Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 383



                                               

1006

                                               

Prau silem Jerman U-73 (1940)

Prau U-73 iku U-boat tipe VIIB kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Jerman Nazi. U-73 kapernahaké rikala 5 Novèmber 1939 ing Bremen-Vegesack déning Bremer Vulkan. Prau iki kababar rikala 27 Juli 1940. Prau iki kinepyakaké rika ...

                                               

Godhong katès

Godhong katès minangka salah sawijining jenis janganan sing dioleh nalika godhongé enom minangka panganan énak lan nduwèni gizi sing akèh. Sakliyané diolah dadi panganan sing sedhep, godhong katès bisa digunakake minangka obat kanggo sawetara pen ...

                                               

1007

                                               

1008

                                               

1009

                                               

Paneer

Paneer utawa keju pondhok India minangka keju seger ing anak bawana India sing digawe saka susu sapi utawa kebo. Iki minangka keju empuk sing durung tuwa lan ora lebur sing digawe dening susu curdling kanthi asam sing diturunake saka woh utawa sa ...

                                               

Kèju biru

Keju biru utawa keju bleu yaiku keju digawe nganggo budaya cetakan Penicillium, menehi bintik-bintik utawa cetakan ing saindenging keju, sing bisa beda-beda warna kanthi warna biru lan ijo. Iki nggawa bau sing beda, saka bakteri utawa macem-macem ...

                                               

1010

                                               

Susu tuwuhan

Susu tanduran salah sawijining ombenan tanpa susu sing diproduksi saka ekstrak tanduran adhedhasar banyu kanggo rasa lan aroma. Susu tanduran minangka minuman vegan sing dikonsumsi minangka alternatif adhedhasar tanduran kanggo susu susu, lan asr ...

                                               

Cozido à portuguesa

Cozido à portuguesa or Portuguese stew is a type of cozido, traditional Portuguese boiled meal. Numerous regional variations exist throughout Portugal, and the dish is considered part of the Portuguese heritage, as well as one of the national dis ...

                                               

Susu oat

Susu gandum minangka sawijining ombenan susu tanduran sing asale saka gandum Biji kanthi ngekstrak bahan tanduran nganggo banyu. Susu gandum duwe tekstur krim lan rasa kaya oatmeal, lan diproduksi kanthi macem-macem rasane kayata manis, tanpa man ...

                                               

Chal

Chal, utawa shubat, punika salah sawijining jinis olahan saka Turkic arupa wedang saka fermentasi susu unta, sing mencorong putih karo roso ora nguntungke, populer ing Asia Tengah - utamané ing Kazakhstan lan Turkmenistan. Ing Kazakhstan, ombenan ...

                                               

Cucurbita

Cucurbita minangka jinis tanduran anggur ing kulawarga labu, Cucurbitaceae asale saka Andes lan Mesoamerica. Lima spesies ditanam ing saindenging jagad amarga woh-wohan sing bisa dipangan, sing beda diarani labu, waluh, utawa labu, gumantung saka ...

                                               

Dhaptar iwak paling cilik

Iwak paling cilik ing jagad gumantung saka pangukuran sing digunakake. Adhedasar ukuran standar minimal nalika umur contenders utama yaiku Paedocypris progenetica ing endi wanita bisa nyedhaki kanthi udakara 7.9 mm, infantfish sing gagah ing kono ...

                                               

Selé lombok

Sele mrica minangka wadi sing digawe karo mrico, gula, lan uyah ing basis pektin utawa cuka. Prodhuk, kang wungu ing popularitas ing Amerika Serikat saka taun 1980-an kanggo agêng-1990-an, bisa diterangake minangka piquant campuran legi lan panas ...

                                               

1011

                                               

1012

                                               

Kuwé kismis

Kue kismis minangka olahan jinis kue sing disiapake nggunakake kismis minangka bahan utama. Bahan-bahan tambahan kadang digunakake, kayata coklat lan rum. Kue kismis diwiwiti paling ora nalika jamane Dawud, udakara 1010–970 SM. Kue kismis sing wi ...

                                               

Nokia Asha 502 Dual Sim

Nokia Asha 502 Dual Sim ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2013, wiwit dipasaraké Novèmber taun 2013 lan duwé ukuran 99.6 x 59.5 x 11.1 mm déné boboté 100 gram. Layaré TFT capacitive ...

                                               

1024

                                               

1032

                                               

1025

                                               

990

                                               

994

                                               

1033

                                               

1019

                                               

1013

                                               

991

                                               

997

                                               

Gumbo

Gumbo minangka sop sing populer ing negara AS Louisiana, lan minangka masakan nasional resmi. Gumbo kasusun utamané saka banget-rasa kaldu, daging utawa kerang, panyedhep, lan telung jinis sayuran - celery, mrica lonceng, lan bawang. Gumbo asring ...

                                               

British Airways

British Airways ya iku salah siji maskapé pamaburan gedhé dhéwé ing Britania Raya lan ing dunya kanti penerbangan trans-Atlantik saka Éropah ketimbang akro maskapé liyané. Pusat operasiné ana ing Papan Anggegana London Heathrow lan Gatwick, Londo ...

                                               

1014

                                               

1016

                                               

1015

                                               

1017

                                               

1018

                                               

Hertz

Hertz iku unit SI tumrap frekuensi. Tembung Hertz dipilih kanggo mulyakaké jasa Heinrich Rudolf Hertz amarga kontribusiné sajeroning babagan elektromagnetisme. Hertz nyatakaké akèhé gelombang ing dalem sasekon 1 Hertz = 1 gelombang per sekon. Uni ...

                                               

Krim kocok

Krim kocok yaiku krim sing dikocok karo kocokan utawa mixer nganti entheng lan alus, utawa kanthi ngembangake gas larut, dadi koloid. Asring digawe legi lan kadhang roso vanilla. Whipped cream uga diarani krim Chantilly utawa Crème chantilly. Saj ...

                                               

Endositosis

Èndositosis inggih punika transpor makromolekul lan matèri ingkang alit ing salébéting sèl kanti cara wujud vésikula énggal sakingi mémbran plasma. Langkah-langkahipun ing dasaripun sapunika sajatosipun kewalian saking eksositosis. ing sebagean a ...

                                               

Beku garing

Pangatusan beku, uga dikenal minangka limofilisasi utawa cryodeiccation, minangka proses dehidrasi suhu sing murah sing kalebu pembekuan produk, nyuda tekanan, banjur ngilangi es kanthi sublimasi. Iki beda karo dehidrasi kanthi cara konvensional ...

                                               

Sesuguh

Panganan minangka acara mangan sing kedadeyan ing wektu tartamtu lan kalebu panganan sing disiapake. Jeneng sing digunakake kanggo panganan tartamtu ing basa Inggris beda-beda, gumantung karo budaya penutur, wektu dina, utawa ukuran panganan. Pan ...

                                               

Lelara koronavirus 2019

Lelara koronavirus 2019 iku sawijining lelara kang nular kang disebabaké déning severe acute respiratory syndrome coronavirus 2. Lelara iki kacathet pisanan ing Wuhan, Cina, lan banjur nular ing saindenging donya, nuli dadi pageblug kang isih kad ...

                                               

Bullshit

Bullshit yaiku tembung kasar basa Inggris sing tegese "omong gegorohan", utamane minangka teguran kanggo nanggepi komunikasi utawa tumindak sing dianggep ngapusi, mblusukake, ora nyenengake, ora adil utawa salah. Kaya dene akeh expletives, istila ...

                                               

Uyah jambon

Ngobati uyah digunakake kanggo ngolah daging kanggo ngasilake warna jambon lan kanggo nambah umur. Kalorone minangka agen warna lan sarana kanggo nggampangake nglestarekake panganan amarga bisa nyegah utawa nyuda karusakan dening bakteri utawa ja ...

                                               

Let lairan

Let lairan utawa let garbini ateges lawasé mangsa let siji wanita nggarbini utawa lairan saka mangsa nggarbini utawa lairan kang sadurungé. Ana résiko kaséhatan kang gegayutan lairan-lairan kang leté sadhéla lan kang leté suwé, nanging pérangan g ...

                                               

Efek randha

Efek randha yaiku efek sing kedaden nalika wong bakal seda sawise garwane seda. Pola kasebut nuduhake peningkatan risiko mati kanggo duda utawa randha, utamane nanging ora sacara khusus, ing telung wulan paling cedhak sawise sedane pasangane. Pro ...

                                               

Olahan New York City

Masakan ing New York City kalebu minangka salah sawijining jinis olahan arupa masakan sing kagolong macem-macem klompok etnis sing mlebu Amerika Serikat liwat kutha kasebut. Meh kabeh masakan etnik diwakili kanthi apik ing New York, ing njero lan ...

                                               

1020

                                               

Ketopong Grange Benty

Ketopong Grange Benty minangka ketopong berjambul celeng saka suku Anglo-Saxon wiwit abad kaping 7 Masehi. Helem iki ditemokake dening Thomas Bateman ing taun 1848 nalika nggedhekake tumulus ing pertanian Benty Grange, bagean saka paroki sipil Mo ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →