Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 359



                                               

Moh Hasbi

Moh Hasbi ya iku salah sawijining tilas Bupati Boyolali periode 1984. Ing sajroné kapamarentahane, priyantun iki tau gawé Boyolali éntuk pangaji Adipura. Sanajan lair ana ing Aceh, Bupati iki ngatonaké wong Jawa kang grapyak marang bebrayan. Nali ...

                                               

Kalang Obong

Kalang obong yaiku tradisi upacara pati kang diuri-uri ing bebrayan Kalang, utamane ing wilayah Provinsi Jawa Tengah. Upacara iki biasane ditindakake sawise setaun wong wis mati, utawa ing basa Jawa diarani sependhak. Senajan diarani saka tradisi ...

                                               

Setagèn

Setagèn yaiku kain kang nglambangaké donga lan pangajab supaya pangantèn kekaro bèsuké bisa kacukupan sandhangé. Makna kang luwih saka setagèn yaiku donga supaya pangantèn kekaro diparingi kekuwatan kanggo nglakoni apa waé kang ana nalika urip be ...

                                               

Pariwara

Pariwara / Iklan ya iku wujud sesambungan kang duwé maksud kanggo mènèhi greget wong tetuku, nawakaké sawijining barang utawa tenaga, kanggo merbawani panemuné wong akèh, narik panyengkuyunging wong akèh amrih pikir lan tumindaké laras karo kekar ...

                                               

Lakhamari

Lākhāmari minangka salah sawijining jinis panganan rasa legi saka Newar. Iki digawe saka glepung, gula, butter lan bahan liyane. Bisa digawe kanthi macem-macem wujud lan dijenengi kanthi beda-beda gumantung saka bentuke. Biasane diwenehake kanggo ...

                                               

Wong Tiwi

Wong Tiwi minangka salah sawijining klompok Aborigin ing Australia. Saklawasé 2.000 wong Tiwi manggon ing Pulo Bathurst lan Melville, sing kalebu Pulo Tiwi, udakara 48 kilometres saka Darwin. Basa Tiwi minangka sawijining basa, ora ana hubungane ...

                                               

Walter Veltroni

Walter Veltroni OMRI iku penulis, wartawan, lan politikus Italia, sing njabat minangka pimpinan Partai Demokratik pisanan ing oposisi sing ditinggal tengah, nganti mundur tanggal 17 Februari 2009.Panjenenganipun njabat minangka Walikota Roma wiwi ...

                                               

Dina AIDS Sadonya

Dina AIDS Sadonya kang tepaté ana ing tanggal 1 Dhésèmber dipinggeti tumuju ing kasadaran minangka tumprapé AIDS ing sadonya kang disebabake virus HIV. Konsep iki dirembug ing Partemuan Mantri Kasehatan Sadonya minangka manuhaké Program-program k ...

                                               

Ginan Koesmayadi

Ginan Koesmayadi ya iku wong kang gawe Yayasan Omah Cemara. Dheweke seda ing Griya Sakit Advent, Kota Bandung, Jawa Barat. Pas dina Kemis tanggal 21 Juni 2018 kira-kira jam 22.00 akibat lelara jantung. Ginan merjuangke wong-wong kaum marjinal.

                                               

Cumbana garing

Cumbana garing minangka praktik cumbana sing dilakoni tanpa pelumasan lendir bawok. Pelumasan tempek bisa dibuawang kanthi nggunakake afrodisiak herbal, deterjen rumah tangga, antiseptik, kanthi ngusap tempek, utawa kanthi nyelehake godhong ing t ...

                                               

Selasih

Selasih tetuwuhan ingkang duwé kasiat kang apik kanggo awak, kagolong tuwuhan Labiatae. Tuwuhan selasih iku tetuwuhan musiman kang ngepang akèh ning dhuwuré, mambuné wangi batangé soklat segi papat. godhongé tunggal, dhapuré bunder endhog. Wiji s ...

                                               

Alérgi endhog

Alérgi endhog ya iku réaksi kang ora wajar saka sistem awak amarga protéin saka endhog. Hipersénsitivitas imun saka protéin kang diasilaké saka endhog pitik, bèbèk, énthok lan kalkun. Alérgi endhog bisa ngenani kang isih bocah nganti diwasa. Yén ...

                                               

Alphonsus Augustus Sowada

Mgr. Alphonsus Augustus Sowada, O.S.C. yaiku Uskup ing Keuskupan Agats. Kejaba imam lan rohaniwan, Sowada uga misuwur ing masyarakat minangka salah sijine antropolog.

                                               

Olahan vegetarian

Masakan vegetarian yaiku salah sawijining olahan adhedhasar panganan sing cocog karo standar vegetarian kanthi ora kalebu produk jaringan daging lan kewan. Kanggo vegetarianisme lacto-ovo, endhog lan produk susu diidini. Kanggo vegetarianisme lac ...

                                               

Pangan

Pangan utawa panganan iku bahan, lumrahé asal saka sato kéwan lan tetuwuhan utawa woh-wohan, kang dipangan déning makluk urip kanggo mènèhi tenaga lan nutrisi. Cuwèran kanggo maksud iki kerep diarani ombènan, nanging tembung panganan bisa uga dia ...

                                               

Olahan India kidul

Masakan India Kidul kalebu masakan ing lima negara bagian kidul India - Andhra Pradesh, Karnataka, Kerala, Tamil Nadu lan Telangana - lan wilayah serikat Lakshadweep, Pondicherry, lan Kapuloan Andaman lan Nicobar. Biasane ana panganan vegetarian ...

                                               

Kofta

Kofta minangka kulawarga panganan bakso utawa meatloaf sing ditemokake ing masakan India, Caucasian Kidul, Wétan Tengah, Balkan, lan masakan Asia Tengah. Ing bentuk sing paling gampang, koftas kalebu bal daging cincang - biasane daging sapi, piti ...

                                               

Daging analog

Analogi daging minangka zat kaya daging sing digawe saka tanduran. Istilah sing luwih umum yaiku daging adhedhasar tanduran, daging vegan, pengganti daging, daging mock, alternatif daging, daging tiruan, utawa daging vegetarian, utawa, kadang-kad ...

                                               

Kacang garang

Kacang garang utawa roti kacang panggang minangka sajian vegetarian sing kalebu kacang - kacangan, biji-bijian, minyak sayur, duduh kaldu utawa mentega, lan bumbu digawe bentuk roti sing kuat utawa sajian kaserol sing dawa sadurunge dipanggang la ...

                                               

Schnitzel

Schnitzel minangka salah sawijining olahan jinis irisan daging sing tipis sing digoreng nganggo lemak. Daging biasane diencerake kanthi dibungkus nganggo alat aduk daging. Umume, daging diwenehi roti sadurunge digoreng. Schnitzel roti paling popu ...

                                               

Urap

Urap yaiku sajian salad sayuran kukus sing dicampur karo klapa parut sing dibumbui lan dibumbui kanggo diolah. Biasané ditemokake ing masakan Indonesia, luwih tepat masakan Jawa. Urap bisa dikonsumsi dhewe minangka salad kanggo panganan vegetaria ...

                                               

Sosis glamorgan

Sosis glamorgan minangka sosis vegetarian tradisional Welsh sing bahan utamane yaiku keju, daun bawang lan potongan roti. Iki dijenengi sawise kabupaten bersejarah Glamorgan ing Wales. Panyebutan paling awal babagan panganan kasebut yaiku wiwit t ...

                                               

Sop manchow

Sp manchow minangka sup sing populer ing masakan India amarga nyepakake sing gampang lan rasa pedhes panas. Kasedhiya ing akeh restoran lan dhaharan panganan ing dalan padha. Sanajan sup kasebut dijenengi Manchuria ora meh padha karo panganan sin ...

                                               

Olahan Chettinad

Masakan Chettinad minangka masakan masarakat sing diarani Nattukotai Chettiars, utawa Nagarathars sing diarani dhewe, saka wilayah Chettinad ing negara Tamil Nadu ing India Kidul. Masakan Chettinad bisa uga minangka ongkos sing paling misuwur ing ...

                                               

Stik

Stik minangka daging sing umume diiris ing serat otot, bisa uga ana balung. Biasane dipanggang, sanajan bisa uga digoreng. Asring dipanggang nalika nyoba nurun rasa steak sing dimasak ing areng geni sing mbukak. Steak uga bisa dimasak ing saus, k ...

                                               

Susuk

Susuk yaiku jarum sing digawe saka emas utawa logam mulia liyane, sing dilebokake ing jaringan alus awak kanggo tumindak jimat. Susuk duwe macem-macem tujuan, wiwit estetis murni nganti perawatan nyeri sendi lan penyakit ringan liyane. Praktek ik ...

                                               

Tabir surya

Sunscreen, uga dikenal minangka sunblock utawa lotion suntan, punika lotion, semprotan, gel, umpluk, kelet utawa liyane topikal produk sing nyerap utawa nuduhake sawetara saka srengenge s ultraviolet radiasi lan mula mbantu nglindhungi sunar sren ...

                                               

Manyōgana

Manyōgana menika sistem tulisan kuna kang nggunakaké karakter Cina kanggo ngewakili basa Jepang lan sistem kana kapisan kang dirembaka kanggo ngwakili basa Jepang sacara fonetis. Tanggal panggunaan paling awal kana jenis iki ora pati jelas, nangi ...

                                               

Ardini Pangastuti

Ardini Pangastuti ya iku sawijining pangripta babagan basa jawa utawa sastrawan basa jawa. Ardini Pangastuti nduwé jeneng komplit yaiku Suciati Ardini Pangastuti. Dhéwéké lair ing Kacangan, Tulungagung, Jawa Wétan tanggal 16 Nopember 1960. Saiki ...

                                               

Frekuensi radhio

Frekuensi radhio utawa gelombang radhio iku tegesé spektrum elektromagnetik yakuwi gelombang elektromagnetik sing diasilaké saka pangiriman arus bolak-balik ing siji antène. Frekuensi iki kalebu péranganing spektrum ing ngisor iki:

                                               

1165

                                               

Lifestyle Network

Lifestyle Network ya iku jaringan televisi kabel Filipina kang duwé basis ing Quezon City. Iki diduweni lan dioperasikake déning Creative Programs, Inc. anak perusahaan duweke konglomerat médhia ABS-CBN Corporation. Pemrograman mligi saka gaya hi ...

                                               

Joker (karakter)

The Joker iku karakter fiksi sing digawé déning Bill Finger, Bob Kane, lan Jerry Robinson sing kapisan metu ing American comic book Batman diterbitké déning DC Comics. Mulané, Joker arep disirnakaké pas kapisanan dhèwèké metu, nanging dislametaké ...

                                               

Driji wanita

Ladyfingers, utawa nganggo driji spons Inggris Inggris, minangka salah sawijining olahan biskuit spons sing kepadatan kurang, garing, adhedhasar endhog, bentuk kira-kira kaya driji gedhe. Bahan kasebut minangka bahan utama ing resep-resep pangana ...

                                               

Driji pitik

Driji pitik, uga dikenal minangka tender pitik, goujon pitik, strip ayam utawa isi pitik, yaiku daging pitik sing disiapake saka otot cilik pectoralis ing kewan kasebut. Jalur daging putih iki ana ing sisih loro balung dada, ing sangisore daging ...

                                               

Pingsut

Pingsut utawa sut iku cara kanggo ngundhi ing dolanan. Carané ya iku kanthi ngadu driji. Ngadu ing kéné ora ngadu kèkuwatan nanging ngedu simbol saka driji kang didu. Pingsut utawa sut iku dilakokaké déning wong 2. Driji kang dinggo pingsut ya ik ...

                                               

Gangjeong

Gangjeong ya iku jinis roti tradhisional kas Koréa kang digawé saka beras ketan kanthi wujud lan ukuran kang béda-béda. Gangjeong disajekake déning wong Koréa ing acara-acara wigati kaya ta acara kawinan, upacara ritual, lan festival taun anyar S ...

                                               

Benang abang nasib

Benang Abang Nasib, uga diarani Benang Abang Perkawinan, lan varian liyane, minangka kapercayan Asia Wétan sing asale saka mitologi Tionghoa. Umume dianggep minangka kabel abang sing ora katon ing driji wong-wong sing bakal pinemu ing kahanan tar ...

                                               

Jaé

Jaé utawa jahé iku siji bahan masakan. Jaé wis misuwur dadi bahané masakan, bumbu lan dadi obat. Jaé kang jeneng latiné Zingiber officinale Rosc, iki wis kasebar saindhenging jagad lan akèh gunané. Jaé wujud siji tuwuhan rimpang kang populèr dadi ...

                                               

Kuwé Pohulpohul

Wujudipun kuwé punika kados kepelan driji tangan mirip kaliyan Itak Gurgur amargi piranti kanggé nyithak punika namung prasaja inggih punika kepelan tangan. Awit saking punika kuwé kasebat kawastanan "pohulpohul" kepelan. Pohulpohul punika wonten ...

                                               

Stik iwak

Driji iwak utawa tongkat iwak minangka panganan olahan sing digawe nganggo iwak putih, kayata cod, hake, haddock utawa pollock, sing wis dipanggang utawa diwenehi roti. Biasane kasedhiya ing bagean panganan sing beku ing supermarket. Bisa dipangg ...

                                               

Daktyla

Daktyla minangka roti negara utawa roti desa ragi saka Yunani, nanging uga misuwur ing Siprus lan Turki. Wangun iki duwé segmen kaya driji roti, sing diarani roti driji, sing digawe nganggo garis ing jero roti sadurunge dipanggang, utawa nggawe j ...

                                               

Beshbarmak

Beshbarmak minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan nasional ing antarane wong-wong Turki nomaden ing Asia Tengah lan Rusia. Uga dikenal minangka naryn ing Xinjiang, Uzbekistan, Kirgistan lan Kazakhstan, minangka turama utawa dograma ...

                                               

Simisage

Simisage, ing Jepang diarani Yanakkie, iku spésiés Pokémon jinis suket ning Pokémon saka Nintendo lan Game Freak. Digawé déning Ken Sugimori, Simisage pisanan metu ing dolanan vidéo Pokémon Black and White lan sakcandhaké. Simisage dijuluki minan ...

                                               

Moor

Moor utawi Bangsa Moor punika sebatan kanggé umat Islam lan muslim saking jaman tengahan ingkang mapan wonten ing Al-Andalus ugi Maroko lan Afrika Barat. Kabudayaan bangsa Moor punika dipunwastani Moorish. Tembung punika ugi dipun-ginakaken ing É ...

                                               

Prajurit Séwan

Prajurit Séwan ya iku gawéan ing Kebudayaan Indis sing paling kerep dilakoni rakyat pribumi ing tanah Jawa. Prajurit Séwan iki muncul ing abad 18 M nganti médio abad 20 M. Pamarèntah Kolonial Walanda sing wis olèh papan panggonan nimbun barang da ...

                                               

Babka

Babka yaiku jajan ngembang kaya roti brioche kang umumé digawé ing Éropah Tengah lan Wétan. Kuwihé biyasané dibakar kanggo Minggu Paskah ing Polandia, Lithuania, Bulgaria, Makédonia lan Albania, lan kanggo prèinan utama ing Romania.

                                               

Curious George (TV series)

Curious George ya iku sérial animasi pendidikan saka Amérika-Kanadhah kang adhedasar buku séri anak kanthi jeneng sing padha. Séri iki pisanan ditayangaké ing tanggal 9 Septèmber 2006, lan rampung tanggal 4 April 2015 ing PBS Kids i CBC Televisio ...

                                               

Avianto

Avianto,Ir yaiku Direktur CV. Avitex & Ketua KOSGORO saking Sukoharjo. Tekun ora wedi kangelan Kanthi modal nekad lan donga saka wong tuwané dhéwéké bisa ngwiwiti urip mandiri ing umur kang isih enom banget. Ora reti saka sapa dhéwéké pas wektu i ...

                                               

R.D.S Hadiwidjana

R. D. S Hadiwidjana ya iku pengarang lan filolog kang duwé jeneng cilike Soewanda. Lair neng Sragen tanggal 9 Oktober 1895. Jeneng cilike sing sakbanjuré disingkat "S" lan ditulis nang ngarepé jeneng wong tuwané, Hadiwidjana. Anak nomer 3 seka 6 ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →