Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 84



                                               

Kethoprak Pati

Kethoprak Pati ya iku kumpulan grup kethoprak ingkang asalé saking Pati lan ngrembaka ing laladan pasisir lor Tanah Jawa. Ngrembakane Ketoprak Pati bisa diarani mrojol selaning agaru saking surute ketoprak-ketoprak ing Sala, Jogjakarta, Kediri, l ...

                                               

Gembyung

Gembyung yaiku jinis piranti musik perkusi saka Provinsi Jawa Kulon kang kagawé saka kulit lan kayu. Gembyung dumadi saka tembung gem kang duwéni teges piwulang, lan tembung byung kang tegesé kabiruyungan utawa pepesthi kanggo nglakoni. Gembyung ...

                                               

Awul-awul

Awul-awul ya iku sawijinipun panggènan kanggé tumbas rasukan bekas. Awul-awul sapunika nyade rasukan import saking pundi kemawon. Tembung awul-awul sapunika wonten amargi kawontenanipun rasukan ingkang kathah sanget punika "tumpek bleg", para tiy ...

                                               

Addie Muljadi Sumaatmadja

Addie Muljadi Sumaatmadja kang kondhang uga karo jeneng Addie MS ya iku salah sijining wong kang ngedegaké Twilite Orchestra lan nganti saiku isih ngurusi, lan duwé kalungguhan dadi konduktor orkestra. Ora mung dadi konduktor, Addie uga misuwur m ...

                                               

Angklung

Angklung yaiku piranti musik sing digawé saka pring lan duwé nada multitonal. Diunekake kanthi cara digoyang goyang. Piranti musik iki tinemu déning Bapak Daeng Sutigna sakiwa-tengené taun 1938. Nalika isih wiwitan, angklung mung kanggo kepenting ...

                                               

Backstreet Boys

Backstreet Boys utawa kang luwih misuwur kanthi sinebut BSB ya iku salah sawijiné grup band Amérikah Sarékat kang kabèh anggotané saka wong Amérika keturunan kulit putih. Backstreet Boys iki nyanyèkaké jinis musik hibrida anyar jack balladry, hip ...

                                               

Blues

Blues iku jeneng wangun lan genre musik kang diripta mligi déning masarakat Afro-Amérika ing pungkasan abad angka 19 saka lagu spirituil, lagu kerja, hollers lapangan, bengokan, lan narasi prasaja mawa irama balada. Genre blues didhasaraké marang ...

                                               

Congrock 17

Congrock 17 ya iku kelompok musik saka Semarang, Jawa Tengah, Indonesia kang nggabungake unsur keroncong karo rock. Congrock 17 ngadeg 23 Maret 1983. Salah sijiné tokoh ing kelompok musik iki yakuwi Marco Marnadi, seniman saka Slawi. Congrock 17 ...

                                               

Daeng Soetigna

Daeng Soetigna ya iku sawijining guru kang luwih kondhang minangka pangripta angklung diatonis. Karya iki kang kasil ndobrak tradisi, gawé piranti musik tradisionil Indonesia bisa mainake musik-musik Internasional.

                                               

Damian Marley

Damian Marley punika seniman reggae ingkang lair ing Kingston, Jamaika. Seniman ingkang lair tanggal 21 Juli 1978 punika anakipun seniman ingkang kawentar lan sapunika sampun séda inggih punika Bob Marley lan ibuné ya iku Cindy Breakspeare salah ...

                                               

Dangdut

Musik Dangdut asalé saka laladan Deli. Banjur akèh kena prabawa musik saka India nganti musik Kulon. Jaman saiki kena prabawa kroncong lan gendhingan dadi musik campursari. Sajeroning evolusi tumuju wujud kontemporer kang bisa kalebu uga ana prab ...

                                               

Desmond Dekker

Cithakan:Use Jamaican English Desmond Dekker iku jeneng bekené Desmond Adolphus Dacres. Piyambaké penyanyi reggae Jamaika lan penulis lagu. Desmond lair ndhik Kingston Jamaika tanggal 16 Juli 1941 lan sédha ndhik Thornton Heath, Surrey, Inggris t ...

                                               

Drum

Drum yaiku piranti musik perkusi kang kapérang saka kulit kang dibatek lan ditabuh nganggo tangan utawa tabuh kang awujud wilah. Saliyané kulit, drum uga bisa nggunakaké bahan liyané kaya ta plastik. Drum iku kasebar ing donya, lan wujudé warna-w ...

                                               

Endank Soekamti

Endank Soekamti ya iku grup band saka Yogyakarta kang duwé telung anggota: Ari, Dori. Grup iki akèh nganggo idiom punk ing lagu-lagune, sanajan ora nyengkuyung ideologine dhéwé. Lirik-lirike sakarepe dhéwé, malah ana kang kasar lan nyleneh, khas ...

                                               

Gitar

Gitar iku piranti musik mawi senar utawa dawai kang dimainaké nganggo driji tangan utawa nganggo plektrum. Swara dikasilaké saka senar-senar kang gumeter. Pérangan utama saka siji gitar yaiku: awak gitar, stang lan senar. Gitar racaké digawé saka ...

                                               

Grup musik Koil

Koil ya iku band kang alirané rock kang asalé saka Bandung, ngadek ing taun 1993, kanti formasi Otong, Doni, Adam, Leon. Awit pertama diyasa Koil mutusaké gawé lan mainaké lagu-lagu ciptaané dhéwé. Dudutan iki wujud hal kang kurang lazim nalika i ...

                                               

Génré musik

Genre musik utawa ilèn musik, iku panglompokan musik miturut kamèmperan siji lan sijiné. Musik uga bisa diklompokaké miturut kriteria liya, upamané miturut géografi. Sawijining génré bisa didhefinisèkaké déning tèhnik musik, gaya, kontèks, lan té ...

                                               

Idris Sardi

Idris Sardi, 7 Juni 1938; umur 74 taun) ya iku pamaen piyul Indonésia. Dhèwèké anak saka juru main piyul orkes RRI Studio Jakarta, Bp. Sardi.

                                               

Igor Stravinsky

Igor Srtavinsky ya iku salah sawijiné komposer kang misuwur ing donya. Stranvinsky lair tanggal 17 Juni 1882 ing Oranienbaum, cedhak St. Petersburg, Rusia. Bapakké salah sawiji penyanyi opera kang misuwur ing Rusia. Sawisé bapakké mati, Komposer ...

                                               

Jazz

Jazz iku génré utawa aliran musik sing asalé saka Amérikah Sarékat ing wiwitan abad kaping-20 kanthi sumber saka musik Afrika lan Éropah. Musik jazz akèh migunakaké gitar, trombon, piano, trompet, lan saksofon. Salah siji èlemèn wigati sajeroning ...

                                               

Jimmy Cliff

Jimmy Cliff inggih punika seniman réggaé ingkang miyos wonten ing tlatah Saint James Parish, Jamaika lan gadhah asma wiyos James Chambers. Jimmy Cliff ugi gadhah asma panggung, inggih punika Cliff. Album Hard Road to Travel minangka album kaping ...

                                               

Julian Marley

Julian Marley lair tanggal 4 Juli 1975 ndhik London, Inggris. Ibuné yaiku Lucy Pounder. Dhèwèkné dadi salah sijiné anaké Bob Marley sing dadi penembang utawa penyanyi. Seduluré sing dadi penyanyi yaiku Sharon Marley, Cendella Marley, Ziggy Marley ...

                                               

Kasèt

Kasèt utawa resminé diarani Compact Audio Cassette iku sawijining format rekamana analog kanggo ngrekam swara lan mainaké rekaman swara. Format iki dirilis déning Philips ing taun 1963, sawisé dirancang ing Hasselt, Bèlgia. Kasèt iku didol ing ro ...

                                               

Kolintang

Kolintang utawa kulintang iku piranti musik kang kapérang saka barisan gong cilik kang ditata kanthi jejer. Piranti iki anggoné nggunakaké bebarengan karo gong lan drum. Kolintang iku kagolong kelompok piranti musik gong ing Asia Tenggara, kang w ...

                                               

Ky-Mani Marley

Ky-Mani Marley iku penyanyi reggae lan piyambaké uga anaké ikon reggae Bob Marley sing lair ndhik Falmouth, Jamaika tanggal 29 Fèbruari taun 1976. Jinis musiké ya iku Rap, R&B, lan Reggae. Ibuké penyanyi reggae iki ya iku Anita Belnavis. Ibun ...

                                               

Marcel Dupre

Cithakan:InuseBP Marcel Dupré pocaping cara Prancis: lair 3 Mèi 1886 – tilar donya 30 Mèi 1971 ya iku sawijining kompnis, organis, pianis, lan pendhidhik musik Perancis. Dhèwèké ya iku juru main orgel kaping nem ing Perancis. Jalaran keahliane, d ...

                                               

Marchingband

Marchingband ya iku sakelompok wong kang mentasake pagelaran musik saha jogèd kanthi mlaku ing barisan. Pamentasan marchingband iku kolaborasi saka musik lan jogèd. Wiwitane, marchingband iku asring karan drumband. Pamentasan marchingband racaké ...

                                               

Musik

Musik, saking Basa Griki Μούσες Muse, "Déwa Nyanyi" punika tegesé seni sadaya ingkang wonten gandhèng-cènèngé kaliyan sawara. saged ngagem swara manungsa, nanging saged ugi ngengge swara piranti-piranti musik.

                                               

Musik Koréa

Musik padatan Koréa iku jinis saka musik sing dimainaké déning wong Koréa kanthi nggunakaké piranti musik Korea, ing - Koréa Lor utawa Koréa Kidul. Ing Koréa Kidul istilahé han-guk jeontong eum-ak utawa guk-ak, déné ing Koréa Lor karan minjok eum-ak.

                                               

Musik populer

Musik populer ngrujuk marang salah siji saka sawenèh aliran musik kang "nduwéni daya pamikat kang jembar" lan biasané didol ing masarakat lewat industri musik. Iki kosok balen karo seni musik lan musik padatan, kang biasané disebaraké kanthi cara ...

                                               

Musik Tradhisional

Musik tradhisional ya iku musik kang ana ing sajeroning masarakat kanthi turun tinurun, uga diuri-uri kanthi sarana hiburan. Telu komponèn kang dadi pangaruhé ya iku Seniman musik tradhisional lan masarakat kang bisa ngerasakake. Musik tradhision ...

                                               

Notasi angka

Notasi nomer minangka salah sawijining cabang notasi musik. Notasi angka njupuk wangun nomer sing dibentuk ing Partitur musik utawa Notasi balok. Notasi titik ing ndhuwur lan ing ngisor iki nuduhake nada sedeng. Titik ing ngisor siji utawa luwih ...

                                               

Notasi musik

Notasi musik minangka sistem tulis kanggo karya musik. Ing notasi musik, nada dicekak notasi. Nulis musik biasané diarani partitur. Notasi musik standar saiki yaiku seratan balok, sing adhedhasar paranada kanthi simbol kanggo saben cathetan sing ...

                                               

Orkestra

Orkestra iku golongan utawa pira-pira wong /musisi kang lagi nggunakaké piranti musik. Orkestra iku asring nglagokake musik klasik. Orkestra kang gedhé uga asring diarani orkestra simponi. Orkestra simponi lumrahé cacahé kurang luwih 100 wong, or ...

                                               

Piyul

Piyul utawa biyolah iku piranti musik kelompok violin kang kasusun saka piyul cilik, piyul madya, piyul gedhé, lan piyul bass. Piyul diunèkaké kanthi cara digèsèk.

                                               

Pungmul

Pungmul, pungmulnori utawi nong-ak punika musik rakyat Koréa ingkang mlebetaken unsur dolanan piranti musik, jogèd, akrobat lan nyanyian. Variasinipun manéka warni miturut laladanipun.

                                               

Rocksteady

Rocksteady kui genre musik teko Jamaika sing lair sekitaré taun 1966. Musik kui dadi penggantiné Ska lan sing melopori Reggae. Rocksteady dikenalké karo musisi jamaika, ya iku The Gaylads, The Maytals, lan The Paragons. Istilah kui metu teko gaya ...

                                               

Réggaé

Reggae ya iku kombinasi saka iringan tradhisional Afrika, Amérika, lan Blues sarta folk Jamaika. Reggae minangka irama kang misuwur saka nagara Jamaika kanthi nganggo elemen folk lan rock, ska, callypso lan mento disuguhake ing garis bass nganggo ...

                                               

Saksofon

Saksofon dikembangaké taun 1840-an déning Adolphe saksofon, dhèwèké saka kebangsaan Bèlgi. Nalika esih nyambutgawe ana ing toko piranti bapake ana ing Brussels, Adolphe miwiti ngembangaké piranti kang duwé proyeksi instrumen kuningan kang lewih l ...

                                               

Saluang

Saluang iku piranti lelagon tradhisional kas Minangkabau, Sumatra Kulon. Ing ngendi piranti lelagon iki kagawé saka pring tipis utawa talang. Saluang digunakaké kanthi cara disebul. Wong Minangkabau pitaya yèn bahan kang paling apik kanggo gawé s ...

                                               

Stephen Marley

Stephen Marley iku salah sijiné anaké Bob Marley lan Rita Marley sing dadi panembang Reggae. Dhèwèkné lair tanggal 20 April 1972 ndhik Wilmington Delaware. Dhèwèkné wiwit cilik wes kena prabawa musik sing gedhé saka bapaké. jinis musiké ya iku Co ...

                                               

Tangga nada minor

Sajeroning téyori musik, tangga nada minor utawa skala nada minor iku salah siji saka tangga nada diatonik. Tangga nada iki kasusun saka wolung not. Interval antara not kang urut-urutan ing tangga nada minor ya iku: 1, 1/2, 1, 1, 1/2, 1, 1 Conton ...

                                               

Tanjidhor

Tanjidor ya iku kesenian Betawi sing wujudé orkès. Kesenian iki wis dilekasi abad 19 sing diprakarsani Augustijn Michiels utawa sing kondhang karan Mayor Jantje nèk tlatah Citrap utawa Citeureup. Piranti tembang sing dinggo lumrahé padha kaya ta ...

                                               

The Black Eyed Peas

The Black Eyed Peas ya iku grup musik saka Amérikah Sarékat pemenang Grammy Awards saka Los Angeles, California. Grup iki dumadi saka will.i.am, apl.de.ap, Taboo, lan Fergie. Wiwit album Elephunk dirilis taun 2003, grup iki malih misuwur ing dony ...

                                               

Toots and the Maytals

Toots and the Maytals awal-awalé jenengé The Maytals, ya iku kelompok musik teka Jamaika lan salahsijiné kelompok ska sing dikenal uga dadi kelompok rocksteady. The Maytals diwangun wektu awal-awal 1960-lan piyambaké kabèh ya iku tokoh utami sing ...

                                               

Trombon

Trombon ya iku salah sawijining piranti musik kang kagolong kuningan. Kaya déné piranti kuningan liya, swara kang diasilake rikala lambe kedher banjur nggawé kolom angin ing njero piranti mau uga kedher. Arep kabèh trombon duwé cara telescoping s ...

                                               

Ukulélé

Ukulélé ya iku piranti musik sing carané ngunèkaké kanthi dipethik lan mlebu kulawarga piranti musik lut. Piranti musik iki awujud gitar cilik. Sanajan dhapuré amèh padha karo gitar, nanging cacah senaré mung ana papat lan nganggo senar nilon. Uk ...

                                               

Ziggy Marley

Ziggy Marley ya iku penyanyi reggae sing lair tanggal 17 Oktober 1968 ndhik Kingston, Jamaika. Anak kapisané Bob Marley sing nduwé jeneng asli David Nesta Marley iki jinis musiké ya iku Contemporary Reggae lan Pop Reggae. Ibuné asli saka Kingston ...

                                               

Madame Tussauds

Madame Tussauds inggih punika sawijining musiyum lilin paling misuwur wonten ing London, Inggris, kanthi cabang-cabang ing sapérangan kutha ageng wonten ing donya. Museum punika kapisanan dipundirikaken déning pematung Marie Tussaud.

                                               

Musiyum Adityawarman

Musiyum Adityawarman inggih punika salah sawijining musiyum ing Sumatera Barat ingkang dumunung ing kutha Padang, papanipun wonten ing Jalan Diponegoro No. 10, kacamatan Padang Barat. Museum punika dipunresmikaken nalika tanggal 16 Maret 1977 dén ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →