Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 397



                                               

Endhog orak-arik

Endhog orak-arik yaiku sajian sing digawe saka endhog diublak utawa dicampur nalika dipanas kanthi lembut, biasane nganggo uyah, mentega lan kadang-kadang bahan liyane.

                                               

Hessen

Hessen wujud salah siji praja saka Républik Federal Jerman. Kutha krajané ana ing Wiesbaden. Wiyar wewengkoné 21.114.72 km² kanthi sing ndunungi 6.045.000. Saiki dipanggedhèni déning Volker Bouffier saka CDU. Ing Hessen ana Frankfurt am Main, kut ...

                                               

Library of Congress

Library of Congress kuwi pabukon risèt kang resminé kanggo Konggrès Amérikah Sarékat, nanging kanthi de facto minangka pabukon nasional Amérikah Sarékat. Panti budaya fédheral iki kang tuwa dhéwé ing Amérikah Sarékat. Pabukon iki manggon ing telu ...

                                               

USS Jenkins (DD-447)

USS Jenkins yaiku prau panumpes kelas Fletcher nalika Perang Donya II ing Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Prau iki kapernahaké rikala 21 Juni 1942 ing Kearny, New Jersey. Prau kasebut dijenengi saka Laksmana Mudha Thornton A. Jenkins. Prau iki lol ...

                                               

USS Aulick (DD-569)

USS Aulick yaiku prau pemusnah kelas Fletcher nalika Perang Donya II ing Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Prau iki kapernahaké rikala 2 Maret 1942 ing Orange, Texas. Prau kasebut dijenengi saka komodor John H. Aulick. Aulick dipindhah lan dipinjamk ...

                                               

22

                                               

1895

22 Oktober-Wonten stasiun Gare Montparnasse ing Paris, satunggaling kréta latu èksprès medal saking ril sasampunipun nabrak andhegan lan bablas nrajang témbok sarta dhawah ing ngandhap.

                                               

Nokia 6300i

Nokia 6300i ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2008, wiwit dipasaraké April taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106.4 x 43.6 x 11.7 mm déné boboté 93 gram. Layaré TFT, ...

                                               

Nokia 6263

Nokia 6263 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Dhésèmber taun 2007, wiwit dipasaraké Dhésèmber taun 2007 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 94.5 x 47.7 x 21.5 mm déné boboté 105 gram. Layar ...

                                               

Nokia 6300

Nokia 6300 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2006, wiwit dipasaraké Januari taun 2007 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106.4 x 43.6 x 11.7 mm déné boboté 91 gram. Layaré T ...

                                               

Nokia 6301

Nokia 6301 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2007, wiwit dipasaraké Maret taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106.8 x 43.8 x 13.1 mm déné boboté 93 gram. Layaré TF ...

                                               

Kabiskopan Bragança Paulista

Kabiskopan Bragança Paulista yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Bragança Paulista, provinsi grejawi Campinas, Brazil.

                                               

Bumbon crakèn

Bumbon crakèn yakuwi pérangan tuwuhan kang duwé aroma utawa rasa kuwat kang kanggo bumbu, pangawèt utawa panambah rasa sajeroningmasakan. Bumbon crakèn racaké dibédakaké saka tuwuhan liya kang dipigunakaké kanggo tujuan kang mêh padha, kaya déné ...

                                               

Brazo de Mercedes

Brazo de Mercedes minangka gulung meringue tradisional Filipina kanthi isi kastard sing biasane dibuwang karo gula bubuk. Yaiku jinis piano. Ora kaya jinis piano Filipina liyane sing digawe nganggo chiffon utawa kue spons, brazo de Mercedes digaw ...

                                               

Laurens Reael

Laurens Reael, iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping telu. Dhèwèké maréntah antara taun 1615 – 1619.

                                               

Giorgio Almirante

Giorgio Almirante iku sawijining politikus Italia, pendiri lan pamimpin Gerakan Sosial Italia neo-fasis ingkang pensiun taun 1987.

                                               

USS Fletcher (DD-445)

USS Fletcher yaiku prau pemimpin klas Fletcher nalika Perang Donya II ing Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Prau iki kapernahaké rikala 3 Mèi 1942 ing Kearny, New Jersey. Prau kasebut dijenengi saka Laksamana Frank Friday Fletcher. Prau iki lolos pe ...

                                               

1963

                                               

Kabiskopan Rio do Sul

                                               

FC Girondins de Bordeaux

FC Girondins de Bordeaux ya iku tim bal-balan profésional kang markasé ana ing Stadion Chaban Delmas. Klub iki main ana ing Ligue 1 lan salah sawijining klub kang ngadheaké ing taun 1932. FC Girondins de Bordeaux ya iku salah sawijing klub tuwa d ...

                                               

Ngosèng

Ngoseng utawa tumis minangka salah sawijining jinis cara masak sing nggunakake minyak utawa lemak sing cukup sithik ing wajan cethek ing ndhuwur panas cukup dhuwur. Ana macem-macem cara nggoreng, lan wajan minangka jinis wajan khusus sing diranca ...

                                               

Masjid Nurul Huda Dhongkèlan

Masjid Nurul Huda Dhongkèlan utawa Masjid Pathok Negara Dhongkèlan ya iku salah siji saka masjid pathok nagara kang cacah lima. Masjid iki mapan ing Dhusun Dongkelan, Tirtanirmala, Kasihan, Bantul lan dibangun ing taun 1775 M dening Sultan Hameng ...

                                               

Dirk van Cloon

Dirk van Cloon, iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 23. Dhèwèké maréntah antara taun 1732 – 1735.

                                               

Nilupak

Nilupak minangka salah sawijining jinis panganan tradisional Filipina sing digawe saka panganan pati utawa ditumbuk sing dicampur karo santen lan gula. Dheweke dicithak kanthi macem-macem bentuk lan biasane disajikake ing godhong gedhang nganggo ...

                                               

Mohammad Ali Ala al-Saltaneh

Mohammad Ali Ala al-Saltaneh, iku Perdana Menteri Iran Qajar. Dheweke dadi Perdana Menteri Iran kaping pindho. al-Saltaneh lair ing Khoy.

                                               

Gajar ka halwa

Gajar ka halwa), uga dikenal minangka gajorer halua, Gajrela, Gajar Pak, lan Carrot halwa minangka puding panganan cuci mulut kanthi wortel saka sub bawana India. Digawé kanthi nyelehake wortel parut ing pot sing ngemot banyu, susu lan gula tarta ...

                                               

Masjid Sulthani Plasakuning

Masjid Sulthani Plasakuning utawa Masjid Pathok Negara Plasakuning ya iku salah siji saka masjid pathok nagara kang cacah lima. Masjid iki mapan ing Jl Plasakuning Raya No. 99, Désa Minamartani, Ngaglik, Sléman udakara 9 km mangalor saka Kraton N ...

                                               

Semiotik

Semiotik ya iku salah siji ngèlmu basa kang asalé saka kata semion kang duwé tegesé tanda. Sehingga semiotik uga bisa diartike ngèlmu tanda.

                                               

1954

28 Dhésèmber-Denzel Washington ing Mount Vernon, New York. Aktor Afro-Amérika.

                                               

Mustar

Mustar utawa Moster ing basa Indonésia iku salah siji bumbon crakèn kang asalé saka wiji sesawi kang dialusaké, sadurungé dièncèraké nganggo banyu lan ditambahi bahan liyané. Mustar duwé rasa rada pedhes lan rada nyegrak ing ilat lan ing telak, a ...

                                               

Woh garing

Woh garing minangka woh sing mayoritas kandhutan banyu asli wis diilangi kanthi alami, liwat pangatusan srengenge. Woh-wohan garing tetep duwe akeh nutrisi kanggo woh-wohan seger. Kandhutan nutrisi tartamtu kanggo woh-wohan sing garing nggambarak ...

                                               

Hendrik Brouwer

Hendrik Brouwer iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 8. Dhèwèké maréntah antara taun 1632 – 1636.

                                               

Ida Royani

Ida Royani iku salah sijiné séniman saka Jakarta, Indonèsia. Nalika péntas ing dhuwuré panggung, seniman lan penyanyi iki saé. Mripaté uga katon ayu idèpé tumengga ing tawang. Tiyang iki ora liya ya iku Ida Royani. Èstri kélairan Jakarta surya 4 ...

                                               

Tandha pangkat militèr

Tandha pangkat militèr iku tandha kanggo nuduhaké kapangkatan lan tataran sajeroning hirarki militèr, ya iku ing Angkatan Dharat, Laut lan Udara. Ing ngisor iki pratélan tandha kapangkatan kang ana ing jajaran TNI Angkatan Dharat, TNI Angkatan La ...

                                               

Lumpiang keso

Lumpiang keso punika Filipino jero-goreng appetizer dumadi saka kelet saka keju kebungkus ing endhog lancip Pancake. Iki luwih dikenal minangka tongkat keju, lumpia keju, utawa keju turon. Biasane disajikake kanthi anget lan renyah, kanthi saus d ...

                                               

Kuli-kuli

Kuli-kuli nuduhake cemilan Afrika Kulon sing umume digawe saka kacang. Kaping pisanan digawe dening Wong Nupe Afrika Kulon minangka cemilan populer ing Nigeria, Benin, Kamerun lor lan Ghana. Asring dipangan dhewe utawa dicampur karo ganggang sing ...

                                               

Edensor (filem)

Petualangan ing Éropah, diwiwiti karo kasiyalan. Amarga telat teka ing asrama transit kang dituju, Ikal lan Arai padha digusah déning Van Der Wall, induk semang ing asrama. Amarga sembrana, dhèwèké kabèh kudu mbayar nganggo hawa adhem ing ngisor ...

                                               

Rajang dhadhu

Dicing yaiku salah sawijining jinis tembung kuliner sing dipotong ing endi bahan panganan dipotong dadi blok cilik utawa dadu. Iki bisa ditindakake amarga estetis utawa nggawe potongan ukuran sing seragam supaya bisa dimasak. Dicing ngidini distr ...

                                               

Pangisian

Stuffing, Isi, utawa Klamben minangka campuran sing bisa dipangan, biasane umume kalebu roti potong utawa pati sing padha lan dadi lawuh utawa digunakake kanggo ngisi rongga ing panganan liyane nalika masak. Akeh panganan sing bisa diiseni, kaleb ...

                                               

1925

                                               

Surat Al Insyiqaaq

Surat Al Insyiqaaq inggih punika surah kaping 84 ing saleneting al-Quran. Surah punika kasusun saking 25 ayat lan kalebet golongan surah Makkiyah ingkang dipunturunaken sasampunipun surah Al-Infitar. Kanthi nama Al Insyiqaaq, dipunpundhut saking ...

                                               

Dejan Iliev

                                               

Cecek

Cecek utawa titik ya iku pada kang digunakaké kanggo nengeri pungkasaning sawiji ukara ing manéka basa. Tenger iki awujud cecek cilik sing disèlèhaké ing pungkasan sawiji baris saka sawiji ukara, kaya ta ing pungkasan ukara.

                                               

Galbi

Galbi, galbi-gui, utawa iga bakar yaiku jinis gui ing masakan Korea. Galbi yaiku tembung Korea kanggo "iga", lan sajian biasane digawé karo iga sing cendhak. Yen iga daging babi utawa daging liyane digunakake, sajian kasebut dijenengi sak pase. G ...

                                               

Toko

Toko utawi kedai inggih punika wangunan permanén ingkan sadéan barang-barang, kados dhaharan, unjukan, lan sanèsipun. Jinisipun Toko: Toko pengecer, inggih punika papan sadean barang kanthi dipunecer langsung dhateng konsumen. Toko wangunan, ingg ...

                                               

Shakoy

Shakoy, uga dikenal minangka lubid-lubid, yaiku salah sawijining jinis panganan tradisional saka negara Filipino jero-goreng donat bengkong. Biasane digawe nganggo glepung, gula, uyah, lan ragi lan goreng. Banjur ditaburi gula putih. Varian shako ...

                                               

Pampuchy

Pampuchy minangka jinis pangsit ragi kukus utawa donat ing masakan Polandia. Panggang Dimasak duwe bentuk oval, rata ing sisih ngisor, kanthi konsistensi bouncy, mushy lan alus. Pampuchy utawa bułki na parze disuguhake panas: legi utawa gurih. Pa ...

                                               

Piala Liga Inggris

Piala Liga Inggris, biyasa karan kanthi jeneng Piala Liga utawa Piala Capital One sesuai karo sponsor nalika iku, ya iku salah sawijining kompetisi bal-balan utawa bal-balan Inggris. Kaya ta Piala FA, format kompetisi kang dinggo ya iku sistem pa ...

                                               

Johannes Thedens

Johannes Thedens iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 26. Dhèwèké maréntah antara taun 1741 – 1743.

                                               

Bizcochito

Biscochitos utawa bizcochitos sing asri lard - utawa butter -based cookie, rasa karo kayu manis lan anise. Jeneng kasebut minangka bentuk bizcocho sing dikurangi Spanyol. Adonan digulung lan tradisional diiris dadi bentuk lintang lan wulan sabit.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →