Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 69



                                               

Réboisasi

Réboisasi iku nanduri manèh tlatah utawa tlatah minangka salah siji péranganing upaya kanggo ngijoaké manèh tlatah utawa tlatah mau. Kapuloan Indonésia sing wujud tlatah kanthi sumberdaya hayati sing manéka warna mbentang saka pojok wétan tekan p ...

                                               

Sawo alas

Sawo alas ya iku wit taunan saka kulawarga Ebenaceae. Wit iki dhuwuré 30 mèter lan dhiamèter galihé 60 cm. Galihé silindris lan kasar kanti werna ireng. Godhong tunggal nyirip werna ijo enom. Kembangé werna putih. Wohé werna krèm bundher. Ing tla ...

                                               

Taman nasional

Taman nasional iku tlatah kang dilindhungi, lumrahé déning pamaréntah punjer, saka ulah manungsa lan saka polusi. Taman nasional minangka kawasan kang dilindhungi déning World Conservation Union Kategori II. Taman nasional gedhé dhéwé ya iku Nort ...

                                               

Jeruk Sambal

Jeruk sambal jeneng liyané jeruk limau iku jeruk sing kalebu bahan dienggo bumbu masakan. Panganan sing digawé saka jeruk iki mesthiné ngganda énak lan wangi. Jeruk sambal iku anggota marga citrus utawa marga jeruk.

                                               

Khat

Khat utawa tèh arab, qat, utawa gat ya iku jinis tuwuhan perdu utawa wit cilik kang dhuwure 1.4 nganti 3.1 mèter, gumantung iklim lan akèhé udan. Godhonge amba, dhawane 5–100 cm lan ambané 1–4 cm. Kembang metu ana ing deretan kelek kang dhawane 4 ...

                                               

Kebon botani

Kebon botani iku sawijining lahan sing ditanduri wiwitan warna-warna dienggo koleksi, panalitèn, lan konservasi ex-situ. Selain iku, kebon iki uga digawé kanggo sarana wisata lan pendidikan marang pengunjung. Arboretum iku semacam kebun botani si ...

                                               

Kebon Botani Aarhus

Kebon Botani Aarhus iku sawijining kebon botani sing manggon ing kutha Aarhus, Denmark. Kebon botani iki dumunung ing pérangan Lor saka kutha tuwa sing uga dadi déea musiyum ing udara terbuka sing diadegaké ing taun 1875. Kebun iki uga nyadiakake ...

                                               

Kebon Botani Ballarat

Kebon Botani Ballarat iku sawijining kebon botani sing dumunung ana ing pérangan kulon pasisir saka papan wisata Tlaga Wendouree, ing Ballarat, Victoria, Australia, sing duwé jembar 40 hektar lan dipébrang dadi 3 laladan yang béda-béda. Pérangan ...

                                               

Kebon Botani Bogotá

Kebun Botani Bogotá, sing uga ditepungi kanthi jeneng Kebun Botani José Celestino Mutis, iku kebon botani sing gedhé dhéwé sing ana ing nagara Kolombia, sing persis-é ana ing kutha Bogotá. Kebon iki duwé omah kaca sing nyimpen sawenèh tuwuhan sak ...

                                               

Kebon Botani Bukares

Kebon Botani Bukares, iku sawijining kebon botani nduk kutha Cotroceni, ora adho saka Bukares, Rumania. Kebon iki duwé jembar 17.5 hektar, kalebu ning njeroné ana omah kaca sing jembaré 4.000 m², lan duwé koleksi ora kurang saka 10.000 spésies ta ...

                                               

Kebon Botani Tropenburg

Kebon Botani Trompenburg iku sawijining kebon botani sing manggon ing kutha Rotterdam, Walanda, sing isiné tuwuhan woody lan uga tuwuhan herbaceous. Kebon botani iki jembaré 7 hektar lan manggon pas 4 mèter sak ngisoré lumahing segara, saéngga sa ...

                                               

Kebon Botani Ene’io

Kebon Botani Ene’io iku sawijing kebon botani ing nagara Tonga lan minangka sing pisanan ing kana. Kebon iki duwé kolèksi sing paling akèh lan paling bervariasi ing Tonga. Kebon botani iki panggonané ana ing Vavau, 10 menit perjalanan saka Neiafu ...

                                               

Omah kaca

Omah kaca iku siji yasan kang dianggo ngingu tetuwuhan budidaya. Omah iki digawé saka bahan gelas utawa plastik. Dhèwèké dadi panas amarga ana radhiasi elektromagnètik kang asalé saka srengéngé kang manaské wit-witan, lemah, lan barang liyané ing ...

                                               

Bubur (panganan)

Bubur minangka panganan sing umume dipangan minangka sajian sereal sarapan, digawe saka lemah sing nggodhok, tanduran pati utawa disigar - biasane gabah - ing banyu utawa susu. Iki asring dimasak utawa disedhiyakake kanthi rasa tambahan kaya ta g ...

                                               

Gandum ireng

Rye yaiku suket sing ditandur wiji kayata gabah, panen lan panen pakan. Iki kalebu anggota suku gandum lan ana gandheng cenenge karo gandum lan gandum. Gandum rye digunakake kanggo glepung, roti, bir, roti garing, sawetara wiski, sawetara vodkas, ...

                                               

Granola

Granola minangka panganan sarapan lan panganan cemilan sing kalebu gandum, kacang-kacangan, madu utawa pemanis liyane kaya ta gula coklat, lan kadang nasi kembung, sing biasane dipanggang nganti garing, roti panggang lan coklat emas. Sajrone pros ...

                                               

Haver

Haver, ditepungi uga minangka oat, wujud serealia sing cukup wigati ing laladan kanthi iklim subtropis lan sedheng. Bulir sing diasilaké dimupangataké minangka panganan sarta pakan. Ing Indonésia prodhuké ditepungi saka sajinis bubur sing diintro ...

                                               

Kasha

Ing basa Inggris, kasha biasane nuduhake buckwheat pseudocereal utawa olahan kuliner. Ing macem - macem negara Eropa Wétan-Tengah lan Wétan, kasha bisa ditrapake kanggo jinis gandum sing wis dimasak. Bisa dipanggang nanging paling asring digodhog ...

                                               

Malt

Malt ditanduri gandum séréal sing wis garing ing proses sing dikenal kanthi jeneng malting ". Gandum kasebut digawe germin kanthi direndhem ing banyu banjur diendhegake maneh saka germinasi kanthi garing kanthi hawa panas. Gandum malting ngasilak ...

                                               

Oatmeal

Oatmeal punika sawijining jinis coarse glepung digawe saka hulled oat pari-parian sing wis salah siji wis digiling utawa baja-Motong. Oat ing ngisor uga diarani "gandum putih". Gandum sing dipotong waja dikenal minangka "gandum kasar", "Gandum Ir ...

                                               

Tritikal

Triticale punika Sato saka gandum lan Rye pisanan dikembangke ing Laboratorium abad 19 ing Skotlandia lan Jerman. Tritale sing kasedhiya kanthi komersial meh mesthi dadi hibrida generasi kaping pindho, yaiku salib ing antarane rong jinis tritikal ...

                                               

Bungli

Bungli ya iku wit taunan saka kulawarga Bignoniaceae. Wit iki uga ditepangi kanthi jeneng Kayu pedhang, Kapung-kapung, Dhang-pedhangan, Wungli lan Pangporang. Wit iki dhuwuré bisa nganti 27 mèter lan dhiamèter galihé 40 séntimèter. Galihé bengkok ...

                                               

Getasan

Getasan yaiku salah sawijining wit-witan kan kelebu kulawarga Anacardiaceae. Wit iki gedhé lan dhuwuré bisa nganti 35 mèter. Dhiamèter galihé uga bisa nganti 120 séntimèter kang silindhris lan lurus. Galih ngayu sing kulité alus iki wernané klawu ...

                                               

Jeruju

Jeruju inggih menika salah satunggaling tetuwuhan taunan saking kulawarga Acanthaceae. Dhuwuripun saged 1 méter saha gadhah galih ngayu. Godhongipun Jeruju gadhah eri warni ijem radhi kuning dawanipun 5-15 cm saha amba 3-18 cm. Tanduran menika ga ...

                                               

Kiringan

Wit kiringan ing Sundha lumrahé diarani kalapa tiyung. Ana ing Jawa wit ana sing ngarani kalak pacung, kiringan, utawa klapan. Wit kiringan dhuwuré bisa nganti 20-25 m lan gedhéné 40-70 cm. Wit kasebut sumebar ana ing Nuswantara sandhuwuré 1.000 ...

                                               

Langkap

Langkap ya iku wit taunan saka kulawarga Arecaceae. Wit iki dhuwuré 20 mèter lan dhiamèter galihé 30 séntimèter. Wit iki padatané ngerumpun antawis siji lan liyané. Galihé lekuk lan wernané soklat kasusun saka pelepah. Godhongé nyirip wujudé pita ...

                                               

Mangir

Mangir ya iku tuwuhan kang kalebu suku Sapindaceae. Tuwuhan iki sumebar saka Jawa tekan laladan Australiatropis. Dhuwuré bisa nganti 40 mèter. Godhongé majemuk déné wohé werna abang lan kulité lunyu. Wit iki bisa tuwu kanthi apik ing wilayah alas ...

                                               

Mimba

Mimba, uga dikenal kanthi jeneng Imba, Mimbo iki duwé jeneng élmiyah Azadirachta indica. Tanduran iki kalebu kulawarga Meliaceae. Wit iki duwé kayu kang atos, kulité kasar lan dhuwuré bisa ngancik 20 mèter. Godhongé awerna ijo lunyu kanthi dawa 5 ...

                                               

Namnam

Namnam duwé jeneng élmiyah Cynometra ramiflora utawa Cynometra bijuga ya iku wit taunan saka kulawarga Leguminoceae. Wit iki dhuwuré bisa nganti 30 mèter lan dhiamèter galihé 60 séntimèter. Galihé silindhris lan wernané soklat enom. Godhongé maje ...

                                               

Nyatoh

Nyatoh ya iku wit taunan saka kulawarga Sapotaceae. Tlutuhé akèh werna putih. Godhongé tunggal selang-seling bundher. Godhong iki werna ijo lan alus.Wit iki dhuwuré bisa nganti 40 mèter lan dhiamèter galihé 100 séntimèter. Galihé silindhris werna ...

                                               

Pulé ireng

Pulé Ireng kang duwé jeneng élmiyah Alstonia macrophylla utawa Alstonia pangkorensis ya iku wit-witan saka kulawarga Apocynaceae. Wit iki dhuwuré kurang luwih 10-30 mèter lan dhiamèter galihé 70 séntimèter. Galihé lurus lan wernané klawu tuwa rad ...

                                               

Senthok

Senthok ya iku wit taunan saka kulawarga Cannabaceae. Wit iki dhuwuré bisa nganti 45 mèter lan dhiamèter galihé 200 séntimèter. Galihé lurus silindhris werna soklat lan ana wulu-wulu alusé. Godhongé ijo tunggal sing kasusun spiral. Kembangé putih ...

                                               

Senu

Senu duwé jeneng élmiyah Melochia umbellata utawa Melochia arborea ya iku wit taunan saka kulawarga Malvaceae. Wit iki dhuwuré bisa nganti 10 mèter lan dhiamèter galihé 60 séntimèter. Galihé silindhris lan wernané klawu pucet. Godhongé werna ijo ...

                                               

Walang wadhang

Walang wadhang duwé jeneng élmiyah Dombeya diversifolia utawa Pterospermum diversifolium ya iku wit taunan saka kulawarga Malvaceae. Wit iki dhuwuré bisa nganti 30 mèter lan dhiamèter galihé 105 séntimèter. Galihé silindhris lan wernané klawu eno ...

                                               

Nusa Kambangan

Nusa Kambangan iku sawijining pulo ing Jawa Tengah kang luwih kaloka minangka papan dunungé sawatara Lembaga Pemasyarakatan kanthi tataran kaamanan dhuwur ing Indonésia. Pulo iki kalebu sajeroning wewengkon administratif Kabupatèn Cilacap lan kac ...

                                               

Pinguwin afrikah

Eukaryota Pinguwin afrika, uga aran pinguwin kuldi lan pinguwin sikil ireng, iku spésies pinguwin kang uripé ing pabanyon Afrika iring kidul. Pinguwin iki uga kaceluk pinguwin "kuldi" amarga swarané kang sora kaya bengokané kuldi. Mangkonoa, spés ...

                                               

Jaran nil

Jaran nil utawa hippo ya iku mamalia saka kulawarga Hippopotamidae kang ukurané gedhé, hèrbivor, kang asalé saka Afrika sub-Sahara. Jaran nil ya iku kéwan dharat kang gedhené nomer telu sawisé gajah lan warak putih.

                                               

Jerapah

Jerapah ya iku kéwan mamalia mawa kuku genep endemik Afrika lan kalebu spésies kéwan kang paling dhuwur kang uripé ing dharat. Jerapah lanang dhuwuré bisa 4.8 nganti 5.5 mèter lan boboté nganti 1.360 kilogram. Nanging yèn jerapah wadon racaké luw ...

                                               

Macan tutul

Macan tutul iku salah siji saka papat kucing gedhé. Kéwan iki uga diarani minangka macan pang amarga bisa wasis anggoné mènèk. Ing wiwitan, wong bakalé mikir yèn leopard iku sato saka bangsané singa lan macan, jalaran katon saka jeneng "leopard" ...

                                               

Manuk unta

Manuk unta kalebu manuk kang ukurané gedhé dhéwé kang isih urip. Manuk unta duwé dhuwur 2.5 méter. Manuk unta uga kena ditumpaki wong diwasa nanging awaké cilik. Manuk unta kang ditunganggi dadi kéwan kang dilombakaké. Lumrahé iki dianakaké ing A ...

                                               

Panda

Panda Gedhe, Ailuropoda melanoleuca utawi ingkang limrahipun dipunwastani Panda. Panda punika salah setunggaling mamalia ingkang limrahipun dipunklasifikasekaken wonten ing famili bruwang Ursidae, ingkang dados kéwan asli Tiongkok tengah. Panda G ...

                                               

Warak india

Warak india iku mamalia gedhé sing bisa ditemoni ing Nepal lan ing Assam, India. Warak iki urip ing padhang suket lan alas ing sikil pagunungan Himalaya. Warak iki bisa mlayu kanthi kacepetan punjul 55 km/jam kanggo periode wektu cekak lan uga pe ...

                                               

Jakal geger-ireng

Jakal geger-ireng ya iku kéwan sing duwé famili canidae asli saka rong laladan saka Afrika, sing adohé kira-kira 900 km. Salah siji laladan kapernah ing sisih kidul dhéwé bawana Afrika, ya iku Afrika Kidul, Namibia, Botswana, lan Zimbabwe. Lalada ...

                                               

Disforia gènder

Disforia gènder yaiku rasa sangsara sing dirasakaké dèning wong amerga jenis kelamin lan gènder sing diwènèhi nalika dheweké lair ora pas karo idhèntitas gènderé. Ing kasus iki, amerga gènder lan jenis kelamin sing diduwèni kerasa ora cocog karo ...

                                               

Eukariota

Eukariota iku organisme kanthi sel komplèks, ing ngendi bahan-bahan genetikané disusun dadi nuklei kang kaiket membran. Eukariota kalebu kéwan, tetuwuhan, lan jamur - kang akèh-akèhé multiselular - sarta manéka golongan liyané kang diklasifikasik ...

                                               

Ascomycota

Ascomycota iku salah siji divisi saka jamur. Ciri-ciriné Ascomycota iku duwé talus kang asalé saka misélium kang ana sekaté. Ascomycota ana kang uripé dadi saproba lan ana kang uripé dadi parasit kang gawé penyakit mara tuwuhan. Cara réprodhuksin ...

                                               

Basidiomycota

Basidiomikota iku salah sijiné divisi saka fungi utawa Jamur. Basidiomikota iku racaké makroskopis, jamur kang racaké tinemu ing lapangan lan ing alas-alas. Jamuré duwé pang lan tudhung kang dijenengi basidiokarp. Jamur iki duwé basidiospora ya i ...

                                               

Deuteromycota

Deuteromycota iku salah sijiné divisi saka fungi utawa Jamur. Deuteromycota, divisi iki uga dijenengi imperfect fungi utawa jamur kang ora sampurna amarga anggota divisi iki isiné iku jamur-jamur kang ora melbu ing divisi liya. Jamur deuteromycot ...

                                               

Fusarium

Fusarium ya iku salah sawijiné génus cendawan kang duwé filamen kang ana in tuwuhan lan lemah. Golongan Fusarium dicirikake déning struktur awak wujud miselium bercabang, hialin, lan bersekat septat kanthi diameter 2-4 µm. Cendawan iki uga duwé s ...

                                               

Hifa

Hifa iku struktur biologis wujud berkas-berkas alus kang wujud péranganing badan vegetatif manéka fungi. Hifa bisa kanthi gampang dideleng nganggo mata yèn wis mbentuk massa kang rapet lan mbentuk koloni-koloni ing pérangan badan organisme inang ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →