Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 65



                                               

Pangéran Shōtoku

Pangeran Shōtoku ya iku jeneng kang diwènèhake marang nagarawan Jepang kang urip ana ing jaman Asuka, saka mangsa pamaréntahan Kaisar Bidatsu nganti tekan Kaisar Suiko. Jeneng asline ya iku Pangeran Umayado. Bapake ya iku Kaisar Yōmei, déné ibune ...

                                               

Yamamoto Kansuke

Yamamoto Kensuke ya iku samurai ana ing jaman Sengoku/perang sipil Jepang kang ngabdi marang daimyo Takeda Shingen saka Provinsi Kai. Dhèwèké ya iku salah siji saka 24 jendral Takeda kang ahli strategi brilian. Jeneng asline ya iku Haruyuki, Kans ...

                                               

Yoshihiko Noda

Yoshihiko Noda inggih punika satunggalipun pulitikus Parté Dhémokratik ing Jepang lan anggota Majelis Endhép Jepang wonten ing Diét Jepang. Panjenenganipun kapilih dados Mahamantri Jepang sasampunipun menangaken pamilihan swanten. Mengsahipun ing ...

                                               

Peter Fechter

Peter Fechter punika satunggiling nèm-nèman yuswa 18 taun saking Berlin Wétan ingkang dados kurban pisanan panjagi wewatesan Tèmbok Berlin. Panjagi wewatesan Jerman Wétan némbak lan mejahi Peter Fechter amargi panjenenganipun ngupados nyebrang Tè ...

                                               

Adolf Heuken

Adolf J. Heuken, S.J., yaiku salah sawijining pastor Katolik lan panulis sejarah sing lahir ning Jerman rikala kasebut Republik Weimar nanging banjur mlebu dadi warga negara Indonesia. Adolf nempuh sekolah menengah ing Gimnasium Johann-Conrad-Sch ...

                                               

Isabeau saking Bavaria

Isabeau saking Bavaria utawi asring ugi dipunsebat Elisabeth saking Bayern-Ingolstadt inggih punika Ratu Prancis garwa saking Raja Charles VI, Piyambakipun punika asalipun saking anggota kulawarga Wangsa Valois. Piyambakipun punika dipunwastani a ...

                                               

Konstantin von Tischendorf

Lobegott Friedrich Konstantin von Tischendorf punika satunggiling nimpuna Alkitab asal Jerman. Panjenenganipun dipuntepangi minangka pamanggih Codex Sinaiticus, satunggiling manuskrip Prajanjian Énggal saking abad kaping-4 ing sikil Gunung Sinai ...

                                               

Nico Rosberg

Nicolas Erik Rosberg inggih punika tiyang pembalap Formula 1 ingkang sapunika memperkuat tim Mercedes GP. Aslinipun piyambakipun punika produk asli binaan tim Williams. piyambakipun turun ing ajang Formula 1 kaliyan mbéta bendera nagara Jerman. S ...

                                               

Michael Schumacher

Michael Schumacher, punika tiyang Formula 1 saking Jerman, sapunika piyambakipun guyup sareng Mercedes GP. Schumacher sampun mimpangaken 91 balapan, 68 pole, kaliyan 7 gelar juwara donya. Schumacher mungkasi kariré ing tim Ferrari ing tun 2006, j ...

                                               

Saul Bellow

Saul Bellow inggih punika penulis Amérikah Sarékat ingkang miyos wonten ing Kanada. Piyambakipun menangaken Bebungah Nobel Sastra taun 1976 lan National Medal of Arts taun 1988. Bellow misuwur kanggé novèl-novèl ingkang ngamati isolasi, disosiasi ...

                                               

Avril Lavigne

Avril Ramona Lavigne utawa dicekak Avril Lavigne iku penyanyi kondhang Kanada. Avril Lavigne wis bisa ngedol 36 yuta albumé saindenging jagad. Album-albumé judhulé ya iku Let Go, Under My Skin lan The Best Damn Thing, Goodbye lullaby, Avril lavig ...

                                               

Seung-Hui Cho

Seung-hui Cho inggih punika warga nagara Koréa Kidul ingkang dados térsangka rajapati ing prékawis Pembantaian Virginia Tech ing tanggal 16 April 2007. Saksampune punika piyambakipun bunuh diri, amatrgi jasadipun dipunpanggihakén ing antawisipun ...

                                               

Chung Ju-yung

Chung Ju-Yung kerep nduwéni gandhèng cénéng karo grup Hyundai. Chang Ju-yung dadi salah sijiné pelopor ing globalisasi Koréa, mulané dhèwèké duwé peran kang wigati ing sajarah Koréa modern. Chung Ju-Yung lair dadi anaké salah sijiné wong tani. Dh ...

                                               

Kim Tae-hee

Kim Tae-hee ya iku salah sawijining artis Koréa Kidul lan fotomodèl. Kim Tae-hee misuwur amarga perane kang ana rong filem Iris, Love Story ing Harvard, My Princess, lan Stairway to Heaven.

                                               

Moon Jae-in

Moon Jae-in ya iku politisi Koréa Kidul sing saiki dadi Presiden Koréa kaping -19 wiwit taun 2017. Panjenengané kapilih sawisé Park Geun-hye, lawané, didakwa minangka calon Partai Demokratik Koréa. Sakwisé dadi Prèsidhèn, Moon Jae-in wis ketemu k ...

                                               

Abdullah bin Abdulkadir Munsyi

Abdullah bin Abdulkadir Munsyi iku sastrawan Melayu. Abdullah iku pranakan Arab lan Tamil, nanging diwasa ing budaya Melayu ing Melaka, kang wektu iku isih dijajah Britania. Abdullah nyambut gawé minangka guru basa munsyi. Wiwitané Abdullah mulan ...

                                               

Jonathan Putra

Jonathan Putra iku aktor, vidéo DJ, pambiwara lan modèl Malaysia. Dhèwèké dadi pambiwara ing Channel V, sawijining stasiun télévisi darbèné 21st Century Fox. Jonathan Putra iku blasteran China-India-Melayu.

                                               

Aung San Suu Kyi

Daw Aung San Suu Kyi iku aktivis pro dhémokrasi Myanmar lan pamimpin National League for Democracy. Sawisé dadi tahanan omah 15 taun, panjenengané diwetokaké ing tanggal 13 November 2010. Nalika taun 1991, panjenengané nampa Bebungah Nobel Bedham ...

                                               

Jimena Navarrete

Jimena Navarrete Rosete iku modhèl asal saka Meksiko sing menangaké kontès Miss Universe 2010. Jimena sadurungé kapilih minangka Miss Meksiko Universe sajeroning 2009, lan sabanjuré makili ing kontès Miss Universe 2010 lan kapilih minangka wanita ...

                                               

Julie Ege

Julie Ege iku sawijining aktris lan modèl Norwégia. Dhèwèké mligi misuwur amarga main ing filem James Bond On Her Majestys Secret Service minangka Helen, si "gadhis Skandinavia." Ege tau omah-omah ping loro lan pinaringan putri loro. Sawisé main ...

                                               

Rehmat Aziz Chitrali

Rehmat Aziz Chitrali iku pujangga basa Khowar lan Urdu, filsuf. Sawisé sinau ing FUUAST University, Pakistan, lan Allama Iqbal University, Pakistan Aziz dadi pengacara nanging. Aziz luwih seneng nulis prakara pulitik, ékonomi, sajarah, filsafat, ...

                                               

Muhammad Iqbal

Hazrat Allama Dr Sir Muhammad Iqbal iku pujangga basa Pèrsi lan Urdu, filsuf lan politisi sing kanthi pamikirané dadi landhesan kamardikan wong Muslim saka jajahan Inggris lan madeg nagara dhéwé, ya iku Pakistan. Sawisé sinau ing Cambridge, Munic ...

                                               

Georges Charpak

Georges Charpak, Dubrovytsia, Volyn. Kaluwarganipun Charpak pindhah saking Polen dhumateng Paris nalika yuswanipun Charpak 7 taun. Salaminipun PD II, Charpak gadhah tugas wonten ing obahan perlawanan sarta naté ditahan déning pamaréntah Vichy Pra ...

                                               

Marek Edelman

Marek Edelman iku sawijining tokoh pulitik Polen. Saliyané iku dhèwèké uga minangka ahli jantung. Edelman iku katurunan Yahudi Polen. Dhèwèké dadi misuwur amarga nalika ing Perang Donya II mèlu ngréwangi Pambalèlan Ghetto Warsawa lan dadi pamimpi ...

                                               

Adolphe Brongniart

Adolphe Théodore Brongniart inggih punika botanis saking Prancis, ingkang lair ing tanggal 14 januari 1801 wonten ing Paris, panjenenganipun séda tanggal 18 Fèbruari 1876. Piyambakipun putra saking naturalis Alexandre Brongniart sarta anak Alexan ...

                                               

Amalric II saking Narbonne

Amalric II minangka satunggaling Vicomte Narbonne saking sakitar taun 1106 dumugi piyambakipun séda. Piyambakipun minangka putra mbarep Amalric I saking Narbonne lan Mahalt ugi Mahault utawi Mafalda, putri Robert Guiscard lan Sichelgaita lan jand ...

                                               

Bernard Chevassus-au-Louis

Bernard Chevassus-au-Louis Normale, Asosiasi saking Ilmu Pengetahuan Alam, Doctor of Science, Inspektur Jenderal Pertanian, anggota Dewan Jenderal Pertanian, Panganan sarta laladan désa, tuan rumah program saking Badan Riset Nasional, babagan Dam ...

                                               

Gilles Boeuf

Gilles Boeuf, lair 6 November 1950, panjenenganipun ahli biologi Prancis, Profesor ing Universitas Pierre sarta Marie Curie, panjenenganipun naté dados présidhèn wonten ing Musiyum National dHistoire Naturelle wiwit tanggal 9 Fèbruari 2009.

                                               

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot ya iku pemeran wanita, modèl, penyanyi, aktivis hak binatang Prancis. Ing taun 2007, panjenengané mlebu ing njero pratélan "100 Bintang Film Paling Seksi" versi kalawarta Empire Ing taun 1970-an sawisé panjenengané pensiun saka in ...

                                               

René Cassin

René Cassin langkung kawentar dados hakim Prancis ingkang gadhah prabawa kaliyan aktivis HAM. Piyambakipun dianggep dados salah satunggaling panganjur utama dunya kanggé kabébasan pribadi. Miyos wonten ing Bayonne, Prancis, Cassin miwiti karier r ...

                                               

Michel Eugène Chevreul

Michel Eugène Chevreul inggih punika kimiawan Prancis ingkang nyambut damel naliti asem lemak, babagan aplikasi awal praktik seni sarta èlmu pangetahuan. Kawentar amargi nepangaken asem margaric sarta ngrancang wujud saking sabun ingkangang kadam ...

                                               

Louis Cordier

Pierre Louis Antoine Cordier inggih punika tokoh Prancis ahli géologi sarta mineralogi, panjenenganipun pendiri Masarakat Géologi Prancis, profesor géologi wonten ing Musiyum National dHistoire Naturelle, Paris 1819-1861, tangguh jawab wonten ing ...

                                               

René Desfontaines

René Louiche Desfontaines, miyos tanggal 14 Fèbruari 1750 wonten ing Tremblay, séda tanggal 16 November 1833 wonten ing Paris, panjenenganipun ahli botani Prancis.

                                               

Dominique Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn utawa luwih misuwur karo "DSK" ya iku ékonom, pengacara, lan pulitikus saka Prancis lan uga dadi anggota Parté Sosialis. Dhèwèké asalé saka ètnis Yahudi Sephardic lan Ashkenazic. Periode 1951-1960, dhèwèké manggon ing Agadi ...

                                               

Edmond Debeaumarché

Edmond Debeaumarché iku sawijining tukang pos Prancis sing nggabung karo kaum Panglawanan Prancis nalika Perang Donya II. Dhèwèké diparingi anugrah kanggo yasa-yasané. Ing taun 1960 kanthi anumreta, Debeaumarché diparingi kurmatan, gambaré dipasa ...

                                               

Marie Jean Pierre Flourens

Marie Jean Pierre Flourens, bapa saking Gustave Flourens, panjenenganipun fisiolog ingkang ngawontenaken eksperimental ngèlmu polo,sarta palopor anestesi. Miturut panelitian Ablative brain surgery maring kéwan. piyambakipun tokoh ingkang gadhah p ...

                                               

Louis Germain

Alfred Louis Pierre Germain inggih punika tokoh Prancis, malacologist lairing Niort, departemen Deux-Sèvres. Piyambakipun sekolah wonten ing Angers sarta Paris, angsal gelar dhoktor ngèlmu taun 1907. 1861-1935 mbiyantu Louis Joubin ing laboratori ...

                                               

Gustave Eiffel

Gustave Eiffel utawi jangkepipun Alexandre Gustave Eiffel inggih punika insinyur saking Prancis ingkang ngrancang lan ngawasi yasanipun menara Eiffel ing taun 1889. Gustave Eiffel yasa menara Eiffel kanggé Paris Worlds Fair. Kanggé mèngeti 100 ta ...

                                               

Henry de Lumley

Henry de Lumley-Woodyear utawa Henry de Lumley inggih punika pra-sejarawan Prancis. Karir profésional langkung saking 40 taun sampun wonten panemuan wigati sarta konstruksi piranti èlmiyah ingkang dipunsumbangaken kanggé nyengkuyungi program pane ...

                                               

Isidore Geoffroy Saint-Hilaire

Cithakan:Infobox Biographie Isidore Geoffroy Saint-Hilaire, lair tanggal 16 Dhésèmber 1805 wonten ing 12e arrondissement ancien séda tanggal 10 November 1861 ing Paris 5e arrondissement, panjnenganipun zoolog saking Prancis.

                                               

Paul Lemoine

Paul Lemoine inggih punika tokoh saking Prancis ingkang ahli wonten ing babagan géologi, lair wonten ing kutha Paris. Panjenenganipun putra saking kimiawan Georges Lemoine.

                                               

Léon Vaillant

Léon Louis Vaillant inggih punika nimpuna zologi saking Prancis. Piyambakipun kawentar amargi karyanipun ing babagan hèrpetologi, malakologi, sarta widyamina. Panjenenganipun nyengkuyung èkspèdhisi wadya segara Prancis ing Travailleur nalika taun ...

                                               

Louis Mangin

Louis Alexandre Mangin inggih punika tokoh saking Prancis ingkang ahli babagan botani sarta mikologi ingkang miyos wonten ing Paris.

                                               

Marc-Joseph Marion du Fresne

Marc-Joseph Marion du Fresne kang lair 22 Mèi 1724 – mati 12 Juni 1772 nlika umur 48 taun ya iku penjelajah Perancis. Dèwèké lair ing Saint Malo lan gabung karo French East India Company nalika umur 11 taun minang kasub-letnan ing kapal Duc de Bo ...

                                               

André Menez

André Ménez inggih punika ahli biologi Prancis ingkang limpad wonten ing panelitian protéin beracun asli kéwan, miyos nalika surya kaping 12 September 1943 wonten ing Vire, Normandia. Séda nalika tanggal 2 Fèbruari 2008 wonten ing Versailles. Dho ...

                                               

Nostradamus

Nostradamus inggih punika asma Latin saking Michel de Nostredame, ingkang dados pangripta utawi pengarang ramalan misuwur ing donya. Nostradamus misuwur kanthi karyanipun ingkang irah-irahanipun Les Propheties ingkang terbit taun 1555. Nostramadu ...

                                               

Philippe Taquet

Philippe cleat inggih punika ahli paleontologi saking Prancis, lair ing tanggal 25 April 1940 wonten ing Saint-Quentin, direktur Museum Nasional Sajarah Alam 1985-1990. Panjenenganipun présidhèn saking Academy of Sciences nalia periode 2013-2014.

                                               

René Jeannel

René Jeannel inggih punika tokoh Prancis ingkang ahli wonten ing babagan entomologi. Panjenenganipun dados direktur musiyum nasional dhistoire naturelle nalika taun 1945-1951.

                                               

André Thouin

André Thouin inggih punika botani saking Prancis ingkang lair ing Paris. Gabriel Thouin punika adik saking Thouin, yakuwi panyerat arsitèk landscape. Panjenenganipun sinau babagan ngèlmu botani fhateng Bernard de Jussieu 1699-1777, 1793 piyambaki ...

                                               

Achille Urbain

Achille Joseph Urbain inggih punika tokoh Prancis ingkang ahli wonten ing babagan biologi sarta direktur Museum Nasional dHistoire Naturelle, Paris 1942-1949. Panjenenganipun ugi naté dados direktur kebon kéwan ing Paris 1934-1946. Panjenenganipu ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →