Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 86



                                               

Sastra

Sastra iku sawijing tembung silihan saka Basa Sansekerta; śāstra ", kang tegesé "tulisan" utawa "buku", saka tembung dhasar śās- kang tegesé "weruh". Ing basa Jawa, tembung iki lumrahé dienggo ngarani "kasusastran" utawa sajinising tulisan kang d ...

                                               

Senandung Hidup

Senandung Hidup inggih punika kempalan geguritan anggitanipun Samadi. Kempalan geguritan punika dipunbabar Penerbit Boekoe Tjerdas wonten Medan ing 1941. Sasampunipun 17 warsa sédanipun Samadi, kempalan geguritan punika dipunbabar malih kaliyan A ...

                                               

Serat Sabdatama

Serat Sabdatama ya iku satunggaling serat ingkang dipunanggit déning R. Ng. Ronggowarsito. Serat Sabdatama punika ngemot piwulang saha pitedah kanggé gesangipuntiyang, supados manungsa boten nindakaken laku ingkang ala. Sabda punika tegesipun gun ...

                                               

Serat Suluk

Serat Suluk iku salah siji karya sastra kang isiné ngenani piwulang-piwulang lair batin, kaya ta iman maring Gusti. Iman maring Gusti iku modhal utama sawijining manungsa kanggo rasa tentrem ing ati. Bab iki isih trep karo urip ing jaman saiki. S ...

                                               

Serat suluk kaga kridha sopana

Naskah serat suluk Kaga Kridha Sopana awujud tembang macapat kang isiné piwulang lair batin sing relevan banget karo urip jaman saiki, luwih-luwih kudu didadèkaké cekelan urip saben manungsa ing gegayutané karo Gusti, karo manungsa liyané sarta d ...

                                               

Thomas Traherne

Thomas Traherne iku sawijining pujangga saka Inggris, lan dhèwèké iku uga pandhita, téolog, lan panulis babagan agama. Kawruhé babagan agama kang jero lan ngèlmiyah sajroning tulisan-tulisané iku kang njalarani dhèwèké misuwur. Mula saka iku sabe ...

                                               

Undhangan

Undangan utawa ulem-ulem ya iku layang kang awèh weruh supaya teka ana ing upacara adat, pawiwahan, supitan, lan sapanunggalane. Lumrahe undangan utawa ulem iku nganggo basa kang ringkes lan cetha. déné cengkorongane kang padatan kaya mangkene: I ...

                                               

Asu (shio)

狗 Shio asu iku salah sijiné saka rolas shio sing ana ing kalèndher Cina/Tionghoa. Miturut kapracayan wong Tionghoa, wong sing nduwé shio asu iku wong sing setya, jujur, lan bisa dipracayani, anging dhèwèké uga bisa keras kepala lan egois. Wong s ...

                                               

Babi (shio)

猪 Shio babi aksara Hanzi: 猪; Pinyin: zhū iku salah sijiné saka rolas shio kang ana ing kalèndher Cina/Tionghoa. Miturut kapracayan wong Tionghoa, wong kang nduwé shio babi iku wong kang jujur, toleran lan kanca kang apik. Anging kabèh uga kerep ...

                                               

Jago (shio)

雞 Shio jago 雞 Pinyin: jī iku salah sijiné saka rolas shio kang ana ing kalèndher Cina/Tionghoa. Miturut kapracayan wong Tionghoa, wong kang nduwé shio jago iku wongé tlatèn nyambut gawé lan mesthi wis pasthi ing kaputusané. Kabèh ora wedi ngeto ...

                                               

Kethèk (shio)

申 Shio kethèk iku salah sijiné saka rolas shio kang ana ing kalèndher Cina/Tionghoa. Wong kang nduwé shio kethèk jaré sumèh atiné. Pratélan wong-wong kang nduwé shio kethèk: Kylie Minogue, penyanyi dan aktris Australia Carrie Fisher, aktris Harr ...

                                               

Macan (shio)

虎 Shio macan iku salah sijiné saka rolas shio sing ana ing kalèndher Cina/Tionghoa. Pratélan wong-wong sing nduwé shio macan: Sun Yat Sen Dwight D. Eisenhower Contho taun-taun shio macan: 1986 2022 - lan terus nggilir saben rolas taun pisan. 199 ...

                                               

Naga (shio)

龙 Shio naga iku salah sijiné saka rolas shio kang ana ing kalèndher Cina/Tionghoa. Miturut kapracayan wong Tionghoa, wong kang nduwé shio naga iku wongé idhéalis, perfèksionis; kabèh lair nduwé pikiran yèn kabèh iku sampurna lan inflèksibel. Kab ...

                                               

Tikus (shio)

子 Shio tikus iku salah sijiné saka rolas shio kang ana ing kalèndher Cina/Tionghoa. Miturut kapracayan wong Tionghoa, wong kang nduwé shio tikus iku wongé kréatif, jujur, murah hati, ambisius, gampang nesu lan boros. Wong kang nduwé shio iki bis ...

                                               

Plungker mupakat

Plungker mupakat utawa krul iku simbol saka basa Walanda sing digunakaké kanggo tugas sekolah utawa kanggo nuduhaké yèn wongé wis nonton lan sarujuk kanthi cara ninggalaké tandha. Krul pisanan muncul ing awal abad kaping 19, bebarengan karo namba ...

                                               

Srengéngé mlethèk

Srengéngé mlethèk, bangbang wétan, gagat ésut, utawa suryaja ya iku kedadian nalika pérangan srengéngé paling ndhuwur ketara sadhuwuré tancebing langit ing sisih wétan. Srengéngé mlethèk ora padha karo repet-repet, kedadian nalika awang-awang lek ...

                                               

Yin lan Yang

Ing filosofi Cina, konsèp Yin-Yang limrahipun ing laladan kidul dipunsèbut Yin lan Yang. Limrahipun dipunginaakèn kanggé ndèskripsiakèn sipat kèkuatan ingkang saling gègayutan lan berlawanan ing donya punika lan kados pundhi piyambakipun saling y ...

                                               

Warisan budaya

Warisan budaya iku warisan wujud artifak fisik lan sing ora kasat mata saka sawijining golongan masarakat sing diwarisaké saka génerasi kapungkur, dijaga ing jaman saiki lan direksa kanggo génerasi mangsa ngarep.

                                               

Tradhisi

Tradhisi utawa tradisi iku adat run-tumurun. Tradhisi iku dadi kang arti kang prasaja dhéwé adat utawa kabiasan tartamtu kang wis dilakokaké wiwit suwé saka jaman mbiyèn lan wis dadi péranganing kauripaning siji golongan masarakat, racaké saka si ...

                                               

Lilin

Lilin ya iku blok solid saka Wax kanthi sumbu kang tumancep disumed kanggo madhangi panggonan kang peteng, kadhang-kadhang krasa panas. Miturut sajarah, lilin digunakaké minangka metode kanggo njaga wektu. Lilin iku duwé manfaat kanggo penerangan ...

                                               

Tradhisi sing diciptakaké

Tradhisi sing diciptakaké iku sawijining konsèp sing diwedhar ing sawijining buku sing terbit ing taun 1983 lan ditulis déning E. J. Hobsbawm lan T. O. Ranger, The Invention of Tradition Ing introduksi buku iki, para panulis ngandharaké manawa ak ...

                                               

Ujung (Tradhisi)

Ujung iku tradhisi acara halal bil halal kanggo nglebur dosa marang liyan kanthi wujud sungkeman marang kang luwih tuwa utawa kanthi cara salaman tumrapé kang sejajar umur. Ing saperangané masarakat Jawa, ana tradhisi kang diwarisaké saka para le ...

                                               

Warisan Kamanungsan kanggo Budaya Lisan lan Ora Wujud Barang

Proklamasi karya kgung warisan budaya lésan lan ora wujud barang diayahi déning Direktur Jenderal UNESCO wiwit taun 2001 kanggo ngundhakaké kasadharan ngenani warisan budaya non barang, lan nyurung masarakat saenggon supaya mèlu nglestarèkaké war ...

                                               

Tong zi dan

Endhog bocah lanang ya iku panganan tradhisional saka Dongyang, Zhejiang, China sing asale saka endhog kang di godhok nganggo banyu uyuh bocah lanang kang isih enom, luwih apik sing umure sak ngisore sepuluh tahun. Dijenengi "tong zi dan" Chinese ...

                                               

Senam Kesegaran Jasmani

Senam Kesegaran Jasmani utawa asring disingkat SKJ ya iku senam massal sing diwajibaké dening pemerintah Indonesia. Senam iki biasané diiringi lagu-lagu ritmik saka macem-macem propinsi sing disusun ulang lan biasané dilakoni dening kelompok wong ...

                                               

Aremania

Aremania ya iku jeneng saka komunitas pendukung utawa klub bal-balan Arema Indonésia. Aremania ora kalebu ing struktur organisasi PS Arema Indonésia nanging ngadeg dhéwé dadi organisasi independen pendukung tim Arema. Amarga saka iku Aremania swa ...

                                               

Asian Football Confederation

Asian Football Confederation iku badan sing ngatur bal-balan ing Asia, ora kalebu Siprus lan Israèl, nanging nyakup Australia. AFC duwé 46 nagara anggota sing mayoritas dumunung ing Asia. Nagara sing duwé wewengkon ing Éropah lan Asia, kaya Turki ...

                                               

Asosiasi Bal-balan Albania

Badan iki nyelenggarakaké sawatara kompetisi ing Albania, ya iku: Piala Albania Liga Super Albania Liga Divisi Satu Albania Piala Super Albania Liga Divisi Dua Albania

                                               

Asosiasi Bal-balan Austria

Badan iki nyelenggarakaké sawatara kompetisi ing Austria, ya iku: Liga Divisi Satu Bal-balan Austria Piala Austria Piala Super Austria Liga Regional Austria Liga Divisi Utama Austria

                                               

Asosiasi Bal-balan Jerman

Asosiasi Bal-balan Jerman) iku badan pengendali bal-balan ing Jerman. DFB diadegaké taun 1900, lan gabung marang FIFA taun 1904, sarta karo UEFA taun 1954.

                                               

Asosiasi Bal-balan Walanda

Badan iki nyelenggarakaké sawatara kompetisi ing Walanda, ya iku: Piala Asosiasi Bal-balan Krajan Walanda Liga Divisi Siji Walanda Eredivisie Liga Divisi Utama Walanda Piala Johan Cruijff

                                               

Asosiasi Federasi Bal-balan Azerbaijan

Badan iki nyelenggarakaké sawatara kompetisi ing Azerbaijan, ya iku: Piala Super Azerbaijan Liga Utama Azerbaijan Piala Kemerdekaan Azerbaijan Liga Divisi Satu Azerbaijan

                                               

Federasi Bal-balan Armenia

Badan iki nyelenggarakaké sawatara kompetisi ing Armenia, ya iku: Liga Utama Armenia Piala Super Armenia Liga Divisi Satu Armenia Piala Kemerdekaan Armenia

                                               

Federasi Bal-balan Spanyol

Badan iki nyelenggarakaké sawatara kompetisi ing Spanyol, ya iku: Piala Super Spanyol Copa del Rey Piala Spanyol Segunda División B Liga Divisi Dua Spanyol La Liga Divisi Utama Spanyol Segunda División Liga Divisi Satu Spanyol

                                               

Federasi Bal-balan Yunani

Badan iki nyelenggarakaké sawatara kompetisi ing Yunani, ya iku: Piala Super Yunani Piala Bal-balan Yunani Liga Divisi Dua Yunani Liga Super Yunani Liga Divisi Satu Yunani;

                                               

Fulham F.C.

Fulham Football Club ya iku salah sijiné klub bal-balan Inggris kang diyasa ing taun 1879. Klub iki markasé ing laladan Fulham, London lan berkompetisi ing Liga Utama Inggris. Fulham mainaké tetandhingan kandangé ing Stadion Craven Cottage kang k ...

                                               

Harry Kewell

Harold "Harry" Kewell inggih punika juru main bal-balan saking nagari Australia ingkang gadhah posisi minangka gelandhang. Sapunika Kewell main ing klub bal saking nagari Turki, Galatasaray. Kewell sampun mbela tim nsional Australia kaping 54 adu ...

                                               

Hidetoshi Nakata

Hidetoshi Nakata yaiku manten juru main bal-balan saka Jepang. Nakata yaiku juru main saka Jepang kang paling misuwur lan uga dadi juru main Asia paling apik. Main ana ing posisi glandhang, karier profesionalé kang nganti 11 taun, dhèwèké wis mai ...

                                               

Iker Casillas

Iker Casillas Fernández inggih punika juru main bal-balan ingkang gadhah posisi minangka kiper tim nasional Spanyol. Casillas dados kiper Spanyol nalika dados juara donya ing Piala Dunia 2010. Sapunika Casillas main ing klub LA Liga Spanyol, Real ...

                                               

Johan Cruijff

Johan Cruijff }}; lair kanthi asma Hendrik Johannes Cruijff) inggih punika tilas juru main lan pelatih bal-balan saking nagari Walanda. Cruijff naté dados juru main Ajax lan FC Barcelona. Panjenenganipun ugi dados salah satunggalipun juru main ba ...

                                               

Juan Román Riquelme

Juan Román Riquelme, inggih punika juru main bal saking nagari Argentina. Sapunika Riquelme main ing klub Boca Juniors. Panjenenganipun minangka juru main glandhang ingkang saé amargi gadhah passing ingkang asring dados jalaran gol, panjenenganip ...

                                               

Júlio César Soares Espíndola

Júlio César Soares de Espíndola, misuwur kanthi nama Júlio César, inggih punika juru main bal-balan ingkang posisinipun minangka kiper tim nasional bal-balan Brasil, lan ugi main ing klub saking Italia, Inter Milan. Cesar sapunika dados kiper and ...

                                               

Liga Super Yunani

Cithakan:Infobox football league Liga Super Yunani minangka liga bal-balan paling dhuwur ing Yunani. Diadegake taun 2006. Liga iki kanthi rutin nganakake kompetisi musiman. Saikine, ana 16 kesewelasan kang kadhapuk ing jerone.

                                               

Marco Materazzi

Marco Materazzi inggih punika juru main bal-balan saking nagari Italia ingkang gadhah inggil 193 cm. Sapunika juru main bal ingkang asring dipunsebat kanthi asma Matrix main ing klub saking Italia, Inter Milan. Matrix damel satunggal gol nalika I ...

                                               

Panyerang

Sajeroning ulah raga bal-balan, panyerang iku wujud posisi sing paling ngarep, yaiku cedhak karo gawang lawan ing sajeroning tim bal-balan. Tugas utama panyerang yaiku nyithak gol, bisa uga dadi pambuka ruang panyerangan tumrap timé.

                                               

Persebaya 1927

Persatuan Sepak bola Surabaya ya iku sawijining tim bal-balan Indonésia kang basisé ana ing Kutha Surabaya, Jawa Wétan, Indonésia. Persebaya saiki main ana ing Liga Premier Indonésia. Wiwit taun 2010, kanthi anané kontroversi penyelenggaraan Liga ...

                                               

Piala Asia AFC 2011

Piala Asia AFC 2011 ya iku tetandhingan bal-balan kang wujud edhisi angka limolas sajeroning turnamèn Piala Asia AFC, kanthi puputan ing ubengan finalé kadadéan ing tlatah Qatar, tanggal 7 nganti 29 Januari 2011. Lan Qatar bisa dadi tuan omah kap ...

                                               

PSIS Semarang

Persatuan Bal-balan Indonésia Semarang utawa PSIS Semarang yaiku klub bal-balan kang duwé markas ana ing Kutha Semarang, Indonésia kanthi stadion kang jenenge Stadion Jatidiri Semarang. Jejuluk kanggo klub iki yaiku "Laskar Mahesa Jenar". PSIS Se ...

                                               

PSM Makassar

Persatuan Sepak bola Makassar ya iku sawijining tim bal-balan Indonésia kang duwé basisi ing Kutha Makassar, Sulawesi Kidul, Indonésia. PSM Makassar saiki main ana ing kompetisi Liga Primer Indonésia, sawisé mundur saka kompetisi Liga Super Indon ...

                                               

PSS Sléman

Persatuan Bal-balan Sléman ya iku tim bal-balan kang basisé ana ing Kutha Sléman, Daerah Istimewa Yogyakarta, Indonésia. Tim kang diadegaké nalika tanggal 20 Mèi 1976 iki duwé jejuluk dadi tim Super Garudha Jawa utawa Super Elja. Tim iki uga sok ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →