Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 88



                                               

Sport Club Corinthians Paulista

Corinthians, uga dikenal minangka Timão, yakuwi salah siji klub bal-balan utawa sepakbola Brasilis lan duwé markas ing kutha São Paulo. Klub iki didhegaké ana ing taun 1910.

                                               

Indonesia Tarbuka 2007

Kajuwaraan Badminton Djarum Indonesia Tarbuka 2007 iku kajuwaraan badminton internasional bintang lima sing dianakaké ing Istora Senayan ing kutha Jakarta. Bebungah total kajuwaraan iki gedhéné 250 èwu dolar AS. Kajuwaraan iki minangka salah siji ...

                                               

Badminton ing Olimpiade 2008

Cithakan:Infobox Kompetisi Ulah raga Badminton iku salah siji cabang ulah raga sing dilombakaké ing Olimpiade 2008 ing Beijing. Tetandhingan-pertandingané dianakaké ing Gelanggang Ulah raga Universitas Teknologi Beijing wiwit tanggal 9 nganti 17 ...

                                               

Piala Winners UEFA

Piala Winner ya iku turnamèn ulah raga bal-balan kang ana ing bawana Éropah kang peserta saka turnamèn iki ya iku asalé saka tim-tim kang dadi juwara kompetisi piala ing nagarané dhéwé, nanging saiki turnamèn iki wis ora dianakaké manèh déning UE ...

                                               

Gim Olympiadé

Olympiade utawa olimpiade, ya iku acara ulah raga internasional petang tahunan sing nandingaké cabang-cabang ulah raga mangsa katiga lan mangsa rendeng lan dimèloni déning éwonan atlet sing padha saingan ing warna-warna tetandhingan ulah raga. Gi ...

                                               

Olimpiade London 2012

Olimpiade Mangsa Panas 2012, kanthi resmi duwé aran Games of the XXX Olympiad utawa Olimpiade London 2012, ditindakaké ing London, Inggris, Karajan Manunggal wiwit tanggal 27 Juli nganti 12 Agustus 2012. London bakal dadi kutha pisanan kang kanth ...

                                               

Olimpiadhe

Olympiadé iku kalamangsa patang taunan sing ana gandhèngané karo Gim Olympiadé sing diayahi wong-wong Yunani Kuna. Nalika kala Hélénistik, dilekasi déning Éforus, olimpiadhe dadi épok ing pananggalan. Sarana étungan iki, Olympiadé kapisan lumangs ...

                                               

Summer Olympic Games

Summer Olympic Games utawa Games of the Olympiad, kawiwit ing taun 1896, ya iku acara manéka olahraga internasional, dibabar saben patang taun, organized déning International Olympic Committee. Medhali diwènèhaké ing saben acara, medhali emas diw ...

                                               

AS Terbuka (tènes)

AS Terbuka wiwitané wujud rong turnamèn kapisah: turnamèn putra lan turnamèn putri. Diwiwiti ing taun 1881, turnamèn iki wektu semana jenengé U.S. National Singles Championship lan mung nandhingaké nomer tunggal putra. Turnamèn putri diwiwiti ene ...

                                               

Australia Terbuka

Australia Terbuka iku salah siji saka papat kajuwaraan Grand Slam sajeroning donya tènes. Kajuwaraan iki dianakaké ing Melbourne, Australia sasi Januari saben taun. Diwiwiti taun 1905, Australia Terbuka minangka kajuwaraan sing paling anom diband ...

                                               

Prancis Terbuka

Prancis Terbuka iku siji turnamèn tènes kang lumangsung sajeroning rong minggu wiwit saka tengah-tengah sasi Mèi nganti wiwitan sasi Juni ing Paris, Prancis saben taun. Ing taun 1891 turnamèn iki dadi turnamèn nasional.Taun 1925 Prancis Terbuka m ...

                                               

Wimbledon (turnamèn tènes)

Wimbledon iku sawijining turnamèn tènes pinunjul kang dianakaké ing sajeroning mangsa watara rong minggu ing sasi Juni utawa Juli saben taun. Turnamen iki dianakaké ing lapangan suket lan minangka salah siji saka papat turnamèn Grand Slam. Turnam ...

                                               

Manteb Soedharsono

Ki Manteb Soédharsono iku dhalang wayang kulit kondhang saka Jawa Tengah. Amarga kaprigèlané mainaké wayang, Manteb Soédharsono banjur dijuluki déning para penggemaré minangka Dhalang Sètan. Manteb Soédharsono uga dianggép pelopor perpaduan kagun ...

                                               

Kakawin Arjunawiwāha

Kakawin Arjunawiwāha iku kakawin kapisan kang asalé saka Jawa Wétan. Karya sastra iki ditulis déning mpu Kanwa nalika masa jumenengé Prabu Airlangga, kang jumeneng ing Jawa Wétan saka taun 1019 nganti taun 1042 Masèhi. Para nimpuna sastra Jawa ng ...

                                               

Kakawin Bhomântaka

Kakawin Bhomântaka utawi ugi sinebat Kakawin Bhomakāwya punika satunggiling kakawin mawi basa Jawi Kina. Kakawin punika salah satunggiling ingkang panjang piyambak ing Sastra Jawi Kina, panjangipun wonten 1.492 pada. Kakawin Bhomântaka punika ing ...

                                               

Kakawin Ghatotkacâśraya

Kakawin Ghatotkacâśraya utawi Kakawin Gathotkacasraya punika satunggaling kakawin ing basa Jawi Kina. Kakawin puniki dipunserat ing abad kaping 12 Masèhi déning mpu Panuluh nalika jumenengipun prabu Jayakreta ing Kedhiri. Kakawin puniki nyariyosa ...

                                               

Kakawin Pārthayajña

Kakawin Pārthayajña punika satunggaling kakawin ing basa Jawi Kina. Sanadyan boten mawi titi-mangsa utawi boten nyebat namanipun satunggaling ratu, nanging kedah dipun-papanaken wonten ing ngriki; awit tetembunganipun ketawis bilih barakan kaliya ...

                                               

Garèng

Garèng iku salah sijiné paraga wayang panakawan. Dhèwèké anak mbarepé Semar. Asal-asulé Garèng manéka warna, salah sijiné ya iku ing lakon Palasara Nglelana. Ing lakon wayang iku Garèng sadurungé nduwé jènéng Bambang Sukadi, putra saka Resi Sukad ...

                                               

Abyasa

Bagawan Abyasa utawa Begawan Abiyasa utawa Wiyasa iku diarani sing nggubah wiracarita Mahabharata. Miturut Padhalangan, Abiyasa iku putrané Begawan Palasara lan Dèwi Durgandini, putri Wirata. Padhepokane Begawan Abiyasa ing Wukir Saptaarga. Jenen ...

                                               

Arya Sangka

Arya Sangka utawi Wratsangka utawi Sangka, wonten salebeting wiracarita Mahabharata minangka putra saking Raja Wirata -raja Karajan Wirata. Arya Sangka inggih punika saduluripun Arya Seta, Utara kaliyan Utari. Wonten ing salebeting paringgitan Ja ...

                                               

Drupada

Drupada, utawa kerep uga karan Yadnyasena, iku raja Karajan Pancala sajeroning wiracarita Mahabharata. Samangsa anom Drupada kekancan karo Drona, guru para Pandhawa lan Korawa. Nanging kekancan mau banjur owah dadi mungsuhan saéngga wusanané Drup ...

                                               

Kertawarma

Kertawarma utawa Kritawarman ya iku salah siji paraga ing carita Mahabharata. Kertawarma kagolong Wangsa Wresni utawa Yadawa kang béla Korawa ing perang Baratayuda. Ing carita wayang Jawa, kertawarma ora dadi balané Korawa, nanging isih mèlu kula ...

                                               

Mayasura

Ing mitologi Hindhu, Maya, utawa Mayasura iku raja agung kang nguwasani ras Asura, Daitya, lan Rakshasa ing donya. Dhéwékè iku arsitek mahir kanggo penduduk ing sangisoring lemah. Dhéwékè uga yasa pura megah ing Indraprastha. Mayasura meguru mara ...

                                               

Pratipa

Wonten salebeting Mitologi Hindhu, Pratipa inggih punika Raja India saking trah Candrawangsa utawi Dinasti Candra. Panjenenganipun katurunan Maharaja Bharata saha maréntah Karajan Kuru ingkang pusatipun wonten ing Hastinapura. Pratipa gadhah garw ...

                                               

Sakuntala

Sakuntala iku tokoh saka wiracarita Mahabharata. Dhèwèké iku garwané Dusyanta lan ibuné Maharaja Bharata. Caritané ana ing Mahabharata lan ing India naté digawé drama déning Kalidasa ing sandhiwarané Abhijñānaśākuntalam.

                                               

Sanjaya

Sanjaya ing basa Sanskerta, kanthi barès tegesé "Wong kang menang" utawa "Wong kang jaya". Sanjaya iku putrane Yamawidura. Sanjaya duwé adhi kang jenenge Yuyutsuh. Sanjaya iku bagus, asipat jujur, setia, temen, tlaten, ngabekti marang wong tuawan ...

                                               

Santanu

Santanu iku paraga protagonis sajeroning wiracarita Mahabharata. Santanu iku putra Raja Pratipa saka trah Candrawangsa, katurunan Maharaja Kuru, sing duwé tegal Kurukshetra, dumungé ing tlatah India Lor. Prabu Santanu iku ramané Bisma lan kanthi ...

                                               

Surasena

Surasena utawi Shurasena, Shoorsen, Shursen, Shoorsaini, Shoorseni) inggih punika Raja Yadawa kuna wonten ing Mathura. Namanipun dipun-ginakaken kanggé nama karajan saha suku, kados ta Karajan Surasena kaliyan cabangipun suku Yadawa-Surasena utaw ...

                                               

Utara

Utara utawa Prabu Utara iku jeneng salah siji putra Wirata, raja Krajan Matsya. Utara iku putra kaping pindhoné Prabu Matswapati/Durgandana, raja nagara Wirata karo permaisuriné kang jenengé Dèwi Ni Yutisnawati/Rekatawati. Dhéwékè nikah bebarenga ...

                                               

Widura

Widura yaiku salah sijiné tokoh protagonis sajeroning wiracarita Mahabharata. Widura iku adhik kuwaloné Pandu lan Dretarasta awit duwé bapak padha nanging ibu kang béda. Bapaké Widura jenengé Resi Kresna Dwipayana Wyasa utawa Resi Byasa, nanging ...

                                               

Bathara Kuwéra

Wonten agama Hindhu, Kuwera inggih punika déwa ingkang mimpin golongan bangsa yaksa utawi raksesa. Nanging, piyambakipun langkung saé saha ingkang utama tinimbang raksesa sanèsipun. Kuwera gadhah gelar "bendahara para Déwa", saéngga piyambakipun ...

                                               

Indradi

Ing wiracarita Ramayana, Ahalya utawa Indradi yaiku bojoné Resi Gautama. Tembung Ahalya ateges "kang ora ngalami pangowahan". Ahalya manggon ana ing siji asrama bebarengan karo Resi Gautama. Dhèwéké duwé rupa kang ayu banget, mula Déwa Indra dadi ...

                                               

Jatayu

Jatayu iku paraga saka carita Ramayana, putra saka Aruna lan keponakan Garuda. Jatayu iku awujud manuk sing bisa ngomong kaya déné manungsa. Nalika Déwi Sinta diculik déning Rahwana dhéwèké weruh lan mbiyantu nulung Déwi Sinta. Jatayu tarung angl ...

                                               

Kosalya

Kosalya, yaiku jeneng siji tokoh ing wiracarita Ramayana. Dhèwèké dikenal minangka garwa pisanané Dasarata raja Karajan Kosala kang nglairaké Sri Rama. Yèn dideleng saka jenengé, Kausalya yaiku putri kang asalé saka Karajan Kosala. Ing kesusastra ...

                                               

Mantara

Mantara yaiku kanca uga pelayan pramèswari Kekayi ing wiracarita Ramayana. Awaké bungkuk lan umuré wis kagolong tuwa. Dhèwèké duwé sipat iri lan pinter gawé wong liya susah kanthi cara terselubung. Dhèwèkée yaiku kang nyebabakée Rama diusir menya ...

                                               

Ménaka

Ing mitologi Hindhu, Menaka ya iku jeneng siji widadari saka kahyangan kang ayu banget. Sebagian carita uripé ana ing Ramayana lan Adiparwa. Ing Ramayana, Menaka minangka widadari kang nggoda Wiswamitra, déné ing Adiparwa, Menaka dicaritakake min ...

                                               

Urmila

Urmila yaiku sawijing putri Raja Janaka saka Mithila ing wiracarita Ramayana. Dhèwèké yaiku adik saka Sita, lan bojone Laksmana, adine Rama. Dhèwèké duwé adhi lanang loro yaiku Anggada lan Dharmaketu. Miturut salah siji versi Ramayana, nalika Lak ...

                                               

Wedawati

Wonten ing mitologi Hindu, konon Wedawati badhe wiyos malih minangka Dewi Sinta, garwanipun Sri Rama wonten ing wiracarita Ramayana. Piyambakipun punika ugi titisan saking Dewi Laksmi.

                                               

Claude Cohen-Tannoudji

Claude Cohen-Tannoudji miyos nalika taun 1933 wonten ing Constantine, Aljazair. Cohen-Tannoudji pindhah sareng kaliyan kaluwarganipun nalika taun 1953 maring Paris. Saking taun 1953 ngantos 1957, piyambakipun nimba kawruh wonten ing École Normale ...

                                               

50 Cent

50 Cent ya iku salahsijiné rapper paling ditepang ndhik Amerika Sarékat. Ndèk 2005, 50 Cent nduwé peran ndhik layar lebar karo filem Get Rich or Die Tryin.

                                               

Aaron Ciechanover

Aaron Ciechanover inggih punika salah satunggaling ilmuwan Israèl. Ciechanover inggih punika profesor wonten ing Pérangan Biokimia lan Direktur Lembaga Penelitian Ilmu Kedhokteran Kulawarga Rappaport wonten ing Technion ing Haifa, Israèl. Piyamba ...

                                               

Abdullah II saka Yordania

as-Sayyid Abdullah II bin al-Hussein al Hashimi, Raja Krajan Hasyimiyah Yordania iku Raja Hasyimiyah Krajan Yordania wiwit 7 Fèbruari 1999. Panjenengané didhaku minangka génerasi langsung angka 43 saka Muhammad. Abdullah iku putra langsung Raja H ...

                                               

Shinzō Abe

Shinzō Abe ya iku wong pulitikus Jepang sing njabat dadi Mahamantri Jepang wiwit 26 September 2006 nganti 26 September 2007. Sedurunge naté njabat Sekretaris Kabinet Jepang saka Mahamantri Junichiro Koizumi. Wiwit Yasuo Fukuda ngundurke diri saka ...

                                               

Abimana Aryasatya

Abimana Aryasatya ya iku aktor Indonesia. Sadurungé dadi Aktor panjenengané uga tau mèlu ing sinétron lupus atawis taun 90an ingkang misuwur kanthi jeneng Robertino, nanging amarga musabab pribadi panjenenganne banjur ngganti jenenge dadi Abimana.

                                               

Acep Zamzam Noor

Acep inggih ounika putra ingkang paling mbarep saking tiyang sepuhipun K. H. Ilyas Ruhiat, satunggaling ulama ingkang karismatik ing Pondhok Pesantren Cipasung, Tasikmalaya. Piyambakipun lajeng nikah kaliyan santrnipun ingkang nama Euis Nurhayati ...

                                               

Naima Adedapo

Naima Adedapo ya iku penyanyi, penari, lan aktris teka Amérikah Sarékat sing asalé teka Milwaukee, Wisconsin. Piyambaké ndhik posisi kesewelas ndhik acara American Idol mangsa kesepuluh.

                                               

Adewale Akinnuoye Agbaje

Adewale Akinnuoye-Agbaje iku paraga lanang saka Inggris lan mantan model gagragan. Dhèwèké dadi misuwur amarga perané minangka Lock-Nah ing filem The Mummy Returns, Nykwana Wombosi ing filem The Bourne Identity, Mr. Eko ing filem Lost, lan Simon ...

                                               

Adil Rami

Adil Rami ya iku salah sijining juru main bal-balan sing kewarganagaraané Prancis keturunan Maroko sing main kanggo klub Valencia CF ing posisi bèg.

                                               

Agam Wispi

Agam Wispi, ya iku panulis Indonésia. Dhèwèké kalebu minangka salah sawijining panulis sastra èksil Indonésia. Dhèwèké kawit dadi eksil, wong kang urip ing pangasingan, ing Walanda kawit taun 1988. Dhèwèké ya iku pujangga, akèh nulis geguritan, u ...

                                               

Tontowi Ahmad

Tontowi Ahmad ya iku pamian bulu tangkis ganda Campuran Indonésia kang bareng karo Lilyana Natsir. Sawise pacangane pensiun ing aun iki, Owi parabane dipacangake dening pelatihe karo pemain enom Winny Kandow.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →