Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 5



                                               

Géografi

. Géografi iku asal katané saka basa Yunani yaiku gê utawa Bumi lan graphein utawa nulis/njelasaké. Géografi iku èlmu bab enggon utawa lokasi ing planit bumi sing dikaitké karo wangun-wangun fisik ing lumah bumi lan manungsa. Lokasi lan wangun-wa ...

                                               

Universitas Diponegoro

Universitas Dipanagara, kondhang kanthi cekakan Undip, iku universitas ing Jawa Tengah, Indonésia sing diadegaké taun 1957 minangka universitas swasta lan nembé ngéntukaké status perguruan tinggi nagari taun 1961. Tembung Dipanagara dijupuk saka ...

                                               

Kedhokteran

Kedhokteran iku èlmu lan seni kang nyinaoni lelara lan cara-cara nambani. Èlmu kadhokteran iku cabang èlmu kaséhatan kang nyinaoni cara njaga kaséhatan manungsa lan mbalèkaké manungsa marang kaanan séhat kanthi mènèhi pangobatan marang lelara lan ...

                                               

Filum

Filum saka basa Yunani; phylum yaiku cawang. Lumrahé tembung iki dipigunaké ing èlmu basa perbandingan utawa ing èlmu biologi kanggo ngklasifikasi gandhéngan kulawarga antar jinis utawa basa. Ing biologi, klasifikasi iki mirunggan kanggo sato kéw ...

                                               

Psikiatri

Psikiatri iku cawang èlmu kadhokteran sing nyinaoni aspèk kaséhatan jiwa sarta prabawa timbal balik marang fungsi-fungsi fisiologis organo-biologis awak manungsa. Minangka sawijining cawang èlmu kadhokteran, èlmu psikiatri ora madeg dhéwé, nangin ...

                                               

Piramidha Ékologi

Piramidha ékologi iku piramidha kang nggambaraké struktur trofik ing ékositem. Jinisé piramidha ékologi iku ana telu ya iku piramidha gunggung indhividhu, piramidha biomassa lan piramidha énergi. Piramidha gunggung indhividhu Piramidha iki ngawèh ...

                                               

Oséania

Oseania punika nama "bawana" ingkang kaginaaken kanggé golongan kepuloan ingkang wonten ing Samodra Pasifik. Oseania punika bawana kanthi wiyar dharatan paling alit lan cacahipun populasi paling alit nomer kalih sasampunipun Antartika. Ing artosa ...

                                               

Ekologi tetanduran

Ekologi tetuwuhan iku subdisiplin saka ékologi sing nyinaoni distribusi lan akèhé tetuwuhan, interaksi antara sajeroning species tetuwuhan, lan interaksi karo lingkungan. Ekologi tetuwuhan duwé oyod marang géografi tetuwuhan lan studi interaksi a ...

                                               

Ékosistem

Ekosistem yaiku sistem ékologi kang diwangun karo gayutan timbal balik boten terpisahke antara mahluk hidup karo lingkungane. Ekosistem bisa dijenengke tatanan kesatuan kanthi wutuh lan menyuluruh antara segenap unsur lingkungan hidup kang padha ...

                                               

Organisme

Ing èlmu biologi lan ékologi, organisme iku sajatiné bandha kang urip utawa kanthi èlmiah yaiku kumpulan sèl kang silih prabawa nganti duwé fungsi kang stabil lan duwé sipat urip. Mila organisme asring uga ingaran Diarani organisme kompleks yèn k ...

                                               

Habitat

Habitat punika papan ing pundi satunggaling spésies gesang kaliyan kembang-biak. Dhasaripun, habitat punika lingkungan - paling boten lingkungan fisikipun & mdash; ing saubengipun populasi satunggaling spésies ingkang gadhah prabawa saha dipuntra ...

                                               

Alam

Alam utawa alamiah iku dianggo sajeroning apa waé sing ora digawé déning manungsa. Bab kaya cuaca, tetuwuhan, sato kéwan, gunung, kali, srengéngé lan isih akèh manèh iku péranganing alam. Para ilmuwan nyinaoni cara lumakuné pérangan-péranganing a ...

                                               

Perdu

Perdu utawa Semak ya iku salah siji tuwuhan kayu kang dibéakake karo wit racaké amarga pange akèh lan dhuwure luwih endhep, racaké kurang saka 5-6 mèter. Akèh tuwuhan kang wujud wit utawa perdu gumantung saka kaanan tukule. Lumrahé perdu duwé oyo ...

                                               

Australasia

Australasia iku sebutan tumrap kawasan ing Oséania kang nyakup Australia, Niu Selan lan pulo-pulo ing saubengé ing Samudra Pasifik. Istilah iki diciptakaké déning Charles de Brosses sajeroning bukuné Histoire des navigations aux terres australes ...

                                               

Fisiologi tetanduran

Fisiologi tetuwuhan iku péranganing botani kang magepokan karo fungsi, utawa fisiologi, tetuwuhan. Babagan kang cedhak karo ngélmu iki kalebu morfologi tetuwuhan, ékologi tetuwuhan, phytochemistry, biologi sèl, lan biologi molekular.

                                               

Idho Meilano Kurniawan Putra

Idho Meilano Kurniawan Putra minangka Pangarsa Indonesia Food Bank ngumpulaké informasi bab bocah-bocah gizi buruk. Bebarengan karo kanca-kancané, Idho golèk dhonatur kanggo ngumpulaké panganan penambah gizi lan susu. Banjur dhèwèké menéhi néng b ...

                                               

Kamlaratan

Umumipun, kamlaratan punika kawontenan tiyang ingkang nyandhang gesang mlarat lan boten gadhah bandha utawi arta lan griya. Kanthi ukara sanèsipun, kamlaratan utawi tiyang boten gadhah punika sebatan kanggé tiyang utawi sakempalan tiyang ingkang ...

                                               

Agronomi

Agronomi wujud salah siji cabang èlmu terapan sajroning biologi sing nyinaoni prabawa manéka aspék biotik lan abiotik marang sawijining individu utawa sakumpulan individu tetuwuhan sing dimupangataké kanggo kapentingan manungsa. Cakupan aspèk bio ...

                                               

Anggaran Pendapatan dan Belanja Negara

Anggaran Pendapatan dan Belanja Nagara ya iku rencana keuangan taunan pamaréntah Indonesia kang disetujoni déning Dewan Perwakilan Rakyat. APBN isiné pratélan kang sitematis lan princi yang amot rencana penerimaan daln pengeluaran nagara sajeroni ...

                                               

Badan Sertifikasi Manajemen Risiko

Badan Sertifikasi Manajemen Risiko utawi ingkang asring dipuncekak kanthi cekakakne BSMR inggih punika salah satunggaling badan sertifikasi ingkang madeg piyambak lan dipunresmekaken ing wekdal sepisanan ing tanggal 8 Agustus 2005 minangka asilin ...

                                               

Benelux

Benelux ya iku jenengé siji uni ékonomi ing telung nagara monarkis ya iku nagara Walanda, Bèlgia, lan Luksemburg. Asosiasi iki diadegaké mawa jeneng Benelux Custom Union ing taun 1944. Benelux kalebu pelopor madeging organisasi Uni Éropah.

                                               

Chanakya

Chanakya iku penasihat lan mahamantri sajeroning Kakaisaran Maurya kang sapisanan Chandragupta, lan arsitèk kanggo nggayuh kakuwasan.

                                               

Haryanto Adikoesoemo

Haryanto Adikoesoemo ya iku pengusaha lan kolèktor seni saka Indonésia. Dhèwèke dadi Prèsidhèn Dirèktur ing PT AKR Corporindo. Dhewèké nduwèni jabatan Prèsidhèn Dirèktur ing PT AKR Corporindo iku kawit taun 1992 lan nduwèni jabatan ing manéka ana ...

                                               

Indhèks Pangembanging Manungsa

Indèks Pangyasa Manungsa / Human Development Index iku pangukuran perbandingan saka pangarep-arep urip, melèk aksara, pendhidhikan lan baku urip tumrap kabèh nagara saindenging donya. IPM kanggo klasifikasi apa sawiji nagara minangka nagara maju, ...

                                               

Invèstasi

Invèstasi iku istilah kanthi sapérangan pangertèn kang gegandhèngan karo kauangan lan ékonomi. Istilah mau kakait karo akumulasi siji wangun aktiva kanthi pangarep-arep olèh kauntungan ing wektu ngarep. Sok-sok, invèstasi karan uga minangka penan ...

                                               

John Maynard Keynes

John Maynard Keynes 1883 – 1946, punika satunggiling ahli ékonomi saking Britania Raya. Piyambakipun dados misuwur déning téyorinipun bab Makro-Ékonomi. Piyambakipun gadhah pangidhepan manawi Pamaréntah kedah tumut ngurusi ékonomi. Karyanipun ing ...

                                               

Kekuwatan pasar

Kakuwatan pasar iku kemampuan parusahan kanggo kanthi nguntungaké ngudhakaké rega pasar barang utawa jasa saka biaya marjinal. Ing pasar persaingan sampurna, pelaku pasar ora duwé kakuwatan pasar. Sawijining parusahan kanthi daya total pasar bisa ...

                                               

Pambangunan Ekonomi

Pambangunan ékonomi prosès kang nimbulaké income per-kapita saka populasi tambah ing jangka kang dawa, diiringi karo owah-owahan saka ciri wigati masarakat, kaya ta owah-owahan ing teknologi lan penggalih masarakat lan kelembagaan. Pambangunan ék ...

                                               

Pasar

Pasar utawa Peken ing basa krama iku wujud kagiyatan pangadol lan panuku kang nglayani transaksi dol-tinuku. Pasar dipérang dadi loro: pasar tradhisional lan pasar modhèren.

                                               

Pedagang

Pedagang utawa Wong dagang iku wong kang pegawéyané dagang, adol-tinuku barang ora diprodhuksi dhéwé, kanggo olèh bathi. Pedagang bisa dikategori: Pedagang ècèran basa Inggris: retail, karan uga pengècèr, adol prodhuk komoditas langsung marang ko ...

                                               

Pertamina Tower

Pertamina Tower utawa Pertamina Energy Tower ya iku wangunan gedhong 99 lampit kang dhuwuré 530 mèter saéngga bakal dadi gedhong paling dhuwur ing Indonésia lan paling dhuwur nomer 3 sadonya. Gedhong iki dirancanakaké bakal dibangun ing Jakarta’s ...

                                               

Rega

Ing pangerten kang umum, rega kajarwakake cacahé bayar utawa wragad kang diwènèhake wong siji marang liyané kanggo piwales saka barang utawa panggaweyan kang diwènèhake marang dhèwèké. Ing Basa Indonesia diarani Harga Ing tataran ngèlmu ékonomi, ...

                                               

Soegiarto Adikoesoemo

Soegiarto Adikoesoemo ya iku pengusaha utawa pebisnis saka Indonésia kang dadi Prèsidhèn Komisaris ing PT AKR Corporindo Tbk. Soegiarto Adikoesoemo lair taun 1938 ing Malang, Indonésia. Soegiarto kalebu salah sijining konglomerat paling sugih ing ...

                                               

Utang

Utang ya iku sawijining prajanjen sijining wong marang liyané, racaké amarga anané aset kang diwènèhake kreditur marang debitur sadurungé. Dumadine utang ya iku nalikane kreditur nyetujoni menehake aset kanthi cacah tinamtu marang debitur. Anane ...

                                               

Zona Éuro

Zona Euro utawa eurozone, kanthi resmi jenengé euro area, iku tlatah gabungan ing babagan ékonomi lan kauangan saka 19 nagara anggota Uni Éropah kang nganggo dhuwit euro minangka valuta resmi tunggal. Dina iki tlatah mau dumadi saka nagara-nagara ...

                                               

Télégraf

Télégraf inggih punika satunggalipun mesin utawi piranti ingkang dipun-ginakaken kanggé ngirim utawi nampi pesen saking jarak ingkang tebih. Tembung télégraf ingkang asring dipunmirengaken sapunika, limrahipun punika télégraf èlèktrik. Télégraf d ...

                                               

Azrul Azwar

Prof. Dr. Azrul Azwar, MPH inggih punika dhokter medhis lulusan saking Fakultas Kedhokteran Universitas Indonesia taun 1972, ingkang sapunika mengku kalungguhan Ketua Kwartir Nasional Gerakan Pramuka Indonésia. Panjenenganipun miyos tanggal 6 Jun ...

                                               

Dewan Kesenian Jawa Tengah

Dewan Kesenian Jawa Tengah ya iku organisasi mitrané Pamarintah Provinsi Jawa Tengah kang digawé dhedhasar Surat Dudutan Gubernur Jawa Tengah No. 430/78/1993 tanggal 3 Agustus 1993. Layang kaputusan mau ngrujuk ing Instruksi Mantri Dalam Negeri N ...

                                               

IMBASADI

IMBASADI iku cekakan saka Ikatan Mahasiswa Basa dan Sastra Laladan se Indonésia. IMBASADI ya iku organisasi kang ngguyub kabèh mahasiswa program studi basa lan sastra laladan ing universitas-universitas kang nyebar ing sakabèhing wewengkon Indonésia.

                                               

KONTRAS

KONTRAS salah sijiné gugus tugas kang dibéntuk déning LSM kaya ta LPHAM, ELSAM, CPSM, PIPHAM, AJI. Kontras kabéntuk tanggal 20 Maret 1998. Gugus depan iki maune jenenge KIP-HAM kang wis kabéntuk ing taun 1996. Minangka salah sijiné komisi kang ke ...

                                               

Pena Hitam

Pena Hitam yaiku salah sijiné kolektif kagunan rupa kanggo para individu utawa klompok sing duwé hobi nggambar, ilustrasi utawa dhesain grapis. Pena Hitam wis duwé jaringan sing jembar lan wakil ing macem-macem kutha ing Indonesia, kaya ta Jakart ...

                                               

PPPKI

PPPKI iku obahan kaum nasionalis kanggo ngumpulaké kekuwatan ing nusantara. Ir. Soekarno nggagas iki lan ing rapat tanggal 17 – 18 Dhésèmber 1927 ing Bandhung. Ing rapat iki, wakil-wakil saka PSI, Boedi Oetomo, PNI, Pasundan, Sumatranen Bond, Kau ...

                                               

Pramuka penggalang

Pramuka Penggalang ya iku golongan sawisé pramuka siaga. Anggota pramuka penggalang umuré 11-15 taun/ diarani pramuka penggalang amarga trep karo kiasan jaman penggalangan perjuangan bangsa Indonésia, ya iku Indonésia menggalang lan nepungaké awa ...

                                               

Pramuka siaga

Pramuka Siaga ya iku aran kanggo anggota Pramuka kang umuré 7-10 taun. Dirani Pramuka Siaga amarga trep karo kiasan ing mangsa perjuangan bangsa Indonésia, ya iku rikala rakyat Indonésia menyiagakan awaké dhéwé kanggo nggayuh kamardikan. Kode Kah ...

                                               

Sanggar Sastra Jawa Triwida

Sanggar Sastra Jawa Triwida, madeg nalika tanggal 18 Mèi 1980 ing Tulungagung. Sing duwé ada-ada adeg sanggar iki ya iku swargi Tamsir AS. Sakawit anggotané mung wong 8 ya iku: Tamsir AS, Tiwik S.A., Yudhet, Tarmuji Asto, Eko Heru Saksono, Titah ...

                                               

Ubaloka

Ubaloka ya iku singkatan saka Unit Bantuan Pertolongan Pramuka. Ancasé digawé Ubaloka ya iku kanggo ngembangaké matèri latihan kepramukaan kang ana sambung gayuhé karo usaha-usaha pitulungan sarta ngundhakaké ketrampilan lan kemampuan Pramuka Pen ...

                                               

WOSM

WOSM singkatan saka World Organization of the Scout Movement ya iku organisasi internasional non-pamaréntahan kang ngayomi obahan kepandhuan sadonya. WOSM ngadheg ing taun 1920, lan duwé kantor pusat ing Jenewa, Swiss. Anane WOSM uga ora bisa dip ...

                                               

Facebook

Facebook iku situs jaringan mungguhing jejaring sosial kang diluncuraké tanggal 4 Fèbruari 2004 lan diyasa Mark Zuckerberg, lulusan Harvard lan manten murid ing Ardsley High School. Tata anggotané Facebook wiwitané diwatesi mligi kanggo siswa-sis ...

                                               

Instagram

Tembung Instagram asalé saka tembung "Insta" lan "Gram". Insta asalé saka tembung instan, kaya kodhak polaroid kang rikala jamane luwih misuwur diarani foto instan. Instagram uga bisa ngetokaké foto-foto mawi instan kaya polaroid. Lajeng tembung ...

                                               

Twitter

Twitter iku siji situs web kang diduwèni lan dioperasèkaké déning Twitter Inc., kang nawakaké jaringan sosial wujud mikroblog saéngga para naragunané bisa ngirim lan maca pesen kang diarani tweets. Tweets iku tèks tulisan nganti 140 karakter kang ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →