Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 43



                                               

Haile Selassie

Haile Selassie I, miyos minangka Tafari Makonnen, inggih punika kaisar Ethiopia wiwit taun 1930 dumugi taun 1974. Haile Selassie punika figur wigatos salebetipun sajarah Ethiopia lan Afrika. Nalika obahan Rastafari, ingkang gadhah mayuta-yuta pen ...

                                               

Margaret Thatcher

Margaret Hilda Thatcher, Baroness Thatcher, LG, OM, PC, FRS punika Mahamantri Britania Raya taun 1979-1990; mangsa njabat paling dangu ing abad kaping 20. Panjenenganipun wujud satunggil-satunggilipun wanita ingkang nglenggahi kalungguhan kasebat ...

                                               

Boris Yeltsin

Boris Nikolayevich Yeltsin tampil sepindhah kanggé posisi Présidhèn Federasi Rusia, njabat taun 1991-1999. Panjenenganipun miyos ing Sverdlovsk, Républik Sovyèt Rusia, Uni Sovyèt lan présidhèn Rusia samangsa pasca Uni Sovyèt.

                                               

Adnan Buyung Nasution

Adnan Buyung Nasution utawa Adnan Bahrum Nasution, 20 Juli 1934; umur 86 taun) ya iku pengacara senior ing Indonésia. Saliyané iku Adnan uga dadi aktivis wiwit umuré iseh enom nganti tekan saiki. Salah siji kang digawé Adnan ya iku Lembaga Bantua ...

                                               

Asmara Nababan

Asmara Nababan ya iku sarjana hukum lan aktivis hak asasi manungsa lan dhémokrasi ing Indonésia. Nababan uga dadi anggota Tim Gabungan Pencari Fakta Haruhara Mèi 1998 lan Ketua Dewan Pengurus Lembaga Studi lan Advosai Masarakat. Asmara Nababan ug ...

                                               

Abbas Ibn Firnas

Abbas Ibn Firnas, panyipta tabel astronomi, panulis puisi, pambangun planetarium uga ingkang ngrancang jam banyu. Abbas Ibn Firnas utawa Abbas Qasim Ibnu Firnas punika teknolog uga ahli kimia nalika kakalifahan Umayyah saking Córdoba wonten ing t ...

                                               

Abu Bakar Al-Razi

Abu Bakar Al-Razi ya iku nimpuna sains. Jeneng lengkapé ya iku Abu Bakar Muhammad ibn Zakaria Al-Razi. Ing Barat, Al Razi dikenal kanthi aran Rhazes. Al-Razi lair ing Rayy, cedhaké Teheran, Iran, ing taun 846 M. Nalika isih cilik, dhèwèké diasuh ...

                                               

Abu Mansur Muwaffaq

Abu Mansur Muwaffaq bin Ali al Harawi, iku dhokter saka Pèrsi nalika abad kaping 10. Gedhé ning laladan Herat diasuh déning pangeran Samanid Mansur ibn Nuhsaya nalika memerintah ning taun 961-976 Piyambaké iku kang kapisan nyusun risalah babagan ...

                                               

Abul Wafa Muhammad Al-Buzjani

Abul wafa Muhammad Al-Buzjani ya iku tokoh pisanan kang ngenalaké sinus lan kosinus. dhèwèké dianggep duwé kaluwihan ing disiplin èlmu trigonometri. Al-Buzjani lair ing Buzjan, Nishapur, Iran, 1 Ramelan 328 H utawa 10 JUni 940 M. Dhèwèké akèh sin ...

                                               

Ahmad ibn Yahya al-Baladhuri

Ahmad bin Yahya al-Baladhuri, sejarawan saking Pèrsi, salah satunggaling sejarawan ingkang dados unggulan saking timur tengah. Ahmad ibn Yahya al Baladhuri ngayuh kauripan wonten Baghdad, panguaruh ageng dipunrasa déning karajan khalifah al Mutaw ...

                                               

Al Battani

Al Battani ya iku sawijining penemu kang nemu cacahing dina ing setaun. Jeneng pepaké ya iku Abu Abdullah Muhammad ibn Jabir ibn Sinan Al-Battani. Wong Éropah mènèhi jeneng kanthi sebutan AlBategnius. Dhèwèké lair taun 858 M ing cedhaké kutha Bat ...

                                               

Al-Bīrūnī

Abū al-Rayhān Muhammad ibn Ahmad al-Bīrūnī, ilmuwan Islam kang misuwur. Panyerat atusan buku lan ngawé instrumen kanggo ngèlmu astronomi. Ninggal yuswa nalika taun 1048 Masehi ning yuswa 75 taun, tepaté tanggal 13 Dhésèmber 1048 Masehi ning kutha ...

                                               

Al-Farabi

Abu Nashr al Farabi, iku tokoh Turki Islam kang kondhang ning babagan filusuf utawa Logician. Jeneng asliné Ibn Muhammad bin Muhammad bin Tarkhān Awzalagh al-Farabi, uga dikenal Abu Nashr al-Farabi, seratan basa Latin Alpharabius utawa Avennasar, ...

                                               

Al-Idrisi

Al-Idrisi ya iku wong kang wiwitan gawé globe. Jeneng jangkepé ya iku Abu Abdullah Muhammad Ibn Muhammad Ibn Abdullah In Idris Ash-Sharif, nanging jeneng kang biyasa digunakaké ya iku Asy-Syarif Al-Idrisi Al-Qurtui. Wong Kulon lumrahé nyebut kant ...

                                               

Al-Khwarizmi al-Khati

Al Khawarizmi, nama asliné Muhammad Ibn Musa al-Khawarizmi dikenal uga Abu Abdullah Muhammad bin Ahmad bin Yusoff. Al Khawarizmi ning laladan Kulon, dikenal al Khawarizmi, al Cowarizmi, al Ahawizmi, al Karismi, al Goritmi, al Gorismi lan undang-u ...

                                               

Al-Kindi

Al-Kindi ya iku tokoh kang nemu lenga wangi. Jeneng lengkapé ya iku Au Yusuf Yakub ibn Ashaq Al-Kindi utawa kondhang kanthi aran Al-Kindi. Wong Barat biyasa nyebut kanthi aran Al-Kindus. Dhéwèké lair ing kutha Kuffah taun 801 M. Bapake ya iku gub ...

                                               

Al-Zahrawi

Al-Zahrawi ya iku penemu lelara hemofhilia lan pelopor pembedahan modern. Al-Zahrawi lair taun 936 ing Cordoba, Andalusi. Jeneng lengkape ya iku Abu al-Qasim Khalaf ibn Abas Al-Zahrawi. Dhèwèké dikenal minangka dhokter ahli bedhah kang urip ing m ...

                                               

Alessandro Volta

Alessandro Volta ya iku ahli fisika kang misuwur ing Italia. Dhèwèké lair tanggal 18 Fèbruari 1745 ing Como, Lombardio, Italia. Dhèwèké duwé dulur cacah sanga kang sekabehane mlebu biara, kejaba Volta. Nalika isih cilik, Volta dianggep anak kang ...

                                               

Alexander Fleming

Alexander Fleming yaiku penemu penisilin. Dhèwèké lair ing kutha Lochfield, Sekotlan, nalika tanggal 6 Agustus 1881. Fleming sekolah ing Louden Moor School, Darvel School, lan akademik Klimarnock sadurungé pungkasané ngalih kanggo nerusaké kuliah ...

                                               

Alfred Nobel

Alfred Nobel ya iku penemu dinamit lan pemrakarsa bebungah Nobel, déné nobel ateges pangaji kanggo para tokoh kang wis misuwur ing jagat kang duwé jasa ing babagan fisika, kimia, lan kadhokteran, sarta sastra lan perdamean. Nalika Nobel tinggal d ...

                                               

Anders Celsius

Anders Celsius ya iku penemu skala suhu. Andreas lair ing Uppsala, Swèdhen, taun 1701. Celcius asalé saka kulawarga ilmuwan Swèdhen. Simbah kakunge ana loro ya iku professor matematika ing Uppsala kanthi aran Magnus Celcius lan professor astronom ...

                                               

Attar saka Nishapur

Attar Farid od-Din, panyerat kang lair ning Nihspur, sebelahe Pèrsi, ning kana dhèwèké ngumpulaké ayat-ayat lan omongan saka para sufi kondhang. Aththar, bapa lan éyang kakungé iku apotèker, dhokter lan peramu parfum. Ning lingkungan Sufi modern, ...

                                               

Bartolomeo Cristofori

Bartolomeo Cristofori ya iku penemu piano.Piano ya iku piranti musik kang ngasilaké alunan nada kang éndah. Cristofori lair ing Padua, Italia, tanggal 4 Mèi 1655. Nalika umuré 33 taun, ya iku ing taun 1688, Cristofori diajak nyambut gawé déning P ...

                                               

Benjamin Franklin

Benjamin Franklin ya iku penemu penangkal bledhèg. Benjamin lair ing Milk Street, Boston, Massachushetts taun 1706. Dhèwèké biyasa diarani kanthi sebutan Ben. Ben ya iku bocah kang pinter lan tansah kepéngin ngerti. Nalika umur pitung taun, dhèwè ...

                                               

Beno Gutenberg

Beno Gutenberg ya iku penemu penyebab lindhu. Beno Gutenberg lair ing Darmstadt, Jerman taun 1889. Bapake ya iku wong kang duwé pabrik sabun. Bapake péngin yèn anaké dadi sawijining pengusaha, lan bisa nerusaké usahane mau. Nanging Beno luwih sen ...

                                               

Charles Babbage

Charles Babbage ya iku ilmuwan penemu mesin itung digital. Mesin itung kang tinemu Charles Babbage ya iku salah sawijining piranti kang paling misuwur ing sajarah perkembangan komputer, lan minangka kalkulator otomatis kang wiwitan. Mula dhèwèké ...

                                               

Charles Francis Richter

Charles Francis Richter ya iku penemu skala richter. Skla richter ya iku ukuran kakuwatan lindhu. Charles Francis Richter lair ing sawijining peternakan ing Hamilton, Ohio, Amérikah Sarékat, tanggal 26 April 1900. Nalika isih enom, dhèwèké ngalih ...

                                               

Chester F. Carlson

Chester F. Carlson ya iku penemu mesin fotokopi.Fotokopi ya iku mesin kanggo ngopi dhokumèn kanthi rikat. Carlson lair ing Seattle, Amérikah Sarékat tanggal 8 Fèbruari 1906. Wong tuwané nyambut gawé dadi tukang cukur. Amarga dhèwèké kagolong ékon ...

                                               

Chistopher Crockerel

Cristopher Crockerel ya iku penemu kendharaan kang bantalan udara. Kendharaan iki awujud kapal laut lan bisa mlaku ana ing udara. Kapal iki disurung déning baling-baling kang ana ing dhuwur lan nggunakaké mesin ACV. Mesin iki dirancang kanggo opr ...

                                               

Christiaan N. Barnard

Cristiaan N. Barnard ya iku penemu sistem transplantasi utawa pencangkokan jantung manungsa. Dhèwèké lair ing laladan plosok ing Afrika Kidul. Dhèwèké ya iku sawijining dhokter. Gelar dhoktere saka Fakultas Kedhokteran Universitas Cape Town nalik ...

                                               

Adolf Dassler

Adolf Dassler ya iku penggagas sepatu bal-balalan. Déwéké lair ing Jerman, tanggal 3 November 1900. Wong Jerman kerep ngundhang kanthi sebutan Adi, mula Adolf Dassler uga dikanal kanthi sebutan Adi dassler. Bapaké, Cristoph ya iku salah sawijing ...

                                               

Dominique-Jean Larrey

Dominique-Jean Larrey ya iku penggagas ambulan. Larrey lair ing désa cilik ya iku ing désa Beaudean, ing pagunungan Pyrenes, Prancis, taun 1766. Nalika umuré 13 taun, dhèwèké wis dadi yatim piatu. Banjur dhèwèké diemong déning seduluré, Alexis, s ...

                                               

Edwin Herbert Land

Edwin Herbert Land ya iku penemu fotografi kilat. Dhèwèké biyasa diarani Land. Land lair taun 1909. Land nemu fotografi kilat nalika taun 1947. Land uga ahli fisika. Sadurungé Land nemu fotografi kilat, prosès fotografi suwé banget, malah nganti ...

                                               

Elias Howe

Elias Howe ya iku penemu mesin jait. Howe lair ing Spencer, Massachussets, Amérikah Sarékat, nalika tanggal 9 Juli 1819. Nalika isih cilik, Howe kerep ngrewangi bapake kang nyambut gawé minangka tani. Wiwit cilik, Howe wis duwé kesenengan ngeneni ...

                                               

Elisha Graves Otis

Elisha Graves Otis ya iku penemu lip modern. Otis lair ing panggonan pertanian cedhaké Halifax, Vermount, tanggal 3 Agustus 1811. Otis minangka anak ruju saka 6 sadulur. Nalika enom, dhèwèké dhuwe bakat bisnis. Nanging amarga mlarat, usahane dadi ...

                                               

Frank McNamara

Frank McNamara ya iku penggagas kertu kredhit. Sawijing dina, ya iku taun 19489, sawijining pengusaha asal New York kang sugih, lagi mangan ing wayah wengi karo bojone. Sawisé bubur mangan, dhèwèké bingug amarga lali gawa dompet. Tujune, bojone g ...

                                               

Garrett Augustus Morgan

Garret Augusust Morgan ya iku penemu lampu lalu lintas. Sadurungé panemone Morgan digunanake, wis ana model lampu lalu lintas. Wiwit taun 1868, lampu lalu lintsa wiwit digunakaké ing prapatan-prapatan kutha London lan Inggris. Lampu kang digunaka ...

                                               

George Eastman

George Eastman ya iku penemu kodak. George Eastman lair tanggal 12 Juli 1854 ing Waterville, cedhaké New York, Amérikah Sarékat. Kulawargané dhèwèké kagolong mlarat. Nalika dhèwèké isih enom, dhèwéké nyambut gawé minangka punggawa arsip. Sawisé n ...

                                               

Gilles de Gennes

Gilles de Gennes ya iku penemu LCD. LCD ya iku singkatan saka Liquit Crystal Display. De Gennes lair ing Paris, Prancis taun 1932. De Gennes kuliyah ana ing sekolah École Normale Supérieure School. Dhèwèké wiwitan nyambut gawé minangka ahli magne ...

                                               

Harbi al-Himyari

Harbi Al Himsyari, kimiawan saking Arab. Bapa tuwin ibunipun tiyang Yaman. Gesang nalika abad kaping 7 uga abad kaping 8. sarjana al kemis saking Yaman, nagara ingkang wonten ing Ujung Arab wonten ing bawana Asia sisih Barat Daya. Piyambakipun di ...

                                               

Harry Coover

Harry Coover ya iku penemu lem super. Lem ya iku bahan kang gunakake kanggo nempleake sawijining barang. Ing taun 1750, hak paten lem kang wiwitan, dutujokake ana ing Inggis. Nalika iku, lem digawé saka iwak. Lem banjur dadi bahan renbugan déning ...

                                               

Henri Dunant

Jean Henry Dunant ya iku pendiri Palang Merah Internasional. Dhèwèké lair ing Janewa tanggal 8 Mèi 1828. Palang Merah ya iku lembaga kang ngurus tetulungan kurban-kurban perang lan bebaya alam. Sajarah Palah Merah kawiwitan nalika sawijing nom-no ...

                                               

Henry Royce

Henry Royce ingkang gadhah nama jangkep Sir Frederick Henry Royce inggih punika perintis pabrikasi montor ingkang sesarengan kaliyan Charles Rolls ambangun perusahaan Rolls-Royce ing taun 1906. Henry Royce krama kaliyan Punt Minnie ing taun 1893. ...

                                               

Howard Hathaway Aiken

Howard Hathaway Aiken ya iku kang ngréka komputer kang wiwitan. Howard Hathaway Aiken lair ing New Jersey, 9 Maret 1990. Dhèwèké kuliyah ana ing University of Wisconsinlan lan éntuk delar dhoktor ing Universitas Harvard. Nalika dadi instruktur in ...

                                               

Ibn al-Nadim

Abul-Faraj Muhammad bin Ishaq al Warraq, utawa Ibn al-Nadim. Ahli bibliografi Pèrsi utawa latar belakang Arab. Dikenal dadi panyerat kitab al Fihrist, judhulé dipilih saka basa Pèrsi pehrest kanggo judhul buku kang isiné bab sastra Arab. uga dike ...

                                               

Ibn Wahshiyya

Ibnu Wahshiya, dipuntepang ugi Ibnu Wahshiyah panyerat ingkang remen kaliyan ngèlmu sikir kaliyan esoterica ingkang wonten nalika jaman Mesir kuna. Tiyang Asiria, ingkang dados panyerat, ahli al kemis, ahli ngèlmu tanah, Egyptologist sarta sajara ...

                                               

Ibnu Al-Baitar

Ibnu Al-Baitar ya iku peneliti tuwuhan obat. Dhèwèké dikenal minangka siji dhokter kéwan, ahli tuwuhan, lan farmakologi, sarta sarjana ngèlmu tuwuhan. Jeneng dawane ya iku Abu Muhammad Abdallah Ibn Ahmad Ad-Din Ibn Al-Baitar Al-Din Al-Maliqi. Won ...

                                               

Ibnu Haitam

Ibnu Haitam ya iku penemu téyori pandelengan utawa optika. Déning wong Barat, dhèwèké diarani Al-Hazen. Dhèwèké lair taun 965 M ing Basra, Irak. Nalika isih cilik, dhèwèké ana ing Basra lan Baghdad, ya iku rong kutha kang dadi pusat ngèlmu kawruh ...

                                               

Ibnu Nafis

Ibnu Nafis ya iku penemu sistem sirkulasi getih. Ibnu Nafis lair ing kutha Damaskus, Syria, yaun 1213 M. Jeneng dawane ya iku Abu Alai Alauddin Ali bin Abi Hazam bin Nafis Qurasyi. Nalika cilik, dhèwèké wis duwé minat nyinaoni babagan ngèlmu kawr ...

                                               

Ibnu Sina

Abū Alī al-Husayn bin Abdullāh bin Sīnā, seratan arab: أبو علي الحسين بن عبد الله بن سينا, basa Latin, Avicenna, Dhokter lan filsuf Arab. Lair ning Kharmaithen, provinsi Bokhara 980. Ninggal ning Hamadan, Lor Pèrsi, 1037. Sebeneré Ibnu Sina asli ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →