Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 46



                                               

Habib Muhammad Luthfi bin Yahya

Dilahiraké saka pawongan syarifah, kang duwé jeneng lan nasab: sayidah al Karimah as Syarifah Nur binti Sayid Muhsin bin Sayid Salim bin Sayid al Imam Shalih bin Sayid Muhsin bin Sayid Hasan bin Sasyid Imam Alawi bin Sayid al Imam Muhammad bin al ...

                                               

Sahal Mahfudz

Mohammad Ahmad Sahal Mahfudz iku Ketua Majelis Ulama Indonesia wiwit taun 2000 nganti saiki. Sadurungé sajeroning rong periode mengku kalungguhan minangka Rais Aam Syuriah Pengurus Besar Nahdlatul Ulama wiwit 1999 nganti saiki.

                                               

Muhaimin Iskandar

Muhaimin Iskandar lumrahé diundang kanthi jeneng Gus Imin utawa Cak Imin. Muhaimin Iskandar iku pulitikus Indonésia kang njabat dadi Mantri Tenaga Kerja dan Transmigrasi wiwit tanggal 22 Oktober 2009. Muhaimin Iskandar uga njabat dadi Ketua Umum ...

                                               

Saifullah Yusuf

Drs. Saifullah Yusuf inggih punika Wakil Gubernur Jawa Wétan saking taun 2009 ngantos dumugi 2014. Panjenenganipun naté dados Ketua GP Anshor taun 2000-2010, tilas Sekjen/Ketua DPP Parté Kebangkitan Bangsa lan tilas Mantri Nagara Percepatan Pangy ...

                                               

Abdurrahman Wahid

KH Abdurrahman Wahid, akrab diundang Gus Dur iku tokoh Muslim Indonésia lan pamimpin pulitik kang dadi Présidhèn Indonésia kang kapapat wiwit taun 1999 nganti 2001. Gus Dur minangka ketua Nahdlatul Ulama lan kang ngadegaké Parté Kebangkitan Bangs ...

                                               

Abdullah I saka Yordania

Abdullah bin Husain ya iku emir Trans-Yordania kang kuwasa antara taun 1923-1946 lan sawisé iku njabat minangka ratu Yordania nganti tumekaning séda. Abdullah bin Husain minangka salah siji panguwasa Arab kang nentang kakuwasan Turki Usmani ing w ...

                                               

Douglas MacArthur

Douglas MacArthur iku sawijining jendral Amérikah Sarékat lan Field Marshal angkatan bersenjata Filipina. Panjenengané iku Kepala Staf Angkatan Darat AS nalika taun 1930-lan nuli duwé peran wigati sajeroning Perang Donya II. Panjenengané ditugasa ...

                                               

Wilhelmina saka Walanda

Ratu Wilhelmina, Putri Orange-Nassau, iku Ratu Walanda wiwit 1890-1948 lan Ibu Suri wiwit 1948-1962. Panjenengané mimpin Walanda suwéné punjul 50 taun, luwih suwé tinimbang panguwasa monarki karajan Walanda liyané. Mangsa kakuwasané dadi seksi sa ...

                                               

Bacharuddin Jusuf Habibie

Bacharuddin Jusuf Habibie iku Présidhèn Républik Indonésia kang angka telu. Habibie nggantèni Soeharto kang mundur saka kalungguhan présidhèn ing tanggal 21 Mèi 1998. Kalungguhané iku diganti déning Abdurrahman Wahid kang kapilih minangka présidh ...

                                               

Aldo Moro

Aldo Moro iku pulitikus lan Mahamantri Italia suwéné kaping pindho, antara taun 1963 tekan taun 1968, lan banjur saka taun 1974 tekan taun 1976. Dhèwèké iku mahamantri sing njabat paling suwé ing Italia, total mangsa kakuwasané ngluwihi enem taun ...

                                               

Lev Trotski

Lev Davidovich Trotski = 7 November 1879–21 Agustus 1940), kalairaken minangka Lev Davidovich Bronstein. Panjenengané iku révolusioner Rusia lan panerus Lenin, nanging ditendhang metu Rusia déning Stalin, lan akiré nalika taun 1940 panjenengané d ...

                                               

William McKinley

William McKinley, Jr. ya iku Présidhèn Amérikah Sarékat angka 25, njabat ing taun 1897 tekan 1901. Panjenengané dipejahi déning salah sijining anarkis. McKinley asalé saka parté Républik. Panjenengané awalé didampingi déning wakil présidhèn Garre ...

                                               

Pierre Tendean

Kapten Anumerta Pierre Andreas Tendean yaiku salah sawijiné kurban ing peristiwa Gerakan 30 September lan dadi pahlawan nasional Indonésia. Dhèwèkè ajudan saka Jenderal Besar DR. Abdul Harris Nasution Menko Hankam/Kepala Staf ABRI nalika jamanSoe ...

                                               

Mohamed Boudiaf

Mohamed Boudiaf, iku pamimpin pulitik Aljazair lan salah sijining pangadeg parté revolusionèr Front de Libération Nationale, kang nduwé peran wigati sajeroning Perang Kamardikan Aljazair. Ing mangsa kolonial Prancis, dhéwèké mèlu golongan paramil ...

                                               

Abdul Karim Qasim

Abdul Karīm Qāsim ya iku wong kang dadi pulitisi lan tokoh militèr Irak. Abdul njabat dadi mahamantri nagara iku. Jenengé kerep ditransliterasi saka abjad Arab: Abdulkarim Kasem, Abdel-Karim Qaasim, Abdul Karim Qasem.

                                               

Charles I saking Inggris

Charles I punika nata Inggris, nata Sekotlan lan nata Irlandia wiwit 27 Maret 1625 dumugi panjenenganipun dipun èksekusi kanthi cara dipuntigas jangganipun. Charles tumut salebetipun parebatan kakuwaosan kaliyan Parlemèn Inggris.

                                               

Mata Hari

Mata Hari punika nama panggung saking Margaretha Geertruida Zelle, punika satunggiling penari eksotis lan courtesan ingkang dipunukum tembak mati amargi dados telik sandhi nalika Perang Donya I.

                                               

Nikolai II saking Rusia

Nikolai II ugi dipuntepungi mawi asma Nikolas II punika Tsar pungkasan Kakaisaran Rusia. Pendhukung pulitik damai ing Éropah. Ing mangsa pamaréntahanipun kadadosan teror, lan kakacauan tansaya inggil. Panjenenganipun dipunpeksa supados nglampahak ...

                                               

Walter Raleigh

Sir Walter Raleigh iku panulis, penyair, wong pura, lan panjlajah kabangaan Inggris. Panjenengané duwé peran ngrintis dalan kanggo kolonisasi Britania Raya ing Amérika Lor nalika akir abad kaping 16.

                                               

Pong Tiku

Pong Tiku yaiku Pahlawan Nasional Indonésia kang lair ana ing Toraja, Sulawesi Kidul. Pong Tiku uga misuwur déning sesebatan Nene Baso yaiku pahlawan nasional kang jejuang ngelawan panjajahan kolonialisme Walanda ing Toraja. Tentara Walanda kapis ...

                                               

Eva Braun

Eva Anna Paula Braun punika wanita simpenan lan dados garwanipun Adolf Hitler namung satunggal dinten lan satunggal wengi. Eva Braun miyos ing Munchen, Jerman lan pepanggihan kaliyan Adolf Hitler ing taun 1930 nalika yuswa 17. Ing wekdal samanten ...

                                               

Wallace Carothers

Wallace Hume Carothers iku sawijining kimiawan Amérikah Sarékat, sing asalé saka perusahaan indhustri E.I. du Pont de Nemours and Company, diurmati amarga panemon nilon nalika taun 1935. Émané, wiwit mangsa enom panjenengané kaganggu déning masal ...

                                               

Kaisar Chongzhen

Kaisar Chongzhen ya iku kaisar angka 16 lan kang pungkasan saka Wangsa Ming. Dhèwèké nguwasani tahta saka taun 1627 nganti tekan 1644. Lair mawa jeneng Zhu Youjian 朱由检, wujud anak nomer lima saka Kaisar Taichang. Chongzhen gedhé ana ing lingku ...

                                               

Vincent van Gogh

Vincent Willem van Gogh punika pelukis pasca-impresionis Walanda. Lukisan-lukisan lan gambar-gambaripun kalebet karya kagunan ingkang saé piyambak, paling misuwur, lan paling awis ing donya. Van Gogh dipunanggep minangka satunggiling pelukis pali ...

                                               

Roh Moo-hyun

Roh Moo-hyun iku Présidhèn Koréa Kidul angka 16. Dhèwèké njabat wiwit 25 Fèbruari 2003 nganti 24 Fèbruari 2008. Sadurungé terjun ing donya pulitik, Roh iku pengacara HAM. Roh Moo-Hyun tiwas ing umur 62 taun sawisé terjun menyang jurang pagunungan ...

                                               

Victoria saking Britania Raya

Victoria punika Ratu saking Britania Raya lan Irlandia wiwit tanggal 20 Juni 1837, lan Ratu India wiwit tanggal 1 Januari 1877, dumugi sédanipun taun 1901. Pamaréntahanipun langkung saking 63 taun, langkung lami tinimbang raja utawi ratu Britania ...

                                               

Anya Dwinov

Anya Dwi Novita Pahlawanti lair 10 November 1982 ing Jakarta iku anak ragil saka wong loro sanak, lan saiki manggon ing Jakarta. Anya Dwinov iku artis Indonésia sing nduwé spésialisasi minangka presenter lan aktris sinétron. Karakteristik Anya ik ...

                                               

Ebiet G. Ade

Abdul Gafar Abdullah ya iku salah sawijining penyanyi kondhang ing Indonésia kang lair tanggal 21 April 1955 ing Wanadadi, Banyumas, Jawa Tengah. Penyanyi kang luwih dikenal mawa jeneng Ebiet G. Ade iki lair saka kulawarga kang uripé sarwa pas-pa ...

                                               

Hironobu Kageyama

Hironobu Kageyama iku sawijining penyanyi anison lan komposer asal Jepang. Piyambakipun mliginipun misuwur awit ingkang mandamel anime lan tokusatsu musik. Hironobu Kageyama tau dadi bintang tamu ing sérial télévisi GARO tokusatsu. Ing 17 Juli 20 ...

                                               

Maruf Suroto

Maruf Suroto iku sawijining pulisi pawatesan. Dhèwèké nyambut gawé ing Sota, Merauke, Papuwa lan misuwur minangka wong sing bisa nentremaké pawatesan Indonésia lan Papuwa Nugini sing akèh konfliké.

                                               

Ichiro Mizuki

Ichiro Mizuki iku sawijining penyanyi anison, komposer lan aktor asal Jepang. Piyambakipun mliginipun misuwur awit ingkang mandamel anime lan tokusatsu musik. Ichiro Mizuki tau dadi bintang tamu ing sérial télévisi Koraru no Tanken anime, Jikuu S ...

                                               

Rangga Panambangan I

Radèn Ngabèi Rangga Panambangan I ya iku pepatih ing Mangkunegaran nalika jumenengé Pangéran Mangkunegara I. Rangga Panambangan lair kanthi jeneng Radèn Sutawijaya, putrané Radèn Tumenggung Prawirasuta, Bupati Kalang ing Kartasura. Ramané kalebu ...

                                               

Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi, 29 Sèptèmber 1936; umur 84 taun) punika Mahamantri Italia lan tiyang ingkang gadhah satunggiling perusahaan médhia raseksa ing Italia. Panjenenganipun ugi pamimpin parté Forza Italia ingkang dipunyasa mirunggan taun 1994 kanggé ...

                                               

Data

Data iku cathetan kumpulan fakta. Data minangka wangun jamak saka tembung datum, asal saka basa Latin kang tegesé "sawenèh kang diwènèhaké". Sajeroning panggunaan sadina-dina data ateges siji pratélan kang ditampa kanthi apa anané. Pratélan iki w ...

                                               

Metodologi

Metodologi asalipun saking basa Yunani" metodos”, tembung puniki kapérang saking kalih suku temung inggih punika" metha” ingkang tegesipun nglampahi utawi ngliwati lan" hodos” ingkang tgesipun margi utawi cara. Metode ateges satunggiling margi in ...

                                               

Mékanika tèknik

Mékanika tèknik utawa ditepungi uga minangka mékanika rekayasa utawa analisa struktur iku babagan èlmu utama kang disinaoni sajeroning èlmu tèknik sipil. Pokok utama saka èlmu mau ya iku perilaku struktur marang beban. Perilaku struktur mau lumra ...

                                               

Craig Alan Chesner

Craig Alan Chesner ya iku peneliti wasis saka Amérika Sarèkat kang dadi peneliti ing Tlaga Toba Sumatera Lor. Dhèwéké nduwé aran Bapak ahli Kaldera Tlaga Toba. Suwénè wis 30 taun dhèwéké neliti babagan Kaldera ing Tlaga Toba. Chesner dadi master ...

                                               

Curug Nglimut Kendal

Curug Nglimut Kendhal punika satunggaling curug ingkang dumunung wonten ing Wisata Gonoharjo ing Kacamatan Limbangan, Kendhal, Jawi Tengah. Panggènanipun watawis 25 kilomèter saking kitha Semarang. Papan wisata punika gadhah inggil antawis 700 ng ...

                                               

Gunung Sangay

Sangay ya iku gunung vulkanik strato kang isih aktif ing Ékuadhor tengah. Gunung iki minangka gunung geni paling aktif ing Ékuadhor, sanajan ta sajroning sajarah namung tau njeblug ping 3, nanging panjeblugan wiwit taun 1934 isih kadadèn nganti s ...

                                               

Karst

Karst utawi istilah aslinipun krst saking Basa Yugoslavia ingkang dados nama satunggaling kawasan ing winatesan antawisipun Yugoslavia lan Italia Utara, sakiwa-tengené kutha Trieste. Istilah karst punika lajeng dipunagem kanggé nyebut sadaya kawa ...

                                               

Konservasi

Konservasi kadadéan saka tembung Conservation kang tegesé nglestarékaké sabarang apa kang dinduwéni. Konservasi uga nduwéni teges nggunakaké lan dayagunakaké sumberdaya alam kanggo nyukupi kebutuhané manungsa kang cacahé akèh lan wektu kang suwé. ...

                                               

RSPB Minsmere

RSPB Minsmere yaiku cagar alam kang digunakaké kanggo ngayomi manéka warna jinis manuk. RSPB Minsmerr dawané yaiku Royal Society for the Protection of Birds papané ana ing gisik segara Suffolk, Inggris Wétan, Inggris, papan iku dumadi saka sakèhi ...

                                               

Tlaga Retba

Tlaga Retba utawa Lac Rose kang ateges Tlaga Jambon mapan ing saloré tanjung Cap Vert ing Sénégal, kang adohé kira-kira 30 km ing arah kidul-wétan Dakar. Warna jambon iki awit anané alga Dunaliella salina lan uga jalaran tlaga iki ngandhut 40% uyah.

                                               

Jyotisha

Jyotisha inggih punika ngèlmu astrologi wonten ing Hindhu, ingkang minangka salah satunggal saking péranganing Wedangga, lan ugi dipunkenal minangka salah satunggaling ngèlmu perlintangan kuna ingkang paling sepuh, ingkang maringi prabawa tumrap ...

                                               

Aryabhata

Aryabhata pronunciation utawi Aryabhata I inggih punika tiyang ingkang sepisanan ngaji kanthi garis ageng ing babagan matematika - astronomi saking jaman klasik saking ilmuwan matematika India lan ugi minangka nimpuna astronomi saking India. Paka ...

                                               

Astronom

Astronom inggih punika satunggaling ahli astronomi utawi tiyang ingkang sinau babagan kaanan ing langit kados ta rembulan, planit, lintang-lintang, nebula saha galaksi, ugi kaanan fisik, kimia, lan évolusi saking saben objèk kasebat, saha nyinaon ...

                                               

Galaksi

Galaksi iku kumpulan utawa gugusan saka yutan lintang, uga kalebu awu kosmis, gas-gas lan unsur peteng kang nyawiji amarga anané gaya gravitasi antara benda-benda akasa iku.

                                               

Geosentrik

Ning ngèlmu astronomi bola, geosentrik ya iku carané dhéwé niteni lan ngerteni posisi benda-benda langit karo Bumi dadi intiné. Amarga jarak obyek-obyek langit iku gedhé banget manawa dibandingaké karo gedhené Bumi, mula nalika diposisikaké ning ...

                                               

Grahana srengéngé

Grahana srengéngé kadadosan nalika posisi Bulan wonten ing antaraning Bumi lan Srengéngé saéngga nutup sapérangan utawi sadaya cahya Srengéngé. Éwadéné Bulan langkung alit, ayang-ayangipun Bulan saged nglindhungi cahya Srengéngé sapenuhipun amarg ...

                                               

Lintang

Lintang iku benda langit kang bisa mancaraké cahya dhéwé. Miturut ngèlmu astronomi, dhéfinisi lintang yaiku: Kabèh benda masif kang bisa mbangkitaké ènergi liwat prosès réaksi fusi nuklir. Dadi lintang katai putih lan lintang netron kang wis mati ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →