggal. Masarakat uga naté mublikasikaken panemuan salah satunggaling asteroid ...

                                               

Katé putih

Katé putih, uga diarani katé degenerasi, iku lintang cilik sing wis ora sumunar manèh, kapérang saka materi kadegenerasi. Katé putih dikira minangka tahap évolusi pungkasan lintang kanthi massa cilik lan sedheng. Sifat sing ora biyasa saka katé p ...

                                               

Kepler 22b

Cithakan:Planetbox begin Cithakan:Planetbox image Cithakan:Planetbox star Cithakan:Planetbox orbit Cithakan:Planetbox character Cithakan:Planetbox discovery Cithakan:Planetbox reference Cithakan:Planetbox end Kepler-22b ya iku planit njaba surya ...

                                               

Komèt Halley

Komet Halley iku sawijining komet kang katon saka bumi saben 75-76 taun. Sacara resmi dijenengi 1P/Halley, jeneng lumrahé diwènèhakeé miturut jeneng Edmund Halley. Komet iki wujud komet paling misuwur ing antarané komet-komet periodhik liyané. Sa ...

                                               

Komèt Lulin

Komet lulin ya iku komet kang duwé buntut loro kang padha tinampikan. Wiwitane, komet lulin dideteksi minangka asteroid déning pengamat kang ana ingbumi taun 2007. Nanging ing pengamatan candhaké, nalika komet mau nyedhaki srengéngé wiwit katon s ...

                                               

Lintang gandha

Lintang gandha iku siji sistem lintang sing dumadi saka loro lintang sing kaiket kanthi gravitasi siji lan sijiné ing sajeroning orbit ngubengii siji titik pusat massa bebarengan. Panelitèn astronomi nemu yèn sapérangan gedhé lintang saora-orané ...

                                               

Makemake

Makemake, kanthi resmi diarani Makemake, iku planit cilik ing Tata Surya sing ana ing sabuk Kuiper. Dhiameter planit cilik iki watara telung prapat Pluto. Makemake ora duwé satelit. Rata-rata suhuné sing asor banget nuduhaké yèn lapisan Makemake ...

                                               

Nébula

Nèbula yaiku mega antarlintang kang kapérang saka lebu, gas, lan plasma. Awalé nébula yaiku jeneng umum kang diwènèhaké kanggo kabèh obyèk astronomi kang sumebar, kalebu galeksi ing sanjabané Bimasekti.

                                               

Orion (pesawat luar angkasa)

Orion Multi-Purpose Crew Vehicle iku sawijining pesawat ruang akasa mawa awak sing direncanakaké, ing sanjabaning orbit Bumi cendhèk sing pinuju dibangun déning Lockheed Martin kanggo NASA, Astrium lan European Space Agency kanggo misi mawa awak ...

                                               

Planètisimal

Téyori Planètisimal iku salah siji téyori sing njlèntrèhaké ngenani prosès nggawé Tata Surya. Téyori iki dicetusaké déning siji astronom kang jenengé Forest Ray Moulton lan siji géolog kang jenengé Thomas C. Chamberlin saka Universitas Chicago, s ...

                                               

Protolintang

Protolintang ya iku salah sijiné urutan mbentuké lintang sawisé tahap kontraksi awan molekul lan sadurungé tahap deret utama kelakon. Urutan iki ditemuni nalika atom-atom lan molekul-molekul ning sakjeroning awan molekul wiwit kedaden prosèsionis ...

                                               

Protoplanèt

Protoplanèt iku planit kanthi ukuran kaya déné rembulan, utawa embrio planit sing ukurané luwih gedhé, sing ana sajeroning cakram protoplanèt. Dhèwèké dianggep kadhapur saka planètisimal kanthi ukuran sapérangan kilomèter, sing kanthi gravitasi s ...

                                               

Sistem lintang

Sistem lintang iku sawijining sistem sing dumadi saka siji utawa sawatara lintang lan racaké wujud sistem keplanètan sing kadhapur akibat tarikan gravitasi. Ing antarané sistem lintang anasistem tata surya sing dumadi saka Srengéngé lan obyèk-oby ...

                                               

Wahana antariksa

Wahana antariksa iku siji pesawat kang ngakasa liwat akasa. Sing diarani wahana antariksa kalebu probe akasa robot utawa tanpa awak lan uga mawa awak. Istilah iki kadhangkala uga dipigunakaké kanggo ngarani satelit gawéan, kang duwé kritéria ranc ...

                                               

Alpha Centauri

Alpha Centauri ; ya iku lintang ingkang padhang piyambak ing rasi Centaurus. Sanadyan kétok kaya saktitik dideleng nganggo mata, lintang iki sajatiné wujud sistem telung lintang. Alpha Centauri ya iku sistem lintang paling cedhak saka pranata sur ...

                                               

Komèt

Komèt punika benda akasa ingkang mèmper asteroid, nanging mèh sadaya kadhapur saking gas lan lebu ingkang beku. Komèt ndarbèni orbit utawi lintasan ingkang bentukipun elips, langkung lonjong lan dawa tinimbang orbit planit. Komèt ingkang cerah me ...

                                               

Planèt cilik

Planit cilik utawi Planit alit punika sebatan kanggé bandha-bandha langit ing Tata Surya ingkang mèmper kaliyan ciri-ciri: gadhah massa ingkang cekap kanggé gadhah gravitasi piyambak supados saged ngatasi tekanan rigid body saéngga bandha akasa k ...

                                               

Rembulan

Rembulan ngrujuk ing satunggal utawi langkung satelit alami ingkang édharanipun ngiteri satunggaling planit ingkang ukuranipun langkung ageng, lan ugi ngiteri lintang. Rembulan ingkang édharanipun ngiteri Bumi namung gadhah ukuran seprapat ukuran ...

                                               

CITES

CITES utawa konvénsi dagan internasional tetuwuhan lan kéwan liyar spésies kaancam ya iku prajanjèn internasional antarnagara kang disusun kanthi dhasar résolusi sidhang anggota World Conservation Union taun 1963. Konvénsi iki duwé tujuan ngreksa ...

                                               

Spesies jroning kahanan mutawatiri

Spesies sajeroning kaanan mutawatiri yaiku spésies sing bakal dadi spésies terancam kajaba yèn pananganan kaslametan lan reproduksiné apik. Ana watara 8.565 spésies sing mutawatiri sajeroning Pratélan abang IUCN. Conto spésies sing mutawatiri yai ...

                                               

Taman Nasional Aketajawe-Lolobata

Taman Nasional Aketajawe-Lolobata yaiku salah siji taman nasional kang manggon ing Halmahera, Maluku Lor, Indonésia. Ing taman nasional iki ana manuk kang dijaga, cacahé kurang luwih 23 warna miturut BirdLife International. Taman iki resmi dadi t ...

                                               

Taman Nasional Baluran

Taman Nasional Baluran mapan ing Jawa Wétan, Indonésia. Ing taman kono iklime rada panas, alame awujud alas dataran cendhek, savana, alas mangrurove lan bukit-bukit. Uga ana Gunung Baluran minangka pucuke gunung kang paling dhuwur. Ing taun 1937, ...

                                               

Taman Nasional Bantimurung Bulusaraung

Taman Nasional Bantimurung Bulusaraung iku taman nsional kang ana ing Sulawesi Kidul, Indonésia. Miturut KEPUTUSAN MENTERI KEHUTANAN NOMOR: SK.398/Menhut-II/2004, taman nasional iki ambané kurang luwih 43.750 ha. Taman nasional iki dadi saka caga ...

                                               

Taman Nasional Batang Gadis

Taman Nasional Batang Gadis iku salah siji taman nasional kang ana ing Kabupatèn Mandailing Natal, Sumatra Lor, Indonésia. Taman nasional iki didekake miturut usul saka warga masarakat Kabupatèn Mandailing Natal. Taman Nasional Batang Gadis mitur ...

                                               

Taman Nasional Berbak

Taman Nasional Berbak iku salah siji taman nasional kang ana ing Sumatra, Indonésia. Taman nasional iki dadi papan konservasi alas rawa gedhé dhéwé ing Asia Kidul-wétan. Taman nasional iki wujud gabungan antarané alas rawa gambut lan alas rawa ba ...

                                               

Taman Nasional Betung Kerihun

Taman Nasional Betung Kerihun iku taman nasional kang mapan ing Kalimantan Kulon, Indonésia. Taman nasional iki didekake nalika taun 1992, lan duwé amba kurang luwih 8.000 km². Bebarengan karo Lanjak Entimau ing Malaysia, taman nasional iki diusu ...

                                               

Taman Nasional Bromo Tengger Semeru

Taman Nasional Brama Tengger Semèru mapan ing Jawa Wétan, Indonésia, ing sisih wétané Malang lan ing sisih pojok wétané Surabaya. Taman nasional iki dadi papan konservasi ing Indonésia kang ana pasir laute. Laut Pasir Tengger, iku kaldera saka Gu ...

                                               

Taman Nasional Bukit Baka-Bukit Raya

Taman Nasional Bukit Baka-Bukit Raya iku salah siji papan konservasi kang mapan ing Pulo Kalimantan. Taman iki ana ing wewatesane Provinsi Kalimantan Kulon lan Kalimantan Tengah. Papan iki dadi papan kang duwé manfaat hidrologis minangka catchmen ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →