Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 71



                                               

Arwana asia

Iwak Arwana kang jeneng latinè ya iku iwak kang uripè asli ana kali ing Pulo Kalimantan lan Papua. Iwak iki misuwur kanthi jeneng iwak naga dragon fish, barramundi, Saratoga, pla tapad, kelesa, siluk, kayangan, peyang, tangkeleso, lan aruwana uta ...

                                               

Iwak kuwung abang

Ulam kluwung abrit utawi ing ngoko iwak kluwung abang punika ulam toya tawa ingkang gesang endemik ing Tlaga Sentani Papua. Wonten ing manca ulam punika kawéntar kanthi nama Red rainbowfish, Irian Jaya rainbowfish ugi Salmon red rainbowfish.

                                               

Iwak mujaèr

Iwak mujaèr kalebu jinis iwak kang urip ing banyu kang tawa. Iwak iki uga diarani tilapia Mozambik utawa Oreochromis mossambicus. Iwak mujaèr asliné asalé saka Afrika sisih kidul lan iwak iki kalebu iwak tilapiine cichlid. Iwak mujaèr populèr dii ...

                                               

Iwak piranha

Iwak Piranha utawi piraña punika salah satunggaling jinis iwak toya tawar ingkang gesang wonten ing sungai-sungai wonten Amérika Selatan. Wonten ing sungai-sungai Venezuela, ulam punika dipunwastani caribes. Ulam piranha kawéntar kanthi waja ingk ...

                                               

Iwak sapu-sapu

Iwak sapu-sapu utawi iwak papan anggeganaya punika kelompok ulam toya tawar ingkang asalipun saking Amérika tropis. Ulam punika kalebet famili Loricariidae, nanging boten sadaya anggota Loricariidae punika ulam sapu-sapu. Ulam punika kawéntar kan ...

                                               

Iwak setan (Black Ghost)

Ulam Black Ghost utawi ingkang wonten ing Indonesia kawéntar kanthi nama ulam sétan kalebet satunggaling iwak hias. Ulam punika asalipun saking Sungai Amazon, Brazil, Amérika Selatan. Nanging wonten ugi ingkang wastani bilih ulam black ghost puni ...

                                               

Iwak tambakan

Iwak Tambakan utawi manawi wonten ing Basa Inggris dipunwastani Kissing gourami punika salah satunggalung jinis iwak toya tawar ingkang asalipun saking wewengkon tropis miliginipun Asia Tenggara. Ulam punika milanipun asalipun saking Thailand dum ...

                                               

Iwak tawès

Iwak tawès ya iku iwak kali kang racaké dipangan ing laladan Asia Tenggara. Iwak tawès kagolong iwak kang disenengi minangka panganan iwak gorèng. Ukurané sedeng lan wis dibudidiyakaké ing blumbang-blumbang miturut laporan abad kaping 19. Iwak ik ...

                                               

Iwak teri

Iwak teri ya iku saklompok iwak segara kang ukuran awaké cilik. Iwak teri kalebu famili Engraulidae. Famili iki duwé wujud jinis iwak teri kang warna-warna uga corak awaké. Ana kang wernané pérak rada ijo lan biru. Sanajan ana uga anggota Engraul ...

                                               

Iwak tongkol

Iwak Tongkol ing basa Indonésia mau Tuna ya iku kagolong kulawarga iwak segara kang kapengkar ing spésies sajeroning kulawarga Scombridae, kang utawa génus Thunnus. Iwak tongkol duwé kaluwihan ing babagan langi bisa langi nganti. Iwak kang duwé k ...

                                               

Jaran segara

Jaran segara duwé jeneng Latin Cavalluccio Marino lan kalebu génus Hippocampus lan kulawarga Syngnathidae. Kaya iwak-iwak liyané, Jaran segara ambegan nganggo angsang. Jaran segara duwé ukuran awak kurang luwih 7 nganti 25 cm.Kéwan iki urip karo ...

                                               

Kapar

Kapar, Ketoprak, utawi Beloncah punika nama jinising iwak saking suku gurami-guramian. Ulam punika ugi kawéntar kanthi nama sanès kados ta kakapar, kopar, selincah, kumpang utawi ketoprak, tambakan. Ulam punika kathah kapanggih wonten ing peraira ...

                                               

Kepe-kepe

Kepe-kepe punika nama kelompok iwak laut tropis kanti warna ingkang mencolok saking famili Chaetodontidae. Ulam punika ugi saged dipunsebut Chevroned Butterflyfish.Ulam punika kathah kapanggih wonten terumbu karang ing Samudra Pasifik, samudra Hi ...

                                               

Kerapu

Kerapu utawi manawi wonten ing Basa Inggris dipusebut grouper punika salah satunggaling iwak saking kelas Actinopterygii. Ulam kerapu saking spésies Serranidae. Ingkang mbédakaken saking saben spesiès punika saking warna lan coraking awak ingkang ...

                                               

Kod

Iwak kod punika salah satunggaling iwak ingkang gesangipun wonten ing samudra. ulam kod kalebet spésies ingkang hatinipun saged dipun-produksi kanggé damel lenga hati kod. Sesarengan kaliyan iwak haddock lan plaice, ulam kod punika salah satungga ...

                                               

Kuro

Kuro utawi Kurau punika nama kanggé iwak laut ingkang kagolong dhateng suku Polynemidae ingkang nyebar wonten ing perairan tropis dumugi ugahari. Padatanipun ulam punika gadhah warni pérak lan asifat remen nggerombol. Jinis-jinis ulam kuro saged ...

                                               

Iwak kutuk

Iwak kutuk utawa gabus iku sajinis iwak galak sing urip ing banyu tawa. Iwak iki kaloka kanthi jeneng manéka warna ing saben panggonan: aruan, haruan, kocolan, bogo, bayong, bogo, licingan, kutuk, lan sapanunggalané. Sajeroning basa Inggris uga d ...

                                               

Layur

Layur punika satunggaling iwak laut ingkang gampil anggènipun nengeri saking bentukipun ingkang dawa lan tipis. Ulam punika kasebar wonten ing kathah perairan donya. Jinis ulam ingkang kapanggihaken wonten ing Pasifik lan Atlantik punika béda pop ...

                                               

Lumba-lumba

Lumba-lumba iku mamalia laut kang cerdas banget. Saliyané iku sistem alamiah kang nglengkapi awake uga komplès banget. Saéngga akèh tèknologi kang inspirasiné saka lumba-lumba. Salah siji contoné yaiku kulit lumba-lumba kang bisa nyilikaké gèsèka ...

                                               

Lélé

Ing bumi Nusantara, iwak lélé nduwé akèh jeneng-jeneng tlatah, ing antarané: ikan kalang Sumatra Kulon, ikan maut Gayo lan Acèh, ikan pintet Kalimantan Kidul, ikan keling Makassar, ikan cepi Sulawesi Kidul, utawa ikan keli Malaysia. Banjur ing na ...

                                               

Madidihang

Madidihang utawa tongkol sirip kuning ya iku sajinis iwak pelagis gedhé kang ngumbara ing segara tropika lan ugahari ing donya. Iwak iki salah sijiné jinis tuna kang gedhé dhéwé, sanajan isih kalah karo tongkol sirip biru lan tongkol mata bélo. M ...

                                               

Nilem

Nilem, nilem mangut, utawi melem punika satunggaling ulam toya tawa anggota suku Cyprinidae. Ulam ingkang asifat hèrbivor punika nyébar wonten ing Asia Tenggara: Tonkin, Siam, Ujung Malaya, Kalimantan, Sumatra, lan Jawa. Ulam nilem kelebet ulam b ...

                                               

Organ Weber

Organ Weber iku sawijining struktur anatomis sing nggandhèngaké angsang karo sistem pangrungon iwak-iwak sing kalebu super ordo Ostariophysi. Menawa organ iki wis tumuwuh ing iwak diwasa, unsur-unsur organ iki kerep diarani organ Weber. Anané str ...

                                               

Patin

Patin utawa iwak patin duwé basa latin Pangasius sp. Iwak iki wujud jinis iwak alasan kang okèh tinemu ing kali-kali gedhé lan cilik kususé ing wewengkon tropis ing Asia. Ing indonesia iwak patin bisa katemokaké ing kali-kali gedhé kaya ta kali B ...

                                               

Sardinella

Iwak Sardinella punika nama satunggaling marga iwak ingkang kalebet suku Clupeidae. Wonten ugi spésies ingkang wonten ing Indonesia kawentar kanthi nama lemuru lan tembang ingkang kalebet jinis ulam pelagis ingkang alit ugi wigati kanggé perikana ...

                                               

Sepat rawa

Sepat rawa, Trichogaster trichopterus, utawa mung ingaran sepat sawijining iwak anggota suku guraméh. Kayadéné seduluré kang duwé ukuran luwih gedhé, yaiku sepat siam, iwak iki disenengi wong sanajan ora sepira aji. Sapérangan saka varietase duwé ...

                                               

Sidhat

Sidhat iku golongan iwak awujud mèmper ula. Ordo Anguilliformes dumadi saka 4 subordo, 19 famili, 110 genera, lan 400 spésies. Akèh-akèhé sidat urip ing segara nanging ana uga sawatara sing urip ing banyu tawa.

                                               

Tambra

Iwak Tambra ya iku iwak banyu tawa kang asalé saka Indo-Ostrali lan anak bawana India. Jeneng liya iwak iki kaya ta Kancra, Sapan, Ihan Batak utawa Curong, Mahseer utawa Kelah. Uga dijenengi "semah" tumrapé wong Sumatra sisih tengah munggah ing s ...

                                               

Terubuk

Terubuk utawi Tenualosa macrura punika satunggaling iwak laut ingkang nyebaripun winatesan sanget ing perairan estuarin ing wewengkon Pulo Bengkalis Riau. Ulam terubuk punika gadhah sipat hermafrodit proandri bilih sadaya siklus gesangipun dipunl ...

                                               

Toman

Toman kanthi nama ilmiah Channa micropeltes punika nama jinis iwak saking suku iwak gabus. Ulam toman punika gadhah wujud awak ingkang mirib kaliyan iwak gabus. Ulam punika saged tuwuh ageng dumugi langkung saking satungga; mèter lan dados spésie ...

                                               

Sidhat jepang

Sidhat jepang inggih punika jinising sidhat saking familia Anguillidae ingkang kapanggihaken wonten ing Jepang, Koréa, Vietnam, Laut Cina Wétan lan Filipina lèr. Kados sidhat sanèsipun, sidhat Jepang punika ulam katadromus ingkang nelasaken sapér ...

                                               

Wader pari

Wader pari jeneng sawijining iwak cilik anggota suku Cyprinidae anak-suku Rasborinae. Iwak iki duwé jeneng liya kaya ta, lunjar pari, lunjar andong, paray, cecereh, ikan cere, pantao, seluang, lan sakpiturute. Iwak iki sumebar ing pulo-pulo Sunda ...

                                               

Welut listrik

Welut listrik yaiku iwak kang nggegirisi kanthi aran Latin ekctrophorus electricus. Welut listrik iki dawané 1.5 m. Welut iki duwé mata, nanging wuta total. Nanging sanadyan panduluné kanggo ndhangir kali rada suda, welut iki bisa mancaraké ènèrg ...

                                               

Jaran

Jaran iku salah siji saka sepuluh spésies modhèren mamalia saka génus Equus. kéwan iki wis suwé wujud salah siji kéwan ternak sing wigati kanthi ékonomis, lan wis nyekel peran wigati ing pangangkutan wong lan barang suwéné èwonan taun. Jaran bisa ...

                                               

Kepithing

Kepithing iku sawijining kéwan anggota krustaséa asikil sapuluh saka upabangsa Brachyura, kang ditepungi nduwé "buntut" kang cendhak banget, utawa kang wetengé ndelik sangisoré dhadha. Awak kepithing direksa déning warangka njaba kang atos banget ...

                                               

Gorila

Gorila iku siji kethèk kang urip ing lemah lan hèrbivor kang urip ing alas ing Afrika Tengah. Gènus Gorila iku kabagi ing rong spèsiès: gorila wétan lan gorila kulon. Loro-loroné iku kaancem cures, lan ana papat utawa lima subspèsiès. Gorila iku ...

                                               

Kethèk oglèng

Kethèk oglèng utawi lèdhèk kethèk inggih punika salah satunggalipun kasenian tradhisional ingkang wonten ing Indonésia. Pagelaran kethèk ogléng ugi saged dipunpanggihi ing nagari India, Pakistan, Thailand, Viètnam, Cina, Jepang, lan Koréa. Jinis ...

                                               

Siamang

Siamang ya iku kethèk tanpa buntut kang nduwéni lengen kang dawa. Siamang urip ing wit-witan. Siamang bisa mencolot lan mènèk wit-witan kanthi kesit saéngga ora ana prédhator kang bisa nyekel lan mangan siamang. Siamang kalebu spésies kang kaance ...

                                               

Simpansé

Opisthokonta Simpansé iku kethèk gedhé saka Afrika saka gènus Pan, sing wuluné ireng dawa. Simpansé iku kawujudaké saka rong spèsiès: simpansé lumrah 〔 Pan troglodytus 〕lan bonobo. Simpanse iku anggota saka kulawarga Hominidae, bebarengan karo ...

                                               

Uwa-uwa

Uwa-uwa iku kethèk sajroning kulawarga Hylobatidae. Kulawarga iki biyèn namung ngandhut génus siji waé, nanging saiki dipara dadi patang genera lan 18 spèsiès. Uwa-uwa iki urip ing alas tropis lan subtropis saka Banggaladésa wétan lan India lor-w ...

                                               

Kodhok

Kodhok lan bangkong iku kéwan amfibi kang paling ditepungi wong ing Indonésia. Amphi kang artiné rangkep loro lan Bios artiné urip utawa kéwan kang duwé balung mburi bisa uripé ana ing loro alam, saéngga kodhok uga bisa ngalami metamorfosis yaiku ...

                                               

Manga (sato)

Manga iku sato kéwan campuran sakan macan lanang karo singa wadon. Manga ora pati akèk kaya kéwan campuran suwaliké yakuwi singa lanang karo macan wadon sing diarani Sican, sajeroning basa Inggris: liger. Manga dianggep ora bisa dadi ing alam jem ...

                                               

Jangkrik

Jangkrik iku kéwan kang kalebu kulawarga Gryllidae, yaiku jinis gegremet kang isih kerabat karo walang, duwé awak rata lan sungut dawa. Jangkrik iku omnivora, ditepungi mawa swarané kang mung diasilaké déning jangkrik lanang. Swara iki minangka n ...

                                               

Kéwan gegremetan

Kéwan gegremetan utawa gegremet utawa insecta iku bangsané kéwan mawa ros-ros sing sikilé enem, mula uga diarani Hexapoda. Kéwan gegremetan bisa tinemu ing mèh kabèh kukuban, kajaba ing segara. Èlmu sing nyinaoni uripé kéwan iki yaiku éntomologi. ...

                                               

Kinjeng

Kinjeng lan kinjeng dom iku golongan gegremet kang kagolong ing bangsa Odonata. Kinjeng wujud salah sijiné wujud kéwan kang mbajak ing akasa. Rong macem gegremet iki arang ana ing papan kang adoh karo banyu, papané kanggo ngendhog lan ngentèkaké ...

                                               

Kupu

Kupu wujud gegremet sing kagolong ing ordho Lepidoptera, utawa gegremet suwiwi sisik.Kupu uga kagolong kéwan iber-iberan asalé saka enthungé uler

                                               

Tawon

Tawon iku saklompok gedhé gegremet sing dikenal amarga seneng urip nglompok utawa mbentuk koloni sanajan sajatiné ora kabèh sifaté kaya mangkono. Tawon sing urip ndhéwé ora ing golongan mau tawon solitèr. Tawon kalebu ing suku/familia Apidae. Ing ...

                                               

Bèbèk

Bèbèk uga dikenal kanthi sesebutan itik ing basa Indonésia. Saka Amérika Lor kang asalé saka bèbèk alas utawa Wild mallard. Saka daya tahan awaké, bèbèk duwé daya tahan awak kang luwih kuwat saka serangan lelara tinimbang jinis unggas liyané. End ...

                                               

Kalkun

Kalkun utawa kalkul ya iku aran rong golongan manuk saka kulawarga Galliformes génus Meleagris. Kalkun wadon wujudé cilik lan duweni warna wulu kurang apik dibandingke karo kalkun lanang. Sajeroning ana ing alam saubengé, kalkun gampang lan misuw ...

                                               

Kebo

Kebo, maésa, munding utawa kebo cumbon iku kéwan saka famili Bovidae kang asli Asiah Kidul, Asiah Kidul-wétan, lan Cina. Dinané iki, kéwan iki uga bisa diprangguli ing Éropa, Ostrali, Amérikah Kidul, lan sawenèh nagara ing Afrikah. Kebo alas utaw ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →