Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 44



                                               

Jafar ash-Shadiq

Jafar al Shadiq, utawi Ja jauh ibn Muhammad al Shadiq miyos tanggal 17 Rabial Awwal 83 AH. Miyos wonten ing kuthaMadinah, Ninggal yuswa kaping 25 Syawal taun 148 AH, Amargi dipunracun déning al Mansur, kasarékaken wonten Jannatul Baqi. Asma sakin ...

                                               

Jacob Perkins

Jacob Perkins ya iku wong kang nemu kulkas. Jacob Perkins lair ing Massachudetts, Amérikah Sarékat, tanggal 9 Juli 1766. Sadurungé dikenal minangka ilmuwan lan ahli mesin, Perkins mung dikenal minangka sawijining pandhe mas. Nalika umuré 21 taun, ...

                                               

Jacques Cousteau

Jacque Cousteau ya iku pelopor filem dokumenter sesawangan ngisor segara. Jacque lair ing St. Andre de Cubzac, Prancis, tanggal 11 Juni taun 1910. Kawit cilik, dhèwèké wis seneng segara. Nalika umure patang taun, dhèwèké sinau nyelem. Cousteau ug ...

                                               

James T. Russell

James T. Russell ya iku penemu Compact Disc. CD ya iku sawijining piranti elektronik. Musik, filem, lan data tulisan bisa disimpen ana ing CD. James T. Russel lair ing Bremerton, Washington, Amérikah Sarékat ing taun 1931. Kawit cilik, dhèwèké di ...

                                               

John Boyd Dunlop

John Boyd Dunlop ya iku bapak ban sadonya. John Boyd Dunlop lair ing sawijining désa cilik, ya iku ing Dreghome, Ayrshire, Sekotlan, tanggal 5 Fèbruari 1840. Wong tuwané nyambut gawé minangka tani. Nalika isih cilik, dhèwèké seneng karo babagan i ...

                                               

John Froelich

John Froelich ya ikun penemu mesin traktor. Traktor yaku mesin kanggo nggaru sawah. John Froelich lair ing Iowa, tanggal 24 November 1849. Dhèwèké nemu traktor ing taun 1892. Mesin traktor duwé kekuwatan padha karo 16 tenaga jaran. Saliyané kangg ...

                                               

John James Audubon

John James Audubon ya iku tokoh pelopor pelestarian lingkungan. John James Audubon lair ing Haiti taun 1795. Dhèwèké dikenal minangka tokoh kang seneng karo kéwan. Dhèwèké uga dikenal minangka penjelajah alas. Nalika umur 18 taun, Audubon manggon ...

                                               

John Logie Baird

John Logie Baird ya iku pelopor tipi. Baird lair ing Helsenburgh, tlatah pasisir wétan Sekotlan, tanggal 14 Agustus 1888. Bapake ya iku sawijining pendeta. Kawit cilik, dhèwèké dikenal minangka bocah kang lara-laranan. Nanging dhèwèké kagolong bo ...

                                               

Jonas Edward Salk

Jonas Edward Salk ya iku penemu vaksin polio. Polio ya iku lelara kang disebabake déning virus kang bisa ndadèkaké kalumpuhan utawa kepaten. Jonas Edwar Salk lair ing New York tanggal 28 Oktober 1914. Dhèwèké nerusaké sekolah menengahe ing Townse ...

                                               

Jābir ibn Hayyān

Jabir Ibn Haiyan yaiku wong kang paling duwé jasa tumrap panaliten bahan-bahan kimia. Jeneng dawane yaiku Abu Musa Jabir Ibn Haiyan. Dhèwèké lair taun 721 M, lan tinggal donya nalika taun 815 M. ing kalangan wong Barat, dhèwèké dikenal kanthi ara ...

                                               

Karl Landsteiner

Karl Landsteiner yaiku penemu golongan getih. Landsteiner lair ing Wina, Austria tanggal 14 Juni 1868. Jenenge bapake yaiku Leopold Landsteiner yaiku siji jurnalis kang misuwur. Bapake tinggal donya nalika Landsteiner umur enem taun. Banjur dhèwè ...

                                               

Khālid ibn Yazīd

Khalid bin Yazid bin Muawwiyah, priyantun Arab kapisan ingkang gadhah karemenan bab ngèlmu al kemis. Seratan punika saking pertalan buku damelan al kemis Yunani. Piyambakipun uga dipunkenal dados panulis buku bab ngèlmu kimia, kathah Seratan bab ...

                                               

Laszlo Yosef Biro

Laszlo Yosef Biro ya iku penemu polpen. Dhèwèké kondhang kanthi aran Laszlo Biro. Laszlo Biro lair ing Budapest, Hongaria tanggal 29 September 1899. Mula bukane polpen ya iku taun 1938 nalika Biro isih nyambut gawé minangka wartawan ing koran Elo ...

                                               

Leo Hendrik Baekeland

Leo Hendrik Baekeland ya iku penemu plastik. Dhèwèké lair ing Ghent, Bèlgi, tanggal 14 November 1863. Kulawargane kagolong kulawarga kang mlarat. Kawit isih cilik, dhèwèké dikenal minangka bocah kang pinter lan duwé semangat sinau. Dhèwèké uga du ...

                                               

Leonard Cutler

Leonard Cutler ya iku penemu jam. Dhewekw lair ing Amérikah Sarékat nalika taun 1928. Dhèwèké dadi pelopor ing bidhang ultraprecise ing taun 1928. Dhèwèké éntuk gelar dhoktor saka Stanford University ing bidhang fisika nalika taun 1966. Dhèwèké b ...

                                               

Guglielmo Marconi

Guglielmo Marconi ya iku tokoh penemu radhio nalika taun 1874 ing Bologna, Itali. Panemu radhio iki éntuk pendhidhikan pribadi saka salah sawijiné guruné. Taun 1894, nalika umuré ngancik rong puluh taun, Marconi maca percobaan-percobaan kang diti ...

                                               

Maslamah Ibn Ahmad al-Majriti

Ahmad al-Majriti dikenal Majriti amarga Ahmad al Majariti lair ning Madrid, ning kana dhèwèké mukin ning wektu kang suwé sadurungé pindah ning Cordoban nganti ninggalé. Ahmad al Majariti, pemimpin kang hebat matematika ning Andalusia lan miturut ...

                                               

Muhammad ibn Zakariya al-Razi

Abu Bakr Mohammad Ibn Zakaria al-Razi, Al Razi utawa Ar Razi, Ibnu Zakaria, polymath Iran kang aktif ning babagan kadhokteran, ngèlmu kimia lan filusuf. Lair ing Rayy, ingkang leres Razi punika saking habasa Pèrsi ingkang gadhah teges kutha Ray. ...

                                               

Muhammed ibn Umail al-Tamimi

Muhammad Ibn Umail al Tamimi) nama lengkapé Abu Abd Allah Muhammad al-Hakim al Sadiq al Tamimi Ibnu Umail, manggon ing Mesir urip nalika abad kaping papat Hijriyah ninggal dunya kira-kira taun 349 H/960 M. salah sijiné ilmuwan kondhang Islam kang ...

                                               

Nikolaus August Otto

Nikolaus August Otto ya iku panyipta mesin 4 tak. Dhèwèké lair ing Holzhausen, Jerman, taun 1832. Dhèwèké wurung tutug anggoné sekolah, lan nulis nyambut gawé sakecekelé. Wiwit dadi tukang jaga warung panganan nganti tekan tukang dodolan mider. I ...

                                               

Otto van Guericke

Otto van Guericke ya iku penemu pompa banyu. Dhèwèké lair ing Magdeburg, Jerman, tanggal 30 Mèi 1602. Kulawargane kagolong bangsawan. Nalika isih cilik, dhèwèké duwé kasenengan ngemati lintang. Dhèwèké kerep ngemati lintang kanthi migunakaké tele ...

                                               

Larry Page

Larry Page iku tokoh kang kapéntar ing donya internét. Sapa kang ora ngerti Google, google iku dhasaré saka penelitiané Larry page lan Sergey Brin. Larry Page lair ing 26 Maret 1973. Ndhekné wis biyasa nganggo komputer saka SD dibimbing wong tuwa ...

                                               

Paul Ehrlich

Paul Ehrlich yaiku penemu kemoterapi. Dhèwèké lair ing Strehlen, Jerman ing tanggal 14 Maret 1854. Bapake yaiku Ismar Ehrlich lan ibune yaiku Rosa Weigert. Nalika isih sekolah, dhèwèké ora patiya pinter. Nanging biji basa Latin lan Matematikane r ...

                                               

Ray Tomlinson

Ray Tomlinson ya iku penemu layang-e. Ray Tomlinson lair ing New York, taun 1941. Tomlinson éntuk gelar dhoktor saka Massachussets Insatitute of Technology ing taun 1965. Rong taun candhaké dhèwèké nyambut gawé ing sawijining perusahaan tèknologi ...

                                               

Rene Laennec

Rene Laennec ya iku penemu stetoskop. Dhèwèké lair ing Brittani, Prancis, nalika tanggal 17 Fèbruari 1781. Kawit cilik, dhèwèké duwé fisik kang lemes. Dhèwèké kerep lara-laranen. Pancen riwayat keséhatan kulawargané ora patiya apik. Ibune tinggal ...

                                               

Robert Adler

Robert Adler ya iku penemu remot control. Remot control ya iku piranti kanggo ngganti tayangan tivi saka channel 1 dadi chanenel liyané. Dhèwèké lair ing Viena, Australia taun 1913. Dhèwèké éntuk gelar doctor fisika saka University of Vienna nali ...

                                               

Robert H. Goddard

Robert H. Goddard ya iku penemu Roket. Roket ya iku mantor mabur kang bisa mluncur kanthi rikat. Jeneng dawane ya iku Robert Hutching Goddart. Dhèwèké lair tanggal 5 Oktober 1882 ing Worcester, Amérikah Sarékat. Bapake ya iku karyawan pembukuan, ...

                                               

Salvino Degli Armati

Salvino Degli Armati ya iku penemu kacamata. Armati ya iku sawijining ahli fisika saka Italia. Dhèwèké lair ing Italia taun 1258. Dhèwèké kasil angone nemu kacamata kang wiwitan karo sawijining pendeta kang jenennge Dominican Alessandro Della Spi ...

                                               

Sergey Brin

Sergey Brin iku salah siji pendhiri Google. Dhèwèké gawé Google bareng karo Larry Page. Sergey Brin lair ing Moskow, 21 Agustus 1973. Dhèwèké wis ngerti komputer saka SD, dibimbing wong tuwa kang biyasa makarya nganggo komputer kang canggih ing o ...

                                               

Ts’ai Lun

Ts’ai Lun ya iku penemu kertas. Dhèwèké lair ana ing Guiyang, kng urip selitar taun 105 Masehi ing jaman Kamaharajan Ho Ti ing daratan Cina. Dhèwèké minangka salah sawijining pegawé ing kamaharajan. Ts’ai Lun njabat minangka pembantu jaksa ing pe ...

                                               

Whitcomb L. Judson

Whitcomb L. Judson ya iku pangréka lèrèkan saka Amérika. Dhèwèké ngréka lèrèkan taun 1890. Telung taun cadhaké, ya iku ing taun 1893, Judson éntuk hak patèn. Panemon lèrèkan, diwiwiti nalika dhèwèké melas karo kancane. Banjur dhèwèké nyoba-nyoba. ...

                                               

Wilhelm Conrad Rontgen

Wilhelm Conrad Rontgen ya iku penemu sinar X. Sinar X ya iku sinar kang bisa nyorot barang kang tutupan, kaya ta balung kang ana ing jero daging. Dhèwèké lair ing Lennep, Jerman, tanggal 27 Maret 1845. Wong tuwané ya iku pengusaha sandhangan, lan ...

                                               

Willem Einthoven

Willem Einthoven yaiku penemu Electrocardiogra. ECG yaiku piranti kanggo ngukur owah-owahan listrik. Wiiem Einthove yaiku wong Walanda kang lair ing Indonésia, yaiku ing kutha Semarang, Jawa Tengah, taun 1860. Sepuluh taun candhaké dhèwèké ngalih ...

                                               

William T.G. Morton

William T.G. Morton ya iku pelopor panggunaan obat bius. Dhèwèké lair ing Charlton, Massachusetts, taun 1819. Dhèwèké sinau pérangan pembedahan untu ing Akademi Baltimore. Taun 184, dhèwèké wiwit mbukak praktik dhokter untu. Ing prakteke, Morton ...

                                               

Willis Carrier

Willis Carrier penemu AC. Dhèwèké lair ing Angola, New York, Amérikah Sarékat, tanggal 26 November 1876. Dhèwèké katon pinter kawit isih cilik. Wong tuwané nyambut gawé dadi tani lan uripé sarwa kurang. Nanging dhèwèké bisa kuliyan ing Universita ...

                                               

Corazon Aquino

Maria Corazon Sumulong Cojuangco Aquino, dikenal minangka Cory Aquino, iku Présidhèn Filipina taun 1986 – 1992. Panjenengané wanita Asia pisanan sing tampil minangka présidhèn wanita ing donya. Wanita iki garwa saka tokoh oposisi sing populèr, se ...

                                               

Bono

Paul David Hewson, ditepungi kanthi jeneng panggung Bono, iku penyanyi Irlandia, musisi, kapitalis ventura lan kamanungsan paling dikawruhi amarga dadi vokalis utama saka band Dublin kanthi basis rock U2. Bono lair lan gedhé ing Dublin, Irlandia, ...

                                               

Jimmy Carter

James Earl Carter, Jr. lair ing Plains, Georgia, utawi asring dipunsebat kanthi asma Jimmy Carter inggih punika Présidhèn Amérikah Sarékat kaping 39 lan naté pikantuk kanugrahan Nobel Pardamean ing taun 2002. Saderengipun dados présidhèn, Carter ...

                                               

Bill Clinton

William Jefferson Clinton punika Présidhèn Amérikah Sarékat kaping-42. Panjenenganipun njabat kaping kalih mangsa kalungguhan periode 20 Januari 1993 dumugi 20 Januari 2001. Sadèrèngipun kapilih dados présidhèn, Clinton dangunipun antawis 12 taun ...

                                               

George H. W. Bush

George Herbert Walker Bush, utawa kerep diundang déning médhia kanthi sebutan Bush Senior kanggo mbedakake karo anaknya kang uga dadi présidhèn Amérikah Sarékat, yaiku Présidhèn Amérikah Sarékat kaping 41 mangsa kalungguhan 1989–1993. Sadurungé d ...

                                               

Harry Truman

Harry S. Truman ya iku Présidhèn Amérikah Sarékat kaping 33. Sadurungé, Truman menjabat wakil présidhèn Amérikah Sarékat. Dhèwèké nggantikake Franklin D. Roosevelt sawisé présidhèn séda. Nalika masa kalungguhan kepresidhènane kang kapindho, dhèwè ...

                                               

John F. Kennedy

John Fitzgerald Kennedy, asring dipunsebat kanthi asma John F. Kennedy, Kennedy, John Kennedy, Jack Kennedy, utawi JFK inggih punika Présidhèn Amérikah Sarékat ingkang kaping 35. Taun 1960 panjenenganipun dipundadosaken présidhèn Amérikah Sarékat ...

                                               

Ruhollah Khomeini

Sayyid Ayatollah Ruhollah Khomeini iku tokoh Révolusi Iran lan wujud Pamimpin Agung Iran pisanan. Lair ing Khomeyn, Iran. Panjenengané sinau teologi ing Arak lan banjur ing kutha suci Qom, ing ngendi panjenengané njupuk papan manggon netep lan wi ...

                                               

Yitzhak Rabin

Yitzhak Rabin mirengaken punika satunggiling pulitikus lan jendral Israèl. Rabin punika Mahamantri kaping gangsal Israèl taun 1974 – 1977 lan njabat malih taun 1992 dumugi panjenenganipun kapejahi taun 1995 déning Yigal Amir, satunggiling aktivis ...

                                               

Richard Nixon

Richard Milhous Nixon yaiku Wakil Presidheèn Amérikah Sarékat ke-36 lan Présidhèn Amérikah Sarékat ke-37. Dhèwèké yaiku présidhèn Amérika sing pertama ngundurake diri saka jabatane. Pengundurane amarga ruwete skandal sing karan Skandal Watergate. ...

                                               

Franklin Delano Roosevelt

Franklin Delano Roosevelt punika Présidhèn Amérikah Sarékat kaping 32 lan wujud satunggil-satunggilipun Présidhèn Amérika ingkang kapilih kaping sekawan salebetipun mangsa kalungguhan saking taun 1933 dumugi taun 1945. Panjenenganipun salah satun ...

                                               

Emilio G. Segrè

Emilio Gino Segrè inggih punika salah satunggaling fisikawan Italia-Amérika ingkang sesarengan kaliyan Owen Chamberlain, menangaken Bebungah Nobel babagan Fisika wonten ing taun 1959 kanggé "penemuan kekalihipun wonten ing antiproton." Piyambakip ...

                                               

William Shockley

William Bradford Shockley inggih punika salah satunggaling fisikawan Amérikah Sarékat ingkang miyos wonten ing tlatah Inggris ingkang pikantuk Bebungah Nobel babagan Fisika sesarengan kaliyan John Bardeen lan Walter H. Brattain. Piyambakipun miyo ...

                                               

Harry S. Truman

Harry S. Truman inggih punika Présidhèn Amérikah Sarékat kaping 33. Saderengipun Truman gadhah kalungguhan minangka Wakil Présidhèn Amérikah Sarékat Amérikah Sarékat. Panjenenganipun nggantosaken Franklin D. Roosevelt amargi tilar donya. Nalika p ...

                                               

Tim Berners-Lee

Sir Timothy John "Tim" Berners-Lee, KBE punika panemu World Wide Web lan ketua World Wide Web Consortium, ingkang ngatur pawiyaranipun. Taun 1980, nalika taksih dados kontraktor bébas ing CERN, Berners-Lee ngajengaken satunggaling proyék ingkang ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →