Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 73



                                               

Puffin Atlantik

Unikonta Puffin Atlantik utawa Faretercula arctica ya iku sawijining kèwan jinis manuk laut kang urip ing pinggir pasisir kang kalebu kulawarga auk. Spèsies iki bisa ditemoni ing Samudra Atlantik sisih lor, saka lor-kulon Tanah Ijo nuju mengulon ...

                                               

Rangkong papan

Rangkong Papan ngggadhahi nama Latin Buceros bicornis punika spésies ingkang paling ageng saking suku peksi Bucerotidae. Rangkong papan ingkang sampun diwasa gadhah ukuran ingkang ageng sanget, dawanipun ngantos 160 cm. Peksi Rangkong papan punik ...

                                               

Sarang walèt

Manuk Walet inggih punika salah satunggaling jinising manuk ingkang langkung istiméwa amargi ngasilaken idu ingkang berharga sanget. Idunipun Manuk Walet punika kenthel sanget saéngga dipundadosaken kanggé sarang. Amarga prakawis punika idunipun ...

                                               

Sekretaris (manuk)

Manuk sekretaris jinis manuk pamangsa ukuran gedhé kang manggon terrestrial. Manuk iki unggas èndhemik saka Afrika, kerep ditemokaké ing lemah sesuketan lan savannah ing wilayah sub-sahara Afrika. Senadyan kalebu ordo Accipitriformes, kang uga ka ...

                                               

Serama

Katé, yaiku jinisé pitik sing awaké cilik, boboté rata-rata sangisoré setengah kilogram, dedegé jejeg, buntuté njongat lan laré suwiwi klèngsrèh lemah.

                                               

Sitta carolinensis

Sitta carolinensis iku sawijining manuk ocèh-ocèhan cilik sing urip lan abudidaya ing alas tuwa saindhening Amérika Lor sing hawané moderat. Manuk iki awaké mblenuk, endhasé gedhé, buntuté cendhak, cucuké kuwat, lan sikilé rosa. Awaké bagéan dhuw ...

                                               

Sparrow

Cithakan:Judulasing Sparrow manuk gréja ya iku jinis manuk pipit cilik kang asalé saka kulawarga Passeridae. Manuk-manuk iki mangon ana ing kutha-kutha ing jumlah kang gedhé banget. Sparrow minangka manuk kang lulut saka kabèh manuk alasan. Lumra ...

                                               

Trulek jawa

Trulek Jawa inggih punika salah satunggaling manuk langka ingkang namung dumunung ing Jawa. Manuk saking suku Charadriidae punika nalika taun 1994 naté dipunnyatakaken sampun cures déning IUCN, nanging wiwit taun 2000 statusipun dipunrevisi dados ...

                                               

Walèt

Walèt inggih punika manuk ingkang pangananipun gegremet. Walet punika ugi ingaran lawèt. Walèt punika gadhah awak ingkang warni cemeng, maburipun rikat sanget, ukuranipun awak sedheng utawa alit, lan gadhah suwiwi ingkang wujudipun sabit ingkang ...

                                               

Wulung

Wulung punika mlebet kéwan getih panas, gadhah sewiwi lan awak ingkang katutup déning wulu pelepah. Amargi lumebet ing golongan peksi, wulung tangkar-tumangkar kanthi cara nigan. Tigannipun kabungkus déning cangkok ingkang atos. Tigan-tigan punik ...

                                               

Wulung jawa

Wulung jawa utawa garudha jawa - ing sakawit dipapanaké ing génus Spizaetus - iku manuk raptor warna soklat peteng kanthi ukuran sedhengan kang dawané watara 60 cm ing famili Accipitridae. Endhas lan guluné semu abang lan sangisoré iku semu lorèk ...

                                               

Moluska

Moluska minangka kéwan triploblastik selomata kang awaké empuk. Sajeroning filum iki kalebu kabèh kéwan empuk mawa thothok utawa ora, kaya déné manéka jinis siput, kiton, kerang-kerangan, sarta nus lan kerabaté. Moluska minangka filum gedhé dhéwé ...

                                               

Kerang

Kerang iku kéwan sajinising kéyong mawa awak empuk saka filum Moluska. Kerang iku bisa tinemu ing banyu tawa lan banyu asin. Kéwan iki akèh dikonsumsi wong.

                                               

Copepoda

Copepoda yaiku kéwan saku anggota crustacea cilik kang lumrahé ditemoni ning laut lan asring uga ditemoni ning kabèh habitat banyu tawar lan ngrombol mbentuk sumber protéin paling akèh ning samudra. Spesiesé sing paling akèh yaiku plankton, nangi ...

                                               

Hemiptera

Hemiptera iku ordho saka gegremet sing uga ditepungi minangka kepik sajati. Hemiptera kapérang saka 80.000 spésies gegremet kaya déné tonggèrèt, tuma godhong, anggang-anggang, walang sangit, lan liya-liyané. Kéwan-kéwan iki kabèh duwé ciri-ciri m ...

                                               

Wisent

Wisent utawa uga diarani Bison Éropah iku sajinising bison sing urip ing Éropah. Jaman mbiyèn wisent iku urip sa-Éropah. Saka Pulo Britania saka Skandinavia nganti Segara Tengah. Nanging wisent wis mèh cures lan saiki anané namung ing Éropah Wéta ...

                                               

Rèptil

Rèptil iku sajinis kéwan rumangkang sing kalebu kulawarga kéwan vertebrata). Rèptil uga mlaku kanthi ngrayap utawa melata, awaké kang adhem ditutupi nganggo kulit utawa sisiksisik, duwé getih anyep lan jantungé uga kapérang dadi papat pérangan ka ...

                                               

Iguana ijo

Iguana ijo ya iku salah sijining jinis iguana. Iguana ya iku kéwan kang kalebu ing jinis rèptil kang gedhé. Rèptil ya iku salah sijining jenis kéwan kang nduwèni sisik ing kulité lan biyasané rèptil iki urip ing alas tropis. Iguana ijo iki biyasa ...

                                               

Kadhal

Kadhal iku kéwan kang kagolong duwé sikil papat ing kulawargané reptil. Lumrahé kadhal utawa kulawarga kadhal uga kagolong ing kulawarga cecek, tekèk, bunglon, cecek miber, biawak, iguana lan liya-liyané. Minangka pangertian kang mirunggan panger ...

                                               

Tekèk

Tekèk, Tokèk, Gecko lan sapanunggalé tansah sapaduluran karo kulawarganing kadhal utawa ing basa latiné kalebu kulawarga Gekonidae. Ukurané rupa-rupa, ana kang cilik lan uga ana kang gedhé, racaké ukuran tekèk iku luwih gedhé tinimbang cecek. Kel ...

                                               

Pitik alas

Pitik alas iku jeneng umum kanggo jinis-jinis pitik alasan kang urip ing alas. Ing basa Madura ajem alas lan ing basa Inggris junglefowl ; kabèh ngrujuk ing papan uripé lan sifaté kang alasan. Pitik-pitik iki saka segi wangun awak lan prilaku sar ...

                                               

Welut

Welut iku saklompok iwak awujud memper ula kang kalebu sajeroning suku Synbranchidae. Suku iki dumadi saka patang genera kanthi total 20 jinis. Jinis-jinisé akèh kang durung dirinci kanthi pepak saéngga angka-angka iku bisa owah. Anggotané asipat ...

                                               

Warak

Warak iku kulawarga Rhinocerotidae, kalebu ordho Perissodactyla kang asalé kabèh saka Afrika utawa Asia. Kulawarga iki duwé karakteristik: ukurané gedhé, boboté bisa nganti punjul sa-ton; siji utawa rong sungu ing pérangan tengah bathuk, manawa c ...

                                               

Adu jago

Adu jago ya iku sawijining dolanan kanggo kasenengan wong diwasa, kanthi ngadu pitik jago cacah loro ing papan kang karan kalangan. Pitik kang mlayu, lémpoh utawa malah mati kaanggep kalah. Lumrahé adu jago uga dibarengi nganggo tontohan saka won ...

                                               

Kodhok godhog

Kodhok sing digodhok yaiku dongeng sing nggambarake kodhok sing alon digodhog. Pangertene yaiku yen kodhok dilebokake ing banyu sing umob, dheweke bakal mlumpat, nanging yen kodhok dilebokake ing banyu asrep sing banjur digodhog alon-alon, ora ba ...

                                               

Kembang bangah

Kembang bangah utawa suweg raksasa utawa pang krebuit, Amorphophallus titanum Becc., ya iku tetuwuhan saka suku tales endemik saka Sumatra, Indonesia tetuwuhan kang misuwur karan kembang gedhé dhéwé ing donya, ing sajeroning cathetan nyebutaké in ...

                                               

Kodhok awisa

Ora kaya kodhok umum liyané, spésies kang aktif ing wayah awan, lan kerep nuduhake awakee kanthi warna kang cerah. Sanajan kabèh dendrobatids rada beracun ing alam alasan, tingkat toksisitas warna-warna saka siji spésies lan liyané, lan saka siji ...

                                               

Rhinoderma darwinii

Rhinoderma darwinii ya iku kodhok kang urip ing ilinan kali ing alas Argentina lan Chili. Jeneng kodhok jinis iki kang wiwitan dideskripsekake déning zoologi Prancis kang jenenge André Marie Constant Dumérilldan asistene Gabriel Bibron.

                                               

Theloderma corticale

Theloderma corticale kodhok lumut Vietnam, ya iku spésies kodhok ing kulawarga Rhacophoridae. Kodhog iki tinemu Vietnam lan Cina. Habitat alame subtropis utawa alas dataran cendhèk tropis kang lembab, urip ing banyu tawar, lan laladan wewatu. Jen ...

                                               

Manungsa Jawa

Pithecantropus Erectus Javanicus utawa Manungsa Jawa iku salah siji jinis Homo erectus sing pisanan tinemu. Wiwitané, manungsa iki dijenengi ilmiah Pithecanthropus Erectus déning Eugène Dubois, wong sing kasil nemu fosilé ing Trinil taun 1891. Je ...

                                               

Daftar pulo ing Samodra Atlantik

Artikel iki ya iku pratélan pulo ing Samodra Atlantik. Terceira Graciosa Corvo Faial pulo São Miguel Santa Maria São Jorge Pico Azores Flores Fuerteventura La Palma Kapuloan Canary Bermuda Bouvet El Hierro Lanzarote La Gomera Gran Canaria Tenerif ...

                                               

Paus Leo I

Paus Leo I punika satunggiling aristokrat Romawi Kuna ingkang ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun 440-461. Panjenenganipun punika Paus pisanan ingkang dipunanugrahi gelar "Agung", saéngga dipuntepangi minangka Paus Leo Agung. ...

                                               

Oskar Schindler

Oskar Schindler iku pengusaha sing misuwur amarga upaya-upayané kanggo nylametaké buruh-buruh Yahudiné saka Holocaust. Panjenengané nylametaké nganti 1.200 wong Yahudi kanthi ngongkon para buruh nyambut gawé ing pabrik amunisiné ing laladan sing ...

                                               

Sufi

Sufi iku istilah kanggo wong kang nyinaoni èlmu tasawuf, sajinis aliran mistik ing agama Islam. Èlmu kang disinaoni jenengé tasawuf, wong kang ngamalaké jenengé salik, lelakuné jenengé suluk, dalan kang diliwati jenengé thoriqoh duwé ancas pokok ...

                                               

Edmund Husserl

Edmund Gustav Albrecht Husserl, Moravia, Républik Céko, 8 April 1859 – pati ing Freiburg, Jerman, 26 April 1938 ing umur 79 taun) inggih punika satunggaling filsuf Jerman, ingkang dipunkenal minangka bapak fenomenologi. Karyanipun nilaraken orièn ...

                                               

Alexandre Koyré

Alexandre Koyré ya iku wong filsuf ngèlmu kawruh Prancis ing abad 20. Koyré mengajar di beberapa Universitas, di Paris, Amérikah Sarékat dan di New School for Social Research di New York. Salah sawijining sumbangan Koyré ya iku tulisané tentang S ...

                                               

Wewaton Sriwedari

Wewaton Sriwedari utawi jangkepipun Wawaton Panjeratipoen Temboeng Djawi mawi Sastra Djawi dalasan Angka, inggih punika paugeran panyeratan aksara Jawi ingkang kaping satunggal dipundamel. Paugeran menika inggih punika asil padamelan saking kumis ...

                                               

Basa walikan Malangan

Basa walikan cara Malangan iki pramilane diucapake karo para bromocorah sing yèn jaman saiki pada karo preman. Nanging bromocorah iki tujuanne saé, ya iku merjuangake nasibe wong cilik lan rakyat saka panindésaning Walanda ing jaman iku. Kanggo m ...

                                               

Basa walikan Ngayogyakarta

Basa Jawa walikan Yogya iku basa prokem sing asring dipigunaake dadi basa pasrawungan déning para mudha ing kutha Ngayogyakarta Hadiningrat. Basa iki muncul sakiwa-tengené akir taun 1990-an. Sing nganggo basa iki, sapisan kudu apal "ha na ca ra k ...

                                               

Jungkat

Jungkat, suri, serat, utawa pethat ya iku piranti dienggo ngurusi rambut. Piranti iki wujudé pipih nganggo inggik-inggik dawa. Jungkat iku wis ditepangi wong kurang luwih 5.000 taun kapungkur ing Pèrsi. Akèh sing ngarani yèn jungkat digawa bangsa ...

                                               

Kaca

Kaca nduwé teges sing séjé-séjé: barang atos lan bening sing digawé dadi gelas, jendhéla lan sabanjuré. Digawé saka bahan dhasar silikon dhioksidha SiO 2, sing miturut kimia padha karo kwarts. Lumrahé digawé saka wedhi. Suhu temperatur lèlèhé iku ...

                                               

Dhialèk Sérang

Basa Jawa Banten utawa dhialèk Banten iku dhialèk basa Jawa kang mligi dicaturaké ing saloring provinsi Banten, turut pasisir. Miturut sajarahé wiwit dituturaké ing jaman Kasultanan Banten. Ing jaman iku, basa Jawa kang dituturaké ing Banten ora ...

                                               

Dhialèk Banyumasan

Carabasa Banyumasan dicaturaké ing tlatah Banyumasan, kasebar wiwit Kebumèn, Cilacap, Banyumas, Purbalingga, Banjarnegara, Pemalang, Tegal, Brebes nganti tlatah Pasundan, molai Cirebon-Indramayu lan Banten lor. Carabasa Banyumasan dianggep caraba ...

                                               

Dhialèk Cerbon-Dermayu

Carabasa Cerbonan utawa uga diarani Basa Cerbon iku siji carabasa basa Jawa kang dipituturaké ing pasisir lor Jawa Kulon mligi wiwit tlatah Cilamayah, Blanakan, Pamanukan, Pusakahnagarah, Indramayu, nganti Cirebon lan Losari Wétan, Brebes, Jawa T ...

                                               

Dhialèk Kedhu

Basa Jawa Kedhu utawa carabasa Kedu iku basa kang dituturaké ing tlatah Kedhu kasebar wiwit Kebumèn iring wétan: Prembun, Purwareja, lan mligi Temanggung. Carabasa iki kaloka karo cara omonge kang mligi amarga dadi pitemu antaraning carabasa "ban ...

                                               

Dhialèk Madiun

Dhialék Madiun iku dipigunaké ing tlatah Jawa Timur Mataraman. Tlatah kadipatén Madiun utawa kang saiki eks Karesidenan Madiun wewengkon provinsi Jawa Timur, nanging sadurungé proklamasi RI, wewengkone kraton Mataram, mula dhialèk Mediun iku luwi ...

                                               

Dhialèk Pacitan

Punika taksih artikel wiwitan, mangga kita sareng-sareng dipunleresaken Kanthi administratif, Pacitan kalebu propinsi Jawa Wétan. Ananging, kanthi budayane prabawa saka Jawa Tengah luwih ketara. Salah sawijiné ya iku basa kang digunakake. Tembung ...

                                               

Dhialèk Pekalongan

Dhialèk Pekalongan kalebu dialek2 Jawa kang dipituturake ing pasisir lor tanah jawa tlatah Jawa Tengah mligi ing Kotamadya/Kab. Pekalongan. Sanadyan ana ing Jawa Tengah dhialèk Pekalongan bedo karo laladan pasisir jawa liyané, upamané Tegal, Wele ...

                                               

Dhialèk Semarangan

Basa Jawa Semarang utawa carabasa Semarang iku lumrahe ora béda karo carabasa ing tlatah Jawa liyané. Semarang kalebu tlatah pasisir Jawa sisih lor. Mula, ora béda karo carabasa ing tlatah Jogya, Sala, Bayalali lan Salatiga. Nanging anané tlatah ...

                                               

Dhialèk Surakarta

Basa Jawa Surakarta utawa carabasa Surakarta iku sawijine Carabasa Jawa sing dituturaké ing Surakarta. Carabasa iki kalebu carabasa Jawa sing alus. Carabasa Surakarta lan carabasa Ngayogyakarta lumrahe padha karo basa Jawa baku. Amarga, carabasa- ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →