Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 346



                                               

The House of Hades

The House of Hades ya iku novel fantasi kang ditulis déning Rick Riordan. Novel iki dibabar pisanan taun 8 Oktober 2013 ing Amerika déning Disney-Hyperion Books. The House of Hades minangka terusan saka novel The Mark of Athena ing seri novel Her ...

                                               

Singapore Airlines

Singapore Airlines inggih punika maskapé pamaburan nasional Singapura. Kode IATAnipun inggih punika SQ manawi ICAOnipun inggih punika SIA. Singapore Airlines inggih punika salah satunggaling maskapé ingkang saé lan tersuksès ing Asia kaliyan pene ...

                                               

Senat Amérika Sarékat

Senat Améerika Sarékat iku saka loro pérangan Konggrès Amérikah Sarékat. Pérangan liya saka Konggrès yaiku DPR Amérikah Sarékat.

                                               

Martin Van Buren

Martin Van Buren, jejuluk Old Kinderhook ya iku Présidhèn Amérikah Sarékat kaping 9. Sadurungé Martin njabat dadi Wakil Présidhèn kaping 9 lan mantri jaban rangkah kaping 10 ana ing ngisoré pimpinané présidhèn Andrew Jackson. Martin lair tanggal ...

                                               

James Monroe

James Monroe yaiku Présidhèn Amérikah Sarékat kang kaping lima lan njabat kaping loro période kaprésidhènan yaiku antarané taun 1817 nganti tekan 1825. Jeneng Monroe dadi misuwur amarga doktriné kang dijenengi Doktrin Monroe, yaiku Monroe nyataka ...

                                               

Barak konsèntrasi Auschwitz

Auschwitz ya iku sakumpulan barak konsèntrasi sing dilakokaké Jerman Nazi nalika Perang Donya II. Ana barak gedhé cacah telu ing Auschwitz lan 48 barak sing luwih cilik. Barak sing baku ya iku Auschwitz I, sing dadi pakunjaran antarané taun 1940- ...

                                               

Shotis puri

Shotis puri utawa cukup shoti yaiku salah sawijining jinis roti tradisional Georgia, digawe saka glepung putih lan bentuke kaya kayak. Shoti minangka salah sawijining olahan dipanggang ing toko roti tartamtu sing diarani nada utawa torne / turne. ...

                                               

Grobak hot dog

Grobak hot dog minangka standar panganan seluler kanggo nyiyapake lan adol panganan ing dalan, khusus kanggo segawon panas, kanggo wong sing liwat. Ing sawetara yuridiksi, operator gerobak kudu memenuhi peraturan kesehatan sing ketat sing diranca ...

                                               

Kajuwaran Wimbledon 2011

Kajuwaraan Wimbledon 2011 iku kajuwaran sing dianakaké ing tanggal 20 Juni nganti 3 Juli 2011 ing Wimbledon, London, Inggris. Turnamèn campuran iki bakal dadi Grand Slam katelu sadawaning taun lan dimainaké ing lapangan suket kabuka, nandhingaké ...

                                               

Ali Khamenei

Ayatullah Agung Sayyid Alî Hossaynî Khâmenei Miyos ing Mashhad, Propinsi Razavi Khorasan, Iran, 17 Juli 1939; umur 79 taun, uga dikenal minangka Seyyed Ali Khamenei yaiku Pemimpin Tertinggi Iran lan Presiden Republik Islam Iran ing periode 1981-1 ...

                                               

Yue Fei

Yue Fei ya iku jendral misuwur saka Dinasti Song. Dhèwèké ya iku jendral utama ing pengembalian tlatah kang direbut Dinasti Jin ing ngisore kekuwasaan Kaisar Tang Gaozong. Carita mula bukane penganan Cakhwe ana gegayutane karo matine dhèwèké. Yue ...

                                               

Sastra Melayu

Sastra Malayu klasik diwiwiti ing abad kaping 16 Masehi. Wiwit wektu iku nganti saiki gaya basané ora akèh owah-owahané. Dokumen pisnan sing ditulis sajeroning basa Malayu klasik ya iku layang saka Sultan Abu Hayat Ternate ya iku ratu Ternate, Su ...

                                               

Tugu Pahlawan

Tugu Pahlawan yaiku monumèn sing dadi tenger ana ing kutha Surabaya, Jawa Wetan. Dhuwur monumèn iki 41.15 meter lan wujude kaya lingga utawa paku kuwalik. Awak tugu kasebut awujud 10 lengkungan, lan dipérang dadi 11 bagean. Dhuwur, internode lan ...

                                               

Syarif Harun

Sultan Syarif Harun bin Sultan Syarif Hasyim II, Gelar: Sultan Assyaidis Syarif Harun Tengku Sulung Nagara Abdul Jalil Fakhruddin, ya iku salah sijinine tokoh lan pahlawan kang mertahanake Republik Indonesia. Dhèwèké ya iku sawijining Putra Makut ...

                                               

Hasduk Berpola

Hasduk Berpola ya iku filem Indonésia sing digarap déning sutradara Harris Nizam. Film iki nyaritakaké bocah lanang sing sregep usaha kanggo netepi janji marang bangsane. Rencanane Harris bakal miwiti syuting 7 Juni 2012 suwéné 35 dina. Akeh-akèh ...

                                               

Ranggalawé

Lawé, salah sawijining tiyang ingkang ndhèrèk Wijaya saha nggadhahi jasa nalika mangadegipun Kerajaan Majapait. Ananging piyambakipun dipuntepang minangka tiyang ingkang mbaléla wonten ing kerajaan punika. Kamangka nama Ranggalawé punika dipuntep ...

                                               

Setatsiyun Surabaya Kota

Setatsiyun Surabaya Kota utawa sing luwih misuwur kanthi jeneng Setatsiyun Semut, yaiku Setatsiyun sepur kelas B gedhe sing ana ing Bongkaran, Pabean Cantik, Surabaya ; kalebet ing Area Operasi VIII Surabaya ing ketinggian +4 meter. Sadurunge, se ...

                                               

Kasultanan Banten

Cithakan:Sajarah Indonésia Kesultanan Banten punika sebuah kraton Islam ingkang naté madég ing Provinsi Banten, Indonésia. wiwitanipun sawétawis 1526, ing Karajan Demak mperluas prabawa ing kawasan pasisir barat Pulau Jawa, kaliyan naklukakné pin ...

                                               

Karni Ilyas

Karni Ilyas, miwiti karir dadi wartawan harian Suara Karya ing taun 1972. Ing taun 1978 pindah ing Majalah Tempo nganti majalah iku dibreidel pamaréntah Orde Baru ing 21 Juni 1994. Ing 1991 mimpin majalah hukum Forum Keadilan nganti taun 1999 dad ...

                                               

Datus Hilarion Lega

Mgr. Datus Hilarion Lega yaiku Uskup ing Keuskupan Manokwari-Sorong sing kadhapuk awit tanggal 30 Juni 2003 tumeka saiki.

                                               

Wong Mandhar

Suku Mandar inggih punika kelompok étnik ing Nuswantara, ingkang kasebar ing sadaya pulo Sulawesi, inggih punika Sulawesi Barat, Sulawesi Selatan, Sulawesi Tengah, Sulawesi Utara, lan Sulawesi Tenggara, ugi kasebar ing sapérangan provinsi ing nja ...

                                               

Kuburan Banyusumurup

Kuburan Banyusumurup ya iku kuburan kang mapan ing Dhusun Banyusumurup, Girireja, Imagiri, Bantul. Pernahé sakidulwétan Astana Imagiri. Kuburan ini wiwitané kanggo ngubur Pangéran Pekik saka Surabaya, garwa, putra lan para pandhèrèké sawisé dipid ...

                                               

Astana Kuthagedhé

Astana Kuthagedhé ya iku pakuburan kanggo leluhur lan sentana Mataram kang mapan ing tilas kadhaton lan sakiwa tengene. Tokoh kang sumare ing kene antarane: Kangjêng Ratu Sasi, putra dalêm H.B. II Ingkang garwa, Pangeran Dipanata ing Mataram. Nya ...

                                               

Endang Sri Handayani

Endang Sri Handayani iku ketua KSU "Mekar Surya" lan Anggota DPRD Karanganyar. Piyambake lair ana ing Boyolali, 20 Oktober 1964. Piyambake lulus saka SD taun 1976, SMP taun 1980 lan SMA ana ing taun 1983. Banjur kuliah ana ing IKIP Negeri Yogyaka ...

                                               

Parté solidaritas indonesia

Parte Solidaritas Indonesia iku parte ing Indonesia mentas diadegaké post- Pemilihan 2014. Partai iki dipimpin dening mantan presenter Grace Grace, Natalie. Partai iki cenderung kanggo nyedhiyakake peserta antarane wong enom, wanita lan kabèh aga ...

                                               

Badan Pelaksana Kegiatan Usaha Hulu Minyak lan Gas Bumi

Badan Pelaksana Kegiatan Usaha Hulu Minyak lan Gas Bumi inggih punika lembaga ingkang dipunbentuk déning Pamaréntah Republik Indonesia ing tanggal 16 Juli 2002 dados pembina lan pengawas Kontraktor Kontrak Kerja Sama ing salebeting nindakaken kag ...

                                               

Tokoh Trenggalek

Mbok Randa Dadapan gadhah putri ingkang kathah cacahipun, salah satunggaling ingkang wonten ing carita Kleting Kuning. Inggih punika putri saking karajan Kadhiri ingkang ngenger lan dados anakipun Mbok Rondo Dadapan ingkang wuragil. Mbenjang Klet ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Hong Kong

Papan Anggegana Internasional Hong Kong ya iku papan anggegana internasional kang nglayani laladan Hong Kong, Républik Rakyat Cina kanti kodhe IATA HKG lan kodhe ICAO VHHH. Jeneng liya saka papan anggegana iki ya iku Papan Anggegana Chek Lap Kok. ...

                                               

Hanji

Hanji utawa Kertas Koréa ya iku kertas tradhisional Koréa kang wis digunakaké kawit 1600 taun. Wong Koréa migunakaké hanji kanggo kebutuhan saben dinane lan kebutuhan rumah tangga wiwit saka buku, témbok, cendela, lante, nganti peti mati. Kandane ...

                                               

Karuta

Karuta inggih punika permainan kartu mawi gambar saking Jepang. Dolanan punika paling sakedhik dipunmaenaken déning tigang tiyang, kalebet tiyang ingkang maosaken kertu. Karuta asring dipunlampahi minangka tradisi nalika taun énggal ing Jepang. K ...

                                               

Ansgar

Santo Ansgar, Anskar utawa Oscar, iku Biskop Agung Hamburg-Bremen. Dhèwèké dikanonisasi déning Paus Nikolas I. Ansgar lair ing Amiens, Prancis.

                                               

Croatia Airlines

Croatia Airlines d.d. inggih punika maskapé pamaburan nasional darbèné Républik Kroasia. Bèrbasis ing Zagreb, maskapé punika dados anggota saking Star Alliance lan mèlayani penerbangan domestik lan internasional. Basis utamanipun inggih punika in ...

                                               

Tisha BAv

Tisha BAv inggih punika dinten berkabung kangg ètiyang Yahudi saben taun ingkang tiba ing tanggal 9 wulan Ab inggih punika wulan kaping 5 ing kalender Yahudi. Manawi tanggal 9 Ab tiba ing dinten Sabat, mila peringatan dipun-gantos tanggal 10 Ab. ...

                                               

Kugel

Kugel minangka puding panggang utawa kaserol, umume digawé saka mie endhog utawa kentang. Iki minangka panganan tradisional Ashkenazi Yahudi, asring disedhiyakake ing dina Shabbat lan preinan Yahudi.

                                               

Streuselkuchen

Streuselkuchen, uga dikenal ing negara-negara sing nganggo basa Inggris minangka cake crumb, yaiku kue sing digawe saka adonan ragi sing ditutupi topping crumb manis sing diarani streusel. Bahan-bahan utama remah-remah kasebut yaiku gula, mentega ...

                                               

Kogel mogel

Kögel Mogel iku sawijining endhog -based krasan dessert populer ing Central lan Eastern Europe, uga ing Caucasus. Iki digawe saka kuning telur, gula, lan rasa kaya madu, vanilla, koko utawa rum, padha karo eggnog utawa zabaione. Ing bentuk klasik ...

                                               

Olahan Polen

Masakan Polandia minangka gaya masak lan nyiyapake panganan sing asale saka ing Polandia utawa populer. Masakan Polandia wis suwe saya suwe saya suwe saya suwe saya apik amerga sejarah Polandia lan nuduhake akeh persamaan karo tetanggan Jerman, C ...

                                               

Pot panggang

panggang minangka sajian daging sapi digawe kanthi mateng alon-alon potongan daging sapi sing biasane angel ing panas lembab, kadang nganggo sayuran. Motong sing luwih abot kayata steak chuck, babak ngisor, tulang rusuk cekak lan panggang balung ...

                                               

Olahan

Masakan minangka salah sawijining gaya masak sing ditandani nganggo bahan, teknik lan masakan sing khas, lan biasane digandhengake karo budaya utawa wilayah geografis tartamtu. Tradhisi, adat istiadat lan bahan nyiyapake panganan regional asring ...

                                               

Mazmur

Mazmur ya iku nyanyian utawa gurit puji-pujian kang biyasa ditembangaké déning para nabi kang dienggo sajeroning ibadat ing Bait Suci ing Yerusalem lan upacara kraton nalika mangsa Israèl Kuno, kumpulan-kumpulané ana ing Perjanjian Lama sajeronin ...

                                               

Bronx

The Bronx ya iku borough paling lor saka lima borough ing New York City. Borough iki uga, kanti jeneng Bronx County, wujud kang terakhir digabung marang praja New York saka 62 county. Mapan ing lor Manhattan lan Queens, lan kidul Westchester Coun ...

                                               

Holodomor

Holodomor ya iku prastawa panumpesan lan kaluwèn gedhèn-gedhèn nalikané taun 1932-1933 ing Ukraina-Sovyèt kang matèni wong Ukraina cacahé yutanan. Prastawa iki uga dikenal minangka Terror-Famine lan Famine-Genocide in Ukraina, lan kadhang kala ug ...

                                               

Tréta Yuga

Miturut ajaran agama Hindhu, Trétayuga inggih punika jenjang jaman ingkang angka kalih wonten ing siklus Yuga. Jaman punika minangka kalanjutan saking jaman Satya yuga, jaman nalika moral manungsa taksih sampurna. Jaman Treta yuga minangka jaman ...

                                               

ATP Challenger Tour 2011

Association of Tennis Professionals Challenger Tour inggih punika turnamèn tingkat kalih ingkang dipunsèlènggarakèn déning ATP. Kalèndèr ATP Challenger Tour 2011 kapèrang saking 15 turnamèn tingkat inggil, lan 150 turnamen sèri reguler, kaliyan b ...

                                               

Marshmallow

Marshmallow utawi manisan kenyal inggih punika dhaharan mawi tèkstur kados busa ingkang lembut kanthi manéka wujud, rasa, lan warna. Marshmallow manawi dipundhahar lèlèh wonten ing tutuk amargi punika asil saking campuran gula utawi sirup jagung, ...

                                               

Ahmad Matin-Daftari

Ahmad Matin-Daftari, uga dikenal minangka Moin al-Dowleh, iku Perdana Menteri Iran. Lair ing Tehran kanggo Mirza Mahmud-khan Ain ul-Mamalek dheweke sinau ing Sekolah Jerman Teheran, lan nampa gelar PhD ing Prancis. Dheweke dadi Senator ing Majeli ...

                                               

Mohammad Saed

Saed dadi Perdana Menteri sawise kabinèt kabinet Ali Soheili taun 1943. Hubungan Iran-Rusia ambruk ing tingkat kurang sakwéné pamaréntahané sawisé Saed nolak kanggo menghibur permintaan Soviet kanggo konsesi lenga ing Iran Lor-Soviet.Sergei Kavta ...

                                               

Mikrotubula

Mikrotubula ya iku organel sèl,ing jero sitoplasma kabèh sèl eukariot, wujud silinder dawa kang duwé gronggongan kanthi diameter njaba kira-kira 25 nm lan diameter njero ± 12 nm. Dawane warna-warna saka pirang-pirang nanometer nganti prang-pirang ...

                                               

Maryono Notosuwignyo

Maryono Notosuwignyo iku panulis basa Jawa lan Indonesia, lair ing Langenrejo, Purworejo, tanggal 29 Juli 1936 saka ibu Raminah kaliyan bapak Paimin Atmopawiro, pamong desa lan pemangku jawatan gereja. Maryono Notosuwignyo duwe jeneng samaran Mar ...

                                               

Dictionary of American Naval Fighting Ships

Dictionary of American Naval Fighting Ships iku buku réferensi resmi kang ngemu katerangan bab prau-prau kang dianggo Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Dhasar panulising buku iki kawitané mung macak prau-prau Wadya Sagara Amérikah Sarékat kang wis d ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →