Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 355



                                               

Ès krim

Ès krim iku panganan panutup beku, lumrahé kagawé saka susu, kaya ta susu lan krim, uga asring dibarengake karo woh-wohan utawa bahan lan rasa liyané. Ing sawatara jinis duwé kandhutan gula, sanajan sawatara jinis liyané kagawé kanthi nambahi leg ...

                                               

Rakai Warak

Sri Maharaja Rakai Warak inggih punika raja angka sekawan Karajan Medang periode Jawa Tengah ingkang jumeneng nata antawis taun 800-an. Nama punika pinanggih wonten ing salebeting pratélan raja-raja Medang wonten ing prasasti Mantyasih.

                                               

Wahhabisme

Wahhabisme inggih punika obahan kaagamaan atau cabang saking agami Islam. Gerakan punika dipunsebaraken déning teolog Muslim abad angka 18 saking Najd, Arab Saudi, ingkang mbudidaya ngresiki "jiwa" Islam saking "angka boten murnian". Wahhabisme p ...

                                               

Tibèt Kuna

Tibèt Kuna iku tegesé mangsa uriping basa-basa Tibèt sing kacathet ana naskah-naskah Kraton Tibèt saka madyaning abad angka 7, nalika kraton nembé ngangkat aksara, nganti purwaning abad angka 11 M. Ana taun 816 M, sajeroning panguwasaning Sadnale ...

                                               

Hamengkurat II

Sri Susuhunan Amangkurat II inggih punika pendiri saha minangka raja ingkang angka kapisan wonten ing Kasunanan Kartasura minangka panerus saking Kesultanan Mataram, ingkang maréntah antawisipun taun 1677-1703. Piyambakipun minangka raja Jawa kap ...

                                               

Prau dlajah Ruslan Aurora

Prau Aurora iku prau dlajah lapisan angka telu ing klas Pallada kang kaanggo nalika Perang Donya I lan Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kakaisaran Ruslan. Aran prau iki saka jenengé déwi Romawi aran Aurora. Agano kapernahaké rikala 23 Mèi 189 ...

                                               

Pratélaning wangun

Jinising wangun lumah utawa wangun raèn ana manéka warna, ing antarané ya iku: Pasagi layangan Pasagi utawa maju-pat Pasagi lima utawa maju-lima Pasagi telu utawa maju-telu Lonjong Pasagi nem utawa maju-nem Pasagi mbata utawa pasagi dawa Pasagi m ...

                                               

Kayu

Kayu iku pérangan atos saka tetuwuhan kang digolongaké menyang wit lan grumbul. Kayu dipigunakaké kanggo manéka warna kaperluan, wiwit saka gegenèn, gawé perabot, bahan yasan, bahan kertas, lan isih akèh liyané. Kayu uga bisa dimanfangataké minan ...

                                               

Wangun omah

Omah, utawa domicile, punika papan digunakake minangka panggonan permanen utawa semi-permanen kanggo individu, kelompok utawa kulawarga. Iki minangka ruangan sing terlindung utawa separo lan bisa uga duwe aspek interior lan eksterior. Omah nyedhi ...

                                               

Tetikus

Tetikus iku piranti komputer utawa piranti kang minangka prosès utawa nglebokaké data ing sajeroning komputer saliyané blabag tik. Tetikus kanthi jeneng mangkono dijupuk saka kabel kang kemlawé mèmper buntut tikus. Tetikus kapisanan digawé ing ta ...

                                               

Piala

Piala utawi asring kabeber dhumateng tembung piala punika wujud panghargaan wangun piranti kang diaturake déning piyantun ingkang saged dados pamenang utawa jawara ing siji tetandhingan tartamtu. Piala asring diaturake déning cabang ulah raga uta ...

                                               

Kuwé bundt

A Kuwe bundt ya iku sajinis kuwe sing dipanggang ing telusur Bundt, mbentuk menyang wangun donut mligi. Wangun kasebut diilhami dening kue tradisional Eropa sing dikenal kanthi jeneng Gugelhupf, nanging kue Bundt umume ora ana gandhengane karo re ...

                                               

Plendhungan

Pléndhungan sajeroning ya iku wangun kantong fleksibel kang lumrahé duwé isi gas kaya ta hélium, hidrogen, nitrogen monoksida lan udara, Wangun Pléndhungan ing jinisé duwé mupangat kanggo unsur dekorasi, minangka jinis liyané dimumpangatake tumuj ...

                                               

Angkup

Angkup utawa slaga iku péranganing kembang ing jinis tetuwuhan ngembang. Angkup akèh-akèhé awarna ijo lan dunungé ana ing sangisoré petal. Minangka bagéan sing nyawiji, angkup nyawiji wujud tapih, lan saklumpukan pétal diarani corolla utawa godho ...

                                               

Kick Andy

Kick Andy punika wangun program talkshow kang diasuh déning penjenengané Andy F. Noya ing Metro TV. Kick Andy mangudara ing saben dina Jumat jam 21.30 WIB uga nduwèni tayangan balen ya iku saben Minggu jam 15.30 WIB.

                                               

Juru anggegana

Juru anggegana utawa Pilot ya iku sesebutan kanggo wong kang nduwèni pangawean nyetir montor mabur.Minangka wangun panggawean kang ngutamakake kaahlian utawa kaprigelan sajeroning nyetir montor mabur, panjengané juru anggegana kudu nempuh uji kal ...

                                               

Pesawat ulang-alik

Pesawat ulang-alik punika motor mabur njaba akasa kang dinduwèni nagara Amérikah Sarékat kang dimigunakake sajeroning misi panerbangan ing njaba akasa. Wangun eesawat ulang alik – wujud lan cara kerjané ora kaya pesawat njaba akasa liyané – awak ...

                                               

The Times

The Times iku koran dinan kang diterbitaké ing Britania Raya wiwit taun 1785, nalika iku isih ditepungi kanthi jeneng The Daily Universal Register. Koran iki lan seduluré The Sunday Times diterbitaké déning Times Newspapers Limited, kang wujud pé ...

                                               

Kèju

Kèju saking basa Portugis: queijo punika panganan ingkang kadamel saking susu. Wondéné susu ingkang kanggé asringipun inggih susu sapi. Sabèntenipun saged ugi nganggé susu méndha, keledhe, kapal kaliyan unta. Kèju anggènipun ndamel saking susu, d ...

                                               

Mitologi Jepang

Folklor ingkang sapunika dipunwastani mitologi Jepang, kathahipun punika dhedhasar cariyos ingkang wonten ing Kojiki, Nihonshoki, lan Fudoki saking manéka provinsi ing Jepang. Saéngga kathahipun mitologi Jepang punika manéka kami penghuni Takaman ...

                                               

Subali

Subali iku putrané Resi Gotama ing Pertapan Grastina klawan Dèwi Indradi utawa Windradi. Wujudé Subali iku kethèk, nanging bisa tatajalma. Cupu manik Asthagina Mauné Subali iku wujud manungsa lumrah, kepara wujudé satriya bagus, kanthi asma Guwar ...

                                               

Kambriyum

Kambriyum iku période sajeroning skala wektu géologi kang diwiwiti watara 542 ± 1.0 jtl dipungkasi eon Proterozoikum lan mungkasi watara 488.3 ± 1.7 jtl kanthi diwiwitiné période Ordovisium. Période iki minangka période pisanan éra Paleozoikum sa ...

                                               

Zamrud

Zamrud iku watu permata utawa watu mulia ingkang warna ijo nganti ijo tuwa. Zamrud kalebu mineral silikat beril lan warna ijo amarga saka kelumit kromium. Anane vanadium lan wesi ingkang wonten kelumit kromium nyebabake pirang zona ning warna ijo ...

                                               

Sop instan

Sup instan minangka salah sawijining olahan jinis sup sing dirancang kanggo persiapan sing cepet lan gampang. Sawetara ana krasan, lan sawetara diproduksi kanthi akeh ing skala industri lan diolah kanthi macem-macem cara kanggo nglestarine. Ana m ...

                                               

Biénnalé

Biénnalé, basa Italia kanggo "bienial" utawa "saben taun liyané", ya iku acara waé kang dianakaké saben rong taun kapisan. Istilah biénnalé paling kerèp dienggo ing donya seni kanggo medhar paméran seni kontèmporèr internasional skala gedhé. Isti ...

                                               

Wangsi

Wangsi, utawa diarani suling ing basa Indonésia lan Inggris, iku suling saka pring kang kas Asiah Kidul-Wétan, mligi Brunéi, Indonésia, Malaysia, Filipina, lan Singapura. Piranti musik iki kanggo ing ènsambel gamelan. Gumantung gènre saenggon, wa ...

                                               

Pichelsteiner

Ing langkah kaping pisanan, daging sapi, daging babi lan daging wedhus dibakar. Banjur janganan ditambahake, sing biasane kentang, wortel dicincang lan peterseli, potong kubis lan bawang. Sabanjure duduh kaldu daging diwutahake ing campuran lan k ...

                                               

Gelas taker

Gelas pangukur utawa kendi pangukuran minangka piranti pawon sing digunakake utamane kanggo ngukur volume bahan masak cair utawa bahan baku padhet kayata glepung lan gula, utamane kanggo volume udakara 50 mL munggah. Ngukur cangkir uga digunakake ...

                                               

Respirometer

Respirometer ya iku piranti kang minangka ngukur rata-rata napas organisme kanthi ngukur rata-ratané lironing oksigèn lan karbon dioksida. Saka babagan iki bisa minangka panalitèn bilih faktor-faktor kaya ta umur lan cahya dadi pengaruhing rata-r ...

                                               

Wiji chia

Wiji Chia minangka wiji sing bisa dipangan saka Salvia hispanica, tanduran kembang ing kulawarga bijaksana sing asale saka Meksiko tengah lan kidul, utawa kolumbaria Salvia sing ana gandhengane ing sisih kidul-kulon Amerika Serikat lan Meksiko. W ...

                                               

Mesin espresso

Mesin espresso nggawe kopi kanthi meksa banyu bertekanan cedhak titik sing nggodhog liwat "puck" kopi lan saringan kanggo ngasilake kopi kenthel lan konsentrasi sing diarani espresso. Mesin pertama kanggo nggawe espresso dibangun lan dipatenake i ...

                                               

Tortilla glepung

A tortilla glepung utawa tortilla gandum punika jinis alus, lancip flatbread digawe saka sacoro apik lemah glepung gandum. Asale iki asale saka jagung tortilla, roti jagung rata sing sadurunge ana wong Eropa teka ing Amerika. Digawe nganggo adona ...

                                               

Cakalang fufu

Cakalang fufu punika nambani lan garang Skipjack tuna ditayangke ing pring pigura, sing Minahasan delicacy Sulawesi Utara, Indonesia. Sawise iwak cakalang Minahasan kanggo skipjack tuna wis diresiki skala lan talen, daging cakalang dipérang dadi ...

                                               

Soenarwan

Soenarwan, Prof. Dr. H. ya iku Guru Besar ing Universitas Negeri Maret Surakarta. Sakliyané ngajar ing UNS, piyambaké uga isih aktif ing pirang-pirang organisasi kaya ta YAPERTIS, MUI lan P2A Kalurahan Kerten. Rabi kaliyan Ismiyati dianugrahi ana ...

                                               

Mohammad Ali Rajai

Mohammad Ali Rajai, lair ing Ghazvin, Iran, 15 Juni 1933 – pati ing Teheran, Iran, 30 Agustus 1981 ing yuswa 48 taun) kapilih minangka kaloro jabatan Presiden Iran sawisé dadi Perdana Menteri ing pamaréntahan Abolhassan Banisadr. Panjenengané uga ...

                                               

Trim Sutedjo

Trim Sutedjo, miyos ing Wonosari, Redi Kidul, Yogyakarta, tanggal 18 Mèi 1938. Trim Sutedjo, panggangit ingkang yuswanipun sami kaliyan Muryalelana, Susilomurti, Sudharmo KD, St.lesmaniasita ugi satunggalipun. Trim Sutedjo uga aktif rawuh pepangg ...

                                               

Paku Alam X

Kanjeng Gusti Pangéran Adipati Arya Paku Alam X utawi Radèn Mas Wijasena Haria Bima inggih punika adipati ing Kadipatèn Pakualaman ingkang kaping sedasa saha minangka Wakil Gubernur Daérah Istiméwa Ngayogyakarta. Nalika taun 2012, panjenenganipun ...

                                               

Sosialis Alternatif (Polen)

Sosialis Alternatif iku parté pulitik Trotskis ing Polen. Iki anakan saka Komité Narakarya Negarantara. Sadurungé 2011, parté iki diarani Pakumpulané Parté Narakarya.

                                               

Kabinèt Indonésia Bersatu

Kanggo artikel ngenani Kabinèt Indonésia Bersatu sing luwih anyar pirsani: Kabinèt Indonésia Bersatu II Kabinet Indonésia Bersatu iku kabinèt pamaréntahan Indonésia pimpinan Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono lan Wakil Présidhèn Muhammad Jusuf Ka ...

                                               

Rakai Kayuwangi

Sri Maharaja Rakai Kayuwangi Dyah Lokapala Sri Sayyawasanottunggadewa inggih punika raja ingkang angka pitu saking Karajan Medang périodeJawa Tengah ingkang jumeneng nata antawis taun 856 – 880-an.

                                               

Kalurahan

Kalurahan iku wewengkon administratif pamaréntahan ing Indonésia ing asor kacamatan lan dibawahi Lurah. Ing Indonésia, kalurahan dadi ékan administratif pamaréntahan ngisor kaloro sawise RT/RW.

                                               

Kampung Bathik Kauman Pekalongan

Kampung Bathik Kauman Pekalongan ya iku salah sawijining bathik ing Pekalongan kang diarepaké dadi cirining Kutha Pekalongan minangka Kutha Bathik. Yen didelok saka sosial, budaya, lan ékonomi kemasyarakatan, Kelurahan Kauman salah sawijining Kel ...

                                               

Panggung Krapyak

Panggung Krapyak ya utawa uga dikenal mawa jejuluk Kandhang Menjangan iku sawijining yasa ing kabupatèn Bantul sing dugunakaké kanggo mbeburu déning raja-raja Kasultanan Yogyakarta. Panggung Krapyak iki prenahé ana ing Dhusun Krapyak, Kelurahan P ...

                                               

Asal-usul Gajahan

Asal-usul Gajahan yaiku sejarah dumadine kalurahan Gajahan. Kalurahan gajahan manggon ana ing kutha Surakarta, Provensi Jawa tengah. Jaman semana, kalurahan iki dadi sawijining kandang gajah dhuweke kraton. Critane, nalika abad XVII kraton Kartas ...

                                               

Asal-usul Selembaran

Asal-usul Selembaran yaiku sejarah dumadiné kalurahan Selembaran. Kalurahan Selembaran manggon ana ing Kecamatan Séréngan, kutha Surakarta, Provénsi Jawa tengah. Nalika perang Jawa1825-1830 M, Pangéran Dipanegara, putra Hamengku Buwana III sawiji ...

                                               

Kampung Bustaman

Kampung Bustaman ya iku jeneng kampung kang ana ing Kelurahan Purwadinatan, Semarang Tengah, Semarang. Kampung Bustaman kaperang dadi 2 RT, ya iku RT 04 dan 05 lan jembare 0.6 Ha. Ing taun 2014, Kampung Bustaman didunungi dening 366 jiwa. Cikal b ...

                                               

Anak Cucu Bandha Yudha

Anak Cucu Bandha Yudha yaiku salah sawijining kapitayan kang diadekne dening R. Sumbono Djonudin ing Cilacap, Jawa tengah tanggal 30 Desember 1970. Alamate pakumpulan iki ana ing marga Ciberem 27, Kelurahan Donan, Cilacap, Jawa tengah. R. Sumbono ...

                                               

Asal-usul Sekarpace, Kutha Surakarta

Asal-usul Sekarpace, Kutha Surakarta yaiku sejarah dumadine kampung Sekarpace. Kampung Sekarpace manggon ana ing kutha Surakarta, provensi Jawa Tengah. Nalika jaman Pakubuwana X, sambetan antaraning keraton karo donya njaba mligine Eropa sansaya ...

                                               

Morteza-Qoli Bayat

Morteza Gholi Bayat iku Perdana Mentri Iran. Lair ing Arak, Iran ing kulawarga kabangsawanan Irans kuna suku, Chieftains saka suku Bayat, kanggo Haj Abbas Qoli-Khan Saham al-Molk Araki, kang nggawé partai Demokratik Arak. Dheweke akeh banget nali ...

                                               

Dhaptar Mentri Manca Negara Jepang

Mantri Manca Nagara Jepang iku mantri anggota Kabinet Jepang sing duwé tanggung jawab kanggo urusan manca nagara lan pamimpin Kamentrian Manca Nagara. Pejabat Mantri Manca Nagara Jepang saiki ya iku Hirofumi Nakasone.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →