Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 357



                                               

Sesambungan antarané Indonésia lan Kazakhstan

Sesambungan antarané Indonésia lan Kazakhstan ya iku sesambungan diplomatik antarané Indonésia karo Kazakhstan. Sesambungan iki resmi kawangun ing taun 1993. Indonésia lan Kazakhstan duwé sawenèh bab sing padha; kaloro nagara kasebut kalubèran su ...

                                               

Pananggalan Saka

Pananggalan Saka utawa Kalèndher Saka iku pananggalan sing asalé saka India. Pananggalan iki minangka siji pananggalan syamsiah-kamariah utawa kalèndher luni-solar. Era Saka diwiwiti ing taun 78 Masehi.

                                               

Trans TV

Trans TV utawa Televisi Transformasi Indonésia yaiku salah sawijiné stasiun tivi swasta Indonésia kang miwiti kanthi terrestrial area ing Jakarta. Trans TV iku duwéké konglomerat kang jenengé Chairul Tanjung. Trans TV duwé sesanti utawa unén-unén ...

                                               

Jemparingan

Jemparingan inggih menika salah satunggaling kagiyatan tradisional ingkang dipuntindakaken wonten ing Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat kaliyan Kadipatèn Pakualaman. Wonten ing basa Indonésia jemparingan inggih menika olahraga panahan tradisional ...

                                               

Pondhok Pesantrèn Lirbaya

Pondhok Pesantren Lirboyo inggih punika salah satunggaling pondhok pesantren ingkang dumunung wonten ing Lirbaya Kediri Jawa Timur. Pesantren punika dipundegake déning K.H.Abdul Karim. Sapunika pesantren Lirboyo gadhah kathah cabang, unit pendhid ...

                                               

Akbar Agung

Akbar, uga kondhang kanthi jejuluk Shahanshah Akbar-e-Azam utawa Akbar sing Agung iku Sultan Mogul kaping 3. Dhèwèkè isih keturunan Wangsa Timurid, putra saka Sultan Humayun lan putu saka Sultan Mogul Zaheeruddin Muhammad Babur, panguwasa sing ng ...

                                               

Malek Jahan Khanom, Mahd-e Olia

Cithakan:One source Malek Jahan Khanom, Mahd-e Olia Pèrsi: ملک جهان خانم، مهدِ عُلیا, lair Malek Jahan Khanom Qajar Ghovanloo ; 26 Februari 1805 – 2 April 1873 yaiku garwane lan ibu saka panguasa Persia. Malek Jehan Khanum yaiku putri Persia saka ...

                                               

Botifarra

Botifarra minangka salah sawijining jinis sosis lan salah sawijining panganan sing paling penting kanggo masakan Catalan. Botifarra adhedhasar resep-resep kuna, salah siji ing Romawi sosis botulu utawa lucanica, digawe saka daging babi mentah lan ...

                                               

Misa

Misa iku prayaan ekaristi sajeroning ritus liturgi Kulon saka Gréja Katulik Roma, tradhisi Anglo-Katulik sajeroning Gréja Anglikan, lan sawatara Gréja Lutheran. Ing nagara-nagara Baltik lan Skandinavia, ngibadah ekaristi Gréja Lutheran uga karan ...

                                               

Olimpiadhe Athena 1896

Olimpiade mungsa panas kaping 1 iku Olimpiade modhèren pisanan, sawisé Olimpiade Kuna dibatalaké déning Kaisar Romawi Theodosius taun 393 M. Ing sawijining kongrès nalika taun 1894 kang diadani déning Pierre de Coubertin ing Paris, Komite Olimpia ...

                                               

County Alba

Alba, sing wujud salah sijiné teka vestimentum liturgis ing Gréja Katulik Roma, Gréja Anglikan lan akèh gréja Protèstan, ya iku sehelai jubah linen putih, dawane nganti mata sikil lan racaké dipirantèni sehelai tali kanngo ngiket pinggang awerna ...

                                               

Olof Skötkonung

Olof Skötkonung yaiku Raja Swèdhen, putra Eric the Victorious lan, miturut sumber Islandia, Sigrid the Haughty. Panjenenganipun nggantos bapakipun ing c. 995. Dheweke kechatet dadi putra makhota, amarga dheweke minangka panguwasa Swèdhen pisanan ...

                                               

Olahan nasional

Olahan nasional iku minangka salah sawijining jinis kuliner sajian sing duwe hubungan karo negara tartamtu. Sajian bisa dianggep minangka sajian nasional kanthi macem-macem sebab: Iki minangka panganan pokok, digawe saka pilihan panganan lokal si ...

                                               

Ligue1

Ligue 1, secara resmi dikenal minangka Ligue 1 Uber Eats amarga alasan sponsor, yaiku profesional Prancis kanggo klub sepak bola asosiasi pria. Ing bagean ndhuwur sistem liga sepak bola Prancis, iki kalebu kompetisi sepak bola utama negara kasebu ...

                                               

Koperasi Susu Campina

Koperasi Susu Campina inggih punika salah satunggaling koperasi susu Walandi ingkang paling ageng ing Èropa. Campina dipungadhahi déning 8000 perternak sapi perah, boten namung ingkang manggèn wonten ing Walandi, nanging ugi ing Jèrman lan Bèlgia ...

                                               

Prau silem Jepang I-401

Prau I-401 iku prau silem pamotan palwa udara klas I-400 kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro ing klas I-400. I-401 kapernahaké rikala 26 April 1943 déning Astragara Wadya Sa ...

                                               

Prau silem Jepang I-402

Prau I-402 iku prau silem pamotan palwa udara klas I-400 kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka telu ing klas I-400. I-402 kapernahaké rikala 20 Oktober 1943 déning Astragara Wadya ...

                                               

Prau silem Jepang I-400

Prau I-400 iku prau silem pamotan palwa udara klas I-400 kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji ing klas I-400. I-400 kapernahaké rikala 18 Januari 1943 déning Astragara Wadya ...

                                               

Luigi Cadorna

Marshal saka Italia Luigi Cadorna yaiku Jenderal Italia lan Marsekal Italia, sing paling misuwur minangka Panglima Angkatan Bersenjata Italia nalika pérangan pisanan saka Perang Donya I.

                                               

Prau panumpes Jepang Fubuki (1927)

Prau Fubuki iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya I lan Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Fubuki". Fubuki kapernahaké rikala 19 Juni 1926 ...

                                               

Tour de France

Tour de France ya iku kajuaraan balap sepeda paling kondhang ing donya. Kajuaraan iki minangka balapan ing dalan kanthi jarak sing adoh kanggo pembalap sepeda profésional sing diènèkaké sasuwéné telung minggu ing wulan Juli ing Perancis. Tour de ...

                                               

Marguerite saking Provence

Marguerite saking Provence minangka salah sijining Ratu Prancis, minangka garwanipun Raja Louis IX saking Prancis. Panjenengane minangka putri sulung Pangeran Provence lan Béatrice saking Savoie.

                                               

Alberto Pollio

Nalika taun 1908, nalika Kepala Staf Tentara Italia Tancredi Saletta pensiun, posisi kasebut ditawani Jenderal Luigi Cadorna ; Nanging, dheweke nyuwun supaya para panguwasa sing paling dhuwur ditegesake ing waktu sing aman lan uga ing mangsa pera ...

                                               

Prau panumpes Jepang Shimakaze (1942)

Prau Shimakaze iku prau panumpes kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Shimakaze". Shimakaze kapernahaké rikala 8 Agustus 1941 déning Astragara Wad ...

                                               

Soebagijo I.N.

Soebagijo I.N. yaiku salah sawijining pengarang saka Indonesia ingkang aktif nyerat sastra awit saka sakdèrèngipun Indonesia mardika. Lair ing tengah-tengahing kulawarga ingkang besaja, antawis saka 4 sedhèrèk amung piyambakipun ingkang gesang. T ...

                                               

Prau pangrukti Jepang Akashi

Prau Akashi iku prau pangrukti kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kutha Akashi ing Prefektur Hyōgo, Jepang. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé Akashi. Ak ...

                                               

Fujian

Fujian yaiku sawijiné provinsi ing pasisir kidul Républik Rakyat Cina. Fujian berbatesan karo Zhejiang ing lor, Jiangxi ing kulon, lan Guangdong ing kidul. Taiwan ana ing pérangan wétan, ing seberang Selat Taiwan. Jengen "Fujian" saka gabungan je ...

                                               

Bèbèk peking

Bèbèk peking iku panganan Cina sing asalé saka Beijing. Olah-olahan bèbèk peking iki uga tinemu ing Taiwan, kang ginawa mrana déning pamaréntah nasionalis Kuomintang sing musna nalika kalakon perang sadulur lan mundur menyang Taiwan nalika taun 1 ...

                                               

Pacinan Yokohama

Pacinan Yokohama utawi Cithakan:CJKV inggih punika pacinan ingkang wonten ing Yokohama, Jepang. Sadèrèngipun papan punika naté dipunsebat minangka Tōjin-chō lan Nankinmachi. Papan punika kathah dinggèni déning tiyang Cina ingkang merantau saking ...

                                               

Prau pangayom pasisir Jepang Tsushima

Prau Tsushima iku prau pangayom pasisir angka pitu ing klas Etorofu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Pulo Tsushima. Tsushima kapernahaké rikala 20 Juni 1942 déning Nippon Koka ...

                                               

Mangkunagara ing Kartasura

Pangeran Adipati Arya Mangkunagara ing Kartasura ya iku putra pambarep Sunan Amangkurat IV saka garwa pangrêmbe nama Mas Ayu Sumanarsa kang banjur kajunjung sêsêbutan Radèn Ayu Kilèn, utawa Radèn Ayu Sêpuh. Nalika timur nama Radèn Mas Sura, pêpar ...

                                               

Prau panumpes Jepang Hatakaze (1924)

Prau Hatakaze iku prau panumpes klas Kamikaze kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka lima ing klas Kamikaze. Hatakaze kapernahaké rikala 3 Juli 1923 déning Astragara Wadya Sagara Ma ...

                                               

Xiao

Xiao ya iku jeneng piranti musik tiup wujud sruling vertikal kang asalé saka Cina. Xiao kang tuwa dhéwé tinemu ing kuburan Raja Zeng ing Provinsi Hubei nalika taun 1978. Xiao iki asalé saka Periode Nagara Perang lan kasusun saka 13 sruling kanthi ...

                                               

Prau dlajah Jepang Nagara

Prau Nagara iku prau dlajah ènthèng klas Nagara kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Nagara ing Chūbu, Jepang. Nagara kapernahaké rikala 9 Sèptèmber 1920 ing Sasebo, Nagasaki ...

                                               

Prau dlajah Jepang Ōi

Prau Ōi iku prau dlajah ènthèng klas Kuma kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Ōi ing Préfèktur Shizuoka, Jepang. Ōi kapernahaké rikala 24 Novèmber 1919 ing Kobe déning Kawas ...

                                               

Mercon

Mercon bahan peledak) iku wujud bubuk kang dibungkus ing njero kertas. Kertas kang dianggo bungkus ora mung siji nanging lapis-lapis. Mercon nduwéni sumbu ing pérangan tengahé. Mercon minangka ngramékaké acara-acara kaya ta taun baru, nikahan, la ...

                                               

Masakan Finlandia

Masakan Finlandia inggih punika hidangan ingkang dipunsajiakén déning tiyang Finlandia, kaliyan bahan panganan wujud bahan sejènis sèrèal kados ta gandum cémèng, haver lan jèlai. janganan ingkang dipunginaakén ing masakan tradsional inggih punika ...

                                               

Finnair

Finnair Plc ya iku maskapé pamaburan nasional lan gedhé dhéwé Finlan, kanti kantor punjeré ing lemah duwéné Papan Anggegana Helsinki-Vantaa ing Vantaa, Finlan, kanti hub utama ing papan anggegana Helsinki-Vantaa. Finnair lan anak perusahaané mend ...

                                               

Prau panumpes Jepang Arashi

Prau Arashi iku prau panumpes klas Kagerō kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka nembelas ing klas Kagerō. Arashi kapernahaké rikala 4 Mèi 1939 déning Astragara Wadya Sagara Maizuru ...

                                               

USS Missouri (BB-63)

USS Missouri inggih punika prau kaping tiga ing kelas Iowa lan prau perang paling pungkasan ingkang dipuntugasaken déning Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Missouri pungkasan labuh ing Long Beach, California, lan ngantos sapunika dados musiyum ing P ...

                                               

Prau pangayom pasisir Jepang Matsuwa

Prau Matsuwa iku prau pangayom pasisir angka loro ing klas Etorofu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Pulo Matsuwa. Matsuwa kapernahaké rikala 20 Fèbruari 1942 déning Mitsui Eng ...

                                               

Prau panumpes Jepang Kazagumo

Prau Kazagumo iku prau panumpes klas Yūgumo kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka telu ing klas Yūgumo. Kazagumo kapernahaké rikala 23 Dhésèmber 1940 déning Fujinagata Shipyards; b ...

                                               

Prau panumpes Jepang Niizuki

Prau Niizuki iku prau panumpes klas Akizuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Niizuki". Niizuki kapernahaké rikala 8 Dhésèmber 1941 déning Mits ...

                                               

Prau panumpes Jepang Kawakaze (1936)

Prau Kawakaze iku prau panumpes klas Shiratsuyu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Kawakaze kapernahaké rikala 25 April 1935 déning Fujinagata Shipyards. Prau iki kababar rikala 1 Novèmber 1936. Prau iki ...

                                               

Prau panumpes Jepang Hatsuharu (1933)

Prau Hatsuharu iku prau panumpes klas Hatsuharu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji ing klas Hatsuharu. Hatsuharu kapernahaké rikala 14 Mèi 1931 déning Astragara Wadya Sagar ...

                                               

Prau panumpes Jepang Hatsushimo (1933)

Prau Hatsushimo iku prau panumpes klas Hatsuharu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka papat ing klas Hatsuharu. Hatsushimo kapernahaké rikala 31 Januari 1933 déning Uraga Dock Com ...

                                               

Prau dlajah Jepang Yura

Prau Yura iku prau dlajah ènthèng klas Nagara kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Yura cedhak Lempongan Wakasa ing Jepang. Yura kapernahaké rikala 21 Mèi 1921 ing Sasebo, Na ...

                                               

Zaid bin Ali

Zaid bin Ali ya iku putra saka Imam Singah kaping 4, Ali bin Husain, lan putu saka Husain bin Ali. Zaid mimpin pamberontakan nglawan Bani Umayyah ing pertengahan abad ke-8, nambah kekerasan kang tansah kedadeyan antarané Bani Umayyah lan Bani Has ...

                                               

Musháb bin Umayr

Musháb bin Umayr lair duwé rupa kang gagah lan nyenegake. Musháb bin Umayr lair saka kulawarga kang serba cukup lan dimanjakake déning wong tuwané kang marakake dhèwèké dadi omongan gadhis-gadhis Mekah. Ibuke yaiku Khunas Binti Malik, wong kang d ...

                                               

Najelaa Shihab

Najelaa Shihab lair ning Surakarta, 11 September 1976. Wanita kang duwe anak telu iki ora gur bale wisma, dheweke wis rampung sekolah S-1 Fakultas Psikologi, Universitas Indonesia lan S-2 Fakultas Psikologi, Universitas Indonesia, Bidang Psikolog ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →