Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 97



                                               

Sirius

Sirius ya iku lintang paling padang ing langit wengi, nganggo magnitudo tampak −1.47. Lintang iki mapan ing rasi Canis Major lan minangka sistem lintang ganda kanthi piranti primèr lintang deret utama kelas A lan piranti sekunder siji katai putih.

                                               

Capricornus

Capricornus iku saka rasi lintang zodiak. Lumrahé kaloka minangka Capricorn, mligi sajeroning astrologi. Rasi iki nglambangaké wedhus mawa sungu, sanadyan akèh kang ngarani wedhus segara. Capricornus iku saka 88 rasi lintang modhèren, lan uga sij ...

                                               

Dhaptar lintang ing rasi lintang Gemini

Punika minangka lintang-lintang ingkang wonten ing rasi lintang Gemini Gemini si kembar inggih punika salah satunggal saking rasi lintang zodiak. Rasi punika inggih péranganing langit mangsa dingin, wonten ing antawisipun Taurus ing sisih kilèn l ...

                                               

Zodiak

Zodiak ya iku sawijining sabuk khayal ing langit kang ambané 18° kang punjeré ing bunderan ekliptika, nanging istilah iki bisa uga tegesé rasi-rasi lintang kang diliwati déning sabuk mau, kang saiki cacahé ana 13. Dipercaya konsèp iki asalé saka ...

                                               

Aquarius

Aquarius yaiku salah sawiji saka 88 rasi lintang ing langit. Sajeroning Zodiak, wong kang duwé lintang Aquarius, yaiku wong kang lair antarané 20 Januari nganti 18 Fèbruari.

                                               

Libra

Libra yaiku konstélasi kang dumunung ing welahan bumi sisih kidul. Libra yaiku zodiak rasi lintang. Sajeroning astrologi, libra yaiku tanda kapitu saka zodiak" lan diperintah déning planit venus. Wong kang duwé zodiak libra yaiku wong kang lair w ...

                                               

Pisces

Pisces yaiku zodiak rasi lintang kang dumunung ing antarané Aquarius ing sisih kulon lan Aries ing sisih wétan. Pises iku pratandha astrologi kang kaping 12 ing zodiak, kang asalé saka Konstelasi Pises. Miturut astrologi, Pises identik karo prata ...

                                               

Big Bang

Big Bang ing kosmologi iku salah siji téyori èlmu pangetauan kang njelasaké perkembangan lan wangun awal saka alam semesta. Téyori iki nelakaké yèn alam semesta iki kawangun saka jeblugan kang gedhé banget kang dumadi watara 13.700 yuta taun kapu ...

                                               

Siklus CNO

Siklus CNO utawa daur karbon utawa daur cc ya iku salah siji saka rong reaksi fusi kang ngowah hidrogen dadi helium ning sakjeroning inti lintang, reaksi liyané ya iku reaksi rantai proton-proton. Reaksi rantai proton-proton uga kadadian ning sak ...

                                               

Supernova

Kanggo seri novèl kanthi jeneng kang padha, pirsani Supernova novèl. Supernova ya iku jeblugan saka siji lintang ing galaksi kang mancaraké ènèrgi kang gedhé banget. Prastawa supernova iki nengeri akiré riwayat siji lintang. Lintang kang ngalami ...

                                               

Lapisan ozon

Lapisan ozon ya iku dat oksigèn kang kuwat, ngracuni, lan dat kang bisa matèni jisim renik kang kuwat uga. Ozon racaké minangka nyeterilaké banyu isi ulang lan uga minangka ngilangi warna lan ambu kang ora énak kang ana banyu. Ozon kadhapur kanth ...

                                               

Pamanasan global

Pamanasan global iku anané prosès mundhaké suhu rata-rata atmosfér, segara, lan dharatan bumi. Suhu rata-rata global ing lumahing bumi wis mundhak 0.74 ± 0.18 °C sajeroning satus taun pungkasan iki. Intergovernmental Panel on Climate Change nyimp ...

                                               

Montor mabur

Montor mabur kang luwih abot saka udara diburaké pisanan déning Wright Sasedulur Orville Wright lan Wilbur Wright kanthi migunakaké montor mabur rancangané dhéwé kang dijenengi Flyer kang diluncurké taun 1903 ing Amérikah Sarékat. Saliyané Wright ...

                                               

Aurora

Northern Lights utawa Aurora ya iku kedadeyan metuné cahya sing mbulat-mbulat ning Lapisan Ionosfer saka planit amarga enenge interaksi antarané medan magnetik sing diduweni planit mau karo partikel sing duwé partikel momotan sing dipancarke sren ...

                                               

Lintang alih

Météyor iku pasawangan jalur tibané météyoroid menyang atmosfer bumi, kang asring diarani lintang alih. Pasawangan mau disebabaké déning panas kang diasilaké déning penetan ram nalika météyoroid mlebu atmosfer. Météyor kang padhang banget, luwih ...

                                               

Bimasekti

Bimasekti iku galaksi ing alam semesta. Galaksi Bimasekti wujudé spiral kang ukurané gedhé, duwé massa ± 10 12 {\displaystyle 10^{12}} massa srengéngé. Galaksi iki ketata saka 200-400 milyar lintang lan duwé diameter 100.000 taun cahya. Let sreng ...

                                               

Telescopium

Telescopium inggih punika salah satunggaling konstelasi alit ing sisih kidul ingkang dipundamel nalika abad kaping 18 déning Nicolas Louis de Lacaille, salah satunggaling astronom Prancis lan ugi satunggaling mahasiswa saking langit kidul. Namani ...

                                               

Triangulum

Triangulum inggih punika konstèlasi ingkang alit ingkang wonten ing langit lor. Namanipun asalipun saking Latin kanggé triangle, ingkang kapérang saking wujud Triangulum Australe ingkang mapan wonten ing sisih kidul. Namanipun ugi kapérang saking ...

                                               

Triangulum Australe

Triangulum Australe inggih punika salah satunggaling konstelasi ingkang alit ingkang mapan tebih wonten ing belahan bumi kutub kidul. Triangulum australe inggih saking nama Latin, the southern triangle ", ingkang misahaken piyambakipun saking Tri ...

                                               

Tucana

Tucana inggih punika salah satunggaling konstelasi saking gugusan lintang ingkang mapan wonten ing langit belahan bumi sisih kidul, ingkang kapanggih wonten ing abad kaping 16. Tucana inggih nama Latin saking toucan, salah satunggaling jinis manu ...

                                               

Ursa Major

Ursa Major, ugi misuwur kanthi nama Great Bear, inggih punika salah satunggaling konstelasi ingkang saged dipuntingali ing salebeting satunggal taun ingkang mapan wonten ing belahan bumi sisih lor Konstelasi Ursa mayor ingkang saé piyambak dipunt ...

                                               

Ursa Minor

Ursa Minor, ingkang ugi dipunsebat kanthi sebatan Little Bear, inggih punika salah satunggaling konstelasi ingkang mapan wonten ing belahan bumi sisih lor. Kados Ursa Major utawi ingkang winastanan Great Bear ", ingkang buntutipun saking beruang ...

                                               

Vela

Vela inggih punika satunggaling konstelasi ingkang wonten ing belahan bumi sisih kidul. Nama Latin saking Vela inggih punika sails ". Lintang vela inggih dipun-ginakaken kanggé péranganing satunggaling konstelasi ingakng ageng, inggih punika, Arg ...

                                               

Virgo (konstelasi)

Virgo inggih punika salah satunggaling konstelasi ingkang mapan wonten ing belahan bumi sisih kidul. Konstelasi virgo punika inggih salah satunggaling konstélasi ingkang dipundhaptar déning astronom saking Yunani inggih punika Ptolemy ing abad ka ...

                                               

Volans

Volans inggih punika salah satunggaling konstelasi ingkang wonten ing sisih kidul saking hemisphere. Konstelasi Volans punika sepisanan dipuntepangaken déning astronom saking Walanda inggih punika Petrus Plancius nalika abad kaping 16 sakng asili ...

                                               

Vulpecula

Vulpecula inggih punika salah satunggaling konstelasi ingkang alit, saha lemes ingkang wonten ing belahan bumi sisih lor. Ing basa Latin, Vulpecula gadhah teges "rubah alit". Konstelasi Vulpecula inggih dipuntepangaken sepisanan déning astronom S ...

                                               

Materi peteng

Materi peteng ya iku materi kang ora bisa dideteksi nganggo radiasi kang dipancaraké utawa penyerapan radiasi saka materi iku dhéwé, nanging anané bisa dibuktikaké saka efek gravitasi materi-materi kang katon kaya ta bintang lan galaksi. Dikira-k ...

                                               

Sujarah Jagad Raya

Téyori Big Bang ya iku téyori sing bisa ditampa kanthi ilmiah kanggo nerangaké dumadiné jagad alam samesta. Téyori iki uniné ya iku: Alam semesta kacipta udakara 15.000.000.000 taun kapungkur, ya iku kadadéan njeblugé atom prima utawa atom awal P ...

                                               

Taun cahya

Taun cahya punika tegesé jarak ingkang dipunlangkungi cahya ing wekdal satunggal taun wonten ing hampa udara. Inggih punika sami kaliyan 9.460.528.405.000 kilomèter. Taun cahya dipunenggé ngukut jarak ingkang tebih sanget ing ngèlmu fisika kados ...

                                               

Mega antarlintang

Mega antarlintang iku jeneng umum sing diwènèhaké kanggo akumulasi gas, plasma lan lebu ing sajeroning sawijining galaksi. Mega antarlintang iku laladan sing kerapetané sadhuwuré rata-rata kerapetan medhium antarlintang. Gumantung ing kerapetan, ...

                                               

Mega molekul

Mega molekul iku salah sajinis mega antarlintang sing karapetan lan ukurané ngidinaké pambentukan molekul, akèh-akèhé sajeroning wangun molekul hidrogen, H 2. Molekul iki sabenaré angèl didhetèksi, lan molekul sing dipigunakaké kanggo nglacak H 2 ...

                                               

Ceres

1 Ceres punika satunggilng planit kerdhil wonten ing sabuk asteroid. Ceres kapanggihaken ing tanggal 1 Januari 1801 déning Giuseppe Piazzi. Wiwitanipun nalika kapanggih Ceres kaanggep satunggiling planit, nanging setengah abad salajengipun lan an ...

                                               

Pluto

Cithakan:Infobox Planit Pluto nama resmi: 134340 punika satunggilipun planit kerdhil dwarf planit ing Tata Surya. Sadèrèngipun 24 Agustus 2006, Pluto ndarbèni status satunggiling planit lan wujud planit paling alit lan paling tebih urutan nomer s ...

                                               

Xena

Cithakan:Infobox Planit Eris nama resmi: 136199 Eris ; sadèrèngipun kakenal mawi 2003 UB 313 lan ugi Xena punika setunggiling planit katai ingkang katemoaken ing dinten Jumat, 29 Juli 2005 déning tiga astronom saking Amérikah Sarékat, Profesor Mi ...

                                               

Planèt jaban surya

Planit jaban surya, utawa eksoplanet, iku planit ing sajabaning Tata Surya. Ing sasi Juni 2008, 294 eksoplanet wis tinemu. Akèh-akèhé saka planit mau wujud planit raseksa gedhé kaya Yupiter.

                                               

Dhaptar obyèk NGC 1 - 1000

Dhaptar objek NGC 1 - 1000 inggih punika salah satunggaling dhaptar ingkang ngewrat objèk Objek NGC 1 - 1000. Informasi ingkang kamot wonten ing tabel punika dipunpendhet saking The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae an ...

                                               

Dhaptar obyèk NGC 1001 - 2000

Pratélan objek NGC 1001 - 2000 inggih punika salah satunggaling pratélan ingkang ngewrat Objèk NGC 1001 - 2000. Informasi ingkang kamot wonten ing tabèl punika dipunpendhet saking The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae ...

                                               

Dhaptar obyèk NGC 2001 - 3000

Pratélan Objèk NGC 2001-3000 inggih punika salah satunggaling pratélan ingkang ngewrat Objèk NGC 2001-3000. Informasi ingkang kamot wonten ing tabèl punika dipunpendhet saking The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae and ...

                                               

Dhaptar obyèk NGC 3001 - 4000

Pratélan obyèk NGC 3001-4000 inggih punika salah satunggaling pratélan ingkang ngewrat Objèk NGC 3001-4000. Informasi ingkang kamot wonten ing tabèl punika dipunpendhet saking The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae and ...

                                               

Dhaptar obyèk NGC 4001 - 5000

Pratélan obyèk NGC 4001 - 5000 inggih punika salah satunggaling pratélan ingkang ngewrat Objèk NGC 4001 - 5000. Informasi ingkang kamot wonten ing tabèl punika dipunpendhet saking The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae ...

                                               

Dhaptar obyèk NGC 5001 - 6000

Pratélan obyèk NGC 5001 - 6000 inggih punika salah satunggaling pratélan ingkang ngewrat Objèk NGC 5001 - 6000. Informasi ingkang kamot wonten ing tabèl punika dipunpendhet saking The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae ...

                                               

Dhaptar obyèk NGC 6001 - 7000

Pratélan obyèk NGC 6001-7000 inggih punika salah satunggaling pratélan ingkang ngewrat Objèk NGC 6001-7000. Informasi ingkang kamot wonten ing tabèl punika dipunpendhet saking The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae and ...

                                               

Dhaptar obyèk NGC 7001 - 7840

Pratélan obyèk NGC 7001 - 7840 inggih punika salah satunggaling pratélan ingkang ngewrat Objèk NGC 7001 - 7840. Informasi ingkang kamot wonten ing tabèl punika dipunpendhet saking The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae ...

                                               

Saturnus

Saturnus utawa Saniscara iku planit nomer enem ing tata surya dhewek uga kadang diarani planit sing nganggo cincin. Periode evolusi planit iki ± 29.46 taun. Saben 378 dina, Bumi, Saturnus, lan srengéngé ana ing siji garis lurus. Periode rotasi pl ...

                                               

Yupiter

Yupiter utawa Wrehaspati utawa Respati iku planit nomer lima saking srengéngé. Jarak rata-rata planit iki karo srengéngé ± 778.3 yuta km. Yupiter iku planit paling gedhé lan abot, diametere 14.980 km lan duwé massa 318 ping massa bumi. Periode ro ...

                                               

Galaksi Andromeda

Galaksi Andromeda uga ditepungi minangka Messier 31, M31, utawa NGC 224 iku salah sawijining galaksi ing sanjabané galaksi Bimasekti sing bisa disawang kanthi mata langsung, yèn dideleng ing wengi sing cerah, tanpa bulan lan tanpa polusi cahya. S ...

                                               

Rasi lintang

Rasi lintang utawa konstelasi iku saklompok lintang kang katon gegandhèngan mangun sawijining konfigurasi mligi. Sajeroning ruwang telung dhimènsi, akèh-akèhé lintang kang kita amati ora duwé gayutan siji lan sijiné, nanging katon kaya nglumpuk i ...

                                               

Antlia

Antlia inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang lemah lan mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Antlia gadhah teges "pompa" lan kanthi spesifik nggambaraken satunggaling pomba banyu. Rasi lintang Antlia inggih dipundamel ing a ...

                                               

Apus

Apus inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang lemah lan mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Rasi lintang Apus kaping sepisanan dipunbiwarakaken kawontenanipun inggih ing pungkasaning abad kaping enem welas. Apus wonten ing b ...

                                               

Aquila

Aquila inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih lor. Aquila inggih saking basa Latin kanggé manuk garudha lan punika nggambaraken satunggaling manuk ingkang mbeto Zeus ing mitos Roma. Aquila mapa ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →