Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 51



                                               

Anarkisme

Anarki utawi Anarkisme punika sajatinipun satunggiling aliran pulitik ingkang nolak pamaréntahan. Dados kaum anarkis punika boten purun manawi pamaréntahan punika dipunwontenaken. Gantinipun inggih namung déwan-déwan alit kémawon ing tingkat dhas ...

                                               

Seni Perang

Seni Perang utawa The Art of War iku sawijining ngèlmu perang sing asalé saka risalah militèr China kang tinulis rikala abad angka 6 sadurungé Masèhi déning Sun Tzu. Rinakit sajeroning 13 bab, saben bab ditujokaké marang salah siji aspek peperang ...

                                               

Daftar negara Republik miturut bawana

Swiss Rumania Bulgaria Finlandia Bosnia-Herzegovina San Marino Belarus Rusia Républik Ceko Kroasia Turkmenistan Éropah Azerbaijan Albania Kazakhstan Meksiko Amérika Lor Amérikah Sarékat Chili Peru Argentina Kolombia Brasil Bolivia Amérika Kidul B ...

                                               

Daftar wangun pamaréntahan

Pratélan iki minangka urutan wangun pamaréntahan lan sistem pulitik miturut kategori. Sistem ing pratélan iki kadhangkala tumpang tindhih karo dhéfinisi liyané.

                                               

Eksekutif

Eksekutif iku cabang kakuwasan uatawa pamaréntahan sing kajibah nindakaké, utawa nglakokaké hukum. Figur paling senior kanthi de facto sajeroning siji èksekutif yaiku kepala pamaréntahan. Eksekutif bisa ngrujuk marang administrasi, sajeroning sis ...

                                               

Federal

Federal iku tembung sipat saka tembung Federasi. Lumrahé tembung iki ngrujuk marang pamaréntahan pusat utawa pamaréntahan ing tingkat nasional. Conto: Pamaréntah Federal Amérikah Sarékat Tentara Federal Yugoslavia

                                               

Hubungan internasional

Hubungan Internasional, utawa kerep dicekak HI, iku cawang saka èlmu pulitik, wujud studi bab persoalan-persoalan manca nagara lan isu-isu global antarané nagara-nagara sajeroning sistem internasional, kalebu peran nagara-nagara, organisasi-organ ...

                                               

Idhéologi

Idéologi iku kumpulan ide utawa gagasan. Tembung idéologi dhéwé diciptakaké déning Destutt de Tracy ing akir abad kaping 18 kanggo ndhèfinisikaké sains ngenani ide ". Idéologi bsa dianggep visi kang komprehensif, minangka cara nyawang samudaya pr ...

                                               

Kakuwasan pulitik

Kakuwasan pulitik iku tipe kakuwatan kang diduwèni déning sawenèh wong utawa golongan masarakat. Ana warna-warna cara kanggo nggayuh kakuwasan mau. Resminé, kakuwasan pulitik digegem déning sing duwé kadhaulatan. Kakuwasan pulitik ora mung diduwè ...

                                               

Kamaharajan

Kamaharajan ya iku kumpulané organisasi pulitik ingkang gadhah wewengkon géografis ingkang wiyar. Dhèwèké mandhégani nagara, kelompok suku utawi ètnik lan bangsa. Punika dipunnyawijikaken lan kabawah kaliyan kaisar, utawi kanthi satunggal sistem ...

                                               

Kamardikan

Kamardikan yaiku: tembung aran wektu wong ngentukake hak kanggo ngendhalekake dhirine dhéwé tanpa campur tangan wong liya lan utawa ora gumantung marang wong liya. tembung aran wektu siji nagara nggayuh hak kendhali tumrap kabèh wewengkon péranga ...

                                               

Komisi Pemilihan Umum

Komisi Pemilihan Umum iku lembaga sing nyelenggarakaké pilihan umum ing Indonésia, yaiku Pilihan umum Anggota DPR/DPD/DPRD, Pilihan umum Présidhèn lan Wakil Présidhèn, sarta Pilihan umum Kepala Laladan lan Wakil Kepala Laladan. Sadurungé Pemilu 2 ...

                                               

Korupsi

Tembung korupsi iku asalé saka basa Latin, yaiku saka tembung corruptio, kang tegesé ngrusak, nggawé bosok, lan nyogok. Dideleng saka segi basa, korupsi yaiku njupuk duit kanggo bathiné awaké dhéwé utawa wong liya. Tumindak korup iku diseleng sak ...

                                               

Legislatif

Legislatif iku badan deliberatif pamaréntah kanthi kuwasa gawé hukum. Legislatif dikenal kanthi sawatara jeneng, yaiku parlemen, konggrès, lan asembli nasional. Sajeroning Sistem parlemèntèr, lègislatif minangka badan paling dhuwur lan nunjuk èks ...

                                               

Legitimasi

Legitimasi, dalam èlmu pulitik, tegesé, sepira jeroné masarakat gelem nampa lan ngakoni kawenangan, kaputusan utawa kawicaksanan sawijining pemimpin. Sajeroning kontèks legitimasi, gayutan antara pemimpin lan masarakat kang kabawah luwih ditentok ...

                                               

Pamérangan administratif Indonésia

Ana 33 provinsi ing Indonésia, saben provinsi duwé pamaréntahan laladan dhéwé sing dipanggedhèni dénong gubernur. Saben provinsi duwé badan lègislatif sing ingaran Dhéwan Perwakilan Rakyat Laladan DPRD. Gubernur lan anggota DPRD dipilih liwat pil ...

                                               

Partai pulitik

Parté pulitik iku organisasi pulitik sing ngupaya kanggo nggayuh lan njaga kakuwatan pulitik sajeroning pamaréntahan, racaké liwat partisipasi sajeroning kampanye pamilihan. Parté-parté kerep ngusung siji ideologi lan visi tartamtu, nanging bisa ...

                                               

Parté Golongan Karya

Cithakan:Infobox parté pulitik Indonésia Parté Golongan Karya Parté GOLKAR iku parté pulitik ing Indonésia. Parté GOLKAR diwiwiti kanthi lairé Sekber GOLKAR ing kala pungkasan pamaréntahan Présidhèn Soekarno, yaiku ing taun 1964 déning Angkatan D ...

                                               

Parté Keadilan Sejahtera

Parté Keadilan Sejahtera utawa kacekak dadi PKS iku parté pulitik ing Indonésia. Parté iki nggayuh supaya peran agama Islam dadi luwih gedhé ing kauripan umum sadina-dina ing Indonésia. PKS saiki dibawahi Tifatul Sembiring.

                                               

Parté Komunis Indonésia

Parté Kuminis Indonésia iku parté pulitik ing Indonésia kang duwé idéologi kuminis lan diadegaké ing taun 1921 ing kutha Semarang. Sajeroning sajarah, PKI wis tau ngraman marang pamaréntahan kolonial Walanda ing taun 1926, ndhalangi pemberontakan ...

                                               

Parté Nasional Indonésia

Parté Nasional Indonésia utawa dicekak PNI iku parté pulitik kang tuwa dhéwé ing Indonésia.Parté PNI diadegaké tanggal 4 Juli 1927 déning Ir. Soekarno, Dr. Cipto Mangunkusumo, Ir. Anwari, Sartono SH, Budiarto SH, lan Dr. Samsi kanthi jeneng Parsa ...

                                               

Parté Persatuan Pembangunan

Parté Persatuan Pembangunan iku parté pulitik ing Indonésia. Wektu didhéklarasèkaké tanggal 5 Januari 1973 parté iki minangka kasil gabungan saka patang parté kaagamaan yaiku Parté Nadhatul Ulama NU, Parté Serikat Islam Indonésia PSII, Perti lan ...

                                               

Parté pulitik

Fungsi informasi, anatara liya: nyebar informasi, kampanye. Fungsi administratif, kaya déné: ngumpulké dana, nganjurké warga supaya mèlu milih, rékrut staf, rékrut sukarélawan lan nyiapaké markas. Fungsi idiologis, gawé lan njalanké platform pulitik.

                                               

Pilihan umum ing Indonésia

Pilihan umum ing Indonésia wiwitané ditujokaké kanggo milih anggota lembaga perwakilan, yaiku DPR, DPRD Provinsi, lan DPRD Kabupatèn/Kutha. Sawisé amandemen kapapat UUD 1945 ing taun 2002, pamilihan présidhèn lan wakil présidhèn, sing mauné diaya ...

                                               

Pilihan umum lègislatif Indonésia 1955

Pilihan umum Indonésia 1955 iku pilihan umum pisanan ing Indonésia lan dianakaké taun 1955. Pemilu iki kerep sinebut pemilu Indonésia kang paling dhémokratis. Pemilu taun 1955 iki ditindakaké wektu kaanan kaamanan nagara isih kurang kondusif; saw ...

                                               

Pilihan umum lègislatif Indonésia 1999

Pilihan umum Indonésia 1999 diadani déning pamaréntahan Habibie sawisé lengser présidhèn Soeharto, setaun sadurungé. Pemilu 1999, minangka Pemilu pisanan sawisé runtuh ordhe baru, dianakaké tanggal 7 Juni 1999 ing sangisoré pamaréntahan Présidhèn ...

                                               

Pratélaning parté pulitik ing Indonésia

Pemilu 1999 diiloni déning 48 parté pulitik, yaiku:

                                               

Il Principe

Il Principe, iku risalah pulitik, buah karya falsafah pulitik Niccolò di Bernado Machiavelli. Wiwitané dijenengaké De Principatibus, lan ditulis ing taun 1513, nanging durung diterbitake nganti taun 1532, ya iku limang taun sawisé sédani Machiave ...

                                               

Pulitik

Pulitik iku prosès nggawé lan pembagéan kakuwasan sajeroning masarakat kang antarané awujud prosès ngrumusaké kawicaksanan, mligi sajeroning nagara. Dhéfinisi iki minangka upaya nggandhèngaké sawatara dhéfinisi kang béda-béda bab hakikat pulitik ...

                                               

Républik

Républik iku nagara sing dipanggedhèni déning présidhèn. Présidhèn iku wakil rakyat sing dipilih ora sing ngwarisi kalungguhan saka wong tuwané. Tembung républik iku dijupuk saka basa Latin: res publica urusan umum.

                                               

Sidang Istimewa MPR

Sidang Istimewa MPR inggih punika sidang ingkang dipuntindakaken déning Majelis Permusyawaratan Rakyat Indonésia saking panyuwunipun Dewan Perwakilan Rakyat utawi Sidang Tahunan Majelis kanggé nyuwun lan mbiji asiling pertanggungjawabanipun Prési ...

                                               

Sistem pulitik

Sistem pulitik iku sistem ngenani pulitik lan pamaréntahan. Lumrahé dibandhingaké karo sistem hukum, sistem ékonomi, sistem budaya, lan sistem sosial liyané. Sistem pulitik iku béda karo sistem-sistem mau, lan lumrahé bisa dijlèntrèhaké sajeronin ...

                                               

Tahanan pulitik

Tahanan pulitik utawa sok dicekak dadi tapol iku wong sing ditahan ing papan tahanan utawa papan pambuangan, amarga duwé ide-ide utawa pandhangan sing dianggep nentang pamaréntah utawa mbebayani marang kakuwasan nagara. Tahanan pulitik béda karo ...

                                               

Wangun pamaréntahan

Wangun pamaréntahan iku istilah kang ngrujuk marang tatanan institusi pulitik kanggo nata nagara lan kakuwasan nagara liwat pulitik masarakat. Padhanané antarané kalebu "jinis rezim" lan "sistem pamaréntahan". Dhéfinisi iki isih lumaku sanadyan p ...

                                               

D.N. Aidit

Dipa Nusantara Aidit utawi ugi misuwur kanthi asma DN Aidit punika satunggaling pulitikus Indonésia lan tokoh kuminis kawentar. DN Aidit inggih punika naté njabat minangka Ketua Komite Sentral Parté Kuminis Indonésia. Piyambakipun miyos kanthi as ...

                                               

Akkadia

Akkadia sapunika dinasti kakekaisaran ingkang wonten tlatah Mesopotamia, sejarahipun dipunmilai taun 2350 SM. Dinasti punika kalogong dinasti ingkang kapisan wonten tlatah Mesopotamia. Amergi data ingkang boten cekap, boten saged dipunjlentrehake ...

                                               

Angkor Wat

Angkor Wat inggih punika kompleks candhi ingkang alasan boten tebih saking Siem Reap, kirang langkung 200 mil saking ibu kitha Phnom Penh ing Kamboja. Dipunbangun ing abad 12 déning raja kakaisaran Khmer ingkang makmur, Angkor Wat dipunyasa dados ...

                                               

Anu (Mitologi)

Déwa Anu, déwa langit ingkang dipunsembah wonten legenda Sumeria kaliyan legenda Babilonia, nalika peradaban Mesopotamia. Kabudayaan ingkang sami nanging dipunpisahaken jaman ingkang lami, kinten-kinten 2000 taun. Déwa Anu saking peradaban Mesopo ...

                                               

Babilonia

Babilonia, ugi dipunsebat kutha Babel, Kutha ingkang dumunung wonten tlatah Mesopotamia, wonten tlatah Sumeria kaliyan Akkadia ingkang kutha krajanipun Babilonia. Ingkang dipunjumenengaken déning raja Namrudz wonten tlatah Sumeria utawi Sumeria. ...

                                               

Bètèng Van den Bosch

Bètèng Van den Bosch utawa kang kondhang kanthi jeneng Bètèng Pendhem iki dumunung ing, Kabupatèn Ngawi, Provinsi Jawa Wétan. Bèntèng iki diyasa ing lahan kang ambané kira-kira 18 hèktar.

                                               

Candhi Panataran

Candhi Penataran inggih punika satunggaling candhi ingkang adhedhasar Hindhu ingkang mapan wonten Jawi Wétan, leresipun wonten sapèrèngipun Wukir Kelud sisih kidul kilèn, salèripun kitha Blitar. Komplèk candhi punika minangka ingkang paling ageng ...

                                               

El Escorial

El Escorial, ingkang gadhah jarak kirang langkung 30 mil kulon laut saking Madrid ing lereng Sierra de Guadarrama, dipunbiyangun dados monumen kanggé simbol kamenangan Spanyol kelawan Perancis ing perang Saint Quentin tanggal 10 Agustus 1557. Fel ...

                                               

En-Hedu-ana

Enheduanna, putri saking Akkadians. dipuntepang ugi kaliyan asma En-hedu-ana atawi Enheduana ingkang artosipun "putri ", piyambakipun pendheta agung saking kuil Dewi Nanna, ingkang kuilipun wonten ing tlatah Ur, kutha ageng pusat saking karajan A ...

                                               

Fanérozoikum

Fanérozoikum ya iku jaman géologi kanthi watu-watu kang ngandhut jisim lan urip kéwan kang akèh banget. Jaman iki diwiwiti watara 545 yuta taun kapungkur nalika kéwan kang nduwé thothok atos sepisanan tuwuh lan isih lumaku terus ing wektu iku. Je ...

                                               

Fatehpur Sikri

Fatehpur Sikri dipunyasa ing abad 16 déning Kaisar Akbar. Fatehpur Sikri inggih punika kutha krajan Kakaisaran Mughal kirang langkung 10 taun. Area monumen lan candhi, gadhah arsitèktur ingkang sami, tuladha masjid ingkang paling ageng ing India, ...

                                               

Gedhung Arsip Nasional

Gedhung Arsip Nasional ya iku sawijining yasan kuna kang ana ing Jakarta kang mapan ana ing dalan Gajah Mada. Gedhung iki jaman dhisike bekas kediaman gubernur jenderal VOC Reinier de Klerk lan dibangun nalika abad ka-18. Wangunan iki dibangun na ...

                                               

Harley-Davidson

Harley-Davidson Motor Company iku parusahan sing gawé pit motor saka Amérikah Sarékat kang markasé dumunung ing Milwaukee, Wisconsin, Amérikah Sarékat. Parusahan iki minangka salah siji saka 2 parusahan kang gawé pit motor Amérika sing isih kasis ...

                                               

I Nyoman Dekker

Prof. Dr. Ir. Ni Wayan Surya Wardhani, MS. Dr. I Nengah Bhaskara Wisnu Teja, M.Ec Alm. I Ketut Arya Mahardika, M.Hum. Ir. I Ketut Raditya, MM. Garwa: Ni Ketut Soemiatin Alm. Ir. I Made Banu Ratnadi. I Nyoman Samsu Prabata, SH MBA Alm

                                               

I Wayan Darna

I Wayan Darna dadi pahlawan revolusi Agresi Militer Walanda I lan dadi salah sawijining warga Tegalinggah sing kasiji menyang Jawa sinau silat ing Mojokerto.

                                               

Imelda Marcos

Imelda inggih punika salah satunggalipun tiyang wadon saking Filipina. asma aslinipun Imelda Romualdes. Dipuntambahi Marcos amargi garwanipun Ferdinand Marcos. Ferdinand Marcos inggih punika tiyang ingkang naté mikul kalungguhan présidhèn ing Fil ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →