Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 370



                                               

Kroppkaka

Kroppkaka minangka salah sawijining olahan pangsit kentang godhog sakaSwedia tradisional. Isi bawang lan daging babi utawa daging babi. Kentang, glepung gandum, bawang, uyah lan daging / daging cincang minangka bahan umum ing kroppkaka. Dheweke p ...

                                               

Utoya

Pulo Utoya iku pulo ing tlaga Tyrifjorden, munisipalitas Hole, county Buskerud, Nurwègen. Wiyar pulo iki 106 hektar, lan pernahé watara 38 km lor-kulon kutha Oslo. Pulo iki diduwèni déning Parté Buruh Muda Arbeidernes ungdomsfylking, kadher mudha ...

                                               

Pisco asem

A sam pisco minangka koktail alkohol sing asale saka Peru, sing khas kanggo masakan saka Peru lan Chili. Jeneng ombenan kasebut asale saka pisco, yaiku omben-omben dasar, lan istilah koktail sing asem, kanggo referensi jus jeruk asem lan komponen ...

                                               

Pollo a la Brasa

Pollo la brasa, uga dikenal minangka pitik ireng utawa pitik rotisserie ing Amerika Serikat lan pitik areng ing Australia, minangka panganan umum masakan Peru lan salah sawijining panganan sing paling akeh dikonsumsi ing Peru, uga ceviche, papa l ...

                                               

Rocoto relleno

Rocoto relleno minangka macem-macem olahan ing Peru, sajian sing kawentar ana ing kutha Arequipa, sawijining kutha ing pegunungan Andes sing dununge ing sisih kidul Peru sing misuwur amarga njupuk panganan sing asale saka Spanyol. Amarga mrico ma ...

                                               

Copa Airlines

Compañía Panameña de Aviación, S.A., beroperasi minagka Copa Airlines, ya iku salah sijiné maskapé pamaburan kang basisé ing Panama City, Panama, lan nglayani minangka maskapé penerbangan nasional Panama. Basis utama operasiné dilakukaké ing Papa ...

                                               

Bacalhau à Zé do Pipo

Bacalhau à Zé do Pipo minangka panganan umum codfish ing Portugal. Iki minangka sajian panggang oven, kalebu lapisan bacalhau, bawang, kentang tumbuk kanthi pala lan mayones. Sanajan mayonnaise biasane digunakake ing masakan Portugis, nanging ing ...

                                               

US Airways

US Airways iku siji maskapé pamaburan Amérikah Sarékat. Maskapé pamaburan iki duwé markas ing Tempe, Arizona lan minangka sing gedhé dhéwé kalima ing Amérikah Sarékat. Diadegaké taun 1939 kanthi jeneng All-American Airways, US Airways saiki duwé ...

                                               

United Airlines

United Airlines, anak perusahaan utama saka United Continental Holdings, ya iku maskapé pamaburan utama ing Amérikah Sarékat. Maskapé iki kantore ing pusat ing Chicago, Illinois lan operasiné dilakokaké saka pusat operasi ing Elk Grove, cepak kar ...

                                               

Sudan Airways

Sudan Airways inggih punika nama maskapé pamiberan nasional Sudan. Sudan Airways gadhah kodè IATA SD lan kodè ICAO SUD. Pangkalan utamanipun inggih punika Papan Anggegana Internasional Khartoum lan bermarkas besar ing Khartoum.

                                               

Pitepalt

Pitepalt minangka olahan Swedia sing ana gandhengane karo kroppkakor utawa pangsit isi daging. Utamane ana gandhengane karo kutha Piteå ing Norrbotten County, sing dianggep minangka papan asale.

                                               

Wibele

Wibele sithik banget, biskuit manis sing asale saka kutha Langenburg, Franconia, ing Jerman, sanajan saiki dianggep spesialisasi basa Swedia. Adonan digawe saka endhog putih, gula es, glepung lan gula vanila. Dheweke padha karo "Russisch Brot", k ...

                                               

Radio Taiwan International

Radio Taiwan International iku stasiun radio nasional Républik Tiongkok kang mapan ing Taiwan. Ing mula buka jenengé radio iki ya iku Central Broadcasting System kang disiaraké menyang 13 nagara ing donya, kalebu Indonésia. Wong Indonésia manawa ...

                                               

Bakso babi

Bal daging babi minangka bakso China sing digawe saka daging babi, pati, lan kadang-kadang cuttlefish kanggo menehi tekstur "kenyal" lan nambah rasa. Bola babi minangka bagean umum saka masakan Taiwan, China, Hong Kong lan bagean liyane ing Asia, ...

                                               

Kuwé srengéngé

Suncake, utawa taiyang bing, minangka salah sawijining olahan panganan cuci mulut sing populer ing Taiwan sing asale saka kutha Taichung, Taiwan. Isi khas kalebu maltosa, lan biasane didol ing kothak hadiah khusus minangka souvenir kanggo pengunj ...

                                               

Hujiao bing

Hújiāo bǐng utawa Bun mrico minangka jinis roti panggang sing asale saka kutha Fuzhou, ibukutha provinsi Fujian China. Iki minangka panganan jalanan sing wis misuwur ing Taiwan lan bisa ditemokake ing pasar wengi utawa kios panganan mini ing sain ...

                                               

Kompyang

Kompia utawa kompyang, minangka produk roti sing asale saka Fuzhou, ibukutha Provinsi Fujian China. Kutha iki misuwur ing Fujian lan wis sumebar ing wilayah liya kalebu Ryukyus, Taiwan, lan pérangan Asia Kidul-Wétan kalebu kutha-kutha ing Malaysi ...

                                               

Wenchang pitik

Ayam wenchang kalebu jinis pitik lan sajian pitik saka wilayah kutha Wenchang ing Hainan, China. Ayam Wenchang dikenal ing saindenging propinsi Hainan. Cara paling tradisional kanggo nyiyapake pitik Wenchang yaiku 白切 putih", sing nyakup rendhem ...

                                               

A-gei

A-gei utawa Tamsui a-gei minangka panganan khusus sing asale saka Distrik Tamsui Kutha Taipei Anyar lan kasusun saka potongan tahu, diisi nganggo mi Cellophane sing dimasak, lan ditutup nganggo surimi, sing akeh didol dening para pedagang ing kab ...

                                               

Vietnam Airlines

Vietnam Airlines ya iku maskapé pamaburan nasional saka Viètnam, lan diyasa minangka perusahaan nagara nalika wulan April 1989. Wektu iki Vietnam Airlines wis éntuk pengakuan minangka maskapé penerbangan bintang 3 saka Skytrax Vietnam Airlines Co ...

                                               

Camat

Camat iku pemimpin kacamatan sing dadi narapraja ing sangisoré Kabupatèn/Kutha. Camat ngaturaké tanggung jawabé marang bupati liwat Sekretaris Laladan Kabupatèn/Kutha. Camat diangkat déning Bupati/Walikota kanthi usulan Sekretaris Laladan Kabupat ...

                                               

Niedersachsen

                                               

Asal-usul Jebres, Kutha Surakarta

Asal-usul Jebres, Kutha Surakarta Jebres yaiku sawijining kecamatan kang manggon ana ing kutha Surakarta sisih wetan.I Durung akeh sing mangerteni kena ngapa kecamatan iki dijenengake Jebres. Jeneng Jebres kajupuk saka jeneng sawijining pengusaha ...

                                               

Lèker

Lèker iku jinis panganan jajan sing wujudé kaya serabi sing dilempit nanging luwih gurih lan tipis. Saiki sing ana dodolan lèker mung ana ing kutha-kutha gedhé, kaya contoné Jakarta, Sala, Yogyakarta, Surabaya, lan liya-liyané.

                                               

Bèntèng Portugis

Bèntèng Portugis ya iku salah satunggalipun objek wisata ingkang wonten ing, Kabupatèn Jepara, Jateng. Saking pusat kitha, tumuju ing objek saged dipuntempuh kanthi wekdal 30 menit lan jarakipun 45 kilomèter. Ingkang badhé tumuju ing Bèntèng Port ...

                                               

Bojo pring

Garwa pring, uga dikenal minangka garwa Walanda, ing basa Tagalog minangka kawil ; ing basa Burma minangka ဖက် လုံး lan ing basa Indonesia minangka guling, yaiku bantalan pring sing berongga ukuran awak manungsa. Asal saka tembung Inggris "bojo W ...

                                               

Asal-usul Kandangsapi, Kutha Surakarta

Asal-usul Kandangsapi, Kutha Surakarta yaiku sejarah dumadine kampung kandangsapi. Kampung Kandangsapi manggon ana ing kutha Surakarta, Provensi jawa Tengah Kayadene jenenge, biyen panggonan kang ana griya sakit kanthi jeneng DR. Oen Solo iki pan ...

                                               

Candhi Sanggariti

Candhi Sanggariti utawa Songgoriti ya iku salah sawijing candhi kang ana ing Kutha Batu, Jawa Timur, Indonésia. Candhi iki ana ing sacedhaké sumber banyu panas. Candhi iki diyasa sakiwa-tengené pungkasan abad ke-8 Maséhi. Candhi ini dipugar taun ...

                                               

Ali Mansur

Ali Mansur iku Perdana Mentri Iran. Lair ing Tehran, dheweke dadi Gubernur Khorasan lan provinsi Azarbaijan, lan dadi duta kanggo Italia, Vatikan, lan Turki.Piyambakipun njabat kaping pindho minangka Perdana Menteri lan kaping enem minangka Mente ...

                                               

Ali Mansour

Ali Mansur iku Perdana Mentri Iran. Lair ing Tehran, dheweke dadi Gubernur Khorasan lan provinsi Azarbaijan, lan dadi duta kanggo Italia, Vatikan, lan Turki. Piyambakipun njabat kaping pindho minangka Perdana Menteri lan kaping enem minangka Ment ...

                                               

Willem Schoemaker

Mgr. Willem Schoemaker, M.S.C. yaikuUskup Keuskupan Purwokerto sing makarya awit 31 Mei 1950 minangka Vikaris Apostolik Purwokerto nganti titi wanci pensiyun minangka Uskup Purwokerto tanggal 17 Desember 1973.

                                               

Antonius Everardo Johannes Albers

Mgr. Antonius Everard Jean Avertanus Albers, O.Carm. yaiku uskup Malang minangka Prefek Apostolik, saka 28 Januari 1935 tumeka pensiyun tanggal 1 Maret 1973.

                                               

Agustinus Agus

Mgr. Dr. Agustinus Agus yakuwi Biskop Agung ing Kabiskopan Agung Pontianak. Agustinus ditahbiské minangka imam tanggal 6 Juni 1977 lan kapilih dadi Biskop Agung di Kabiskopan Agung Pontianak tanggal 3 Juni 2014. Sadurunge nglenggahi dadi Biskop A ...

                                               

Krajan Rarotonga

Karajan Rarotonga sing dijenengi miturut pulo Rarotonga, minangka sawijining kerajaan sing didegaké ing Kapuloan Cook ing taun 1858. Ing taun 1888, kerajaan kasebut dadi wilayah Inggris ing panyuwunané dhéwé, lan ing taun 1893 jenengé diganti dad ...

                                               

Prau panumpes Jepang Kisaragi (1925)

Prau Kisaragi iku prau panumpes klas Mutsuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé wulan Fèbruari. Kisaragi kapernahaké rikala 3 Juni 1924 ing Maizuru, Kyoto déning Astragara Wadya ...

                                               

Prau panumpes Jepang Mutsuki

Prau Mutsuki iku prau panumpes klas Mutsuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé wulan Januari. Mutsuki kapernahaké rikala 21 Mèi 1924 ing Sasebo, Nagasaki déning Astragara Wadya ...

                                               

Prau dlajah Jepang Jintsū

Prau Jintsū iku prau dlajah ènthèng klas Sendai kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Jinzū ing Préfèktur Gifu, Jepang. Jintsū kapernahaké rikala 4 Agustus 1922 déning Kawasak ...

                                               

Prau panumpes Jepang Samidare (1935)

Prau Samidare iku prau panumpes klas Shiratsuyu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Samidare kapernahaké rikala 19 Dhésèmber 1934 déning Uraga Dock Company. Prau iki kababar rikala 6 Juli 1935. Prau iki ki ...

                                               

Pratèlan kabiskopan ing Brasil

Daftar Kauskupan ing Brasil yaiku sebuah daftar sing ngisikaken lan njabaraken pembagian terhadap wilayah administratif Gereja Katolik Roma sing dipimpin karo seorang uskup utawa ordinaris ing Brasil. Konferensi para uskup Brasil bergabung dalam ...

                                               

Negara-negara bagéan Amérika Sarékat

Nalika Deklarasi Kamardikan, Amérikah Sarékat mung duwé 13 praja. Wiwit iku cacahé banjur terus nambah amarga ana panambahan wewengkon mangulon, panjajahan lan panukon lemah kang dilakanakaké déning pamaréntah AS, sarta pamekaran sawatara negera- ...

                                               

Kimpul

Kimpul ya iku jinis umbi talas-talasan. Kimpul uga sinebut talas Belitung utawa Blue Taro. Kimpul kalebu famili Areacea lan kalebu wit-witan tahunan kang duwé umbi batang utawa batang palsu kang sabeneré plapahé godhong. Umbiné digunakaké minangk ...

                                               

Mi cellophane

Mie cellophane, utawa fensi, kadhang kala diarani mie kaca, minangka jinis mi transparan sing digawe saka pati lan banyu. Umume didol kanthi bentuk garing, direndhem kanggo didandani maneh, banjur digunakake ing sup, piring sing digoreng, utawa g ...

                                               

Olahan New Zealand

Masakan Selandia Anyar umume didhukung dening bahan-bahan lokal lan variasi mangsan. Negara pulau kanthi ekonomi utamane tetanen, Selandia Baru ngasilake pametu saka dharatan lan segara. Mirip karo masakan Australia, masakan Selandia Baru minangk ...

                                               

Pai daging (Australia lan New Zealand)

Australia utawa New Zealand daging pie punika tangan-ukuran pie meat ngemot diced utawa meat minced lan saos, kadang karo trikatuka, jamur, utawa keju lan asring migunakaken minangka takeaway cemilan pangan. Pai daging dianggep apik ing Australia ...

                                               

Roti isi babi

A sandwich daging babi punika sawijining olahan sandwich saka masak daging babi antarane roti sing opsional disebar karo butter, lan bisa di bumbu karo saos tomat utawa saus coklat. Umume disajikake kanthi panas. Ing sawetara perusahaan sandwich ...

                                               

Roti salib panas

Roti salib panas yaiku roti legi sing dibumbui biasane digawe nganggo woh, ditandhani nganggo salib ing sisih ndhuwur, lan biasane dipangan ing dina Jumuah Good ing Inggris; Irlandia; Australia; India; Selandia Baru; Afrika Kidul; lan sawetara wi ...

                                               

Vegemite

Cithakan:Infobox product Vegemite / ˈ v ɛ dʒ ɪ m aɪ t / VEJ -i-myte iku olahan nglukis, coklat peteng Australia panyebaran panganan saka turahané Brewers extract ragi karo macem-macem sayuran lan bumbu aditif. Iki digawe dening Cyril Callister in ...

                                               

Karakoram

                                               

Daftar provinsi Spanyol

Maps of the provinces of Spain Maps of Spains Provinces List of municipalities of Spain listed by province from the Spanish INE National Statistics Institute ing basa Spanyol

                                               

Wilayah otonomi Spanyol

Spanyol ndarbèni 50 provinsi kang diklompokaké dadi 17 Komunitas otonom, lan ditambah manèh anané loro kutha otonom ing Afrika.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →