Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 78



                                               

Panggil Aku Kartini Saja

Panggil Aku Kartini Saja iku buku biografi R.A. Kartini sing ditulis déning Pramoedya Ananta Toer. Buku iki vèrsi kapisané terbit ing taun 1962, nanging vèrsi sing wis dirévisi terbit ing taun 2003. Miturut pambuka ing buku iki, Pramoedya olèhé r ...

                                               

Pratélan ratu Tanah Jawa

Rakai Pikatan 838-855, ndepak Dinasti Syailendra Tulodong 919-921 Mpu Sindok 928-929, mindahaké pusat karajan menyang Jawa Wétan Medang Rakai Panunggalan Rakai Watuhumalang 894-898 Dyah Tagwas 885 Rakai Watukura Dyah Balitung 898-910 Daksa 910-91 ...

                                               

Hamengkurat IV

Sri Susuhunan Prabu Amangkurat Jawa utawi dipunsinged Amangkurat IV inggih punika narendra kaping sekawan Kasunanan Kartasura ingkang maréntah taun 1719 - 1726.

                                               

Hamengkubuwana II

Sri Sultan Hamengkubuwana II utawi Sultan Sepuh – séda ing Ngayogyakarta dinten Kemis Legi tanggal ping 14 sasi Jumadilakir taun Alip 1755 kanthi yuswa 77 taun) inggih punika raja ingkang kaping kalih wonten ing karaton Ngayogyakarta. Sadangunipu ...

                                               

Hamengkubuwana IV

Sri Sultan Hamengkubuwana IV utawi Radèn Mas Ibnu Jarot inggih punika ratu ingkang kaping sekawan wonten ing karaton Ngayogyakarta. Panjenengandalem jumeneng nata nggantosaken ingkang rama ing yuswa sedasa taun, inggih punika ing warsa 1814. Amar ...

                                               

Hamengkubuwana X

Sri Sultan Hamengkubuwana X utawi Bendara Radèn Mas Hèrjuna Darpita punika ratu ingkang kaping sadasa ing Karaton Kasultanan Ngayogyakarta, lan Gubernur Daérah Istiméwa Yogyakarta.

                                               

Hamengkurat III

Sri Susuhunan Amangkurat Mas, utawi asring ugi kaserat minangka Amangkurat III utawi Sunan Mas, inggih punika Raja Kasunanan Kartasura ingkang jumeneng antawis taun 1703– 1705.

                                               

Mangkunagara IX

Kanjeng Gusti Pangéran Adipati Arya Mangkunagara IX dipuncekak Mangkunagara IX utawi Gusti Pangéran Harya Sujiwa Kusuma inggih punika raja wonten ing kadipatèn Mangkunagaran.

                                               

Paku Alam VI

Kanjeng Gusti Pangéran Adipati Arya Paku Alam VI dipuncekak Paku Alam VI miyos ing dinten Kamis Legi 4 Ruwah 1784 utawi 9 April 1856. Piyambakipun dipunangkat dados Kepala Kadipatèn Pakualaman ing dinten Kamis Pahing 21 Besar 1830 utawi 11 April ...

                                               

Pakualam IX

Kanjeng Gusti Pangéran Adipati Arya Paku Alam IX utawi KGPAA Paku Alam IX lan ngagem asma timur Bendara Radèn Mas Harya Ambarkusuma, inggih punika adipati ingkang kaping sedasa wonten ing Pura Pakualaman. Panjenenangipun, Ingkang Kanjeng Gusti di ...

                                               

Pakubuwana X

Sri Susuhunan Pakubuwana X utawi Radèn Mas Malikul Kusna inggih punika ratu ingkang kaping sanga wonten ing karaton Kasunanan Surakarta. Ing tanggal 7 Novèmber taun 2011 Pakubuwana X katetepaken déning pamaréntah Indonésia minangka Pahlawan Nasional

                                               

Pakubuwana XI

Sri Susuhunan Pakubuwana XI utawi Sampéyandalem Ingkang Sinuhun Kangjeng Susuhunan Pakubuwana Ingkang Jumeneng kaping Sewelas inggih punika raja ingkang kaping sedasa wonten ing karaton Surakarta.

                                               

Pakubuwana XII

Sri Susuhunan Pakubuwana XII utawi Sampéyandalem Ingkang Sinuhun Kangjeng Susuhunan Pakubuwana Ingkang Jumeneng kaping Kalih-welas inggih punika raja ingkang kaping sewelas wonten ing karaton Kasunanan Surakarta. Silsilah

                                               

Pakubuwana XIII

Sri Susuhunan Pakubuwana XIII utawi Sampéyandalem Ingkang Sinuhun Kangjeng Susuhunan Pakubuwana Ingkang Jumeneng kaping Tiga-welas, inggih punika ratu kaping kalih welas ingkang jumeneng wonten ing karaton Kasunanan Surakarta.

                                               

Ari Sigit

Ari Sigit utawa kang duwé jeneng asli Ari Haryo Wibowo Hardjojudanto iku putune mantan Présidhèn Indonésia Soeharto. Dhèwèké anak tuwa dhéwé saka telung sadulur pasangan Sigit Hardjojudanto lan Ilsye Aneke Ratnawati. Putune Soeharto iki lulusan s ...

                                               

Indonesia in the Soeharto Years

Indonésia in the Soeharto Years mawa subjudhul Issues, Incidents, Images iku buku kang diterbitaké déning Yayasan Lontar ing Jakarta ing taun 2005. Buku gambar kang kritis iki, ngamot gambar-gambar kontrovèrsial nalika jamaning Présidèn Soeharto ...

                                               

Hutomo Mandala Putra

Hutomo Mandala Putra iku putra mantan Prèsidhen Indonésia kang kapindho, Soeharto. Tommy uga tau dadi atlit balap mobil.

                                               

Javanese Diaspora Event

Javanese Diaspora Event dicekak JDE utawa mung Javanese Diaspora iku adicara karotengah taunan kang ancasé ngumpulaké wong Jawa saka saindengé donya ing Kutha Ngayogyakarta. Tekan sapréné, adicara iki wis ping telu diayahi, taun 2014, 2015, lan 2 ...

                                               

Stadion FNB

Stadion First National Bank iku sawijining stadion sing diyasa taun 1987, pernahé ing Johannnesburg, Afrika Kidul. Stadion iki minangka pusat kanggo Asosiasi Bal-balan Afrika Kidul. Minangka stadion bal-balan-spesifik, FNB Stadium bisa nampung 78 ...

                                               

Mimbar

Mimbar. Mimbar lumrahé awangun mèmper menara cilik kanthi undhak-undhakan lan lumrahé dipaèsi nganggo ornamèn kang éndah,nanging akèh uga kang prasaja banget awujud panggung cilik nganggo trap utawa tlundhakan. Mimbar dumunug ana ing sisih tengen ...

                                               

Menara Eiffel

Menara Eiffel iku siji menara wesi sing diyasa ing Champ de Mars ing gisiking Kali Seine ing kutha Paris. Menara iki wis dadi ikon global Prancis lan salah siji struktur misuwur ing donya.

                                               

Hagia Sophia

Hagia Sophia Basa Yunani:Ἁγία Σοφία; "Kawicaksanan Suci", Basa Turki:Ayasofya, Basa Latin:Sancta Sophia utawa Sancta Sapientia) iku panggonan, tilas gréja,masjid, musiyum, banjur dadi masjid malih, ing Istanbul, Turki. Misuwur kanthi kubahé kang ...

                                               

Pura Topkapı

Pura Topkapı iku pura ing Istanbul, Turki, kang dadi panggonan resmi lan utama ing kutha kanggo Sultan Ottoman, wiwit taun 1465 nganti 1853. Pura iki saiki minangka panggonan acara-acara nagara lan dadi obyèk turisme. Jeneng pura iki kanthi barès ...

                                               

Kitano Tenmangū

Kuil iki pisanan dibangun ing taun 947 kanggo nyegah semangat duka birokrat, sarjana lan penyair Sugawara no Michizane, sing wis diasingkan minangka akibat manuver politik mungsuh-mungsuhé ing klan Fujiwara. Kuil iki dadi obyèk wisata Imperial na ...

                                               

Bèntèng Otanaha

Bèntèng Otanaha kalebet papan pariwisata ingkang mapan wonten ing nginggiling bukit kalurahan Dembe I, kacamatan Kota Barat, kutha Gorontalo. Bèntèng Otanaha punika dipunyasa kirang langkung taun 1522. Bèntèng ingkang wonten ing inggil bukit puni ...

                                               

Bèntèng Willem II ing Ungaran

Bèntèng Willem II Ungaran ya iku salah sawijiné situs wisata sajarah sing dumunung ing Kacamatan Ungaran, Kabupatèn Semarang. Bèntèng iki digawé déning bangsa Walanda ing taun 1786 nalika isih njajah bangsa Indonésia. Benteng Willem II Ungaran ik ...

                                               

Bètèng Vastenburg

Bèntèng Vastenburg punika bètèng tilaranipun Walanda ingkang mapan wonten ing wewengkon Gladhak, Surakarta, Jawa Tengah. Kutha Surakarta punika kawéntar kanthi kutha ingkang taksih kenthel kaliyan tilaran sajarah, salah satunggalipun bètèng, mlig ...

                                               

Fort de Kock

Bèntèng de Kock utawi Fort de Kock punika bètèng tilaranipun Walanda ingkang wonten ing kutha Bukittinggi, Sumatra Kulon, Indonésia. Bèntèng punika dipundirikaken déning Kapten Bourer nalika taun 1825 nalika mangsa Baron Hendrik Merkus de Kock mi ...

                                               

Garis Bar Lev

Garis Bar Lev utawi Bèntèng Bar Lev punika rangkéan bètèng ingkang kawangun déning Israèl ing pasisir wétan Terusan Suèz sasampunipun tlatah Sinai karebat saking Mesir ing salebeting Perang Enem Dinten taun 1967.

                                               

Kreteg

Kreteg utawa jembatan ing basa Indonésia, iku wot gedhé lan amba kang nyebrangi siji papan tarbuka utawa jurang. Lumrahé kreteg dienggo nyebrang kali, lembah, jurang lan sabanjuré kang ora bisa diliwati wong utawa wahana. Kreteg uga bisa nyebrang ...

                                               

Golden gate

Golden Gate ya iku selat kang nyambungaké Teluk San Fransisco karo Samudra Pasifik. Wiwit taun 1930 Kreteg Golden Gate wis dibangun ing selat iki. Ombak kang gedhé lan arus saka kali Sacramento lan kali San Joaquin wis nggawé saluran kang jeroné ...

                                               

Kreteg Donghai

Kreteg Donghai iku kreteg segara kang paling dawa ana ing donya nganti Kreteg Teluk Hangshou wiwit di bukak ing tanggal 1 Mèi 2008. Kreteg Donghai dibangun ing tanggal 10 Dhésèmber 2005. Donghai duwé dawa 32.5 kilomèter uga ngubungake Shanghai in ...

                                               

Kreteg Kutai Kartanegara

Kreteg Kutai Kartanagara iku kreteg kang ngelewati kali Mahakam uga kagolong kreteg gantung kang paling dawa ing Indonésia. Kreteg Kutai duwé dawa tanpa saka tengah kanthi dawa 270 mèter, saka gunggungé dawa kreteg 710 mèter. Kreteg Kutai Kartana ...

                                               

Kreteg Mahakam

Kreteg Mahakam iku wangun kreteg kang dibangun ing ndhuwur Kali Mahakam kang kawasan Samarinda kutha déning tlatah kacamatan Samarinda Seberang. Kreteg mau duwé mupangat kang akèh mligi déning pangguna kang numpak sepedah motor kang mlebu metu tu ...

                                               

Bantal

Ing jaman biyèn bantal nuduhaké tingkat kasajahtran saka sing duwé. Bantal wis dikenal déning masarakat Mesir Kuna. Banjur bantal sing diwènèhi ornamèn lan tèknik njahité modhèren dikenal ing Tiongkok, bantal dadi barang sing aji ing Tiongkok sin ...

                                               

Genthong

Genthong yaiku piranthi kang asalé saka lemah lempung lan mupangaté kanggo wadhah banyu utawa ing tlatah jawa diarani tandhon,panggonané ana ing pawon utawa kiwan lan kanggo wadgah/tandon banyu kanggo adus,masak,ngombé lan sakpanunggalanipun.Gent ...

                                               

Grabah

Grabah ya iku piranti/ bekakas pawon digawé saka lempung kang diputer utawa digèpèngaké nganti bisa minangka wangun kang apik lan duwé aji kagunan ing uripé manungsa. Cara panggawéné nganggo prosès diobong. Ing jaman saiki cara nggawé piranti gra ...

                                               

Kendhi

Kendhi iku piranti tradhisional kanggo ngombé kang digawé saka lemah lempung. Piranti kanggo ngombé liyané iku akèh wernané, kaya ta cèrèt, téko, gelas, lan cangkir. Jaman biyèn kendhi minangka ngombé, nanging saiki wis arang warga kang nggunakak ...

                                               

Klenthing

Klenthing utawa sok diarani jun ya iku piranti utawa wadhah banyu kang digawé saka lemah lempung. Mupangaté kanggo njupuk banyu utawa ing tlatah Jawa sinebut ngangsu, ana ing sumur, sendhang utawa belik lan digawa mulih kanggo adus, adang, ngombé ...

                                               

Kursi

Kursi utawa dhampar iku piranti kang kanggo lungguh. Lumrahé kursi nduwéni sikil cacahé papat. Ana uga kursi kang duwé sikil siji ing tengah, ya iku kursi barstool. Lumrahé kursi duwé sèndènan lan pancikan kanggo sikil ing ngisor. Jinisé dideleng ...

                                               

Musiyum Bèntèng Vredeburg

Musiyum Bèntèng Vredeburg ya iku salah sijiné Bèntèng kang dumadeg taun 1765 kang diadegaké déning VOC ing tlatah Yogyakarta ing mangsa kolonial VOC. Gedung kang ninggal sajarah iki ana ing tlatah ngarep Gedung Agung lan Pura Sultan Yogyakarta Ha ...

                                               

Paus Bonifatius II

Paus Bonifasius II punika, ngasta jawatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun. Panjenenganipun punika wiyosan Ostrogotik, lan wujud Paus Jerman ingkang sepindah. Panjenenganipun pikantuk kalenggahan Paus amargi prabawa Raja Gotik Athalaric. Boni ...

                                               

Ameesha Patel

Ameesha Patel utawi ingkang ugi dipuntepang minangka Amisha Patel inggih punika aktris filem India ingkang miyos ing Maharashtra India kaping 9 Juni 1977. Piyambakipun putri saking Amit Patel lan Asha Patel. Ameesha Patel naté sekolah ing Cathedr ...

                                               

Anuskha Sharma

Anuskha Sharma inggih punika salah satunggalipun aktris saking India. Anushka Sharma ingkang gadhah dedeg "59 inggih punika juru main filem ing Bollywood India Rab Ne Bana Di Jodi ingkang wonten aktor Shahrukh Khan. Dipunsutradarai déning Aditya ...

                                               

Ayana Jihye Moon

Ayana Jihye Moon yaiku seleb lan model saka Korea. Dheweke iku wong mualaf nalika saiki misuwur ing kalangan wanita Muslim, utamane ing Indonesia lan Malaysia. Ayana mutusake melu agama Islam amarga dheweke minat ing Timur Tengah. Ayana saiki akt ...

                                               

Dian Nitami

Dian Meutia Nitami. Dian Nitami ya iku salah sijiné presenter lan juru main filem kang asalé saka Indonésia. Dian Nitami nduwéni katurunan Jawa lan Jepang. Dian Nitami iku aktris kang ngugemi agama Islam.

                                               

Hrithik Roshan

Hrithik Roshan inggih punika salah satunggalipun aktor saking India. Profil saking Hrithik inggih punika: Asma lair:Hrithik Nagrath Roshan Istri: Suzanne Khan Tanggal lair: 10 Januari 1974 Dhuwuripun: 180 cm

                                               

Hyun Bin

Hyun Bin inggih punika aktris saking Koréa. Piyambakipun wiwiti debut ing taun 2003, dados aktor ing serial Bodyguard. Ingkang nembé dipunsusul serial Nonstop 4, Ireland, My Name Is Kim Sam Soon, lan sapanunggalipun.

                                               

Ida Ayu Kadek Devi

Ida Ayu Kadek Devi inggih punika aktris saking Indonesia ingkang saking Bali. Kadek Devi lair ing Bandung tanggal 7 November 1985. Piyambakipun misuwwur amargi dados aktris FTV ing Indonesia. Karir piyambakipun dipunwiwiti saking dados gadis samp ...

                                               

Kareena Kapoor

Kareena Kapoor ingkang gadhah asma lair Kareena Randhir Kapoor inggih punika aktris saking India. Kareena lair tanggal 21 September 1977 ing Bombay, Maharashtra, India. Kareena gadhah sadulur Kharisma Kapoor.Lan dipunlairaken ing kulawarga aktris ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →