Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 353



                                               

Muhammad Hinayah

Muhammad Hinayah ya iku atlet panjat tebing saka Sumatera Kidul. Muhammad Hinayah olèh kasil kang moncèr banget, yaiku medali emas ing Asian Games 2018 Jakarta-Palembang. Sanadyan dhèwèké wedi karo panggon kang dhuwur, nanging sabenere malah kuwi ...

                                               

Muhammad Kamil

Muhammad Kamil ya iku atlit mlayu marathon saka Semarang. Lair ing Semarang, 3 Januari 1986 lan neruské sekolah ning Fakultas Kedokteran, Universitas Dipanegara.Dhèwéké saiki uga dadi dhokter lan neruské pendidhikan ing S3 bedah saraf Kagoshima U ...

                                               

Odisha

Odisha iku sawijining nagara pérangan ing Indhi, kang dumunung ing Indhi wétan. Wewengkon iki dikupengi déning nagara pérangan Bengal Kulon ing lor-wétané, Jharkhand ing loré, Chhattisgarh ing kuloné lan lor-kuloné, uga Andhra Pradesh ing kidulé. ...

                                               

Pis kucing

Putri malu ya iku tuwuhan perdhu cendhèk anggota suku polong-polongan sing gampang dimangertèni amarga godhongé sing bisa mingkup dhéwé utawa alum kanthi rikat nalika didemèk. Sanadyan sawatara anggota polong-polongan bisa mingkup kaya mangkono, ...

                                               

Illinois

Praja Illinois iku sawijining praja ing Amérikah Sarékat. Illinois minangka praja sing paling padhet sing ndunungi lan kanthi démografis manéka warna.

                                               

Lara Pangkon

Lara pangkon ya iku salah sijiné tradisi kang nduwéni makna tiruan pitik jago sing difungsèkaké ing acara prosèsi pengantén nganti tumuju acara temu pengantén. Lara pangkon nduwéni makna simbolik prilaku kejantanan pengantén kang golek pasangan u ...

                                               

Basing Sembiring

Basing Sembiring wonten ing dalem ijem panggen pembiakan bibit kentang kaliyan sistem kultur jaringan teng dhusun Kuta Rayat, Kecamatan Naman Teran, Kabupaten Karo, Sumatera ler, Rabu. Warga dhusun Kuta Rayat mboten saged lajeng sesabin kala dipu ...

                                               

Wiwit

Upacara Wiwit minangka tatacara Jawa kang diadani saben panèn pari. Wiwit wis arang keprungu, nanging déning warga kalurahan Ngawen, isih diuri-uri. Upacara Wiwit, nèk ning kabupatèn Blora, amarga upacara methik pari. Panènan pari bisa becik lan ...

                                               

Kiper

Tim bal-balan, kaya ta pang olahraga liyané, yaiku wis ngalami akèh owah-owahan siasat, saéngga ngasilaké generasi lan nyisihaké manéka pusisi. Kiper iku siji-sijiné pusisi kang mesthi nalika kodifikasi olahraga. Ing wiwitan nalika bal-balan diat ...

                                               

Asuransi Mega Pratama

Perusahaan iki diadegaké wiwit taun 1959, kanthi jeneng Maskapé Asuransi Ikrar Lloyd, kang diduwèni déning Bakrie Finance Corporation. Taun 2003, Prima Eksekutif ngakuisisi saham perusahaan iki, lan taun 2004, Asuransi Mega Pratama ya iku jeneng ...

                                               

Asuransi Artarindo

Asuransi Kerusakan Mesin Machineery Breakdown Insurance Asuransi Uang Dalam Pengangkutan / Pengiriman Cash In Transit Insurance Asuransi Pengangkutan Marine Cargo Insurance Asuransi Piranti-piranti Berat Heavy Equipment Insurance Asuransi Pemasan ...

                                               

Oven lemah

Oven bumi, oven lemah utawa jugangan masak minangka salah sawijining struktur masak sing paling gampang lan kuna. Paling dhasar, oven bumi minangka jugangan ing lemah sing digunakake kanggo njebak panas lan panggangan, ngrokok, utawa ngukus panga ...

                                               

Bènsin

Bènsin ya iku cuwèran campuran kang asalé saka lenga bumi lan luwih akèh kasusun saka hidrokabon, uga digunakakè minangka bahan bakar mesin. Istilah Gasolin okeh digunakaké sajeroning indhustri lenga. Kadhang kalané istilah mogas kanggo mbédakaké ...

                                               

Pelem kasturi

Wit pèlèm Kasturi bisa dhuwur nganti 25 m, diametere nganti ± 40 – 115 cm. Kulit kayu wernane putih keklawuan nganti coklat padang, racaké ana retakan utawa celah cilik ± 1 cm awujud kulit kayu mati lan mirib Mangiféra indica. Godhong bertangkai, ...

                                               

Éropah mawa kacepetan séjé-séjé

Éropa mawa kacepetan séjé-séjé iku tegesé sajeroning kontèks Uni Éropa, kadar integrasiné nagara-nagara anggotané béda-béda, miturut kaanan pulitik ing nagarané dhéwé-dhéwé. Alesané iku kanggo nyegah supaya aja ana nagara-nagara sing ngalangi saw ...

                                               

Bursa èfèk London

Bursa Saham London iku sawijining bursa saham sing dumunung ing London. Diadegaké taun 1801, bursa iki minangka salah siji bursa saham gedhé dhéwé ing donya, kanthi akèh sing nyathetaké saham saka jaban rangkah lan uga parusahan Britania Raya. In ...

                                               

Olahan Amérika Sarékat

Masakan Amérikah Sarékat inggih punika jénis kulinèr ingkang ngèrèmbag ing négara-négara pérangan Amérikah Sarékat, wiwit saking daratan utama ngantos képulauan Hawaii. Masakan-masakan Amérikah Sarékat sampun misuwur ing pintén-pintén nagara ing ...

                                               

Deputi Bidang Pendanaan Pembangunan

Deputi Babagan Pendanaan Pembangunan inggih punika unsur pelaksana sapérangan tugas lan fungsi saking Badan Perencanaan Pembangunan Nasional ingkang mapan wonten ing sak ngandhapipun lan gadhah tanggel jawab dhateng Kepala Badan Perencanaan Pemba ...

                                               

Tato

Tato ya iku gambar permanèn ing kulit awak. Tato tembung andhahan saka tattoo ing basa inggris. Cara gawé gambar kuwi kanthi nyocogaké barang lancip ing kulit banjur mangsi kang kanggo mernani dilebokaké ing tatu mau. Istilah tato wiwit ditepungi ...

                                               

Pasisir Parangtritis

Delengen uga: Kabupaten Bantul Pasisir Parangtritis minangka papan wisata sing dununge ing Desa Parangtritis, Kretek, Bantul, Daerah Istimewa Yogyakarta, Indonesia. Jarak udakara 27 km saka pusat Kutha Yogyakarta. Pantai iki bisa diceluk minangka ...

                                               

Dangjin

Dangjin inggih punika satunggaling kutha wonten ing Chungcheong Kidul, Korea Kidul. Kutha punika mapan wonten ing pantai kidul Teluk Asan. Wates Dangjin Incheon, Pyeongtaek, lan Hwaseong lumantar segara lan Seosan, Yesan, lan Asan lumantar dharat ...

                                               

Asan

Asan inggih punika satunggaling kutha Chungcheong Kidul, Korea Kidul. Winatesan kaliyan WIlayah Métropolitan Seoul mangalèr. Asan punika gadhah penduduk kirang lagkung cacahipun 250.000. Asan punika kondhang awit saking tuk mata air panas lan dad ...

                                               

Cepuri Parangkusuma

Cepuri Parangkusuma menika watu wonten kalih ingkang asring dipunwastani Batu Cinta wonten Pasisir Parangkusuma. Parangkusuma papanipun boten tebih saking wewengkon Parangtritis. Cepuri mapan ing Dusun Mancingan, Désa Parangtritis, Krètèk, Bantul ...

                                               

Paprykarz szczeciński

Paprykarz szczeciński, di owah menyang basa latin dadi Szczecin paprikash, minangka iwak kaleng Polandia sing digawe saka iwak laut utawa danau jero, beras, pasta tomat lan minyak nabati, dibumboni bawang, uyah, lan rempah-rempah liya. Olahan iki ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Melbourne

Papan Anggegana Internasional Melbourne, uga dikenal minangka Papan Anggegana Tullamarine, ya iku papan anggegana utama kang nglayani kutha Melbourne lan papan anggegana paling sibuk kaloro ing Australia. Papan Anggegana iki dibukak nalika taun 1 ...

                                               

Universitas Otonom Metropolitan

Universitas Otonom Metropolitan ya iku sistem universitas publik ing Kutha Meksiko, Meksiko. Universitas iki kaperang saka 4 kampus kang mapan ing distrik kang béda saka kutha: UAM Iztapalapa, mapan ing distrik Iztapalapa, Kota Meksiko Timur UAM ...

                                               

Grup Coimbra

Grup Coimbra iku jaringan universitas Éropah sing diadegaké taun 1985 lan diresmèkaké nganggo charter taun 1987. Ing taun 2007 grup iki duwé 39 universitas anggota, sawatara minangka sing tuwa lan paling prestis ing Éropah. Grup iki njupuk jeneng ...

                                               

Oxford

Oxford ya iku salah siji kutha lan nonmetropolitan ing Oxfordshire, Inggris. Populasiné sak ngisoré 165.000. Ing Oxford ugi ana Universitas Oxford, minangka universitas kang tuwa dhéwé ing panggonan kang nganggo basa Inggris. Kutha iki mapan ing ...

                                               

Anseong

Anseong inggih punika satunggaling kutha wonten ing Gyeonggi, Korea Kidul, 80 kilometres sakidulipun Seoul. Mapan wonten ing 37°0′N 127°16′E. Anseong punika nepangaken piyambakipun minangka "The City of Masters". Menika dipunmangertosi kanggé dam ...

                                               

Budisuharto

Dhèwèké suda saka SMA Karangturi kanthi gelar terbaik lan Pelajar Teladan II se-kota madya Semarang taun 1977. Dhèwèké uga sempet nerusaké ing Fakultas Teknik Sipil Universitas Katolik Parahyangan, sanadyan tekan tingkat IV. Taun 1986, suda dadi ...

                                               

Sri Mulyani (juru wirausaha)

Dra. Sri Mulyani, ya iku salah siji juru wirausaha wanita saka Sala. Sri Mulyani asring diceluk kanthi jeneng Mbak Mul. Saliyané dadi juru wirausaha dhèwèké tilas njabat dadi ketua ASPEKINDO, uga tilas njabat dadi Wakil Ketua HIPMI. Sri Mulyani u ...

                                               

Bayu SKAK

Bayu Eko Moektito utawa kerp disebut Bayu Skak, lahir ana ing Kutha Malang, Jawa Wetan, 13 November 1993. Umure saiki 25 taun. Bayu iku aktor, komedian, saha youtuber saka Indonesia. Bayu Skak Sekolah ana Ing SMK Negeri 4 Malang kang njumuk jurus ...

                                               

Mochammad Chaeron

Mochamad Chaéron ya iku salah sawijine tokoh ing Jawa Tengah. Dhèwèké lair ing Semarang, 5 April 1938. Manten aktivis HMI iku ngrampungake SD nganti SMA ing kutha Semarang. Dhèwèké oleh gelar sarjana enom Jurusan Administrasi Negara Fakultas Ilmu ...

                                               

Antonius Subianto Bunjamin

Mgr. Antonius Subianto Bunjamin, O.S.C yaiku uskup ing Keuskupan Bandung, nerusaké Mgr. Johannes Pujasumarta sing kadhapuk minangka Uskup Agung Semarang. Bunjamin kapilih minangka Uskup Bandung 3 Juni 2014, lan ditahbisakké ing tanggal 25 Agustus ...

                                               

Basrizal Albara

Basrizal Albara kuwi tukang gawé reca utawa patung. Dhèwèké lahir ing Bengkalis, Riau, 30 April 1966. Dhèwèké anak kapapat saka anak cacah pitu. Kulawargané Basrizal dudu seniman nanging saka kulawarga PNS. Sanajang mangkono, Basrizal seneng gawé ...

                                               

Mostowfi ol-Mamalek

Mirza Hasan Ashtiani, lumrahé kondhang mawa sesebutan wèwèhané Mostowfi ol-Mamalek iku pulitisi Iran kang linggih minangka Mahamantri kèhé ping enem saka 1910 tekan 1927.

                                               

Kabiskopan Luziânia

Kabiskopan Luziânia yaiku kabiskopan ing provinsi grejawi Metropolitan Brasília, Brazil. Tahta episkopal katedrale yaiku Catedral Nossa Senhora da Evangelização, sing didedikasikake karo Maria Bunda Penginjilan, sing ana ing kutha Luziânia, negar ...

                                               

Kabiskopan Campo Maior

Kabiskopan Campo Maior yaiku kauskupan sufragan Latin ing provinsi grejawi Teresina, negara bagian Piauí, wetan laut Brasil. Tahta episkopal katedrale yaiku Catedral Santo Antônio, sing didedikasikake karo Santo Antonius, ing kutha Campo Maior, P ...

                                               

Kabiskopan Agung Londrina

Kabiskopan Agung Londrina yaiku kabiskopan agung Metropolitan ritus Latin ing negara bagian Paraná, Brazil kidul. Tahta episkopal agung katedrale yaiku Catedral Metropolitana Sagrado Coração de Jesus, sing didedikasikake karo Hati Kudus Yesus, in ...

                                               

Kabiskopan Ipameri

Kabiskopan Ipameri yaiku sebuah kabiskopan suffragan ing provinsi grejawi ritus Latin Metropolitan Goiânia, negara bagian Goiás, kulon Brazil. Tahta episkopal katedrale yaiku Catedral Divino Espírito Santo, sing didedikasikake karo Roh Kudus, ing ...

                                               

Prelatur Teritorial São Félix

Prelatur Teritorial São Félix yaiku sebuah prelatur teritorial Katulik Roma ing negara bagian Mato Grosso, Brasil. Kauskupan iku adalah sufragan ing provinsi grejawi Metropolitan Kauskupan Agung Cuiabá. Tahta katedrale, Catedral Prelatícia Nossa ...

                                               

Dortmund

Dortmund inggih menika satunggaling kutha mandhiri ing Rhine-Westphalia Lré, Jerman. Kutha menika kalebet salah satunggalipun kutha negara bagéan Jerman ingkang mapan ing tengah, lan minangka punjering administrasi, kutha komersil, lan budaya ing ...

                                               

Empalme

Empalme minangka salah sawijining sandwich sing khas ing negara Meksiko Nuevo León. Umume digunakake ing Valle de las Salinas, lan asale mula diyakini ing kutha-kutha ing Salinas Victoria utawa Jendral Zuazua. Salsa sing digunakake kanggo empalme ...

                                               

Olahan Kolombia

Masakan Kolombia minangka senyawa saka tradhisi kuliner saka enem wilayah utama ing negara kasebut. Masakan Kolombia beda-beda kanthi regional lan utamane dipengaruhi dening masakan Kolombia Pribumi, Spanyol, lan Afrika, kanthi pengaruh Arab sing ...

                                               

Olahan Montevideo

Masakan Montevideo minangka salah sawijining jinis masakan nuduhake panganan sing dimasak lan disajikake ing kutha Montevideo, Uruguay. Masakan sing disajikake ing kutha kasebut padha karo sing dikonsumsi ing negara kasebut kanthi daging sapi min ...

                                               

Burro percherón

Burro percherón minangka panganan tradisional saka negara Meksiko Sonora, asale saka kutha Hermosillo lan Guaymas. Variasi burrito klasik, minangka salah sawijining panganan sing paling populer ing rong kutha kasebut, sing ditawakake ing pirang-p ...

                                               

Sosis bologna

Sosis Bologna, uga disebut baloney utawa parizer, punika sosis asalé saka mortadella, a, sacoro apik daging babi sosis padha-looking lemah ngemot persagi lemak daging babi, Originally saka kutha Italia saka Bologna. Jeneng umum liyane kalebu polo ...

                                               

Reblochon

Reblochon iku keju Perancis digawe ing tlatah Alpen saka Savoie saka mentahan susu. Nduwe sebutan AOC dhewe. Reblochon duwe rasa nutty sing isih ana ing tutuk sawise dinikmati empuk lan seragam. Iki minangka bahan penting tartiflette, gratin Savo ...

                                               

Trowongan Dhasar Gotthard

Terowongan Dhasar Gotthard iku salah sijiné trowongan sepur kang ana ing ngisor Alpen ing tlatah Swiss. Kanthi dawa 57 km uga total 151.84 km manawa diukur saka trowongan, bolongan lan pérangan-pérangan trowongan pungkasan, trowongan iki ya iku t ...

                                               

Tarte des Alpes

Tarte des Alpes minangka jajanan sing ditemokake khusus ing Pegunungan Alpen Kidul. Isine senggol lan ditutupi pola kisi kue-kue. Gawenan tangan dening koki jajanan ing Hautes-Alpes lan Alpes-de-Haute-Provence utawa digawe industri dening sawetar ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →