Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 64



                                               

Nila Djuwita Anfasa Moeloek

Nila Djuwita Anfasa Moeloek. Nila Djuwita iku ahli oftalmologi lan guru besar Fakultas Kedhokteran Universitas Indonésia. Saliyané iku, Nila uga dadi ketua umum Dharma Wanita Persatuan Pusat nalika periode 2004-2009. Nila Djuwita Anfasa Moeloek i ...

                                               

Nur Sutan Iskandar

Nur Sutan Iskandar, punika satunggiling sastrawan Angkatan Balai Pustaka. Nur Sutan Iskandar gadhah asma asli Muhammad Nur. Kadosdéné priya Minangkabau sanèsipun, Muhammad Nur pikantuk gelar nalika daup palakrama. Gelar Sutan Iskandar ingkang dip ...

                                               

Nursyahbani Katjasungkana

Nursyahbani Katjasungkana. Nursyahbani iku salah satunggal tokoh utawa aktivis emansipasi wadon ing Indonesia seng dados sekretaris jendral pertama KPI kanggé keadilan lan dhémokrasi saking taun 1998-2004.

                                               

Panji Tisna

Anak Agung Pandji Tisna, utawi Anak Agung Nyoman Pandji Tisna, utawi I Gusti Nyoman Pandji Tisna, punika katurunan ka-11 saking dinasti raja Buleleng ing Bali Lor, Anglurah Pandji Sakti. Piyambakipun marisi takhta saking bapakipun, Anak Agung Put ...

                                               

Paskah Suzetta

Drs. H. Paskah Suzetta, MBA inggih punika salah satunggalipun pulitikus Indonésia. Panjenenganipun dipunlantik dados Mantri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional ing pangowahan Kabinet Indonésia Bersatu nalika tanggal 7 Dhésèmber 2005, minangka ...

                                               

Ridho Irama

Muhammad Ridho Irama utawi dipuntepang ugi Ridho Irama, inggih punika putra ingkang bungsu saking raja dangdut Roma Irama kaliyan garwanipun, inggih punika ingkang gadhah asma Rica Rachim.Rica Rachim, punika garwa kaping kalih, sasampunipun Veron ...

                                               

Ruth Sahanaya

Ruth Sahanaya, Sawijining nama kang kerep ngisi pirang-pirang acara konser musik ing tanah air lan mancanagara. ora gumunaké yèn dhèwèké duwé barisan penggemar fanatik kang ngidolakaké. Kekuatan vokalé lang kas bisa mbius kupingé para pangrungu k ...

                                               

Ryamizard Ryacudu

Jenderal TNI Ryamizard Ryacudu. adalah Mantri Pertahanan Republik Indonesia pada Kabinet Kerja yang menjabat sejak 27 Oktober 2014, Tilas pangarsanipun Tamtama Nasional Angkatan Dharat, panjenenganipun ugi tilas Pangkostrad ingkang naté dipuncalo ...

                                               

S. Bagio

S. Bagio punika tokoh pelawak lan pemeran Indonésia. S. Bagio ugi kawéntar kanthi grup lawak Bagio CS sareng kaliyan Darto Helm, Diran, lan Sol Saleh.

                                               

Denny Sakrie

Denny Sakrie miwiwti karier minangka penulis awit esih sekolah SMP, kanti ngirim tulisan ing Pedoman Rakyat kang terbit ing Makassar, Sulawesi Kidul. Saliyané kuwi, tulisan-tulisané uga kapajang ana ing kalawarta Hai, Variasi, Vista, Mode, Gadis, ...

                                               

Mochammad Sanoesi

Letnan Jenderal Pulisi Mochammad Sanoesi inggih punika Kepala Kepulisian Républik Indonésia wiwit 7 Juni 1986 dumugi 19 Fèbruari 1991. Lulusan PTIK Angkatan VII punika lajeng dipunlantik dados Komisaris Pulisi II. Salajengipun, piyambakipun ngang ...

                                               

Sarwono Kusumaatmadja

Sarwono Kusumaatmadja inggih punika politisi saking Indonésia. Panjenenganipun punika tilas Sekretaris Jederal Parté Golongan Karya lan tilas Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara ing taun 1993 ngantos dumugi taun 1998, lan "Mantri Eksplora ...

                                               

Sitor Situmorang

Sitor Situmorang kathi asma Raja Usu, punika satunggiling wartawan, sastrawan, lan penyair Indonésia. Ramanipun inggih punika Ompu Babiat Situmorang ingkang naté berjuang nglawan bala kolonial Walandi sesarengan kaliyan Sisingamangaraja XII. Tahu ...

                                               

Soerjadi Soedirdja

Jenderal TNI Surjadi Soedirdja inggih punika salah satunggalipun tokoh militèr lan pulitik Indonésia. Surjadi Soedirdja naté njabat dados Gubernur Jakarta Périodhe 1992-1997. Nalika masa pamaréntahanipun, panjenenganipun damel proyèk damel griya ...

                                               

Soesilo Toer

Soesilo Toer punika adhi saka Pramoedya Ananta Toer, sastrawan saka Indonesia. Saliyané dikenal minangka lulusan doktor saka universitas kang kesuwur saka Uni Soviet, uga njupuk ngurusi Perpustakaan Pataba, ing omahé nalika cilik. Ing umur tuwané ...

                                               

Sofyan A. Djalil

Dr. Sofyan A. Djalil, SH., MA., MALD. inggih punika Mantri Nagara Badan Usaha Milik Nagara ing Kabinét Indonésia Bersatu, minangka gantosipun Sugiharto. Sadèrèngipun, saking wulan Oktober 2004 ngantos dumugi Mèi 2007 panjenenganipun njabat dados ...

                                               

Sri Mulyani Indrawati

Sri Mulyani Indrawati iku wanita sisan wong Indonésia pisanan sing njabat dadi Direktur Pelaksana Bank Donya. Jabatan iki bakal diemban wiwit 1 Juni 2010. Sadurungé, Sri Mulyani njabat Mantri Kauangan Kabinèt Indonésia Bersatu. Sadurungé mengku k ...

                                               

Srihadi Soedarsono

Srihadi Soedarsono punika satunggaling pelukis saking Indonésia ingkang karyanipun kathah dipunpadosi déning para kolektor saking Indonésia ugi mancanagara. Srihadi punika putra saking ingkang gadhah perusahaan bathik ingkang kondhang, Raden Soed ...

                                               

Sudharnoto

Sudharnoto inggih punika salah satunggaling komponis, ilustrator filem Indonesia, ingkang nggubah Mars Pancasila ingkang mangke badhé dipunsebat Garuda Pancasila. Sawetasis Soekarno dados Présidhèn, Sudharnoto kalebet seniman ingkang dados satung ...

                                               

Sujiwo Tejo

Agus Hadi Sudjiwo utawi langkung misuwur kanthi asma Sujiwo Tejo. Tejo naté dados wartawan Kompas sadangunipun wolung taun. Panjenenganipun banting setir dados pelukis, panulis, pemusik, lan dhalang wayang. Sasanèsipun punika Tejo naté dados sutr ...

                                               

Sultan Mahmud

Sultan Mahmud punika salah satunggalipun raja ka-walu ugi dados raja pungkasan sajeroning Kasultanan Malaka. panjenenganipun kapililh minangka raja ingkang ngantosake bapaknipun inggih punika panjenenganipun Sultan Alauddin Riayat Syah, ngelangka ...

                                               

Sunan Bayat

Sunan Tembayat utawa Kyai Ageng Pandhanarang ya iku Bupati Semarang kang kawentar sugih nanging banjur ninggal kamukten, gawe padhepokan ing Tembayat lan nyebarake agama islam ing sakiwa tengene.

                                               

Tanri Abeng

Tanri Abeng inggih punika salah satunggalipun pangusha saking Indonésia. Panjenenganipun naté dados Mantri Nagara Pandayagunaan BUMN saking 25 Mèi ngantos dumugi 13 Oktober 1999. Panjenenganipun miyos saking kulawargi ingkang kekirangan. Nanging ...

                                               

Timur Pradopo

Jenderal Pulisi Drs. Timur Pradopo inggih punika pangarsanipun Kapulisian Indonésia wiwit 22 Oktober 2010. Jenderal bintang sekawan punika alumnus Akadhemi Kapulisian Républik Indonésia taun 1978 punika dados gantosipun Jenderal Bambang HEndarso ...

                                               

Nusjirwan Tirtaamidjaja

Nusjirwan Tirtaamidjaja, sawijining désainer bathik sing wis kondhang saindhenging jagad. Ing babagan nguri-uri budaya tradhisional Indonésia, jenengé pancèn wis misuwur lan kasil mopulèraké bathik kas Indonésia nganti tekan manca nagara. Sanajan ...

                                               

Tirto Utomo

Tirto Utomo utawa Kwa Sien Biauw ya iku pangusaha Indonésia. Lulusan saka Fakultas Hukum Universitas Indonésia iki uga misuwur mawa wong kang ngadhegake Aqua Golden Missipi ing taun 1973. Kajaba iku, dhèwèké uga tau dadi pangurus Persatuan Bukuta ...

                                               

Titi Kamal

Kurniati Kamalia, undhang-undhangan tenaré Titi Kamal lair ning Jakarta, tangal 7 Dhésèmber taun 1981. Kariré dimulai saka panggung modhèl nalika dadi juara I ning ajang Cover Girl Aneka Yess taun 1997, sing lanjutanné dhèwèké wiwit mbintangi sin ...

                                               

Titi Said

Titie Said, utawi asring dipun éja Titi Said, lair ing kitha Bojonegoro, Jawa Timur, 11 Juli 1935. Lulus sarjana mudha Arkéologi Fakultas Sastra Universitas Indonésia. Naté dados redaktur kalawarti Kartini lan mimpin kalawarti Famili. Ngantos sap ...

                                               

Toto Sudarto Bachtiar

Toto Sudarto Bachtiar, punika satunggiling penyair Indonesia ingkang seangkatan kaliyan W.S. Rendra. Penyair angkatan 1950-1960-an punika dipunkenal déning masarakat amargi puisi, ing antawisipun: Pahlawan Tak Dikenal, Gadis Peminta-minta, Kutha ...

                                               

Wakidi

Wakidi punika satunggaling pelukis naturalis saking Indonésia ingkang lukisanipun kathah ngandhut corak Mooi Indie. Sesarengan kaliyan Abdullah Surio Subroto lan Pirngadie. Wakidi punika salah satunggal saking tiga pelukis naturalistik Indonésia ...

                                               

Wiranto Arismunandar

Prof Ir Wiranto Arismunandar inggih punika satunggalipun profesor ing babagan teknik Mesin". Panjenenganipun naté njabat dados Ketua Institut Teknologi Bandung périodhe 1988-1997, tilas wakil ketua Lembaga Penerbangan lan Antariksa Nasional pério ...

                                               

Yanni Djunaedi

Yanni Rusiana Djunaedi kang kondhang kanthi jeneng Yanni Djunaedi utawa Yanni Libels ya iku seniman berkebangsaan Indonesia. Jenenge dikenal minangka salah sijiné anggota grup vokal Trio Libels bebarengan Edwin Manangsang lan Ronny Sianturi.

                                               

Yayuk Basuki

Yayuk Basuki, peténis asal Indonésia, lair ning Yogyakarta 30 November 1970. Yayuk Basuki iku juru main ténis saka Indonesia kang paling kondhang ning taun 1990-an. Piyambaké wiwit karir provesional ning taun 1990. Era taun 1990-an, ning donya te ...

                                               

Zubir Said

Zubir Said, Indhiya Nèderlan, 22 Juli 1907 – pati ing Singapura, 16 Novèmber 1987 ing umur 80 taun), inggih punika satunggalipun komposer Singapura ingkang asalipun saking laladan Minangkabau ing Indonésia ingkang sampun ngripta lagu kabangsan sa ...

                                               

Banū Mūsā

Banū Mūsā gadhah tigang sedherek, kanthi nama Abū Jaʿfar, Muhammad ibn Mūsā ibn Shākir, Abū al‐Qāsim, Ahmad ibn Mūsā ibn Shākir lan Al-Hasan ibn Mūsā ibn Shākir inggih punika tigang sarjana Islam saking Baghdad ingkang misuwur saking asiling buku ...

                                               

Mashallah ibn Athari

Mashaallah ibn Atharī inggih punika salah satunggaling peramal lan ugi minangka astronom saking kitha Basra saking abad kaping wolu ing Pèrsi lan lajeng dados peramal ingkang misuwur ing pungkasaning abad kaping wolu. Tembung Arab ma shaa allaj n ...

                                               

Samuel Beckett

Samuel Barclay Beckett iku penulis buku, drama, lan puisi. Dhèwèké ga nerjemahaké akèh karya sastra misuwur liyané. Samuel Beckett dianugerahi Bebungah Nobel Sastra taun 1969. Drama sing paling misuwur ya iku Waiting For Godot Ngentèni Godot. Ker ...

                                               

Shmuel Yosef Agnon

Shmuel Yosef Agnon inggih punika panarima Penghargaan Nobel babagan Sastra nalika taun 1966. Piyambakipun miyos wonten ing Galisia nalika taun 1888 minangka Shmuel Yosef HaLevi Czaczkes. Piyambakipun nindakaken imigrasi dhateng Jaffa nalika taun ...

                                               

Benjamin Netanyahu

Benjamin Bibi Netanyahu ya iku Mahamantri Israèl. Tiyangé punika mangku kalungguhan dados Parté Likud, uga dados anggota Knesset, uga dados Mantri Kasarasan Israèl, uga dados Mantri Urusan Pènsiunan Israèl, saha dados Mantri Strategi Ékonomi ing ...

                                               

Tzipi Livni

Tziporah Malkah "Tzipi" Livni ya iku Mantri Urusan Luar Negeri Israèl uga Wakil Mahamantri Israèl. Livni uga dadi ketua anggota parté Kadima. Livni ya iku putri saka Eitan Livni, mantan anggota sayap militér Irgun Tzwai Leumi, dhèwèkké ya iku ang ...

                                               

Golda Meir

Golda Meir, lair kanthi jeneng Golda Mabovitz, 3 Mèi 1898 - 8 Dhésèmber 1978), dikenal minangka Golda Meyerson wiwit taun 1917-1956, ya iku pendhiri nagara Israèl. Meir, mengku kalungguhan minangka Mantri Tenaga Kerja, Mantri Luar Negeri, lan sab ...

                                               

Ehud Olmert

Ehud Olmert ya iku Mahamantri ka-12 Israèl lan isih njabat nganti tekan saiki. Olmert resmi dadi Mahamantri wiwit 13 April 2006. Nalika nampa iku ing tanggal 4 Januari 2006 sawisé Mahamantri Ariel Sharon kena lelara stroke. Nalika iku uga, Olmert ...

                                               

Ariel Sharon

Ariel Sharon Ariel Sharon ya iku pulitikus lan jenderal Israèl. Dhèwèké mengku kalungguhan dadi Mahamantri Israèl wiwit 7 Maret 2001 nganti tekan 14 April 2006. Kakuwasané dadi mahamantri banjur diganti déning Mahamantri Ehud Olmert marga dhèwèké ...

                                               

Alessandro Rossi

Alessandro Rossi iku siji pangusaha Italia. Dhèwèké salah siji sing ngadegaké Rivarossi. Rivarossi iku firma Italia sing produksi sepur modèl.

                                               

Marcello Mastroianni

Marcello Vincenzo Domenico Mastroianni, Knight Grand Cross iku sawijining aktor filem Italia. Film-filemé sing wigati ya iku La Dolce Vita ; 8½ ; La Notte lan La straniero. Dhèwèké aktif wiwit taun 1947.

                                               

Pietro Pensa

Pietro Pensa iku sawijining insinyur lan sujarawan Italia sing uga tau lenggah dadi lurah Désa Esino Lario. Dhèwèké nulis karya ngèlmiah ngenani sujarah, budaya lan lingkungan saubengé Tlaga Como lan akèhé ngrembug prakara Valsassina, Lecco lan E ...

                                               

Raffaello Sanzio

Raffaello Sanzio punika satunggaling ahli lukis lan arsitèktur terpelajar Italia saking kutha Firenze nalika masa High Renaissance utawi" Renesans Tinggi”. Raffaello Sanzio ugi kawéntar kanthi nama Raphael Sanzio, Raffaello Santi, Raffaello da Ur ...

                                               

Vittorio De Seta

Vittorio De Seta iku sawijining sutradara filem saka Italia. Vittorio lair ing Palermo, Sisilia, saka kulawarga sugih, lan sekolah babagan arsitèktur ing Roma, sadurungé mutusaké dadi sutradara filem. Vittorio nggawé sepuluh filem dokumèntèr cend ...

                                               

Chiune Sugihara

Chiune Sugihara ya iku diplomat Jepang kang nyelamatakế ếwonan wong Yahudi ana ing jaman Perang Dunia II nalika dhềwềkế njabat dadi konsul Kamaharajan Jepang ing Lituania. Sugihara ya iku wong kang dikenal ora duwế motivasi liya kejaba kanggo ngl ...

                                               

Daisaku Ikeda

Takahiro Ikeda Official WebsiteAlmamaterFuji Junior College Daisaku Ikeda yaiku pangadeg lan presiden Soka Gakkai Internasional saiki.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →