Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 42



                                               

Adam

Adam iku dipercaya déning agama-agama Samawi minangka manungsa ingkang kawitan, bebarengan karo garwané Hawa. Miturut Agama Samawi uga, Adam lan hawa iki minangka wong tuwané kabèh manungsa ing donya. Princèning carita ngenani Adam lan Hawa béda- ...

                                               

Ahli Kitab

Ahli Kitab yaiku sesebutan ing Kuran kanggo kaum kang agamané Nasrani lan Yahudi. Disebut ahli kitab amarga manut agama Islam leloroné, Allah nurunaké Kitab Torèt léwat Nabi Musa lan Injil marang Nabi Isa. Kanthi diutusé Muhammad lan temuruné Kur ...

                                               

Ibrahim

Ibrahim iku nabi sajeroning agama Samawi. Ibrahim olèh gelar saka Allah kanthi sesebutan Khalilullah. Saliyané iku Ibrahim bebarengan karo putrané, Ismail misuwur minangka pengasas Kabah. Ibrahim diangkat dadi nabi watara taun 1900 SM, diutus kan ...

                                               

Isa

Isa iku nabi wigati sajeroning agama Islam lan minangka salah siji saka Ulul Azmi. Sajeroning Kuran, Isa ingaran Isa bin Maryam utawa Isa al-Masih. Isa diangkat dadi nabi ing taun 29 M lan ditugasaké dakwah marang Bani Israil ing Palestina. Jenen ...

                                               

Mukamad

Mukamad utawa Muhammad, ing sawatara basa sinebut Mohammad, Mohammed, utawa Mahomet. Ing basa Arab, Muhammad iku tegesé wong kang patut pinuji. Sadurungé, durung ana manungsa kang nganggo jeneng iki. Amarga pinercaya dadi rasul pungkasan, mula ug ...

                                               

Musa

Musa basa Arab: موسى, Mūsā ; basa Geez: ሙሴ Musse) ya iku nabi kang nyampekake Hukum Torèt lan nulisaké ing Pentateveh / Pentateukh ana ing Alkitab Ibrani utawi Prajanjen Suwé ing Alkitab Kristen. Musa iku putrané Amram bin Kehat saka suku Lewi, a ...

                                               

Rasul

Cithakan:Aqidah Rasul inggih punika manungsa utusaning Gusti ingkang pikantuk wahyu kanthi syariat ingkang kedah dipunlampahi. Wahyu punika kedah dipunwulangaken dhumateg kulawarga saha pendhèrèkipun. Rasul yaiku manungsa kang pinaringan wahyu sa ...

                                               

Sulaiman

Sulaiman ya iku putrané Nabi Daud. Awit cilik baginda wis nunjukaké kapinteran pikirané. Panjenengané diangkat dadi nabi taun 970 SM. Jenengé disebutake kaping 27 ing Al-Quran. Dhèwèké tilar donya ing tlatah Rahbaam, Baitul Maqdis-Palestina.

                                               

Syuaib

Syuaib inggih punika seorang nabi ingkang dipunutus datèng kaum Madyan lan Aikah miturut tradisi Islam. Piyambakipun dipunangkat dados nabi ing tahn 1550 SM. nanging dipunsèbatakèn kathah ngantos 11 kali ing salebeting Al-Quran lan piyambakipun s ...

                                               

Yusuf

Yusuf iku nabi agama samawi. Yusuf uga minangka salah siji saka 12 putra Nabi Yaqub lan minangka putu saka Nabi Ibrahim. Yusuf diangkat dadi nabi ing taun 1715 SM lan ditugasaké dhakwah marang kaum Bani Israil lan Heksos ing Mesir. Piyambaké dise ...

                                               

Agustinus Adisucipto

Agustinus Adisoetjipto, Marsekal Muda Anumerta iku Pahlawan Nasional lan salah siji komodor udara Indonésia. Dhèwèké duwé agama Katulik. Adisucipto lair tanggal 3 Juli 1916 ing Salatiga. Dhèwèké tau sekolah ing GHS lan uga dadi lulusan Sekolah Pe ...

                                               

Arie Frederik Lasut

Arie Frederik Lasut inggih punika tiyang ingkang kagolong dados tokoh utawi pramakarsa kamardikan lan asring dipunsebat déning Pahlawan Nasional Indonésia ugi panjenenganipun misuwur wonten babagan pertambangan lan géologis. Arei Prederik Lasut t ...

                                               

Basuki Rahmat

Jendral Basuki Rahmat inggih punika salah satunggalipun jendral lan pulitikus Indonésia. Panjenenganipun kagolong salah satunggaipun pahlawan nasional Indonésia.

                                               

D.I. Pandjaitan

D.I. Pandjaitan yaiku pahlawan revolusi Indonésia. Lair ing Balige, Tapanuli, tanggal 9 Juni 1925. Séda ing Jakarta 1 Oktober 1965, lan disaréaké ing Taman Makam Pahlawan Kalibata, Jakarta. Asma lengkapé yaiku Donald Ignatius Panjaitan nanging ko ...

                                               

Djatikoesoemo

Djatikoesoemo utawa jangkepe Goesti Pangeran Harjo Djatikoesoemo iku mantan Kepala Staf TNI Angkatan Darat kang kapisan lan mantan Duta Besar Indonésia kanggo Singapura. Dhèwèké duwé keturunan kraton. Jenazahe dimakamke ing Wanagiri, Jawa Tengah.

                                               

Gatot Soebroto

Jenderal Gatot Soebroto iku tokoh perjuangan militèr Indonésia. Dhèwèké uga merjuangake kamardhikan Indonésia. Jenderal Gatot Soebroto disarekake ing Ungaran, Kabupatèn Semarang. Nalika taun 1962, Soebroto dianugrahi gelar Pahlawan Kamardikan Nas ...

                                               

Harun Thohir

Harun Thohir utawa kang luwih misuwur kanthi jeneng Kopral Anumerta Harun Said iku saka anggota KKO Indonésia kang dicekel ing Singapura nalika ana kedadeyan Konfrontasi karo Malaysia. Bebarenngan karo anggota KKo liyané kang jenenge Usman, dhèwè ...

                                               

Hasan Basry

Brigjen Hasan Basry iku tokoh militèr Indonésia. Hasan Basry disarekake ing Simpang Tiga, Liang Anggang, Kota Banjarbaru, Kalimantan Kidul. Hasan Basry dianugerahi gelar Pahlawan nasional Indonésia dhedhasar Surat Dudutan Présidhèn No. 110/TK/200 ...

                                               

I Gusti Ketut Jelantik

I Gusti Ketut Jelantik yaiku Pahlawan Nasional Indonésia kang asalé saka Bali. Piyambaké dikenal minangka Patih Karajan Buleleng, kang mimpin Perang Jagaraya.

                                               

Ida Anak Agung Gde Agung

Dr. Ida Anak Agung Gde Agung iku ahli sajarah lan tokoh pulitik Indonésia. Ing Bali dhèwèké uga dadi raja Gianyar, ngganti Bapake Anak Agung Ngurah Agung. Putrane, Anak Agung Gde Agung, iku Mantri Masalah-masalah Kemasyarakatan nalika Kabinet Per ...

                                               

Imam Bonjol

Tuanku Imam Bonjol yaiku Pahlawan kang séda ing seberang, tepaté ing Minahasa cedhak karo Pineleng, Sulawesi Utara, nalika tanggal 6 November 1864. Dhèwèké asalé saka Sumatra Barat. Jeneng Tuanku Imam Bonjol iku gelar kang diwènèhi déning guru-gu ...

                                               

Iwa Koesoemasoemantri

Iwa Koesoemasoemantri utwa Iwa Kusumasumantri, iku pulitikus, ahli hukum, lan mantri nalika jaman pamaréntahan Soekarno di Indonésia. Taun 1922 Kusumasumantri kuliyah hukum ing Walanda. Dhèwèké dadi anggota lan uga dadi ketuwa organisasi Indonesi ...

                                               

Lastri Berry Wijaya

Lastri Berry Wijaya yaiku wong wadon Indonesia kang dadi pewarta poto ing Kantor Berita Perancis, Agence France-Presse biro Jakarta. Lastri Berry Wijaya lair tanggal 14 Sèptèmber taun 1971 ing Kecamatan Curup, Kabupatèn Rejang Lebong, Provinsi Be ...

                                               

Makam Bung Karno

Ir. Soekarno utawi Bung Karno inggih punika Présidhèn kaping satunggal wonten Indonésia. Makamipun wonten ing Kalurahan Bendogerit, Kacamatan Sananwétan, Kabupatèn Blitar. Wonten ing makam Bung Karno boten namung makam kemawon nanging wonten musi ...

                                               

Maskoen Soemadiredja

Maskoen Soemadiredja iku Pahlawan Nasional Indonésia saka Jawa Kulon. Maskoen Soemadiredja iku putrane Raden Umar Soemadiredja lan Nyi Raden Umi. Wiwit taun 1927, Maskoen wis aktif ing babagan pulitik kanggo ngudi kamardhikan. Amarga iku dhèwèké ...

                                               

Moestopo

Prof. Dr. Moestopo iku8 salah siji pahlawan nasional Indonésia kang asalé saka Jawa Wétan. Moestopo uga dadi tokoh PETA. Dhèwèké anak nomer enem saka sadulur wolu. Bapake Raden Koesoemowinoto wis séda nalika Moestopo lagi kelas V HIS. Moestopo bu ...

                                               

Moewardi

Dr. Moewardi iku Pahlawan Nasional Indonésia. Moewardi iku dhokter lulusan Stovia. Bubar lulus, dhèwèké nerusaké sekolah ing Spesialisasi Telinga Hidung Tenggorokan THT. Saliyané iku, dhèwèké dadi ketua Barisan Pelopor taun 1945 ing Surakarta lan ...

                                               

Mohammad Husni Thamrin

Mohammad Husni Thamrin iku Pahlawan Nasional Indonésia. Bapake M.H. Thamrin iku wong Belandha kaliyan ibu saking Betawi. Wiwit alit dhèwèké dimong déning paklik saka ibune, dadi jenenge ora ana basa Walandane. Dhèwèké dikenal minangka tokoh Betaw ...

                                               

Nani Wartabone

Nani Wartabone, kang pikantuk gelar Pahlawan Nasional Indonésia taun 2003, iku putra Gorontalo lan tokoh perjuangan saka provinsi kang ana ing Sulawesi Lor. Perjuangane diwiwiti nalika dhèwèké ngadegaké Jong Gorontalo ing Surabayanalika taun 1923 ...

                                               

Otto Iskandardinata

Raden Otto Iskandardinata yaiku Pahlawan Nasional Indonésia. Dhèwèké pikantuk jejulukan Si Jalak Harupat.

                                               

Soeroso

Soeroso kang duwé nama jangkep Raden Pandji Soeroso iku mantan Gubernur Jawa Tengah, mantan Mantri Pekerjaan Umum Républik Indonésia, lan mantan anggota BPUPKI/PPKI. Dhèwèké uga tau dadi wakil ketuwa BPUPKI kang dibawahi K.R.T.Radjiman Wedyodinin ...

                                               

Suprijadi

Suprijadi iku salah siji pahlawan nasional Indonésia. Dhèwèké uga dadi pimpinan wadyabala Pembela Tanah Air kang ngraman marang Jepang ing Blitar nalika Fèbruari 1945. Dhèwèké didadèkaké mantri keamanan rakyat nalika kabinèt pisanan Indonésia, Ka ...

                                               

Tadamichi Kuribayashi

Tadamichi Kuribayashi ya iku perwira tinggi saka Jepang nalika Perang Donya II kang misuwur ing Pertempuran Iwo Jima. Tugase mertahanake pulo cilik, kang dimandhatake déning Jenderal Hideki Tojo. Sajeroning pertempuran iki dhèwèké mandhegani kura ...

                                               

Tan Malaka

Tan Malaka utawa Ibrahim gelar Datuk Tan Malaka iku aktivis pejuwang nasionalis Indonésia, kang ngadegaké Parté Murba. Dhèwèké duwé sipat militan, radikal lan revolusioner. Saka sipaté iku dhèwèké dikenal kanthi pahlawan revolusioner.

                                               

Tengku Rizal Nurdin

Mayor Jenderal TNI Haji Tengku Rizal Nurdin iku Gubernur Sumatra Lor kang kaping 14 lan 15, njabat wiwit taun 1998. Rizal Nurdin kapundhut tanggal 5 September 2005. Nalika iku dhèwèké isi njabat Gubernur ing periode kang kapindho. periode sadurun ...

                                               

Tjilik Riwut

Tjilik Riwut iku Pahlawan Nasional Indoésia lan uga Gubernur Kalimantan Tengah. Dhèwèké kapundhut amarga lelara hepatitis utawa liver nalika umur 69 taun, disarekake ing makam Pahlawan Sanaman Lampang, Palangka Raya Kalimantan Tengah. Tjilik Riwu ...

                                               

Wiraning Indonésia

Pahlawan iku wong sing wis duwé lelabuhan becik bisa diarani pahlawan.kang sinebut pahlawan racake diarani wong sing mbelani nusa bangsan dhéwe. Ana ing wulangan pahlawan nasional, kamardikan, revolusi, pembangunan, lsp. Poucut Meurah Intan iku n ...

                                               

Yos Sudarso

Laksamana Madya Yosaphat Soedarso utawa kang luwih kaloka kanthi nama Yos Sudarso iku pahlawan nasional Indonésia. Dhèwèké palastra ing ndhuwur KRI Macan Tutul ing sajerone perang Laut Aru mungsuh Walanda nalika jaman kampanye Trikora. Kanggo nge ...

                                               

Imam

Rohaniwan Imamat Mormonisme Imam Bukhari Hierodule Biarawati Holy Orders Flamen Biarawan Presbyterorum Ordinis, dekrit tentang imamat dari Konsili Vatikan II Brahmana, imamat Weda Imam Islam Druid Wicca Imamat Komunitas Kristus Shaman Imamat am o ...

                                               

Pandhita

Pandhita iku sebutan kanggo pamimpin agama. Tembung pandhita asalé saka tembung Pandita, sing tegesé brahmana utawa guru agama Hindhu utawa Buda. Sajeroning agama Kristen, pandhita iku pamulang umum kanggo jemaat. Panjenengané duwé kewajiban kang ...

                                               

Siad Barre

Mohamed Siad Barre punika Présidhèn Somalia periode 1969-1991. Panjenenganipun punika mantan présidhèn ingkang gadhah haluan sosialis lan jejibahanipun minangka komandhan bala salebetipun pamaréntahan dhémokratik Somalia. Karir kamilitèran Barre ...

                                               

Winston Churchill

Sir Winston Leonard Spencer Churchill punika tokoh pulitik lan pangarang saking Inggris ingkang paling dipuntepangi mianangka Mahamantri Britania Raya nalika Perang Donya II. Peranipun minangka ahli strategi, orator, diplomat lan pulitisi misuwur ...

                                               

Dương Văn Minh

Dương Văn Minh, luwih ditepungi wiyar minangka "Minh Gedhé", mimpin bala Vietnam Kidul ing sangisoré Mahamantri Ngo Dinh Diem. Nalika taun 1963, panjenengané dadi pamimpin Vietnam Kidul sawisé sawijining kudheta ing ngendi Diem dipatèni. Kapamimp ...

                                               

Dwight D. Eisenhower

Dwight David Eisenhower, terlahir David Dwight Eisenhower, utawa uga dikenal kanthi jeneng "Ike", bala lan pulitikus Amérika. Panjenengané njabat Présidhèn Amérikah Sarékat angka 34. Ing Perang Donya II, panjenengané Panglima paling dhuwur Sakuth ...

                                               

François Maurice Adrien Marie Mitterrand

François Maurice Adrien Marie Mitterrand rungokna IPA: njabat Présidhèn Prancis ing periode 1981-1995 lan kapilih makili Parté Sosialis Perancis. Nalika kapilih sing kapisan ing Pemilihan Présidhèn Perancis, 1981, panjenengané njabat présidhèn so ...

                                               

Harold Wilson

James Harold Wilson, Baron Wilson of Rievaulx, iku pulitikus wigati Karajan Manunggal nalika abad angka 20. Dhèwèké uga wujud mahamantri Inggris. Wilson lair ing Huddersfield, Inggris taun 1916. Dhèwèké teka saka kulawarga pulitikus, ing endi bap ...

                                               

Ho Chi Minh

Kanggé kitha kanthi nama Ho Chi Minh, pirsani Kitha Ho Chi Minh. Hồ Chí Minh punika satunggiling tokoh révolusi lan nagarawan Vietnam, ingkang salajengipun dados Mahamantri lan Présidhèn Vietnam Lèr. Panjenenganipun aslinipun namanipun Nguyễn Sin ...

                                               

Lyndon B. Johnson

Lyndon Baines Johnson kang diparabi LBJ ya iku Présidhèn Amérikah Sarékat angka 36. Sawisé ngléwati salah sijining karir sing dawa ing Kongrès Amérikah Sarékat, Johnson njabat minangka Wakil Présidhèn Amérikah Sarékat angka 37. Ing taun 1963, pan ...

                                               

Nikita Khrushchev

Nikita Sergeyevich Khrushchev punika satunggiling nagarawan Uni Sovyèt. Sasampunipun tilar donyanipun Stalin lan parebatan kakuwaosan, panjenenganipun mengku kalungguhan minangka Sekjen Parté Kuminis Uni Sovyèt wiwit taun 1953 dumugi 1964, lan mi ...

                                               

Ngô Dình Diem

Ngô Dình Diem, basa Vietnam: Ngô Dình Diem Jean Baptiste "ngoh dihn zih-ehm", iku Présidhèn sepisanan Républik Vietnam.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →