Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 8



                                               

Lipida dwilapis

Lipid Dwilapis yaiku lapisan membran tipis sing dumadi saka rong lapisan molekul lipid. Membran iki ana lembar warata sing dadi alangan terus ing sèla. Membran sèl meh saben organisme urip lan akéh jinis virus, uga membran sing ngubengi inti sèl ...

                                               

Monera

Monèra saking basa Yunani, monèrés ingkang tégésipun tunggal. Monèra dados organisme bérsél satunggal, gadhah struktur tubuh ingkang sédérhana lan asifat Prokariotik. Sèl prokariotik inggih punika sèl ingkang matèri génétikipun dèrèng térlindungi ...

                                               

Monogenea

Monogenea yaiku kelas anggota saka kéwan Avertebrata kang kagolong ning filum Platyhelminthes. Kéwan kang saka kelas Monogenea lumrahé parasit. Kéwan iki uga ora duwé gronggongan tubuh. Monogenea duwé sistem pencernaan prasaja kang nyakup bolonga ...

                                               

Mutasi

Mutasi ya iku owahé tatanan matéri génetik kang rupané gén utawa kromosom saka indhividhu lan diwarisna mara génerasi sawisé. Mutasi iku bisa kadadéan ing gén kang diarani mutasi gén, mutasi uga bisa kadadéan ing kromosom kang diarani mutasi krom ...

                                               

Méristem Primèr

Méristem primér iku jaringan nom kang asalé saka sèl-sèl awal kang mau proméristem. Didhasaraké mara téoriné Haberlandt, proméristem iku bakal dadi protodherm, prokambium lan méristem dhasar. Protodherm iku bakal dadi jaringan épidhérmis, prokamb ...

                                               

Oomycota

Oomycota ugi kawastanan jamur air inggih punika salah satunggaling filum saking Protista ingkang mèmper jamur. Nama Oomycota punika asalipun saking tembung oo ingkang tegesipun tigan kaliyan tembung mycota ingkang tegesipun jamur. Pramila, Oomyco ...

                                               

Osmorégulasi

Osmorégulasi utawi osmoregulation inggih punika kontrol kasaimbangan toya, tuladhanipun: Protista Paramecium gésang ing toya kolam, ingkang hipotoknik kanggé sè. Paramecium gadhah membran plasma kirang permeabel. Osmorègulasi inggih punika péngon ...

                                               

Osteichthyes

Osteichthyes utawa karan uga Iwak mawa balung sajati iku kelas saka anggota kéwan mawa balung buri kang subfilum saka Pisces. Osteichthyes asal saka basa Yunani, ya iku osteon kang tegesé balung lan ichthyes kang tegesé iwak. Urip ing segara, raw ...

                                               

Ovarium

Ovarium utawa indung endhog iku klanjer kelamin wadon kéwan lan manungsa. Ing makluk vertebrata kalebu manungsa, duwé ovarium loro kang fungsiné mrodhuksi sel endhog lan ngetokaké hormon. Sapérangan gedhé manuk mung duwé ovarium siji kang bisa be ...

                                               

Paramecium

Paramecium ya iku salah sawijining protista wujud kéwan. Paramecium duwé ukuran watara 50–350 cm. Paramecium nduwé ukuran kang luwih gedhé saka amoeba, dhapuré kaya pérangan ngisor sepatu. Awaké ditutupi déning rambut-rambut cilik kang digunaake ...

                                               

Phytophthora

Phytophthora," tuwuhan” lan φθορά," karemukan”;" pangremuk tuwuhan”) inggih punika salah satunggaling génus saking Oomycota ingkang anggota-anggotanipun kathah ingkang njalari penyakit ing tetuwuhan, saéngga nuwuhaken tuna ing ékonomi, ékologi, l ...

                                               

Plastida

Plastida iku organel sajeroning sèl tetuwuhan. Organel iki paling dikenal ing wanguné kang paling umum, kloroplas, minangka papan lumakuné fotosintesis. Sajeroning kasunyatan, plastida dikenal ing manéka wangun: etioplas, wangun semi-aktif kang w ...

                                               

Platyhelminthes

Platyhelminthes yaiku filum ing Karajan Animalia. Filum iki nyakup kabèh cacing pipih kejaba Nemertinea, kang biyèn minangka salah siji kelas Platyhelminthes, kang wis kapisah.

                                               

Polyplacophora

Awaké bundher kaya endhog, tipis, lan simetris bilateral. Cangkemeé ora nambah gedhé lan anané ning endhas anterior, nanging anusé ana ing posterior. Kéwan iki ora duwé tentakel lan mata. Permukaan dorsal awaké katutup karo mantel kang rangkepi k ...

                                               

Putik

Putik ya iku piranti kelamin wadon ing tuwuhan kang kawangun saka sirah putik, gagang putik, lan bakal woh. Sirah putik dadi panggonan dumadine penyerbukan. Déné ing jero bakal wiji dadi panggonan kanggo pembuahan. Antarané sirah putik lan bakal ...

                                               

Réaksi Rédhoks

Réaksi Rédhoks ya iku réaksi oksidhasi lan réaksi rédhuksi kang kedadéyané bareng ing prosés métabolisme sèl. Réaksi oksidhasi iku réaksi kang nglibatna okigén nganggo cara nguculaké éléktron saka atom utawa senyawa siji. Réaksi rédhuksi ya iku r ...

                                               

Sangkané kauripan

Miturut A.I. Oparin, asal - usulé agesang kadadosan saka reaksi kimia antarané banyu, metana, amonia kanthi sumber ènèrgi dadi molekul organik prasaja lan ngrembaka dadi senyawa sing padha makluk urip. Asaling agesang punika kadadéan an ing njèro ...

                                               

Sato kéwan

Kéwan, iku organisme kang digolongké ing karajan Animalia utawa Metazoa. Kéwan iku makluk urip kang ana ing alam semesta. Kéwan bisa kasusun saka siji sèl utawa akèh sèl. Para èlmuwan nglasifikasiaké kéwan dadi 2 golongan utama, yaiku kéwan nduwé ...

                                               

Siklus Calvin

Siklus Calvin yaiku siklus sing kalebu siklus ing anabolisme ing prosés fotosintésis luwih tepaté ing prosés fotosistem lan ing bagéyan Aliran éléktron fostosistem II kang sifaté nonsiklus. Siklus calvin iku kasusun saka 2 tahap réaksi yaiku réak ...

                                               

Siklus Lisogénik

Siklus Lisogénik ya iku siklus réplikasi génom virus tanpa ngrusak sèl inang. Fagané iku ngintegrasi utawané mlebu ing njero kromosom baktèri. Prosès mlebu iki dijenengi profaga. Lisogénik iku nuduhaké yèn profaga iku ing kaanan tinentu bisa ngas ...

                                               

Simbiosis

Simbiosis inggih punika gayutan timbal balik antawisipunkalih makluk hidup ingkang sami gesang sesarengan. Tembung simbiosis asalipun saking basa Yunani, inggih punika sym ingkang tegesipun karo, kaliyan biosis ingkang tegesipun panguripan. Dados ...

                                               

Sistem APG

Sistem APG iku sistem klasifikasi tetuwuhan sing dibabar ing taun 1998 déning Angiosperm Phylogeny Group. Sistem iki ora biyasa sajeroning dhasaré, ora miturut gunggung bukti, nanging miturut analisis kladistika saka larikan DNA saka telung génus ...

                                               

Sistem organ

Sistem organ punika gabungan utawi kerjasama ogan-organ kanggé nindakaken fungsi-fungsi, supados prosès ing organisme saged ditindakaken. Ing kanyataanipun, organ-organ gegayutan lan bten saged nindakaken fungsi piyambak-piyambak. Contohipun jant ...

                                               

Spirogyra

Spirogyra inggih punika Chlorophyta ingkang gadhah struktur badan filamen. Filamen punika wiyaripun udakawis 10-100 mikromèter kaliyan dawanipun saged ngantos sawatawis sèntimèter. Langkung saking 400 spésies Spirogyra gesang ing habitat toya taw ...

                                               

Stomata

Sawijining stoma utawa stomata ya iku bolongan cilik kang ana ing èpidèrmis lan sisihan karo sèl jaga kang njalari mbukak nutupé stoma kanggo ngatur metuné banyu ana ing kulit godhong, sok diarani cangkèm godhong. Stoma uga duwé mumpangat ana ing ...

                                               

Sèl (biologi)

Sèl iku unit organisasi paling cilik kang dadi dhasar kauripan ing pangertèn biologis. Kabèh fungsi kauripan diatur lan dumadi ing njeron sel|sèl. Amarga iku, sel bisa nduwé fungsi kanthi autonomAutonom yèh kabèh kabutuhan uripé||uripé kecukupan. ...

                                               

Sèl Saraf

Sèl saraf utawa neuron yaiku pérangan paling cilik kang nyusun sistem saraf manungsa kang ndarbèni sipat béda saka sèl-sèl awak liyané. Kagunan saka sèl saraf yaiku ngirimaké pesen kang wujud rangsang utawa tanggapan.

                                               

Taenia (cacing pita)

Taenia inggih punika salah satunggaling kéwan jinis cacing saking marga cacing pita ingkang kalebèt Karajan Animalia, Filum Platyhelminthes, Kelas Cestoda, Bangsa Cyclophyllidea, Suku Taeniidae. Jinis sanèsipun kawentar dados parasit vèrtebrata i ...

                                               

Tetuwuhan

Tetuwuhan iku ing èlmu Biologi tegesé titah kang kagolong Regnum Plantae, ing antarané: kabèh tetuwuhan mawa pembuluh, kang semu lan kang sajati. Ing vèrsi taksonomi tetuwuhan tinentu, alga ijo uga kalebu ing karajan iki. Tetuwuhan iku jinis tita ...

                                               

The Future Is Wild

The Future Is Wild iku sawijining acara TV awujud sérial dokumentèr weton Britania Raya kang ditayangaké kanggo kapisan ing taun 2003. Sérial iki ya iku kasil koproduksi saka Animal Planet, ORF lan ZDF. Program TV iki nganggo CGI lan nudhuhaké ka ...

                                               

Thukul

Thukul ya iku prosès kang kadadéan ing wewijèn ing fase tuwuh ing émbrio utawa calon indhividhu anyar kang dijangkepi déning cadhangan panganan. Ing prosès perkecambahan iku oyod bakal dislubungi déning koléoriza lan ing pucuk émbrio dislubungi d ...

                                               

Trematoda

Trematoda karan uga cacing isap yaiku kéwan kelas saka anggota kéwan kang ora duwé balung yang kalebu dalam filum Platyhelminthes. Jinis cacing Trematoda urip dadi parasit ning kéwan lan manungsa. Awaké dilapisi karo kutikula kanggo njaga supaya ...

                                               

Trichinella spiralis

Trichinella spiralis disebat uga karo Cacing Otot ya iku Kewan saka anggota Avertebrata kang kagolong ning filum Nematoda. Cacing iki nyebabkaké lelara trichinosis ning Manungsa, babi, utawa tikus. Parasit iki mlebu ning awaké manungsa liwat dagi ...

                                               

Turbellaria

Tubellaria utawa karan Cacing Berambut Getar yaiku kelas saka anggota kéwan kang ora duwé balung kang kagolong ning filum Platyhelminthes. tuladhané saka Tubellaria yaiku Planaria sp. Cacing iki duwé sipat karnivor lan bisa ditemuni ning banyunan ...

                                               

Téori Asal-Usul Kauripan

Téyori asal-usul kauripan iku téyori kang isiné njléntréhaké babagan asalé kauripan, téyori iki ana loro ya iku téyori abiogénesis lan téyori biogénesis. Téyori aboiogénesis Ing abad ke-17 Aristoteles gawé tetélan déné makluk urip iku kedadéyané ...

                                               

Urip

Urip utawa kauripan utawa koripan iku ciri kas kang mbédakaké barang saka kang ndarbèni prosès biologis lan saka barang kang ora nduwé déné fungsi-fungsi iku wis mandeg mati utawa pancèn ora tau duwé. Biologi iku ngèlmu kang nyinaoni studi kaurip ...

                                               

Vegetarian

Vegetarian yaiku istilah kanggo manungsa kang ora mangan utawa anti konsumsi daging, racaké mangané yaiku woh-wohan ; sayuran ; kacang-kacangan ; wit-witan ; lan sapanunggalané. intine ora mangan daging kéwan. Nanging ana ing sumber liya, ngawene ...

                                               

Wadon

Wadon yaiku sesebutan kang dipigunakaké déning salah sijiné manungsa kang jinis kelaminé wadon. Lawan jinisé wong wadon yaiku wong lanang. Wadon yaiku salah sijiné wujud tembung kang lumrahé dimumpangatake kanggo nggambaraké wanita désa kang diwa ...

                                               

Wuchereria bancrofti

Wuchereria bancrofti disebat uga Cacing Filaria ya iku kelas saka anggota Avertebrata kang kagolong ning sajeroning filum Nemathelminthes. Dhapuré cacing iki gilig dawa, kaya benang mula karan filaria, Penyakit iki njalari lelara kaki gajah eleph ...

                                               

Zoologi

Zoologi punika cabang biologi ingkang nyinaoni bab kéwan. Istilah liyanipun inggih punika Animalia utawi Metazoa. Kéwan saged kebentuk saking satunggal sel utawi sel tunggal ugi kathah sel.

                                               

ꦠꦼꦠꦸꦮꦸꦲꦤ꧀

ꦠꦼꦠꦸꦮꦸꦲꦤ꧀ ꦲꦶꦏꦸꦲꦶꦁꦲꦺꦭ꧀ꦩꦸꦧꦶꦪꦺꦴꦭꦺꦴꦒꦶꦠꦼꦒꦼꦱꦺꦠꦶꦠꦃꦏꦁꦏꦒꦺꦴꦭꦺꦴꦁꦫꦺꦒ꧀ꦤꦸꦩ꧀ꦥ꧀ꦭꦤ꧀ꦠꦌ꧈ꦲꦶꦁꦲꦤ꧀ꦠꦫꦤꦺ꧇ꦏꦧꦺꦃꦠꦼꦠꦸꦮꦸꦲꦤ꧀ꦩꦮꦥꦼꦩ꧀ꦧꦸꦭꦸꦃ꧈ꦏꦁꦱꦼꦩꦸꦭꦤ꧀ꦏꦁꦱꦗꦠꦶ꧌ꦭꦸꦩꦸꦠ꧀ꦲꦠꦶ꧈ꦭꦸꦩꦸꦠ꧈ꦥꦏꦸꦥꦏꦸꦮꦤ꧀꧈ꦲꦸꦒꦠꦼꦠꦸꦮꦸꦲꦤ꧀ꦮꦼꦮꦶꦗꦶ꧉ꦲꦶꦥꦺꦂꦱꦶꦠꦏ꧀ꦱꦺꦴꦤꦺꦴꦩꦶꦠꦼꦠꦸꦮꦸꦲꦤ꧀ꦠꦶꦤꦼꦩ꧀ꦠꦸ꧈ꦲꦭ꧀ꦒꦲꦶꦗꦺꦴꦲꦸꦏꦊꦧꦸꦲꦶꦁꦏꦫꦗꦤ꧀꧌ꦫꦺꦒ꧀ꦤꦸꦩ꧀꧍ꦲꦶꦏꦶ꧉ꦠꦼꦠꦸꦮꦸ ...

                                               

Hud-hud Eurasia

Hud-hud Eurasia atawa Hudhud Eurasia yaiku salah sawiji spesies manuk kang dilindungi, kalebu Genus Upupa utawi manuk hud-hud. Spesies puniki digawé saka Carolus Linnaeus ning taun 1758. Manuk hud-hud duwe ciri khas yaiku cucuk bengkok lan ana ja ...

                                               

Johann Anton Wilhelm von Carstenn

Johann Anton Wilhelm von Carstenn-Lichterfelde iku sawijining sodagar, pangusaha lan désainer kutha kang asalé saka Jerman.

                                               

Kembang imitasi

Kembang imitasi iku kembang sing digawé déning manungsa kanggo paèsan omah utawa bisnis. Kadhangkala kembang imitasi digawé kanggo doning ngèlmu kawruh. Bahan material sing ditrapaké kanggo nggawé kembang imitasi antarané kain linen sing dicèt la ...

                                               

Ètnografi

Etnografi inggih punika strategi panelitian èlmiah ingkang sok diginakaken ing èlmu sosial, kaya ta antropologi sarta èlmu sosiologi, uga dikenal kondhang dadi péranganing èlmu sajarah ingkang nyinaoni babagab masarakat, kelompok ètnis lan formas ...

                                               

Daftar: Kutha ing Norwégia

Daftar kutha ing Norwégia. Arendal, 31.442 Molde, 18.631 Trondheim, 152.845 Tromso, 53.622 Vennesla, 11.057 Haugesund, 41.183 Leirvik, 11.237 Råholt, 9.370 Steinkjer, 11.338 Grimstad, 10.133 Askim, 12.696 Harstad, 19.573 Nesoddtangen, 11.285 Alta ...

                                               

Daftar: Kutha ing Swédia

Daftar kutha ing Swédia lan populasi. Falun, 36.447 Vallentuna, 26.500 Märsta, 22.548 Västervik, 20.694 Halmstad, 55.688 Göteborg/Gothenburg, 510.491 Vänersborg, 21.672 Malmö, 258.020 Varberg, 26.041 Tumba, 35.311 Lund, 76.188 Västerås, 107.005 Ö ...

                                               

Dhaptar: Kutha ing Koréa Lor

Daftar kutha ing Koréa Lor. Taegwan kun 대관군 Tŏkchŏn-si 덕천시, 德川市 Kapsan-si 갑산, 甲山 Wŏnsan-si 원산시, 元山市 Ryongchŏn-si 용천, 龍川 Kimchaek-si 김책시, 金策市 Tanchŏn-si 단천시, 端川市 Rajin-si 라진시, 羅津市 Pyŏngyang 평양, 平壌 Hyesa ...

                                               

Pratélan kutha ing Ostenrik

Gmünd Villach Spittal an der Drau Krems Freistadt Linz Kapfenberg Mariazell Kitzbühel Salzburg Horn Klagenfurt Wörgl Altenberg bei Linz Mürzzuschlag Knittelfeld Deutschlandsberg Landeck Poysdorf Zwettl Graz Eisenerz Wiener Neustadt Braunau am Inn ...

                                               

Pratélan taun

2100 - 2099 - 2098 - 2097 - 2096 - 2095 - 2094 - 2093 - 2092 - 2091 2090 - 2089 - 2088 - 2087 - 2086 - 2085 - 2084 - 2083 - 2082 - 2081 2080 - 2079 - 2078 - 2077 - 2076 - 2075 - 2074 - 2073 - 2072 - 2071 2070 - 2069 - 2068 - 2067 - 2066 - 2065 - ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →