Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 4



                                               

5 Maret

1942-A.A Hamidhan mbabar ariwarta Kalimantan Raya ing Banjarmasin. 1979-Républik Rakyat Cina narik wadyabalaipun saking Vietnam Kiduln sasampunipun ngraos puas ngukum. 1942-Jakarta dipunserahaken déning Walandi dhumateng Jepang. 1970-Prajanjian N ...

                                               

14 Oktober

1981 -Hosni Mubarak dipunlantik minangka Présidhèn Mesir, satunggal minggu sasampunipun pejahipun Anwar Sadat. 1968 -Siaran télévisi sapisanan saking ngangkasa dipuntekakaken saking pesawat kanthi awak Apollo 7.

                                               

Gangsa

Gangsa yaiku aran kanggo piranti gamelan kang kagawé saka logam utawa perunggu. Miturut Kamus Bausastra Jawa tegesé gangsa yaiku tetabuhan rericikané akèh banget. Ing kabudayan Jawa gamelan kapérang dumadi loro, Pamérangan iki dilandhesi bedané l ...

                                               

Kamar Amber

Kamar Amber ya iku sawijiné kamar kang dibangun manéh lan dipajang panél kuning kang luwih apik manéh dilapisi emas uga kaca. Kamar Amber mapan ana ing astana Catherine Tsarkoye Selo cedhak Saint Petersbug. Kamar iki diadeke abad kaping 18 mapan ...

                                               

Woro Mustiko Siwi

Woro Mustiko Siwi yaiku dhalang cilik kang duwe akèh kaprigelan, lair ing Semarang, 29 Agustus 2002. Dhèweké biyasa diceluk Woro, lanyah anggoné dolanan wayang. Lair ana ing kulawarga seniman kang diturunké saka wong tuwa, buyut, uga éyang, agawé ...

                                               

Pitulasan

Pitulasan utawa agustusan yaiku reroncening adicara pesta rakyat kanggo mengeti Dina Kamardikan Indonesia kang ciblok ring tanggal 17 Agustus. Kegiatan itu biasanya meliputi upacara bendera, rangkaian perlombaan yang diadakan di lingkungan setemp ...

                                               

Ulah raga

Cabang ulah raga modhèren antarané: Atletik Golf Anggar Voli Balap mobil Sekak Karaté Layar Berkuda Loncat Indah Silat Yudho Senam Renang Bilyar Badminton Tènes Dhayung Balap motor Panahan Angkat wesi Bridge Sofbol Bisbol Wushu Boling/Bal glindhi ...

                                               

Langi (ulah raga)

Langi inggih punika ulah raga ingkang ngutamakaken karikatan utawi atlet langi ugi ing ngelangi. Gaya langi kang dilombakake inggih punika antaranipun gaya bébas, gaya kupu-kupu, gaya punggung, lan gaya dhadha. Langi ulah raga punika kapérang won ...

                                               

Pista Ulah raga Asia Kidul Wétan

Pista Ulah raga Asia Kidul Wétan utawi biyasa dicekak SEA Games inggih punika ajang ulah raga ingkang dipunwontenaken saben kalih taun lan ngayutaken 11 nagara Asia Tenggara. Paugeran tetandhingan ing SEA Games sangisoring ayoman Féderasi Pista U ...

                                               

Gulat

Gulat iku salah sijiné cabang ulah raga kanthi adu fisik wantara pagulat siji lan liyané, sajeroning pamainan pagulat diwajibake mbanting utawa nibakake lan bisa ngelawan musuh mainé. Teknik fisik kang dimainake ing cabang ulah raga bela dhiri gu ...

                                               

Bilyar

Biliar ya iku salah siji cabang ulah raga kang kalebu ana ing kategori cabang ulah raga konsèntrasi. Bilyard mbutuhaké konsèntrasi lan ketahanan mental kang kuwat lan uga mbutuhaké katahanan fisik kang prima supaya bisa duwé prestasi sing luwih d ...

                                               

Maladi

R. Maladi inggih punika salah satunggalipun tokoh ulah raga Indonésia. Panjenenganipun langkung misuwur minangka Mantri Ulah raga sanajan sadèrèngipun naté njabat Mantri Penerangan. Maladi nalika eném naté dados juru main bal-balan minangka kiper ...

                                               

FESPIC Games

FESPIC Games utawa cekakan saka the Far East and South Pacific Games for the Disabled, iku mbiyèn pista ulah raga sing gedhé dhéwé ing Asia lan kawasan Pasifik Kidul. FESPIC Games sing diwiwiti ing taun 1975, naté dianakaké kaping sanga lan pungk ...

                                               

Puma AG

Puma inggih punika perusahaan internasional ingkang produksi sepatu ulah raga lan piranti ulah raga sanèsipun. Perusahaan punika berbasis ing Jerman, lan kabangun déning Rudolf Dassler. Rudolf inggih punika kangmas saking Adolf Dassler, pendiri A ...

                                               

Kriket

Kriket ya iku siji ulah raga tim kang ditindakaké antarané rong kelompok kang saben-saben kelompok ana sewelas wong. Wujud modèrn kriket kawiwitan saka Inggris, lan ulah raga iki kawentar ing nagara-nagara persemakmuran. Ing sawetaraning nagara k ...

                                               

Wayang

Wayang punika tembung wod ingkang tegesipun sami kaliyan tembung "wewayangan", ananging mboten nganggé rerimbagan dwipurwa lan panambang -an. Wayang punika wewayangan utawi gegambaran watak saha jiwanipun manungsa. Wayang mujudaken pangéjawantaha ...

                                               

Wayang golèk

Ana sawenèh versi kang nduduhaké dumadiné wayang golèk, ing antarané, miturut kitab Sanghyang Siksa Kandang Karesian 1518, carita babagan Ramayana lan Adiparwa wis wiwit ing kawitan abad 16. Cerita Ramayana lan Adiparwa iki di caritakaké déning m ...

                                               

Wayang kulit

Wayang Kulit iku pagelaran wayang ingkang mbabaraké lakon mahabharata utawa ramayana kang wayangé digawé saka kulit. Jinising wayang iki kang paling disenengi ing Tanah Jawa. Wayang iki digawé saka kulit kang ditatah lan diéntha kaya déné manungs ...

                                               

Wayang klithik

Wayang Klithik sinebut uga Wayang Krucil yaiku wayang kang digawè saka kayu, kang wujudè padha karo wayang kulit. Wayang iki duwé ciri khas yaiku yèn ta ditanggap ora nganggo gedhebog tancepatè nanging nganggo kayu kang wis dibolong-bolongi. Cari ...

                                               

Musiyum Wayang

Musiyum Wayang iku sawijining musiyum kang mamèrake manéka warna wayang lan bonéka. Barang-barang iku ana sing saka Indonésia lan manca nagara. Musiyum Wayang dumunung ing Kawasan Kota Tua Batavia. Saliyané Musiyum Wayang,ing kono uga ana musiyum ...

                                               

Wayang bèbèr

Wayang bèbèr ya iku wayang kang digawè saka kain utawa kulit lembu kang awujud bèbèran. Wayang Bèbèr ya iku mori digambari wayang dipitontonaké sarana dibèbèr banjur dicaritakakè. Saben bèbèran iku nggambarakè sawijinig adegan carita. Yèn wis ram ...

                                               

Wayang kancil

Wayang kancil iku kalebu wayang modern kang diciptaaké ing taun 1925 déning Bo Liem. Wayang iki migunakaké carita-carita kéwan. Wayangé digawé saka kulit, lan pisanané ditatah déning Lie Too Hien kang cacahé kurang luwih 100 paraga. Paraga kang k ...

                                               

Wayang krucil

Wayang krucil iku sajinising wayang sing digawé saka kayu. Tontonan Wayang krucil wis rada langka. Sisa-sisa wayangé ana ing tlatah Blora kari didarbeni déning sawatara warga antarané déning dhalang Wayang Krucil Supangkat, Janjang, Jiken, Blora. ...

                                               

Wayang gedhog

Ing basa Jawa kuna, gedhog tegesé jaran. Gedhogan tegesé kandhang jaran. Nanging ana uga kang maknani gedhog saka thuthukane dhalang ing wadhah wayang sing munine dhog dhog. Banjur apa sesambungane karo jaran? Wayang gedhog asring nganggo lakon C ...

                                               

Wayang Dongèng

Wayang iku salah siji kesenian ing tlatah Jawa kang wis diakoni déning PBB. Ing Indonesia akèh jinising kesenian wayang, tuladhané ana wayang kulit, wayang golèk, wayang wong lsp. Ing kutha Semarang, ana salah siji jinising kesenian wayang kang r ...

                                               

Pratélan paraga wayang

Ing ngisor iki jeneng-jeneng wayang ing lakon pakem wiracarita Ramayana lan Mahabharata kang racaké kababar ing tontonan wayang kulit utawa wayang wong ya iku:

                                               

Wayang Potèhi

Wayang Potèhi, uga dikenal minangka budai muouxi, shoucao kuileixi, shoudai kuileixi, chang-chung hsi, xiaolong, utawa zhihuaxi, ing Indonésia uga mau wayang thithi lan wayang cina), ya iku wayang saka lan sumbering carita ana ing nagara Cina. Wa ...

                                               

Wikimédia Indonésia

Pakumpulan Wikimédia Indonésia iku sawijining organisasi pakumpulan nirlaba mawa basis anggota sing madeg ing tanggal 5 September 2008 lan pusaté dumunung ing Jakarta, Indonésia. Organisasi iki disahaké kanthi resmi tanggal 7 Oktober 2008 minangk ...

                                               

Wikimedia Klinik 2013

Wikimedia Klinik 2013 ya iku kagiyatan paguyuban Wikimedia Indonésia kang duwé agendha mbahas lan maparake sajarah organisasi, komunitas Wikipedia basa Indonésia, proyek lan gegayutan minangka kerja bareng déning organisasi liya. Pamaparan kang d ...

                                               

Papat Limpad 2012

Papat Limpad 2012 iku istilah sajeroning Basa Jawa kang tegesé Papat Pinunjul minangka ajang kompetisi nulis ing situs Wikipedia Basa Jawa. Kompetisi iki diangkah bakal diiloni déning para mahasiswa-mahasiswa Jurusan Sastra Jawa saka universitas- ...

                                               

Wikisource

Wikisource utawa SumberWiki, The Free Library, iku proyèk Wikimedia sing tujuané yasa siji kapustakan wiki kanthi isi bébas sing kapérang saka naskah-naskah sumber sepisanan, sarta pertalan naskah-naskah sumber dhateng basa apa waé lan bahan-baha ...

                                               

Wikibooks

Wikibooks, sadurungé karan Proyèk Buku Bébas Wikimédia lan Wikimédia-Buku, iku proyèk kang padha karo Wikipedia lan wujud péranganing Yayasan Wikimedia kang diwiwiti tanggal 10 Juli 2003. Proyèk iki wujud kolèksi buku bébas, petunjuk cara panggun ...

                                               

QRpedia

QRpedia inggih punika sistem berbasis internet bergerak ingkang ngginaakèn kodhe QR kanggé nyampèakèn artikèl Wikipedia datèng pemaosipun, ing basanipun piyambak.

                                               

Wikiquote

KutipanWiki iku proyèk saduluré Wikipedia, migunakaké perangkat lunak MediaWiki sing padha. Arupa salah sawijining kulawarga proyèk bebasis wiki déning Yayasan Wikimedia. Dhasaré saka gagasan Daniel Alston lan diimplementasikké déning Brion Vibbe ...

                                               

Wikipédia

Wikipédia punika proyèk ensiklopedia multibasa salebetipun jaringan ingkang bébas lan terbuka, ingkang dipunlampahaken déning Wikimedia Foundation, satunggiling organisasi nirlaba ingkang basisipun ing Amérikah Sarékat. Nami Wikipédia asalipun sa ...

                                               

Wikimania

Wikimania iku konferènsi para panganggo proyèk wiki kang dianakaké déning Yayasan Wikimedia. Konferènsi kang kapisan dianakaké ing Frankfurt, Jerman ing Agustus 2005. Konferènsi kang kapindho dianakaké ing Boston, Amérikah Sarékat uga ing sasi Ag ...

                                               

Wong Sundha

Wong Sundha iku bebrayan ing Pulo Jawa pérangan kulon. Wong Sundha rada mèmper wong Jawa budayané. Prabédan mligi ya iku wong Sundha luwih Islami budayané lan sifaté uga luwih égalitèr tinimbang wong Jawa Wétanan. Béda karo wong Jawa, pangaribawa ...

                                               

Wong Bunyèvsi

Wong Bunyèvsi ya iku golongan ètnis kang akèh-akèhé ndunungi wewengkon Bačka ing Sèrbi lan Honggari Kidul. Wong-wong iki bokmenawa asalé saka Hèrsegowina, kang banjur migrasi menyang Dalmatia, lan saka kana ngalih menyang Lika lan Bačka ing abad ...

                                               

Wong pribumi Taiwan

Wong pribumi Taiwan iku wong bumi utawa wong asli Taiwan. Wong bumi iku kagolong wong Austronesia kang ana ing Taiwan, sadurungé ana Suku Han kang imigrasi ing gtaun 1600-an. Cacahe wong bumi iku kurang luwih 2% saka 23 yuta saka cacahé wong Taiw ...

                                               

Wong-wong transgèndher ing militèr

Militèr-militèr ing donya racaké ora nampa wong transgèndhèr mlebu dadi saradhadhu. Sanadyan sawatara nagara wis ora mawang orièntasi sèksual ing panduming jejibahan militèr padinan, akèh nagara racaké isih mawang idhèntitas gèndher ing panduming ...

                                               

Wong Bèrbèr

Wong Bèrbèr utawa wong Amasigèn yaiku sawijining golongan étnis kang asliné saka Afrika Lor. Wong-wong iki sumebar ing wewengkon kang nyrambahi péranganing Samodra Atlantika tekan Oase Siwa ing Mesir, lan saka Segara Tengah tekan Kali Niger. Ing ...

                                               

Wong Madura

Wong Madura ing Indonésia cacahé kira-kira ana 15 yuta. Asale urip ing Pulo Madura lan pulo-pulo saindhengane, kaya ta Gili Raja, Pulo Sapudi, Pulo Raas lan Kangean. Kajaba iku, wong Madura urip ing wetaning Jawa Wétan, kaya ta mila pinggir segar ...

                                               

Wong Using

Wong Using iku keturunan pangeran saka Majapahit sing ora gelem mlebu Islam rikala abad kaping 16. Cacah jiwa wong Using kurang luwih 400.000 jiwa sing urip ing Banyuwangi, Jawa Wétan. Basané migunakaké Basa Using.

                                               

Wong Karo

Wong Karo inggih punika suku ingkang mapan ing Dataran Tinggi Karo, Sumatera Utara, Indonésia. Suku punika minangka salah satunggaling suku ingkang paling ageng ing Sumatera Utara. Nama suku punika dipundadosaken salah satunggaling nama Kabupatèn ...

                                               

Wong Acèh

Wong Acèh iku jeneng suku sing manggon ing pucuk lor pulo Sumatra. Agamané Islam lan basa sing dipigunakaké ya iku basa Acèh sing isih kerabat karo basa Campa.

                                               

Èlmu

Èlmu saged ateges prosès ngangsalaken pengetauan, utawi pengetauan kaorganisasi ingkang dipunupados mawi prosès wau. Prosès kaèlmuan inggih punika cara ngangsalaken pengetauan kanthi sistematis prakawis satunggaling sistem. Asil sistematis punika ...

                                               

Èlmu pulitik

Èlmu pulitik iku cabang èlmu sosial kang mbahas téyori lan praktèk pulitik sarta deskripsi lan analisa sistem pulitik lan perilaku pulitik. Èlmu iki duwé orientasi akademis, téyori, lan riset.

                                               

Èlmu kaséhatan

Èlmu kasehatan iku golongan disiplin èlmu terapan sing nangani kasehatan manungsa lan kéwan. Ana rong pérangan èlmu kasehatan: studi, riset, lan kawruh ngenani kasehatan, sarta aplikasi kawruh mau kanggo ngundhakaké kasehatan, nambani lelara, lan ...

                                               

Èlmu bumi

Èlmu bumi iku istilah kanggo kumpulan cabang-cabang èlmu kang nyinaoni bumi. Cabang èlmu iki migunakaké gabungan èlmu fisika, géografi, matematika, kimia, lan biologi kanggo mbentuk siji pangertèn kuantitatif saka lapisan-lapisan bumi. Èlmuwan in ...

                                               

Èlmu komputer

Èlmu komputer, mawa basa Inggris Computer Science, kanthi umum tegesaké minangka èlmu kang nyinaoni ngenani komputasi, piranti atos uga piranti empuk. Èlmu komputer nyakup manéka topik kang ana kaitané karo komputer, wiwit saka analisa abstrak al ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →