Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 45



                                               

Alan Turing

Alan Mathison Turing iku sawijining panliti matématika lan komputer, lan pahlawan perang Inggris. Panjenengané iku salah siji saka panliti-panliti komputer modhèren digital sepisanan. Kejaba iku panjenengané dadi wong kang sepisanan menggalih mig ...

                                               

Charles VII saking Perancis

Charles VII, dipunsebut ingkang Jaya utawi ingkang Dipunlayani Kanthi Saé, minangka Raja Prancis saking taun 1422 dumugi sédanipun, éwadéné dipuntentang déning Henry VI saking Inggris, ingkang minangka Wali, Adipati Bedford, marèntah kathah tlata ...

                                               

Wisnuwardhana

Wisnuwardhana inggih punika raja Karajan Tumapel ingkang salajengipun kawéntar kanthi nama Krajan Singhasari. Piyambakipun jumeneng nata nalika taun 1248 - 1268 kanthi gelar Sri Jayawisnuwarddhana Sang Mapanji Seminingrat Sri Sakala Kalana Kulama ...

                                               

Sima Qian

Sima Qian punika satunggiling sajarawan lan nagarawan ing jaman Dinasti Han. Asma jangkepipun inggih punika Sima Zichang. Karyanipun ingkang misuwur inggih punika Cathetan Sajarah Agung ingkang wujud cathetan sajarah paling jengkep sepindah ing T ...

                                               

Bernard Arps

Prof. Dr. Bernard Arps iku nimpuna Sastra lan basa Jawa sing misuwur banget. Panjenengané mligi dadi misuwur déning dhisertasiné sing ajudul Tembang in Two Traditions. Spésialisasiné bab médhia modhèren`, musik lan pamentasan kagunan Jawa. Ben Ar ...

                                               

Judith Bosnak

Dr. Judith Ernestine Bosnak punika satunggiling nimpuna budaya Jawi. Piyambakipun spésialisi ing babagan téater utawi sandhiwara Jawi. Karya ngèlmiahipun ingkang langkung wigati, punika dhisèrtasinipun ingkang ajudul Shaping the Javanese play. Dh ...

                                               

Poerbatjaraka

Prof. Dr. Radèn Mas Ngabehi Poerbatjaraka iku ahli budaya, ngèlmuwan Jawa lan mligi nimpuna sastra Jawa Kuna.

                                               

Johannes Jacobus Ras

Prof. Dr. Johannes Jacobus Ras inggih punika salah satunggaling profésor emeritus basa lan sastra Jawa wonten ing Universitas Leiden. Panjenenganipun makarya minangka profésor wiwit taun 1985 dumugi taun 1992. Kajawi punika, Ras ugi ngasta Kepala ...

                                               

Tjan Tjoe Siem

Prof. Dr. Tjan Tjoe Siem, iku sawijining nimpuna Sastra Jawa lan mahaguru Universitas Indonesia. Panjenengané promosi ing Universitas Leiden, Walanda taun 1938. Judhul dhisertasiné ya iku Hoe Koeroepati zich zijn vrouw verwerft "Lakon sang Kurupa ...

                                               

Statistikawan

Statistikawan, iku sebutan kanggo ahli statistika. Akèh-akèhé statistikawan nalika jaman biyèn uga nguwasani matematika, fisika, utawa astronomi. Sapérangan statistikawan sing misuwur ya iku Carl Gauss, Blaise Pascal, William Sealey Gosset "Stude ...

                                               

Karl Friedrich Gauss

Johann Carl Friedrich Gauss punika matématikawan, astronom, lan fisikawan Jerman legendaris ingkang maringaken manéka kontribusi; piyambakipun dipunpirsani minangka salah satunggiling matématikawan paling ageng sasanèsipun Archimedes lan Isaac Ne ...

                                               

Florence Nightingale

Florence Nightingale punika pelopor perawat modhèren, panulis lan nimpuna statistik. Panjenenganipun punika satunggiling univèrsalis Kristen. Nalika tanggal 7 Fèbruari 1837 – boten lami sadèrèngipun ambal warsanipun ingkang kaping 17 – satunggali ...

                                               

Blaise Pascal

Cithakan:Eponim ékan Blaise Pascal asalé saka Prancis. Minat mligi ya iku filsafat lan agama, éwadéné hobi liyané ya iku matématika lan géomètri proyèktif. Bebarengan karo Pierre de Fermat nemu téyori ngenani probabilitas. Nalika awalé minat risè ...

                                               

Karl Pearson

Karl Pearson ya iku kontributor utama ing wiwit, kamajuan statistika saéngga didadegake disiplin ngèlmu kang ditrapake tumuju ing bidangé. Panjenengané madegake Departemen Statistika Trapan ing University College London ing mangsa taun 1911, kang ...

                                               

Steve Jobs

Steven Paul Jobs punika pamimpin perusahaan Apple Computer lan tokoh baku ing indhustri komputer. Panjenenganipun ngedegaken Apple Computer ing taun 1976, lan masarakataken konsèp komputer ing rumah tangga kanthi Apple II. Salajengipun, panjeneng ...

                                               

Nelson Mandela

Nélson Rolihlahla Mandéla dipunkenal ing saindhenging donya dados pejuwang kamardikan amargi kegiyatan antiapartheid, salajengipun Nelson dados Présidhèn Afrika Kidul. Mangsa alitipun dipuntelasaken ing Thembu salajengipun miwiti karir ing babaga ...

                                               

Edna Parker

Edna Scott Parker ingkang miyos ing Morgan Country, Indiana, Amérikah Sarékat tanggal 20 April 1893 punika wanita ingkang dipunparingi kanugrahan tiyang paling sepuh ing donya sasampunipun Yone Minegawa saking Jepang tilar donya tanggal 13 Agustu ...

                                               

Mahavira

Mahavir ingkang gadhah teges "Pahlawan Besar" utawi Vardhamana, gesang ing jaman. Lair ing India sisih wétan, ing laladan ingkang sami kaliyan lairipun Buda Gotama, nanging bènten jaman utawi generasinipun. Mahavira inggih punika asma ingkang sam ...

                                               

Muzammil Basyuni

Muzammil Basyuni lan tilar donya tanggal 28 Maret 2018. Dhèwèké ya iku adhi Muhammad Maftuh Basyuni, mantan Menteri agama. Putra saka K.H. Basyuni Masykur, ya iku salah siji ulama ing Rembang, Jawa Tengah, iku wektu enom pernah nggolèk ilmu ing P ...

                                               

Abbas bin Abdul Muttalib

Abbas bin Abdul Muttalib ya iku pak dhe lan Sahabat saka Muhammad. Keturunan saka Abbas kang dadi golongan khalifah kang misuwur kanthi jeneng Bani Abbasiyah kang tau kwasa ing Baghdad.

                                               

Bilal bin Rabah

Bilal bin Rabah inggih punika batur tukon ingkang gadhah kulit cemeng saking Habsyah ingkang mlebet Islam rikala taksih dados batur tukon. Sasampunipun majikan Bilal mangertosi manawi piyambakipun sampun mlebet Islam, Bilal asring dipunsiksa, sup ...

                                               

Umar bin Khattab

Umar bin Khattab utawa asring diringkes dadi Umar Al-Khattab yaiku salah sawijining Khulafaur Rasyidin ingkang mimpin kekhalifahane Islam sakwuse Muhammad séda. Umar dadi khalifah kang kapindho sakwuse Abu Bakar Shidiq. Umar banget prabawané ing ...

                                               

Prachanda

Prachanda iku Mahamantri Nepal wiwit 18 Agustus 2008 nganti 4 Mèi 2009. Sawijining revolusioner kuminis, pulitikus, lan tilas pemimpin gerilya, Prachanda iku Ketua Parté Kuminis Nepal, parté pulitik gedhé dhéwé ing Nepal. Dipimpin Prachanda, CPN ...

                                               

Aquanus

Aquanus inggih punika tokoh komik ciptaan Wid NS. ingkang tukul ingkang kawiwitan ingkang irah-irahanipun Aquanus di Planit Vibhy ing taun 1968. Genre komik inggih punika Fantasi. cètha prabawa komik superhero Amérika ing desain karakter utawi ji ...

                                               

Edward Cullen

Édward Cullen ya iku tokoh fiktif anggitané Stephenie Meyer, ing sajeroning carita Twilight Saga. Édward Cullen malih dadi vampir amarga dicokot bapak angkaté ya iku Carlisle Cullen. Édward lan kulawarga Cullen liyané omah-omah ing Olympic Coven. ...

                                               

Jaka Sembung

Jaka Sembung ya iku karakter utami lebet serial cerios silat ingkang diciptakan déning komikus Djair warni wonten taun 1960-an. Karakter punika kaping satunggal muncul wonten taun 1968 lebet komik bajing Ireng ingkang diterbitkan déning penerbit ...

                                               

Pangumbaran Tintin

Pangumbaran Tintin iku siji sérial komik kang diripta déning Hergé, siji artis saka Bèlgi. Hergé iku sajatiné pseudonim saka asma pepaké, Georges Remi kang ditulisaké dadi RG. Sérial ini metu pisanan ing Basa Prancis minangka pérangan bocah-bocah ...

                                               

Spider-man

Spider-Man utawa Manusia Laba-laba, ya iku adiwira fiktif saka komik marvel ding diripta déning juru tulis Stan Lee lan artis Steve Menko. Dhèwèké pisanan katon ing amazing fantasy 15 agustus 1962. Dhèwèké wis dadi salah siji pahlawan super kang ...

                                               

Julius Caesar

Gaius Julius Caesar punika satunggaling pamimpin militèr lan pulitikus Romawi ingkang panguwaosipun dhumateng Gallia Comata ndadosaken Romawi tambah wiyar dumugi Oceanus Atlanticus. Panjenenganipun mandhegani serangan Romawi sepisanan dhumateng B ...

                                               

Abraham Lincoln

Abraham Lincoln inggih punika Présidhèn Amérika ingkang kaping enem welas, kanthi mangsa kalungguhan 1861-1865. Panjenenganipun dados présidhèn nalika Amérika ngadhepi perang sadhèrèk. Présidhèn Lincoln misuwur minangka/dados pancetus Proklamasi ...

                                               

Trunajaya

Tronaj â y â utawi Trunajaya asring sinerat Raden Trunojoyo inggih punika salah satunggaling ningrat saking Madura ingkang naté nindakaken kraman dhateng pamarintah Amangkurat I lan Amangkurat II saking Mataram. Wadyabalanipun ingkang manggèn won ...

                                               

Indira Gandhi

Indira Priyadarshini Gandhi punika Mahamantri India ing periode 19 Januari 1966-24 Maret 1977 lan kalajengaken ing 14 Januari 1980 dumugi panjenenganipun ngalami pamejahan ing tanggal 31 Oktober 1984. Indira Gandhi putri Mahamantri India ingkang ...

                                               

Rajiv Gandhi

Rajiv Ratna Gandhi punika putra nomer satunggal Indira lan Feroze Gandhi. Rajiv punika Mahamantri India ingkang ka-enem lan ka-tiga saking sadaya kuluwarganipun, wiwit saking ibunipun ingkang séda tanggal 31 Oktober 1984 dumugi piyambakipun nggan ...

                                               

Cleopatra

Cleopatra VII Philopator punika ratu Mesir Kuna, anggota kantun piyambak saking wangsa Ptolemeus. Éwadéné kathah ratu Mesir sanès ingkang ngginakaken namanipun, panjenenganipun ingkang dipuntepangi kanthi asma Cleopatra, lan sadaya ingkang ngrumi ...

                                               

Abdullah bin Abdul-Asad

Abdullah bin Abdul-Asad yaiku salah siji Sahabat Nabi Muhammad. Jeneng pepake yaiku Abdullah bin Abdul Asad al-Makhzumi, misuwur kanthi jeneng Abu Salamah, dhèwèké nandhang tatu sajeroning perang Uhud lan dadi salah siji wong kang mati syahid. Ab ...

                                               

Ahmad Deedat

Ahmad Deedat lair ing Surat, India tanggal 1 juli 1918. Umur 9 taun dhèwèké mèlu bapaké ijrah tumuju bawana Afrika lan sakawit iku dhèwèké wis ora naté ketemu ibuke manèh, ya iku Fathima kang sedo taun 1930. ==Kulawarga Deedat nikah karo Hawa Gan ...

                                               

Al-Mawardi

Abu al-Hasan Ali bin Muhammad bin Habib al-Mawardi, utawa kondhang kanthi aran Imam Al-Mawardi, ya iku salah sawijining ngulama ahli pulitik lan fikih Islam kang lair ing Bashrah. Nalika enomé, Al-Mawardi sampun sinau manèka warna èlmu agama mara ...

                                               

Habib Rizieq

Habib Rizieq iku salah siji tokohé wong muslim kang dadi ketuwa umum FPI. Habib Rizieq masrahake uripé ana ing barisan paling ngarep kanggo Amar Ma’ruf Nahi Munkar. Habib Rizieq ora seneng manawa ana panggonan kaya café lan diskotik kang dodol mi ...

                                               

Hasan al-Bashri

Jeneng bapaké ya iku Yasar, batur tukon uga kalebu wong kang paling diurmati lan ditresnani déning Zaid bin Tsabit, juru tulisé Rasulullah. Jeneng ibuné ya iku Khairah, uga batur tukon lan kalebu wong kang ditresnani Ummu Salamah, garwané Rasulullah.

                                               

Ibnu Qayyim Al-Jauziyyah

Abu Abdullah Syamsuddin Muhammad bin Abu Bakar bin Ayyoub bin Sa’ad al-Zar’i al-Dimasyqi al-Hanbali utawa luwih kondhange Ibnu Qayyim al-Jauziyah ya iku sawijining tokoh intelèktual kang vokal, cetha panjelasané, jembar ilmuné sajeroning hukum Is ...

                                               

Jefri Al Buchori

Jeffry Al Buchori duwé jeneng kondhang Uje, iku sawijining pendakwah utawa ustad kang tampil kanthi basa dakwah nganggo basa bocah nom, saéngga kerep diundhang ustad gaul. Uje uga kerep dakwah nganggo tembang-tembang Islami.

                                               

Muhammad Arifin Ilham

Muhammad Arifin Ilham dikenal dadi ulama pangadeg dhikir. Dhèwèké kang duwé Yayasan Az-Zikra kang dipirantèni kanthi yasan masjid kapasitas 10.000 jamaah.

                                               

Rasyid Ridha

Rasyid Ridha lair taun 1865 ing Al-Qalamun, sawijining dhusun ing Libanon,ora adoh saka Tripoli Suriah. Dhèwèké saka keturunan Al-Husan, ya iku Husain bin Ali Abi Thalib mula amarga iku dhèwèké nganggo gelar" Al-Sayyid” ing ngarep jenenge. Dhèwèk ...

                                               

Tabiin

Tabiin iku artiné "kang mèlu." Ing sajarah Islam, tabiin iku dicakaké marang muslim kang ana ing awaling Islam, tau nemoni Sakabat lan mating ing dalem kaanan Islam. Racake Tabiin ora ngalami jaman Muhammad, lan sapérangan ana uga kang nunggal se ...

                                               

Yoyoh Yusroh

Garwa saka Yoyoh Yusroh ya iku H. Budi Dharmawan. Yoyoh Yusroh putrane ana 13, ya iku Ahmad Umar Al Faruq, Aizza Jundana, Asma Karimah, Huda Robbani, Sholahuddin Al Ayubi, Jafar Atthoyar, Salma Salimah, Al Hafidz Muhammad Ayyasy, Walid Ghozin, Ad ...

                                               

Ferdinand Marcos

Ferdinand Edralín Marcos inggih punika Présidhèn ingkang kaping 10 wonten ing nagara Filipina. Piyambakipun njabat wiwit tanggal 30 Dhésèmber 1965 dumugi tanggal 25 Fèbruari 1986. Marcos lulus saking Fakultas Hukum Universitas Filipina kanthi gel ...

                                               

Kepala Staf TNI Angkatan Dharat

Kepala Staf Angkatan Dharat utawa dicekak KSAD, iku jabatan sajeroning Tentara Nasional Indonésia kang dadi pemimpin Angkatan Dharat. Kalungguhan jabatan KSAD iku ana ing sangisoré, lan tanggung jawab marang Panglima TNI. Kepala Staf Angkatan Dha ...

                                               

Prasetyo

Mayor Jéndral Purnawirawan Prasetyo ya iku pulitikus lan tokoh militèr Indonésia. Panjenengané uga tau dadi staf ahli Mantri Pertahanan Republik Indonesia Babagan Pulitik ing Kamentrian Pertahanan Republik Indonesia. Ing tanggal 17 April 2006 pan ...

                                               

Batu Khan

Batu Khan, basa Rusia: Баты́й) ya iku pemimpin Mongolia lan pendhiri golongan Horde Biru. Batu Khan iku anak lanang saka Jochi lan putu saka Jenghis Khan. Horde Biru sawisé tuwuh dadi Kekhanan Kipchak kang kondhang, kang kuwasa ing Rus Kiev lan K ...

                                               

Jenghis Khan

Jenghis Khan, uga diéja Genghis Khan, Jinghis Khan, Chinghiz Khan, Chinggis Khan, Changaiz Khan, lsp, jeneng asalé Temüjin, uga diéja Temuchin utawa TiemuZhen, ya iku khan Mongol uga ketua militer kang nyawijèkaké bangsa Mongolia lan sawisé ngade ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →