Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 70



                                               

Kitin

Campbell, NA. Biologi. Jakarta: Erlangga. pp. hlm. 69-70. ISBN 9796884682. Kitin inggih punika polisakarida struktural ingkang dipunginaakén kanggé nyusun eksoskleton saking artropoda sérangga, laba-laba, krustasé, lan kéwan-kéwan sanès séjinis). ...

                                               

Mikoprotein

Mikoprotein ya iku bahan panganan kang akèh proteine, serat, lan sitik kolesterol kang digawé saka fungsi Fusarium venenatum. Ing daerah Amérikah Sarékat lan Éropah, prodak mikoprotein asil saka fermentasi F. venenatum kang urip saka kultur siste ...

                                               

Zygomycota

Zygomycota iku salah sijiné divisi ing Jamur. Jamur iki dijenengi Zygomycota amarga gawé spora istirahat kang duwé dhindhing kang kandel kang dijenengi Zigospora. Zygomycota urip ing darat, ing lemah utawa ing luwihan organisme kang wis mati. Zyg ...

                                               

Lingzhi

Lingzhi utawi ling zhi inggih punika salah setunggaling jinis jamur Ganoderma lucidum. Lingzhi punika salah setunggaling taneman ingkang saged kanggé tamba kanker. Miturut buku Pengobatan Herbal Tiongkok ingkang dipuntulis taun 56 SM, jamur kayu ...

                                               

Lumut kerak

Lumut Kerak ya iku wujud saka simbiosis mutualisme antarané ganggang karo miselium jamur kang urip ing watu, wit, utawa ing témbok gedhong. Jinis jamur kang simbiosis iki lumrahé saka golongan Ascomycota lan Basidiomycota, déné ganggangé lumrahé ...

                                               

Russula emetica

Emetica Russula, kang asring diarani minangka lelara, emetic russula, utawa mutahaké russula, ya iku jamur basidiomycete, lan jinis-jinis gènus Russula. Nduwé diamèter abang, nglengkung nganti tutup kang rata-rata nganti 8.5 cm, kanthi potongan- ...

                                               

Kombucha

Kombucha iku fermented, entheng effervescent, legi ireng utawa ijo teh ngombe umum migunakaken kanggo kesehatan keuntungan sawijining mestine. Kadhangkala omben-omben kasebut diarani teh kombucha kanggo mbedakake karo budaya bakteri lan ragi. Jus ...

                                               

Worm

Worm utawa cacing komputer ya iku salah sijiné program komputer uga kalebu péranganing malware. Program iki mbebayani mligi bisa nyalin kaping pirang-pirang, ing drive lokal, jaringan, é-mail, utawa internèt. Program iki migunakaké jaringan kompu ...

                                               

Alga

Alga utawa kerep uga karan ganggang iku saklompok organisme autotrof kang ora duwé organ kanthi prabédan fungsi kang nyata. Alga malah bisa dianggep ora duwé "organ" kaya kang diduwèni tetuwuhan. Amarga saka iku, alga digolongaké uga minangka tet ...

                                               

Fikologi

Fikologi utawi algologi, inggih punika sub disiplin botani ingkang nyinaoni bab alga utawi ganggang. Fikologi ugi nyinaoni sapérangan organisme prokariotik ingkang misuwur kanthi nama Cyanobacteria. Alga inggih punika salah satunggaling tuwuhan i ...

                                               

Gulma segara

Gulma laut utawa rumput laut ya iku sumber daya hayati sing ana ing pasisir lan laut. Istilah "rumput laut" iku rancu kanggo istilah botani amarga dienggo kanggo rong golongan "tuwuhan" sing béda. Ana ing basa Indonésia, istilah rumput laut dieng ...

                                               

Asu

Asu utawa segawon kasebut minangka karnivora ing kulawarga Canidae. Iki minangka bagean saka kaleng kaya serigala, lan minangka karnivora darat sing akeh banget. Asu lan serigala abu-abu sing isih ana saiki minangka taksi sadulur amarga srigala m ...

                                               

Golden Retriever

Golden Retriever ya iku asu trah kang dikembangké dadi asu pamburu kanggo njupuk manuk buruan kang wis dibedhil. Asu trah iki kagolong jinis Retriever kang bisa nemu utawa njupuk manuk banyu utawa unggas kang isih alasan kanggo pamburu. Wuluné ka ...

                                               

Sangkan paraning asu

Sangkan paraning asu omah iku ora terang. Asu omah iku anggota gènus Canis, sing dadi pérangan saka canidae sing mèmper sregala lan dadi karnivora dharat sing akèh dhéwé. Kerabat asu sing cedhak dhéwé iku sregala klawu. Nanging loro-loroné iku sa ...

                                               

Bovinae

Bovinae iku sawijining subfamili saka famili Bovidae sing nyakup manéka golongan kasebar ing 10 génus kéwan kuku driji mawa ukuran médhium nganti gedhé, kalebu sapi dhomèstik, bison, kebo banyu, yak, lan antelope. Ing akèh papan, bovinae kanggo b ...

                                               

Craniata

Craniata utawa Craniota yaiku klad kang diusulaké kanggo kabehé Chordata kang kagolong vertebrata lan remang dadi wakil ning uripé. Craniata, miturut jenengé iku, golongané kaya ta kéwan kang duwé cranium utawa tengkorak. Craniata yaiku suatu tak ...

                                               

Lawa

Lawa iku mamalia sing bisa mabur, kalebu ordo Chiroptera kanthi loro sikil ngarep tuwuh dadi sewiwi. Lawa lumrahé urip lan némplék ing panggonan-panggonan kang sepi kaya ta gowa, omah kosong. Saliyané iku, lawa uga urip nggantung ing wit-witan. C ...

                                               

Sapi

Sapi iku kéwan raja-kaya saka familia Bovidae lan subfamilia Bovinae. Saliyané dipiara kanggo nggarap sawah kaya ta, sapi uga bisa dijupuk susu lan dagingé. Daging sapi rasané énak lan bisa digawé warna-warna masakan. Saliyané iku kulit sapi uga ...

                                               

Urochordata

Urochordata yaiku subfilum saka vertebrata. Urochordata saka basa latin. Kang paling njenggol yaiku tunicates laut squirts. Ana warna-warna jinisé awak ning koloni. Paling akèh ning awak yaiku sing paling akèh tekak angsang slits kang gunané kang ...

                                               

Lintang laut

Lintang laut, sanajan ing basa Inggris luwih ditepungi kanthi sebutan starfish, kéwan iki béda adoh karo iwak. Lintang laut kalebu kéwan invertebrata kang kalebu filum Echinodermata, lan kelas Asteroidea. Lintang laut yaiku kéwan simetri radial l ...

                                               

Ophiuroidea

Ophiuroidea utawi Bintang ular punika kéwan saking filum Echinodermata ingkang gadhah gayutan kaliyan bintang laut. Kelompok Ophiuroidea asring dipunwastani bintang ular amargi gadhah lengen ingkang dawa lan gerakanipun kados obahing ula. Kéwan m ...

                                               

Gajah

Famili Gajah iku famili saka ordho Pachyderm, lan siji-sijiné famili sing kasisa saka ordho Proboscidea. Gajah iku kéwan sing ana ing Indonésia. Gajah iku mamalia lan wujud kéwan dharat gedhé dhéwé ing donya. Ana 2 spésies gajah ing donya yaiku G ...

                                               

Daging gajah

Konsumsi daging gajah iku wis dilakoni manungsa wiwit jaman biyèn. Ing awaling jaman Paléolitik Tengah, sakiwa-tengené 120.000 taun kapungkur, masarakat Afrika iku kabèh isih wong beburu lan nglumpukaké pangan sing baud èksploatasi gajah kanggo d ...

                                               

Gajah sumatra

Gajah Sumatra inggih punika salah satunggalipun saking tigang subspesies Gajah Asia ingkang habitatipun ing Pulo Sumatra, Indonésia. Wiwit taun 1986 Elephas maximus sampun dipunreksa déning IUCN amargi langkung saking 50% populasinipun sampun ica ...

                                               

Gemak

Gemak ya iku salah siji jinis manuk saka kulawarga familia Phasianidae. Saka wujudé, manuk puyuh wujudé cilik rupa ireng semu putih ing lar-e. Gemak kagolong kulawarga unggas darat kang cilik lan lemu. Gemak duwé pakulinan mangan wiji-wijian lan ...

                                               

Kacer

Kacer kalebu manuk ocèh-ocèhan cilik kang sadurungé kalebokaké ing kulawarga Turdidae, nanging saiki kaanggep ing jinis Muscicapidae. Nduwèni rupa ireng lan putih, buntuté dawa lan kaangkat manawa sesaba ing lemah lan kadang uga nalika mencok. Ma ...

                                               

Puter

Manuk Puter utawa The Ringneck Dove, Ring Dove, lan Barbary Dove, Streptopelia risoria, ya iku manuk omahan saka kulawarga manuk dara. Manuk puter wis dadi ingon ingoné manungsa watara 2000-3000 taun amarga lulut, gampang rumatané, lan uripé dawa.

                                               

Angsang

Angsang inggih punika piranti ambegan ulam. Kajawi kanggé piranti ambegan, angsang ugi gadhah mupangat kanggé piranti ekskresi sarem, nyaring panganan, piranti ijol ion, kaliyan osmoregulator. Sawetawis jinis ulam gadhah labirin ingkang saged miy ...

                                               

Arapaima

Arapaima ya iku iwak banyu sing asalé saka kali Amazon amerika Kidul. Ing habitat asliné iwak raksasa iki bisa nganti 3 mèter dawané lan boboté bisa nganti 200 kg.

                                               

Barakuda

Brakuda ya iku iwak kang kalebu kelas Actinopterygii kang dikenal kanthi wujud kang medèni lan ukurané kang gedhi. Awaké dawa lan ditutupi sisik kang alus. Barakuda ya iku anggot génus Sphyraena, siji-sijiné génus familia Sphyraenidae. Miturut pa ...

                                               

Baronang

Baronang punika iwak laut ingkang kalebet famili Siginidae. Ulam baronang dipunkenal kaliyan masarakat kanthi nama ingkang béda-béda. Kados ing Pulo Seribu dipunwastanii kea-kea, ing Jawa Tengah biawas, para warigaluh ing Pulo Maluku mastani sama ...

                                               

Baung

Baung punika nama golongan iwak ingkang kalebet dhateng marga Hemibagrus, suku Bagridae. Ulam punika nyébar wonten ing India, Cina kidul lan Asia Tenggara. Namanipun ulam baung saben tlatah punika bènten-bènten kados iwak eri, baong, baon, bawon, ...

                                               

Betok

Betok punika nama salah sawijining ulam utawi iwak ingkang kathahipun gesang wonten toya ingkang tawar kanthi nama Anabas testudineus. Ulam punika ugi kawéntar kanthi nama sanès kados ta bethok utawi bethik, puyu, lan pepuyu. Wonten ing Basa Ingg ...

                                               

Betutu (iwak)

Betutu iku jeneng sajinis iwak banyu tawa. Sanadyan wis rada arang sing ukuran gedhé, iwak sing nyebar ing Asia Kidul-wétan nganti Kapuloan Nusantara iki disenengi para pemancing amarga betotan né sing kuwat lan ujug-ujug. Jeneng liya ing tlatah ...

                                               

Bogo

Bogo utawi Channa gachua punika jinising iwak kanthi toya tawar saking anggota suku Channidae. Ulam ingkang kalebet ulam buas punika nyebar kanthi wiyar wiwit saking Pakisatan dumugi Indonesia. Ulam ingkang gadhah ukuran aawak ingkang alit ing Ba ...

                                               

Boto

Lumba-lumba Boto minangka sedulurè tucuxi kang luwih gedhé manèh. Dawané mèh 2.5 m, lan boboté luwih saka 136 kg sarta ora kaya kerabat sosial liyané. Kepriyé waé, boto minangka makhluk mencil kang seneng ndhéwé. Nglangèni Amazon dhéwékan merga p ...

                                               

Brek

Brek utawi mata merah punika satunggaling jinis iwak toya tawar anggota suku Cyprinidae. Ulam punika nyebar kanthi wiyar wonten ing Indocina lan Kepuloan Sunda. Nama sanèsipun kanggé ulam punika ing antawisipun maroca, marococa, wadonon ; brek, p ...

                                               

Cakalang

Ulam cakalang utawi Katsuwonus pelamis punika ulam kanthi ukuran sedeng saking familia Scombridae. Ulam cakalang punika satunggaling ulam spésies saking génus Katsuwonus. Cakalang ingkang paling ageng, dawanipun awak ngantos dumugi 1 mèter kanthi ...

                                               

Capelin

Capelin ya iku jinis iwak mambu kang asalé saka kulawarga Osmeridae. Capelin tau dadi panganan pokok ing Atlantik Utara. Nalika populasi ikan capelin kalong, pcacahing pendhudhuk ing panggonan iku sansaya mudun. Capelin duwé lambe gedhé kanthi ra ...

                                               

Dhokun

Ulam dokun utawi kapiu, ugi kawéntar kanthi nama wader utawi seluang punika jinising ulam alit saking anggota suku Cyprinidae. Ulam dokun punika nyebar wonten ing wewengkon paparan Sunda. Ulam punika wiwitanipun dipundamel dèskripsi minangka Barb ...

                                               

Gerèh

Gerèh uga diarani iwak asin. Gerèh iki bahan panganan kang digawé saka daging iwak kang diawétaké kanthi cara nambahaké uyah lan dipépé. Kanthi métodhe pengawétan iki daging iwak kang lumrahé rikat bosok bisa disimpen ing suhu kamar luwih suwé ng ...

                                               

Guramèh

Iwak Gurami utawa guramèh, iku iwak kang urip ing banyu tawa. Iwak gurami populér lan disenengi dadi iwak konsumsi ateges iwak kang diolah lan digawé masakan. Gurami dadi iwak konsumsi ing Asia Tenggara lan Asia Selatan. Saliyané iku ing nagara-n ...

                                               

Gèpi

Ulam Guppy ing Basa Indonesia punika Gupi, ulam sewu, ulam céré, utawi suwadakar inggih punika salah satunggaling spésies iwak hias ingkang paling kawéntar wonten ing donya. Amargi saking gampangé adhaptasi lan makembang biak. Wonten ing papan-pa ...

                                               

Hilsa

Iwak Hilsa inggih punika iwak saking familia Clupeidae ingkang paling popouler kanggé tiyang Bengali. Ulam punika kalebet nasional Bangladesh lan kawéntar sanget ing Benagli Kulon, Tripura, Assam, lan India. Wonten ing Gujarat, ulam Hilsa dipunwa ...

                                               

Hiu sirip ireng

Hiu sirip ireng ya iku salah sawijining kéwan hiu kang urip ing segara. Iwak iki minangka kulawarga saka Carcharhinidae. Hiu iki duwéni jeneng élmiyah Carcharhinus melanopterus. Ana ing basa liyané ya iku cá mâp vây den, chalarm hoo-dum, requin à ...

                                               

Iwak bandeng

Iwak Bandeng utawa chanos Forsskål ya iku iwak kang bisa dipangan kang akèh tinemu ing Asia Kidul-wétan. Iwak bandeng ya iku siji-sijiné spésies kang isih urip saka famili Chanidae. Iwak bandeng uga diarani iwak bolu ing Makassar lan ing basa Ing ...

                                               

Nila (iwak)

Iwak nila ya iku jinisé iwak kang urip banyu tawa. Iwak iki asal saka Afrika, kang dumunung ana ing Afrika pérangan wétan,ing taun 1969 lan mangsa saiki dadi iwak pangigonan kang misuwur ing kolam-kolam kang misuwur ing Indonésia. Jeneng ngèlmiah ...

                                               

Iwak bawal

Iwak bawal utawa colossoma macropomum ya iku iwak banyu tawa unggulan kang dibudidayakaké. Sacara lumrahé iwak bawal kapérang dadi loro ya iku bawal putih lan bawal ireng nanging bawal putih kang luwih diminati karo masarakat. Iwak bawal banyu ta ...

                                               

Iwak Bilih

Iwak Bilih iku sajinising iwak banyu tawa sing èndemik ing Tlaga Singkarak lan kali-kali saindhengé, Sumatra Kulon. Iwak iki cilik-cilik lan maksimal gedhéné dadi 11 mm. Iwak Bilih isih karabaté Iwak Wader sing luwih akèh sumebar.

                                               

Iwak buntak

Iwak buntak utawa iwak bluntak punika famili saking ulam muara lan segara saking ordho Tetraodontiformes. Kanthi morfologi, ulam ingkang sami ing famili punika wujud ulam landak ingkang gadhah balung wingking wiyar lan ageng. Nama ilmiah punika m ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →