Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 76



                                               

Sekonyong-konyong koder

Cintaku sekonyong konyong koder karo kowé cah ayu sing bakul lemper lempermu pancèn super resik tur anti laler ra kepethuk sedhélo ning sirah nggliyer cintaku sekonyong konyong koder paribasan durung ndemèk wani panjer modal bènsin seliter motork ...

                                               

Stasiun Balapan (lagu)

Stasiun Balapan punika lagu Jawi ingkang kagolong genre campursari, ingkang dipuntembangaken déning Didi Kempot. Lagu puniki wiwit populèr ing taun 1990-an

                                               

Sèwu Kutha

Sewu Kutha iku tembang Jawa sing kalebu genre campursari lan ditembangaké déning Didi Kempot. Lagu ini nyaritakake sawijining wong sing kelangan pacangané. Lagu iki dadi misuwur banget lan naté ditembangaké déning Sri Sultan hamengkubawana X nali ...

                                               

Tak Lelo Ledung

tak lela ledhung cup menenga aja pijer nangis anakku kang ayu rupané yèn nangis ndhak ilang ayune tak gadhang bisa urip mulyo dadiya wanita utama ngluhurke asmane wong tuwa dadiya pendhekaring bangsa wis cup menenga anakku kae mbulane ndadari kay ...

                                               

Kabupatèn Bandhung Kulon

Kabupatèn Bandhung Kulon iku kabupatèn anyar ing provinsi Jawa Kulon, Indonésia, asal pamekaran saka Kabupatèn Bandhung. Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Purwakarta lan Kabupatèn Subang ing sisih kulon lan lor, Kabupatèn Bandhung lan Kutha ...

                                               

Ciawigebang, Kuningan

Ciawigebang iku kacamatan ing kabupatèn Kuningan, Provinsi Jawa Kulon Indonésia. Kacamatan Ciawigebang kapengkar dumadi 24 désa/kalurahan. Kutha krajan kacamatan kang dumunung ing kalurahan Ciawigebang. Kantor camat kang dumunung ana ing Jl. Sili ...

                                               

Cikembar, Sukabumi

Cikembar iku kacamatan ing Kabupatèn Sukabumi, Jawa Kulon, Indonésia. Kacamatan Cikembar iku Kacamatan saka 47 Kacamatan kang ana ing wewengkon Kabupatèn Sukabumi, minangka laladan kawasan indhustri lan tetanèn. Kacamatan iki mbawahi 9 désa kang ...

                                               

Sindhangagung, Kuningan

Sisih Kulon Kacamatan Kuningan lan Kramatmulya Sisih Wétan Kacamatan Cipicung,Ciawigebang lan Lebakwangi Sisih Lor Kacamatan Cipicung lan Kramatmulya Sisih Kidul Kacamatan Garawangi Lan Kuningan

                                               

Praja Tarumanagara

Karajan Tarumanagara iku karajan tuwa ing Nusantara pasé ing tlatah Jawa Kulon ing kiwa-tengené laladan Bogor. Kang kalebu papan Karajan Tarumanagara iku Banten, Jakarta tekan wates Cirebon. Rajane kang musuwur yaiku Purnawarman. Tarumanagara iku ...

                                               

Prasasti Kebon Kopi

Prasasti Kebon kopi tinemu ing Kampung Muara, désa Ciaruteun Ilir, Cibungbulang, Bogor, ing abad kaping 19 nalika pambabatan alas kanggo lahan perkebunan kopi. Wiwit iku prasasti iki karan Prasasti Kebon kopi nganti saiki isih ana ing panggonan a ...

                                               

Prasasti Tarumanagara

Prasasti-prasasti peninggalan karajan Tarumanegara antarané: Prasasti Muara Cianten, uga ing Kacamatan Ciampea, Kabupatèn Bogor. Prasasti Pasir Awi, Citeureup, Kabupatèn Bogor. Prasasti Tugu, ing Désa Tugu, Kacamatan Tarumajaya, Kabupatèn Bekasi. ...

                                               

Prasasti Tugu

Prasasti Tugu iku salah siji prasasti sing asalé saka Karajan Tarumanagara. Prasasti mau isiné nerangaké agawé Kali Candrabaga déning Rajadirajaguru lan gawé Kali Gomati déning Purnawarman ing taun angka 22 mangsa pamaréntahané. Penggalian kali m ...

                                               

Curug Cilember

Curug Cilember utawa kaloka uga kanthi sebutan "Curug Pitu", ya iku salah sijining papan wisata sing dumunung ing Gunung Cilember, kang nganggo aturan ékowisata. Papan wisata kang ngunggulaké wisata alam iki duwèni sesawangan kang apik, adhem, ug ...

                                               

Wadhuk Jatiluhur

Wadhuk Jatiluhur iku wadhuk sing dumunung ing Kacamatan Jatiluhur, Kabupatèn Purwakarta. Bendungan Jatiluhur wujud bendungan gedhé dhéwé ing Indonésia. Bendungan iku dijenengaké déning pamaréntah Wadhuk Ir. H. Juanda, kanthi sesawangan tlaga sing ...

                                               

Taman Satwa Cikembulan

Taman Satwa Cikembulan iku taman awujud kebun kéwan cilik sing dumunung ing désa Cikembulan, kacamatan Kadungora, Kabupatèn Garut. Taman satwa iki wujud taan rékréasi sing diyasa warga kanthi kolèksi 214 spésies wujud kéwan mamalia, manuk lan rèp ...

                                               

Wuku Galungan

Galungan utawa Dungulan iku jenenge wuku kang ping sewelas. Miturut kaum tradhisional ing Bali lan Jawa, minggu iki direksa déning Bathara Kamajaya. Ing minggu iki uga tiba, dina gedhé Galungan kang dirayakake déning umat Hindhu Indonésia, mligi ...

                                               

Praja Salakanagara

Karajan Salakanagara utawa Rajatapura iku kalebu kraton Hindhu riwayaté utawa sumberé kecantum ing Naskah Wangsakerta. Karajan iki diyasa taun 130 Masehi ing pasisir Lempongan Lada. Raja pertamne yaiku Dewawarman sing nganggo gelar Prabu Darmalok ...

                                               

Anusapati

Anusapati ya iku raja kaping pindho Karajan Tumapel kang mréntah ing taun 1227-1248 utawa 1247-1249. Anusapati ya iku putra Tunggul Ametung lan Kèn Dèdès.

                                               

Candhi Sumberawan

Candhi Sumberawan yaiku salah sawijing candhi tilas Krajan Singasari kang dibangun sakiwa-tengené akir abad kaping 14 utawa awal abad kaping 15. Candhi kang nomer siji ditemokaké ing taun 1904 iku pernah dipugar ing pérangan sikil ing taun 1937. ...

                                               

Krajan Singhasari

Krajan Singhasari kalebu salah siji krajan kang gedhé dhéwé ing Nuswantara. Karajan kang mapan ana ing Jawa Wétan iki diadegaké déning Ken Arok taun 1222. Pusat karajan iki ana ing laladan Tumapel.

                                               

Kèn Arok

Kèn Arok inggih punika silsilah pendamel Wangsa Rajasa ing Karajan Singasari. Kèn Arok anakipun Ken Endog, Kèn Arok boten dikarepaken kalih ibukipun, lajeng Kèn Arok lair tiyangipun dibucal wonten ing kuburan. Wonten ing kuburan Kèn Arok nangis i ...

                                               

Kèn Dèdès

Kèn Dèdès inggih punika garwanipun Kèn Arok pangadegipun Krajan Singhasari. Lajeng panjenenganipun dipunanggep minangka leluhur para raja ingkang naté dados panguwasa wonten ing tlatah Jawa. Kèn Dèdès ugi dados leluhur wangsa Rajasa, trah ingkang ...

                                               

Mahisa Anabrang

Mahisa Anabrang utawa Kebo Anabrang utawa Kebo Arema sawijine perwira karajan Singhasari sing dadi mahapatih ing Ekspedisi Pamalayu taun 1275 - 1293.

                                               

Mpu Gandring

Mpu Gandring inggih punika salah satunggalipun tokoh wonten ing Pararaton ingkang dipuncariyosaken minangka pandamel senjata ampuh. Keris damelanipun, kacariyosaken, mejahi Ken Arok, ingang ngadegaken Kraton Singosari.

                                               

Pararaton

Pararaton, Serat Pararaton, utawa Pustaka Raja iku babon basa Jawa kang kalebu ing sastra Jawa Tengahan. Babon iki isi 32 kaca ukuran folio lan ngemu 1.126 larik. Surasané bab sajarah ratu-ratu ing Singasari lan Majapait. Sapa kang nulis babon ik ...

                                               

Candhi Singasari

Candhi Singhasari utawa Candhi Singasari utawa Candhi Singosari ya iku candhi Hindhu-Buda tilas sajarah Karajan Singhasari kang ana ing Désa Candhirenggo, Kacamatan Singosari, Kabupatèn Malang, Jawa Timur, Indonésia. Candhi Singosari tinemu sakiw ...

                                               

Tohjaya

Apanji Tohjaya inggih punika ratu Karajan Tumapel ingkang jumeneng nata antawis taun 1249 - 1250 miturut Pararaton. Nanging miturut Kakawin Nagarakretagama piyambakipun boten naté dados ratu ing kraton punika.

                                               

Andayaningrat

Pangéran Andayaningrat, uga sinebut Ki Ageng Pengging Sepuh, ya iku sawijining panguwasa Pengging, miturut Babad Tanah Jawi. Dhèwèké minangka mantuné Prabu Brawijaya, raja pungkasan ing Krajan Majapait. Dhèwèké peputra loro, yai ku Ki Kebo Kaniga ...

                                               

Bhre Kertabhumi

Bhré Kertabhumi utawa Brawijaya V iku putra Rajasawardhana utawa Brawijaya II. Bhre Kertabhumi nyerang raja Majapahit sing isih kuwasa, ya iku Suraprabhawa utawa Brawijaya IV. Bhre Kertabhumi nduwé garwa sing jenengé Anarawati, putri saka Karajan ...

                                               

Candhi Brahu

Candhi Brahu ya iku candhi kang ana ing kawasan situs arkèologi Trowulan, manten kutha krajan Majapahit. Lokasi persisé ana ing Dhukuh Jambu Ménté, Désa Bejijong, Kacamatan Trowulan, utawa sakiwa-tengené 2 kilométer dalan gedhé Mojokerto - Jomban ...

                                               

Candhi Tikus

Candhi Tikus mapan wonten ing Dhukuh Dinuk, Désa Temon, Kacamatan Trowulan, Kabupatèn Mojokerto, Jawi Wétan, kirang langkung 13 km wonten ing sisih kidul wétan kitha Mojokerto. Saking radosan ageng Mojokerto-Jombang, wonten ing prapatan trowulan, ...

                                               

Girishawardhana

Girishawardhana Dyah Suryawikrama iku raja Majapait sing maréntah taun 1456-1466. Oanjenengané dianggep idhèntik karo Bhra Hyang Purwawisesa sajeroning kitab Pararaton.

                                               

Girīndrawarddhana

Girīndrawarddhana uga tinulis Girindrawarddhana iku jejuluk tumrap ratu Majapait pungkasan cacah telu. Ratu Majapait cacah telu kang nyandhang jejuluk iku ana: Dyah Wijayakarana, Dyah Ranawijaya, lan Dyah Wijayakusuma. Jejuluk iki kayekti ing Pra ...

                                               

Hayam Wuruk

Hayam Wuruk, uga ditepungi minangka Rajasanagara kang mréntah taun 1351–1389, yaiku raja kaping papat saka Krajan Majapait. Bebarengan karo patihé Gajah Mada, Hayam Wuruk nggayuh kakuwasan kang gedhé. Hayam Wuruk nggantèkaké Tribhuwana Wijayatung ...

                                               

Jayanagara

Jayanagara iku raja Majapahit kaping pindo, putra Radèn Wijaya saka Dara Petak kang asalé saka Karajan Dharmasraya. Dyah Dara Petak iku saka lima sisihané Radèn Wijaya lan mung saka Dyah Dara Petak iki Radèn Wijaya nduwé katurunan putra lanang, m ...

                                               

Kidung Sundha

Kidung Sundha iku sawijining karya kasusastran basa Jawa Tengahan awujud tembang. Kamungkinan gedhé asalé saka Bali. Ing kidung iki dicaritaaké prabu Hayam Wuruk saka Majapait kang kersa nggolèk gandhèngan amarga kersa krama. Panjenengané banjur ...

                                               

Madakaripura

Miturut Nāgarakrtâgama, Madakaripura iku jeneng sima darbéné Gajah Mada. Laladan pardikan iku diwènèhaké Gajah Mada déning Hayam Wuruk kang nalika iku lungguh kaprabon ing Majapait. Hayam Wuruk dinuga wèwèh sima iku sabubaré lelakon Perang Bubat. ...

                                               

Majapait

Majapait iku sawijining praja kang tau ana ing Tanah Jawa. Praja iki wiwit dibangun taun 1293 Masèhi ing Jawa Wétan. Karajan iki nguasani mèh kabèh Pulo Jawa, Madura, Bali, lan laladan liyané ing Nusantara. Majapait iki karajan gedhé pungkasan ka ...

                                               

Perang Paregreg

Perang Paregreg iku perang sadulur ing Majapait kang kadadéané ing taun 1404-1406. Perang iki minangka perang rebutan panerus kaprabon antarané praja kulon kang dipandhégani Wikramawardhana, karo praja wétan kang dipandhégani Bhré Wirabhumi. Pera ...

                                               

Prasasti Ambetra

Prasasti Ambĕtra punika satunggiling prasasti saking jaman Majapahit. Seratan wonten ing tembaga punika kolèksinipun Museum Nasional kanthi nomer inventaris E.72 lan namung wonten satunggal lèmpèng

                                               

Prasasti Canggu

Prasasti Cañgu puniki prasasti ingkang kawedalaken nalika jaman Majapahit. Wonten 10 lèmpèng saking tembaga. Wonten ing nomer II, IV, VI, VII, VIII, lan XI sabibaripun dèrèng kapanggih. Déné ingkang X boten jangkep. Ingkang kaping V kaliyan X kas ...

                                               

Prasasti Singhasari 1351

Prasasti Singhasari, ingkang saking taun 1351, dipunpanggihi wonten Singasari, kabupatèn Malang, Jawa Timur kaliyan sapunika dipunsimpen wonten Museum Gajah, Jakarta. Prasasti punika dipunserat kanggé pepenget gedhong sawijining caitya utawa cand ...

                                               

Pratélan ratu Majapait

Ing ngisor iki pratélan raja-raja saka Krajan Majapait Singhawikramawardhana Suraprabhawa 1466-1474 Girindrawardhana Dyah Ranawijaya alias Bhre Kertabumi dinuga minangka Brawijaya, miturut Kitab Pararaton lan Suma Oriental karangan Tome Pires tau ...

                                               

Rajasawardhana

Rajasawardhana sajeroning sajarah Krajan Majapait tegesé wong loro. Sing pisanan pejabat Bhre Matahun ing pamaréntahan Hayam Wuruk, déné kang kaloro ya iku raja Majapait kang maréntah taun 1451-1453.

                                               

Suhita

Prabu Stri Suhita iku ratu wanita Majapait kang maréntah taun 1427-1447, bebarengan karo garwané Bhra Hyang Parameswara Ratnapangkaja. Miturut Pararaton, jeneng asli Parameswara ya iku Aji Ratnapangkaja. Ibuné sesilih Surawardhani alias Bhre Kahu ...

                                               

Tribhuwana Wijayatunggadewi

Tribhuwana Wijayatunggadewi iku panguwasa katelu Majapait kang maréntah taun 1328-1351. Saka prasasti Singasari diweruhi gelar abhisekané ya iku Sri Tribhuwanotunggadewi Maharajasa Jayawisnuwardhani.

                                               

Wikramawardhana

Wikramawardhana iku raja kalima Krajan Majapait kang maréntah bebarengan karo garwa sisan sepupuné, ya iku Kusumawardhani putri Hayam Wuruk, ing taun 1389-1427. Wikramawardhana sajeroning Pararaton duwé sesebutan Bhra Hyang Wisesa Aji Wikrama. Je ...

                                               

Babad Tanah Jawi

Babad Tanah Jawi iku tetenger kanggo sawenèh babon basa Jawa bab sajarahing Tanah Jawa. Reroncèn lan rerincèné ana rupa-rupa lan kupiyané sing tuwa dhéwé katitimangsa ing abad kaping wolulas. Isiné nyritakaké sajarah Tanah Jawa sing kawiwitan Nab ...

                                               

Kakawin Nagarakretagama

Kakawin Nagarakretagama utawa Kakawin Nāgarakrtâgama kalebu kakawin Jawa Kuna kang paling kondhang, dianggit déning Mpu Prapanca. Akèh para ahli nyoba golèk sisik melik ngenani kaanan jaman Majapahit saka kitab iki.

                                               

Otto saking Yunani

Otto Friedrich Ludwig yakuwi pangéran Bayern kang dadi rajané Yunani kang pisanan kawit wiwitané krajan dhèk 27 Méi 1832, nganti dhèwèké dicabut dhèk 23 Oktober 1862. Otto jumeneng dadi raja nalika isih cilik. Mula iku, pamaréntahé diopèni déning ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →