Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 61



                                               

Pendhidhikan dhasar

Pendhidhikan dhasar iku jenjang pendhidhikan awal sajeroning 9 taun pisanan mangsa sekolah. Pendhidhikan dhasar dadi dhasar tumrap jenjang pendhidhikan menengah. Periode pendhidhikan dhasar iki 6 taun. Ing pungkasan mangsa pendhidhikan dhasar, pa ...

                                               

Pendhidhikan menengah

Pendhidhikan menengah kejuruan diadani déning sekolah menengah kejuruan SMK utawa madrasah aliyah kejuruan MAK. Pendhidhikan menengah kejuruan diklompokaké sajeroning babagan kejuruan didhasaraké marang perkembangan ngèlmu kawruh, tèknologi, lan/ ...

                                               

Pendhidhikan kaagamaan

Pendhidhikan kaagamaan iku pendhidhikan dhasar, menengah, lan dhuwur sing nyiapaké peserta dhidhik kanggo ngayahi peranan sing nuntut panguwasan kawruh bab ajaran agama lan/utawa dadi ahli ngèlmu agama.

                                               

Sekolah menengah kejuruan

Sekolah menengah kejuruan iku salah siji wangun ékan pendhidhikan formal sing nyelenggarakaké pendhidhikan kejuruan ing jenjang pendhidhikan menengah minangka terusan saka SMP, MTs, utawa wangun liya sing sadrajat utawa terusan saka asil sinau si ...

                                               

MI Tarbiyatusy Syubban Kalimulya, Jakenan, Pathi

MI Tarbiyatusy Syubban Kalimulya Jakenan, Pathi iku Madrasah Ibtidaiyah, satingkat Sekolah Dhasar sing dumunung ana ing désa Kalimulya, Kacamatan Jakenan, Kabupatèn Pathi, Jawa Tengah, Indonésia. Madrasah iki ana ing naungan Yayasan Perguruan Isl ...

                                               

Europeesche Lagere School

ELS minangka sekolah dhasar nalika jaman penjajahan Hindia-Walanda ing Indonesia. ELS nggunakaké basa Walanda ing kegiatan pamulangan lan sinau. ELS utawa Sekolah Rendah Eropa ditujokaké kanggo keturunan-keturunan Éropa, keturunan wétan asing uta ...

                                               

Hogereburgerschool

Hoogere Burgerschool ing éjaan Walanda sing luwih anyar Hogere Burgerschool sing disingkat minangka HBS minangka pendhidhikan sekundèr umum ing jaman Hindia Walanda kanggo wong-wong elit Walanda, Eropa utawa pribumi kanthi basa pandhuan ing Walan ...

                                               

Madrasah Aliyah Negeri Blora

Madrasah Aliyah Negeri Blora dicekak MAN Blora, iku salah siji Madrasah Aliyah Negeri sing dumunung ana ing kalurahan Tamanrejo, Kabupatèn Blora, Jawa Tengah, Indonésia. Kayadéné ing sekolah madrasah aliyah lumrahé, mangsa pendidikan sekolah ing ...

                                               

Madrasah Tsanawiyah Salafiyah Wanayasa

Madrasah Tsanawiyah Salafiyah Wanayasa iku siji-sijiné pamulangan madya kapisan kang ana ing Désa Wanayasa, Kacamatan Buaran, Kabupatèn Pekalongan, Jawa Tengah, Indonésia.

                                               

Nulis

Nulis yaiku babaran saka ide, pikiran, lan gagasan kanggo ngéntukakè saka maksud lan tujuan. kaya ta ingkang diandaraké marang Taringan nulis yaiku:" mudunaké utawa nglukisaké lambang grafik ingkang nggambaraké babagan basa ingkang dipunpahami me ...

                                               

Panganan sekolah

Panganan Sekolah ya iku panganan, biasané kanggo mangan awan, sing diladi déning pamaréntah kanggo siswa ing sekolah. Tren, kandhutan nutrisi, lan ékonomiwis gawétatanan panganan ing sekolah ngendi-endi ing wektu tartamtu. Cara ngedol lan panyeng ...

                                               

Sekolah Menengah Atas

Cithakan:Wiyata ing Indonésia Sekolah menengah atas dicekak SMA, iku jenjang pendidikan menengah sajeroning pendidikan formal ing Indonésia sawisé lulus Sekolah Menengah Pertama utawa sadrajad. Sekolah menengah atas ditempuh ing dalem 3 taun, wiw ...

                                               

IKIP Veteran Semarang

IKIP Veteran Semarang dumunung ing tlatah perguruan tinggi swasta Bendan Duwur, Dalan Pawiyatan Luhur IV No 17 Semarang 50233. IKIP Veteran Semarang duwé 3 Fakultas kanthi 8 program studi, ya iku: Fakultas Pendidikan Ilmu Pengetahuan Sosial denga ...

                                               

Politèknik Negri Semarang

Politeknik Negeri Semarang,yaiku parguruan dhuwur nagari kang dumunung ana ing tlatah kutha Semarang, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia.

                                               

Universitas Katolik Soegijapranata

Universitas Katolik Soegijapranata ya iku kalanjutan saking Universitas Katulik Indonésia Atmajaya Cabang Semarang kanthi lair taun 1964 lan sabanjuré arubah dadi Institut Teknologi Katulik Semarang ing mangsa taun 1973. Tanggal 5 Agustus 1982.Su ...

                                               

Universitas 17 Agustus 1945 Semarang

Universitas 17 Agustus 1945 utawa bisa disingkat iku kang dumunung ing tlatah kutha Semarang kang kapengkar déning 6 kampus ya iku: Kampus 1:Dalan Pawiyatun Luhur Semarang Kampus 2:Dalan Seteran Dalam Nomer.9 Semarang Kampus 4:Dalan Imam Bonjol N ...

                                               

Universitas Arizona

Universitas Arizona utawi The University of Arizona inggih punika sawijining intitusi pendidikan tinggi lan risèt nagari ingkang dumunung wonten ing kutha Tucson, Arizona, Amérikah Sarékat, ingkang pikantuk dana hibah kanggé pambangunan fasilitas ...

                                               

Universitas Harvard

Universitas Harvard inggih punika salah satunggalipun universitas swasta ingkang dipunyasa ing taun 1636. Universitas punika sampun gadhah 6.641 sarjana lan kathah ingkang saking nagara manca. Universitas Harvard gadhah peringkat ing edisi 2012 d ...

                                               

Universitas Katulik Sacro Cuore

Universitas Katulik Sacro Cuore iku sawijining universitas swasta Katulik sing diadegaké ing taun 1921. Kampus utama dumunung ing Milan, Italia lan kampus satelit ing Brescia, Piacenza, Cremona, Roma, lan Campobasso. UCSC wujud universitas swasta ...

                                               

Universitas Kyoto

Kyoto University minangka universitas negri ing Kyoto, Jepang. Universitas iki didegaké ing taun 1897 minangka Universitas Imperial Kyoto, lan dadi universitas publik sing paling tuwa ing Jepang. Universitas Kyoto nduwé 10 fakultas, 17 sekolah lu ...

                                               

Universitas Loyola Marymount

Loyola Marymount University inggih punika universitas swasta Yesuit Katulik di Los Angeles, California, Amérikah Sarékat. Universitas punika minangka salah satunggal saking 28 perguruan tinggi ingkang kagabung wonten ing the Association of Jesuit ...

                                               

Universitas Muria Kudus

Universitas Muria Kudus gadhah Profil inggih punika: Letakipun: Gondangmanis Bae, PO Box 53, Kudus 59352, Jawa Tengah Rektor:Prof. DR. dr. Sarjadi, Sp.PA Status: Swasta Website: www.umk.ac.id E-mail: muria umk.ac.id Kasebat: UMK Tlp: 0291 439229

                                               

Universitas Paris 1 Panthéon-Sorbonne

University of Paris 1 Pantheon-Sorbonne inggih punika sawijining universitas wonten ing Paris, Perancis. Kanthi historis, universitas punika minangka péranganing Universitas Paris, ingkang dipunpérang dados sapérangan universitas. Udakawis 40.000 ...

                                               

Universitas PGRI Semarang

Universitas PGRI Sémarang ngadég tanggal 23 Juli 1981 déning Pengurus Laladan Tingkat I PGRI Provinsi Jawa Tengah lumantar Yayasan Pembina Lembaga Wiyata IKIP PGRI Jawa Tengah. Ancasé yaiku kanggo nyaosaké calon dwija berkualitas sing bakal tumut ...

                                               

Universitas Stanford

Leland Stanford Junior University, ingkang kondhang dipunsebut Universitas Stanford, inggih punika siji universitas swasta ingkang dumunung kinten-kinten 60 kilomèter ing tenggara San Francisco lan kinten-kinten 30 km ing sisih wétan laut San Jos ...

                                               

Aleksandr Pushkin

Aleksandr Sergeyevich Pushkin iku siji pengarang Romantis Rusia kang dianggep akèh wong minangka penyair gedhé dhéwé Rusia lan pangadeg sastra Rusia modhèren. Pushkin ngrintis panggunaan basa vernakular sajeroning geguritan-geguritan lan drama-dr ...

                                               

Gasan Magomedov

Gasan Radzhabovich Magomedov ; lair, 17 Januari 1994 - surut 4 Januari 2015, nalika tilar donya umuré 20 taun), iku juru main bal-balan Rusia.

                                               

Ivan Pavlov

Ivan Petrovich Pavlov inggh punika satunggaling tiyang fisiolog lan dhokter saking Rusia. Piyambakipun dipunlairaken ing sawijining désa alit ing Rusia tengah. Kulawarganipun kepéngén piyambakipun dados pendeta, saéngga piyambakipun sekolah ing S ...

                                               

Olga Aleksandrovna Romanova

Olga Aleksandrovna Romanova iku putriné Tsar Aleksander III saka Rusia sing timur dhéwé lan adhiné Tsar Nikolas II. Bapané séda nalika umuré awaké lagi 12 taun, lan kangmasé Nikolas jumeneng ratu dadi Tsar Rusia. Nalika umur 19 taun, Olga dhaup k ...

                                               

Josef Stalin

Iosif Vissarionovich Stalin, nama asli Ioseb Jughashvili – 5 Maret 1953) punika pamimpin Uni Sovyèt lan satunggiling diktator ingkang kejem sanget, dipuntepangi ugi kanthi sebutan Manungsa Waja. Panjenenganipun dipunkinten sampun mréntahaken meja ...

                                               

Valery Leontiev

Valery Yakovlevich Leontiev ing komi) iku sawijining panyanyi pop Uni Soviet lan Rusia kang misuwur ing taun 1980.Panjenengané minangka nyandang gelar kinurmatan Artis Nasional Rusia ing taun 1996. Uga misuwur minangka salah sijiné pangabden mara ...

                                               

Yekaterina Gamova

Cithakan:Infobox volleyball player Yekaterina Aleksandrovna Gamova iku sawijining juru main voli wadon Rusia. Dhèwèké iku anggota tim nasional sing menangaké medali emas ing taun 2006 lan 2010, nalika tetandhingan FIVB dianakaké lan medali pérak ...

                                               

Georgy Zhukov

Georgy Konstantinovich Zhukov, 1 Dhésèmber 1896 – pati ing Moskow, Uni Sovyèt, 18 Juni 1974 ing umur 77 taun), punika komandhan militèr Uni Sovyèt lan ugi satunggiling pulitikus, lan wujud salah satunggil jendral ingkang misuwur liwat jasanipun i ...

                                               

Alexander Agung

Alexander Agung, basa Inggris: Alexander the Great) punika satunggaling penakluk asal Makedonia. Alexander dipunlairaken dhateng mrika nalika taun 356 SM. Ramanipun inggih punika Raja Filipus II, raja Makedonia, ingkang ngintun Alexander dhateng ...

                                               

Asoka

Asoka ingkang Agung inggih punika padhéganipun Kakaisaran Maurya saking 273 SM ngantos 232 SM. Asoka dados raja ingkang paling awrat wonten ing sajarahipun India, raja kaping tiga saking Kakaisaran Maurya, lan minangka putu saking pangadeg dhinas ...

                                               

Augustus

Octavianus nama jangkepipun Gaius Julius Caesar Augustus, kanthi gelar Kaisar Oktavianus Augustus utawi Kaisar Augustus, punika Kaisar Romawi sepindhah lan salah satunggalipun ingkang paling gadhah prabawa. Panjenenganipun mungkasi perang sadhèrè ...

                                               

Simón Bolívar

Simón José Antonio de la Santísima Trinidad Bolívar y Palacios iku panglima militèr perjuangan kamardikan Amérika Kidul kang kanthi kolektif dikenal kanthi jeneng Perang Bolívar. Panjenengané mbébasaké akèh nagari ing Amérika Kidul saka Spanyol. ...

                                               

Napoléon Bonaparte

Kanggé kagunaan sanès, pirsani Napoleon disambiguasi Kaisar Napoleon Bonaparte dipunwiyosaken ing pulo Korsika saking sawijining kulawarga bangsawan lokal kanthi asma Napoleone di Buonaparte. Salajengipun panjenenganipun ngadhaptasi asma Napoléon ...

                                               

Michelangelo

Michaelangelo Buonarroti utawa jeneng pepaké ing basa Italia Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni iku sawijining pelukis, pamahat, pujangga, lan arsitèk jaman Renaissance. Panjenengané misuwur ing sumbangan studi anatomi ing Seni Rupa. Kary ...

                                               

Yohanes Calvin

John Calvin utawi saged dipunsebat Yohanes Calvin inggih punika téolog Kristen saking Prancis ingkang misuwur ing wekdal Réformasi Protèstan. Sapunika namanipun kawentar minangka tiyang ingkang wonten gayutanipun kaliyan sistem téyologi Kristen i ...

                                               

Charlemagne

Karel ingkang Agung utawi Karel Agung, punika nata kaum Frank wiwit taun 768 dumugi taun 814 lan kaum Lombard wiwit taun 774 dumugi taun 814. Panjenenganipun dipunnobataken minangka Imperator Augustus ing Roma ing dinten natal taun 800 déning Pau ...

                                               

Louis-Jacques-Mandé Daguerre

Louis-Jacques-Mandé Daguerre inggih punika salah satunggalipun seniman lan kimiawan saking Prancis ingkang misuwur amargi karyanipun ingkang namanipun prosès fotografi Daguerreotype. Taun 1824, panjenenganipun ngawontenaken uji coba kanggé damel ...

                                               

Elizabeth I saking Inggris

Elizabeth I inggih punika ratu Inggris lan Irlandia wiwit 17 November 1558 ngantos dumugi panjenenganipun tilar donya. Panjenenganipun asring pikantuk sesebatan Virgin Queen, sesebatan ingkang sanès inggih punika Gloriana, Good Queen Bess, lan Fa ...

                                               

Euklides

Euclid, 300 SM, utawi saged dipunsebat Euclid of Alexandria, inggih punika salah satunggalipun ahli Matematika saking nagari Yunani. Panjenenganipun asring dipunsebat minangka Bapak Geometri. Euclid aktif ing Alexandria, Mesir. Kapan panjenengani ...

                                               

Gregory Pincus

Dr. Gregory Pincus inggih punika ahli biologi saking Amérikah Sarékat ingkang wiwit damel pil kontrasepsi. Pil punika gadhah fungsi ingkang awrat minangka panyegah mbobot tumraping tiyang èstri. Tiyang ingkang mbiyantu kerjanipun Pincus saéngga s ...

                                               

Justinianus I

Justinianus I, limrahipun dipunmangertosi kanthi asma Justinianus yang Agung, inggih punika Kaisar Romawi Wétan ingkang nguwasani Bizantium saking taun 527 ngantos 565. Justianus I taksih keponakaanipun Justinus I, tiyang tani saking Thracian ing ...

                                               

Louis Pasteur

Louis Pasteur inggih punika ahli kimia lan biologi saking Prancis ingkang sampun misuwur sanget amargi panjenenganipun sampun ageng jasanipun tumrapipun ngèlmu kawruh. Nanging panyurung saking Pasteur ingkang paling ageng inggih punika ing bab té ...

                                               

James Clerk Maxwell

Cithakan:Eponim ékan James Clerk Maxwell punika fisikawan Sekotlan ingkang kaping sepindhah nyerat kukum magnetisme lan kalistrikan salebetipun rumus matematis. Ing taun 1864, panjenenganipun mbuktèkaken bilih gelombang elektromagnetik punika gab ...

                                               

Menes

Menes punika pirangon Mesir saking Dinasti I, miturut sapérangan panyerat, sanèsipun Dinasti II. Panjenenganipun gesang kirang langkung taun 3100-3000 SM. Legenda Mesir Kuna ngurmati pirangon punika amargi manunggalaken Mesir Hulu lan Hilir dados ...

                                               

Paulus saka Tarsus

Paulus saka Tarsus utawa Rasul Paulus, diakoni minangka tokoh wigati sajeroning ngrumusaké ajaran Yesus. Paulus digambaraké sajeroning Prajanjian Anyar minangka Yahudi saka suku Benyamin, kang duwé kabudayan Yunani lan warga Roma saka Tarsus. Awa ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →