Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 37



                                               

Reca Dwarapala

Situs Reca Dwarapala manggon ana ing sakuloné Candhi Singosari. Reca iki digawé saka watu monolitik kang dhuwuré 3.70 m. Jaman biyèn reca iki minangka lawang gerbang karajan Singhasari. Jeneng Dwarapala asalé saka basa Sansekerta kang duwé teges ...

                                               

Retno Maruti

Theodora Retno Maruti ya iku maestro beksan Jawa Klasik kang misuwur saka Surakarta. Retno Maruti lair 8 Maret 1947 ing Baluwarti, Sala, Jawa Tengah. Retno kang kerep diceluk Mbak Utik iki ngrembakakaké lan nguri-uri beksan Jawa sanadyan dhèwèké ...

                                               

Sajarah

Sajarah iku sejatine rekaman kedadéan-kedadéan nyata ing taun kapungkur. Sajarah iku béda tegesé karo istilah babad. Babad tegesé luwih amba, antarané maca aji-aji luhur, kepahlawanan, kejayaan, kegetiran, duka lan lara, pengkhianatan, sajarah, s ...

                                               

Serunai

Serunai punika piranti musik tradhisional Minang ingkang anggènipun ngginakaken kanthi cara dipun-sebul. Ing tanah Minang piyambak, piranti musik Serunai kawéntar kanthi nama Puput Serunai.

                                               

Shamanisme Korea

Shamanisme Koréa punika kapitadosan asli rakyat Koréa ingkang nggabungaken manéka kapitadosan la praktek ingkang dipunpengaruhi déning agama asli Koréa, agama Buda, lan Taoisme. Wonten ing Basa Koréa, shamanisme dipunsebat mu lan sang pemraktik d ...

                                               

Tamil Sri Lanka

Tamil Sri Lanka ya iku anggotaning klompok étnik Tamil kang manggon ana ing nagara Sri Lanka. Sanajan wong Tamil Sri Lanka iku sacara budaya lan basa iku béda karo étnis Sinhala ing pulo iku, nanging miturut studhi génetik nuduhaké manawa kekaron ...

                                               

Tepas (piranti)

Tépas utawi ingkang wonten ing Basa Indonésia dipunarani kipas inggih punika salah satunggaling piranti saking anyaman pring ingkang ginanipun kanggé népas mliginipun geni. Wonten ugi ingkang mastani tépas punika ilir. Sejatosipun antawisipun ili ...

                                               

Tindhik

Tindhik ya iku sijining cara gawé owah-owahan marang awak kanthi gawé bolongan utawa nyuwèk sijining pérangan awak kang sabanjuré ing kono digantungi pepaès kaya ta anting utawa suweng. Tindhik kuping lan irung wis dikenal déning kabudayan-kabuda ...

                                               

Tortilla

Tortilla iku roti tipis tanpa ragi kang digawé saka jagung kang digiling utawa gandum. Tortilla padatan tinemu ing Meksiko, Amérika Tengah, Amérikah Sarékat lan Kanada. Kang digawé saka jagung giling iku tortilla ala Amérika Lor lan akèh kang nga ...

                                               

Tumpeng Megana

Tumpeng Megana inggih punika salah satunggaling jinis sesajèn ingkang awujud tumpeng saha kapacak kacang ingkang sampun dipunmagsak. Kacang kala wau dipuntata mlingker dumugi pucuking tumpeng. Wonten ing pucuk tumpeng kapacak brambang saha lombok ...

                                               

Tumpeng robyong

Tumpeng Robyong inggih punika salah satunggaling jinis sesajen ingkang asring dipun-ginakaken nalika upacara selametan utawi upacara siraman ing adat priyantun Jawi.

                                               

Warak ngendhog

Warak Ngendhog iku salah sijiné kéwan khayalan sing kapérang dadi telung pérangan ya iku sirah saka naga, awak saka onta, lan sikil saka wedhus. Warak Ngendhog iku minangka multikulturalismé kang ana ing kutha Semarang.

                                               

Waroeng Steak & Shake

Waroeng Steak & Shake utawa kondhang kanthi jeneng WS ya iku salah sijiné franchise kang dibuka déning Jody Brotosuseno lan Siti Hariyani nalika 4 September 2000 kapungkur ing tritisan omah kontrakané ing Jl. Cendrawasih no. 30 Yogyakarta.

                                               

Watu Akik Kecubung Kasihan

Akik Kecubung Kasihan punika salah satunggaling akik ingkang wonten ing donya. Akik Kecubung Kasihan punika gadhah urutan kualitas nomer enem ing donya. Akik warna wungu ing donya internasional saged diarani séla Ametis. Jeneng ametis saking temb ...

                                               

Yakisoba

Yakisoba iku mi goreng saka "Jepang kang digawé saka bahan mi, kubis, jejanganan lan daging, ditambahi bumbu saus uster utawa saus yakisoba. Bahan liyané kang ditambahaké ing yakisoba ya iku bawang bombay, wortel, benishōga acar jahe, tenkasu, ur ...

                                               

Yakitori

Yakitori iku saté khas saka Jepang kang migunakaké daging pitik. Irisan daging, kulit, ati, jantung, lan rempela kang dikethok cilik-cilik saukuran saemploka pisan, disunduki nganggo sunduk pring, banjur dibakar ing sadhuwuring areng utawa gas. S ...

                                               

Ziarah Kubur

Ziarah Kubur ya iku salah sawijing tradisi kang isih gesang lan ngrembaka ing masarakat Jawa. Masarakat Jawa biayasane padha ziarah nalika wulan Ruwah nganti tumekaning wulan Pasa. Ziarah kubur uga diarani nyadran. Tembung nyadran ateges slametan ...

                                               

Sandhiwara

Sandhiwara iku pagelaran kanthi lelakon. Sandhiwara bisa migunakaké naskah utawa improvisasi kanthi spontan. Sandhiwara iki kagiyaraké déning para juru main sing mèmba warna dadi paraga-paraga liya kaya ing rancangané. Saiki, sandhiwara ora mung ...

                                               

Alberto Aquilani

Alberto Aquilani ya iku sawijining juru main bal-balan kabangsan Italia kang saiki mbéla timLiverpool. Klub sadurungé ya iku Roma lan Triestina. Dhèwèké uga dadi juru main kang mèlu mbéla tim bal-balan nasional Italia. Aquilani posisiné ana ing t ...

                                               

Aston Villa F.C.

Aston Villa Football Club ya iku klub bal-balan utawa bal-balan profésional kang markasé ana ing Villa Park, Birmingham, Inggris. Klub iki main ing Liga Utama Inggris lan dadi salah sijining klub pendiri Liga Sepak Bola nalika taun 1888 sarta Lig ...

                                               

Athletic Bilbao

Athletic Bilbao iku tim bal-balan Spanyol. Kandhangé ing Bilbao. Tim iki diadegaké taun 1898. Bebarengan karo tim Real Madrid lan FC Barcelona, tim Athletic Bilbao dijuluki minangka tim "sing ora naté angka gradasi", sarta tim-tim sing duwé akèh ...

                                               

Atletik

Atletik ya iku gabungan saka pirang jinis ulah raga kang racaké bisa dikelompokake dadi mlayu, lempar, lan lompat. Athletics minangka koleksi macem-macem jinis olah raga sing umume bisa dikelompokake, yaiku mlayu, mlumpat lan mbuwang. Tembung atl ...

                                               

Atlético Madrid

Atlético Madrid iku siji tim bal-balan Spanyol. Markasé ing kutha Madrid Spanyol. Tim sing madeg taun 1903 iki duwé prèstasi sing apik ing donya bal-balan Spanyol. Klub iki uga duwé rivalitas karo tanggané Real Madrid.

                                               

Baskèt

Baskèt yaiku salah sawjining ulah raga kang misuwur ing donya. Ulah raga iki mbutuhaké juru main cacah 5 ing saben golongan. Saben juru main ngupaya nglebokaké bal ing kranjangé musuh supaya éntuk poin. Padatan pemainé dhuwur-dhuwur, nganggo kaos ...

                                               

Bisbol

Bisbol utawa kondhang kanthi jeneng baseball iku ulah raga kang dimainaké déning rong tim. Pitcher) saka tim kang nguncalaké, nyoba nguncalaké bal kang dijenengi bal bisbol, déné juru main saka tim kang nggebug bal nyoba nggebug bal nganggo slah. ...

                                               

Boling

Boling, iku sawijining ulah raga utawa dolanan kang dimainaké kanthi cara ngglindhingaké bal nganggo tangan. Bal boling diglindingaké kanggo ngrubuhake pin kang cacahé sepuluh. Pin mau ditata dadi wujud segitelu yèn dideleng saka ndhuwur. Nalika ...

                                               

Boston Celtics

Cithakan:Infobox NBA team Boston Celtics inggih punika tim bal basket saking kutha Boston, Massachusetts, Amérikah Sarékat ingkang kagabung wonten ing National Basketball Association. Boston Celtics sapunika taksih nyepeng rékor juara NBA kanthi ...

                                               

Brooklyn Nets

Brooklyn Nets inggih punika tim bal basket Amérika ingkang kagabung wonten ing salebeting National Basketball Association. Tim punika dumunung wonten ing Brooklyn, New York. Tim punika dipunbentuk nalika taun 1967 kanthi nama "New Jersey American ...

                                               

Charles Craig

Charley Craig ya iku bocah cilik sing asalé saka Inggris kang didhaku dadi bocah paling kuwat ing nagarané. Bobot awaké mung 32 kg. Dhèwèké iku bisa usung-usung bobot nganti ngluwihi bobot awaké, nganti bisa tekan dhuwur sirahé. Prèstasiné rong s ...

                                               

Cleveland Cavaliers

Cithakan:Tim NBA Cleveland Cavaliers inggih punika salah satunggaling tim bal basket Amérika ingkang kagabung woten salabeting National Basketball Association. Tim punika dumunung wonten ing tlatah Cleveland, Ohio. Tim punika wiwit main wonten in ...

                                               

Futsal

Futsal ya iku ulah raga kang migunakaké bal kang dimainaké tim kang cacahé loro. Saben tim futsal cacahé lima juru main. Futsal ancasé nglebokaké bal ing gawang lawan main kanthi manipulasi lan mainaké bal nganggo sikil. Saliyané juru main utama, ...

                                               

Golf

Golf iku dolanan njaban ruwang kang dimainké kanthi dhèwèkan utawa tim kang lomba nglebokaké bal menyang njero bolongan-bolongan kang ana ing lapangan kanthi gunggung thuthukan paling sithik. Bal golf dithuthuk kanthi migunakaké sak sèt tongkat p ...

                                               

Houston Rockets

Cithakan:Tim NBA Houston Rockets inggih punika tim "bal basket Amérika ingkang kagabung wonten ing National Basketball Association. Tim punika dumunung wonten ing kutha Houston, Texas. Nama Rockets dipunpilih wonten ing sawijiningpada kontés pama ...

                                               

Indonesia Tarbuka 2005

Kajuwaraan Badminton Djarum Indonésia Tarbuka 2005 iku kajuwaraan badminton internasional bintang lima sing dianakaké ing Istora Gelora Bung Karno, Jakarta. Bebungah total kajuwaraan iki ya iku 250 ribu dolar AS. Babak utama dianakaké saka tangga ...

                                               

Indonesia Tarbuka 2006

Kajuwaraan Badminton Djarum Indonésia Tarbuka 2006 iku kajuwaraan badminton internasional bintang lima sing dianakaké ing GOR Kartanagara lan GOR Sudirman ing Surabaya, Jawa Wétan. Bebungah total kajuwaraan iki gedhéné 250 èwu dolar AS. Babak uta ...

                                               

Jesse Owens

Jesse Owens sing ndarbèni jeneng pepak James Cleveland "Jesse" Owens. Jesse Owens lair tanggal. Jesse Owens tilar donya nalika umuré 66 taun. Dhèwèké dadi ulah ragawan atletik kang asalé saka Amérikah Sarékat. Jesse Owens nguwasani ulah raga spri ...

                                               

Kok

Kok utawa bal badminton sajeroning ya iku wangun bal kang digunakaké déning ulah raga badminton, kagawé lan kasusun saka wulu menthok awujud wangun krucut kabukak, minangka bongkoté awujud setengah bal kang kagawé saka gabus. Tembung kok dijupuk ...

                                               

La Liga

Liga de Fútbol Profesional, lumrahé diarani La Liga utawa Primera División, iku liga bal-balan kang tatarané dhuwur dhéwé ing Spanyol. Diadegaké taun 1929, liga iki kanthi tumata nganakaké kompetisi taunan. Pungkasan iki ana 20 tim sing kagabung ...

                                               

Los Angeles Lakers

Cithakan:Tim NBA Los Angeles Lakers inggih punika tim bal basket Amérikah Sarékat ingkang kagabung wonten ing salebeting National Basketball Association. Tim punika dumunung wonten ing Los Angeles, California. Kala rumiyi tim punika gadhah nama D ...

                                               

NASCAR

Cithakan:Infobox sport governing body National Association for Stock Car Auto Racing wujud perusahaan Kang diduwèni déning kulawarga lan nyelenggarakaké pira-pira macam even balapan. Didegaké déning Bill France Sr. pada 1947-48. Saiki, kang nyeke ...

                                               

Oklahoma City Thunder

Cithakan:Tim NBA Oklahoma City Thunder inggih punika tim bal basket saking kutha Oklahoma City, Oklahoma, Amérikah Sarékat ingkang kagabung wonten ing National Basketball Association. Thunder minangka inkarnasi saking tim Seattle SuperSonics ingk ...

                                               

Pepe (José Manuel Soares)

José Manuel Soares, uga dikenal kanthi jeneng Pepe, iku juru main bal-balan Portugal sing misuwur. Pepe dilairaké ing Lisabon. Sajeroning kariré sing ora pati suwé, Pepe dadi juru main ngarep lan dianggep juru main bal-balan Portugal sing paling ...

                                               

Persikota Tangerang

Persatuan Bal-balan Indonesia Kota Tangerang ya iku salah sijiné klub kang ana ing tlatah Indonésia bal-balan kang duwé markas ana ing Tangerang. Tim diparapi Bayi Ajaib punika dibiyantu déning kelompok pandukung sorak Banteng Mania.

                                               

Pingpong

Pingpong, utawa Tènis méja, ya iku salah sijiné cabang ulah raga rakèt kang dimainaké wong loro utawa rong pasang kang lelawanan lan migunakaké bal cilik ditamplèk ana ing sadhuwuré méja. Ing Républik Rakyat Cina, jeneng kang resmi ulah raga iki ...

                                               

Prost Grand Prix

Prost Grand Prix nalika rumiyin inggih punika tim balap Formula Siji ingkang dipunkelola déning bekas juara donya Alain Prost. Tim punika ndhèrèk wonten ing gangsal mangsa saking taun 1997 dumugi taun 2001. Wonten ing wiwitanipun, nalika taun 199 ...

                                               

Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart iku sawijining juru main bal-balan saka Walanda. Rafael van der Vaart lair 11 Fèbruari 1983. Rafael van der Vaart jebolan saka Ajax Amsterdam lan nglakokke debut sepisanan ning ndunya profésional ning klub taun 1999-2000 pas ...

                                               

S.S. Lazio

S.S. Lazio yaiku salah siji klub bal-balan Italia kang basise ana ing kutha Roma, dimadegake tanggal 9 Januari 1900. Lazio wis tau dadi juara Serie A kaping loro, dadi juara Coppa Italia kaping lima, Piala Super Italia kaping telui, lah sapisan d ...

                                               

San Antonio Spurs

Cithakan:Tim NBA San Antonio Spurs inggih punika tim bal basket wonten ing salebeting National Basketball Association ingkang dumunung wonten ing San Antonio, Texas. Klub punika sampun menangken kejuaraan NBA kaping 4, nalika taun 1999, 2003, 200 ...

                                               

Satria muda britama

Satria Muda BritAma iku salah sawijining klub bal basket "profesional" sing main ana ing Liga Bal Basket Indonésia sing asalé saka Jakarta. Satria Muda iku pamenang Liga Bal Basket Indonésia ing taun 2006 lan uga olèh nomer loro ing kompetisi Sis ...

                                               

Scuderia Ferrari

Scuderia Ferrari iku jeneng umum kanggo Gestione Sportiva, siji divisi saka Ferrari sing nangani balap montor. Divisi iki nangani tim balap montor Formula Siji Scuderia Ferrari Marlboro. Tim iki sepisanan mèlu sajeroning F1 ing taun 1950, lan min ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →