Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 345



                                               

Sopas

Sopas yaiku sup makaroni Filipina sing digawe nganggo makaroni sikut, macem-macem sayuran, lan daging, ing duduh kaldu krim sing ana susu sing nguap. Iki dianggep minangka panganan sing nyenengake ing Filipina lan biasane dipangan nalika sarapan, ...

                                               

Dhaptar lintang ing rasi lintang Ophiuchus

ESA 1997. "The Hipparcos and Tycho Catalogues". Dibukak ing 2006-12-26. Roman, N. G. 1987. "Identification of a Constellation from a Position". Dibukak ing 2013-02-11. Kostjuk, N. D. 2002. "HD-DM-GC-HR-HIP-Bayer-Flamsteed Cross Index". Dibukak in ...

                                               

Aèdès aégypty

Aèdès aégypty ya iku salah sawijiné jinis lemut kang bisa nggawa virus dengue, ya iku virus kang njalari lara demam berdarah dengue. Lemut iki uga nggawa virus demam kuning lan chikungunya. Lemut Aèdès aégypty asalé saka Afrika Wétan, banjur nyeb ...

                                               

Jaka

Jaka punika wong lanang kang enom, lan biasane isih anak utawa cah cilik. Nalika dheweke dadi wong diwasa, dheweke diarani wong lanang. Pambeda paling katingal antarane jaka lan bocah wadon perawan sing khas yaiku saka kelamin dheweke. Nanging, s ...

                                               

Didik Sedyadi

Didik Sedyadi ya iku salah sijiné tokoh sastrawan utawa panganggit sastra Jawa saka Majaléngka, Jawa Barat. Didik Sedyadi minangka panganggit sastra Jawa ing jaman Kamardhikan. Dhèwèke duwéni jeneng samaran Purbajati. Didik Sedyadi lair ana ing P ...

                                               

Dobrada

Dobrada utawa dobradinha minangka sajian tradisional Portugis lan brasil digawe saka lapisan weteng putih rata sapi kanthi rempah-rempah karo paprika, pasta tomat, bawang, bawang putih, cengkeh lan tempel mrica abang. Biasane dihiasi bawang ijo l ...

                                               

Sirup mapel

Sirup maple minangka sirup sing biasane digawe saka getah xylem maple gula, maple abang, utawa wit maple ireng, sanajan bisa uga digawe saka spesies maple liyane. Ing iklim sing adhem, wit-witan kasebut nyimpen pati ing batang lan oyot sadurunge ...

                                               

Olahan Uyghur

Masakan uyghur. Signature úa kalebu panggang daging kambing, kebabs, panggang iwak lan beras. Amarga pedunung Muslim, panganan kasebut biasane halal. Masakan Xinjiang ditemokake ing saindenging China, amarga para migran saka wilayah kasebut asrin ...

                                               

Olahan Malaysia

Masakan Malaysia kalebu tradhisi masak lan praktik sing ditemokake ing Malaysia, lan nggambarake dandanan multi-etnis pedunung. Akèh-akèhé saka Malaysia populasi s bisa kira-kira bakal didum telung klompok etnik utama: Melayu, Cina lan India. Sis ...

                                               

Bryndza

Bryndza minangka keju susu domba Slowakia sing umume digawe ing Slowakia, nanging uga ing Rumania, Moldova, Polandia, Rusia, Ukraina, Serbia, Hongaria lan bagean saka Moravia ing Republik Ceko. Keju Bryndza katon putih krim, misuwur amarga ambune ...

                                               

Roti lapis Kuba

Sandwich Kuba minangka variasi roti lapis ham lan keju sing biasane diwiwiti ing kafe kanggo petugas Kuba ing Tampa utawa Key West, loro komunitas imigran Kuba wiwitan ing Florida sing fokus ing industri cerutu. Mengko, para pembuwangan Kuba lan ...

                                               

Olahan Puerto Rico

Masakan Puerto Rico minangka salah sawijining jinis olahan diwiwiti saka tradhisi lan praktik masak ing Eropa, Afrika lan Taínos asli. Diwiwiti saka pungkasan abad kaping 19. Masakan Puerto Rico bisa ditemokake ing sawetara negara liyane.

                                               

Kottu

Kottu, uga ditepungi minangka koththu rotti utawa roti kothu, yaiku olah-olahan saka Sri Lanka kang digawé saka roti godhamba lan jejanganan, endhog utawa daging, lan rempah-rempah. Roti kasebut diterangaké mèmper banget karo jinis sing ditemokak ...

                                               

Grup Jawa Pos

Cendrawasih Pos Jayapura Radar Timika Radar Sorong

                                               

Yenny Wahid

Zannuba Ariffah Chafsoh Rahman Wahid utawa luwih terkenal Yenny Wahid, inggih punika jurnalis, aktivis, politisi, lan tokoh masyarakat saking kalangan NU.

                                               

Rosiana Silalahi

Rosiana Silalahi duwé jeneng dawa Rosiana Magdalena Silalahi. Rosiana ya iku présènter pawarta lan Pamimpin Rédaksi Liputan 6 SCTV.

                                               

Christian Lesmana

Christian Lesmana minangka desainer otomotif VolksWagen saka Indonesia sing wis diakoni karo dunia. VolksWagen desaine pernah dinobatke dadi World Car of The Year 2012 ing New York International Auto Show. Dheweke sekolah ing Institut Teknologi B ...

                                               

Novel Baswedan

Novel Baswedan, lair taun 1977 ing Semarang jawa tengah, kepala sekolah SMAN 2 Semarang iki, Hari Waluyo ngomong nek jeneng Novel nyat terdaftar jero buku induk sekolah karo nomor induk 924756. Sementara data keluarga lan alamat iku padha karo si ...

                                               

Rai News 24

Piero Di Pasquale Novella Calligaris Maurizio Torrealta Marco Dedola Giovanna Tatò Roberto Amen Sigfrido Ranucci Ivana Suhadolc Claudia Origlia Marco Silenzi

                                               

Andrewsarchus

Andrewsarchus, inggih punika salah satunggaling kéwan mamalia basal ingkang urip nalika jaman Eocene sawatara 45 ngantos 36 yuta taun kapungkur. Kéwan asikil sekawan punika gadhah moncong panjangingkang radi amba, untu ingkang lanthip lan ugi ger ...

                                               

Mumi (Mesir)

Wong-wong Mesir gawé Mumi krana wong kana percaya marang urip sawisé pati. Miturut wong-wongé déné sawusé kepatèn, manungsa dilairaké manèh lan urip langgeng ana ing alam baka. Nanging, ngono iku mung bisa kadadéan manawa jisim tetep wutuh. Kaper ...

                                               

Alfonso de Albuquerque

Afonso de Albuquerque iku sawijining pelaut Portugis misuwur sing duwé peran sajeroning pambentukan Pamaréntahan Kolonial Portugis ing Asia.

                                               

Proyek Rosetta

Proyek Rosetta minangka kolaborasi global para spesialis basa lan pamicara asli sing ngupayakake nggawe versi kontemporer saka Rosetta Stone sing bersejarah nganti taun 2000 nganti 12.000 Masehi; dikelola dening Long Now Foundation. Tujuane yaiku ...

                                               

Direktorat Jenderal Kekuatan Pertahanan Kamentrian Pertahanan Indonesia

Direktorat Jenderal Kekuatan Pertahanan utawi ingkang sring dipuncekak Ditjen Kuathan inggih punika unit eselon I ingkang mapan wonten ing sak ngandhaping Kamentrian Pertahanan Republik Indonesi. Direktorat Jenderal Kekuatan Pertahanan gadhah tug ...

                                               

Astra International

PT Astra International Tbk diyasa nalika taun 1957 kanti jeneng PT Astra International Incorporated. Nalika taun 1990, Perseroan ngubah jenengé dadi PT Astra International Tbk. Perusahaan iki wis kacathet ing Bursa Efek Jakarta awit tanggal 4 Apr ...

                                               

Masjid Baiturrahman Sungayang

Masjid Baiturrahman Sungayang ya iku masjid tuwa dhéwé ing Indonésia kang panggonané ana ing Nagari Sungayang, salah sijiné kenagarian kang dohé sakiwa-tengené pitu km saka Batusangkar, Kabupatèn Tanah Datar, Sumatera Barat. Masjid iki dibangun a ...

                                               

Oktaf Indah

Oktaf Indah yaiku salah sawijining wong kang duwé peran penting saka kasuksèsan tim paduan swara SMAN 5 Purwakerta utawa Smalachoir, bisa nyabet 3 emas ana ing 7th Bali International Choir Festival. Oktaf Indah uga salah sawijining guru seni musi ...

                                               

Gereja Kristen Jawa

Gréja Kristen Jawa utawa Sinode Gréja-gréja Kristen Jawa ya iku suhing Gréja-gréja Kristen Jawa sing cacahé ana 307 gréja, sing kapantha sajeroning 32 klasis lan sumebar ing 6 provinsi ing pulau Jawa yakuwi Jawa Tengah, DI Yogyakarta, Jawa Wétan, ...

                                               

Kukuban wiyata

Lingkungan pendhidhikan ya iku apa waé kang ana ing sakiwa tengene prosès pendhidhikan. Lingkungan pendhidhikan bisa wujud lingkungan fisik, sosial, budaya, aman lan katentreman. Prosès lan lingkungan pendhidhikan iku ora bisa didhewekake, dadi y ...

                                               

Pratélaning pawiyatan luhur swasta ing Kalimantan Wétan

Akademi Kebidanan Borneo Medistra Politeknik Balikpapan ASMI Balikpapan Akademi Basa Asing Balikpapan STT Migas SEKOLAH TINGGI ILMU SYARIAH HIDAYATULLAH BALIKPAPAN Universitas Tridharma Akademi Akuntansi Balikpapan Akademi Kebidanan Bakti Indonés ...

                                               

Kontès Robot Indonésia

KRI utawa Kontès Robot Indonésia iku sawijining kontès Robotika antar pendhidhikan dhuwur ing Indonésia. Para juwara KRI bakal makili Indhonésia sajeroning ABU Robocon kang dianakaké saben taun kanthi papan kang pindhah-pindhah ing nagara anggota ...

                                               

Bart D. Ehrman

Bart D. Ehrman yaiku ahli teologi ing bidang Prajanjian Anyar saka Amerika Serikat. Cacahing tulisan lan pertalan Ehrman saora-orané ana 25 buku, kalebu 3 buku teks pendhidhikan dhuwur. Ehrman fokus marang panyaruwé tekstual Prajanjian Anyar, Yes ...

                                               

Vossug ed Dowleh

Hassan Vossug ed Dowleh inggih punika Perdana Menteri saking Qajar jaman Iran. Dheweke dadi Perdana Menteri Iran kaping pindho.

                                               

Saparan Ki Ageng Wanalela

Saparan Ki Ageng Wanaléla minangka adat, upacara lan perayaan komunitas. Lokasi kasebut ana ing Kabupaten Sléman, Wilayah Khusus ing Yogyakarta. Maèstros ing upacara tradisional iki yaiku Purwa Widada, Tugiman, SS. Nganti saiki budaya iki isih ka ...

                                               

César Azpilicueta

César Azpilicueta Tanco ya iku juru main bal-balan profèsional Spanyol kang main kanggo klub bal-balan Chelsea F.C. lan timnas Spanyol mligi minangka bèk lengkap nanging uga dadi juru main tengah. Dhewekke nggawé debut internasional mutlak kanggo ...

                                               

Widodo

Wakil Laksamana TNI Dr. Widodo, SE, M.Sc. inggih punika pèntér ingkang dhuwur ing pawiyaran Angkatan Laut Indonésia ingkang sampun aktif dados Menteri Sekretaris Jènderal Pertahanan Indonésia. Sadurungé adhedhasar Keputusan Komandan TNI Nomor: Ke ...

                                               

Winarno Suryo Adisubrata

Winarno Suryo Adisubrata ya iku salah siji manten Ketua Satkorlak PBA Tingkat I Jateng lan manten Pembantu Gubernur Wilayah Surakarta saka tahun 1990. Dhèwèké lair ing Solo, 14 Novèmber 1936. dhèwèké lulus saka SD ing Solo, SMP Kriisten 1 Solo, l ...

                                               

Kuswanto

Drs. Kuswanto H., MM. yaiku Kepala Dinas Dikpora Surakarta wiwit 28 Mei 2004 tekan saiki. Piyambakipun minangka pemimpin kang disiplin lan duwe prinsip "Urip iku rekasa lan ngibadah" tegese urip iku mung sedhela mula saka iku kudu golek sangu sak ...

                                               

Tung Desem Waringin

Tung Desem Waringin ya iku pelatih sukses No.1 ing Indonesia lan mlebu sajeroning salah siji tokoh The Most Powerful People & Ideas in Business 2005. Dhèwèké uga pembicara kang wis tau ngomong marang punjul 100.000 wong ing donya.

                                               

Universitas Pendidikan Indonesia

Universitas Pendidikan Indonésia yaiku perguruan tinggi nagari kang diadhekake ing Kota Bandung, Jawa Barat, Indonésia. Wiwit taun 2012, UPI dadi bali statuse kados perguruan tinggi nagari, kaubah saka status sadurungé kados perguruan tinggi bada ...

                                               

Pratélaning pawiyatan luhur Islam swasta ing Indonésia

IKIP Muhammadiyah Institut Perguruan Tinggi Ilmu Al-Quran Jakarta Institut Pembina Rohani Islam Jakarta IPRIJA Institut Agama Islam Sunan Giri Institut Agama Islam Imam Ghazali Institut Agama Islam Shalahuddin Al Ayyubi, Bekasi, Jawa Kulon Instit ...

                                               

Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Bengkulu

Ing ngisor iki kapacak Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Bengkulu sing kabawah Kementerian Pendidikan Nasional Indonesia. Pratélan iki ora kalebu pawiyatan luhur Islam swasta sing kabawah Kementerian Agama Indonesia.

                                               

Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Sumatra Kulon

Ing ngisor iki kapacak Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Sumatra Kulon sing kabawah Kementerian Pendidikan Nasional Indonesia. Pratélan iki ora kalebu pawiyatan luhur Islam swasta sing kabawah Kementerian Agama Indonesia.

                                               

Dhosèn

Dhosèn inggih punika salah satunggaling pendhidhik ingkang profésional lan minangka satunggaling ilmuwan kanthi gadhah tugas ingkang paling wigati inggih ppunika kanggé nyluraken, ngrembakakaken, lan nyebarakaen ngèlmu kawruh, tèknologi, saha sen ...

                                               

Sekolah Tinggi Akuntansi Negara

Sekolah Tinggi Akuntansi Nagara ya iku pawiyatan inggil kadinasan kang diselenggarakae déning Badan Pendidikan dan Pelatihan Keuangan Kementerian Keuangan Republik Indonesia, lan nganakake pamulangan ing babagan keuangan, Program Diploma Babagan ...

                                               

Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Jambi

Ing ngisor iki kapacak Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Jambi sing kabawah Kementerian Pendidikan Nasional Indonesia. Pratélan iki ora kalebu pawiyatan luhur Islam swasta sing kabawah Kementerian Agama Indonesia.

                                               

Soetarno Dwijonagoro

Soetarno Dwijonagoro, Prof. Dr. KRHT. H. Lair ing Surakarta, 7 Maret 1944, agamané islam. Lulus SD taun 1957, STN 1960, karoné dirampungké ing Sukoharjo. Banjur nglanjutké menyang KONSERVATORI nuli ASKI Solo. S2 lan S3 Bidang Etnologi Seni digayu ...

                                               

Masdar Husin

Masdar Husin yaiku Kepala Kegiatan Belajar Masyarakat Bina Harapan ing Mengkapan lan Kepala Sekolah SMA Negeri 2 Lalang, Sungai Apit. Masdar Husin, lair ana ing Bengkalis, tanggal 26 Mei 1965. Pagaweané yaiku guru madrasah ing Pekanbaru. Nalika k ...

                                               

Kadiyono

Kadiyono ya iku wong kelahiran Kèndal, 16 Marèt 1969 iki asalé saka Desa Campurejo,Kecamatan Boja, Kendhal, Jawa Tengah. Kadiyono nduwé anak cacah 3: Rizky Agung Mudiono, Firdausa D Mudiono, lan Nadifa Nurularisa Mudiono. Sabèn dina pagawéyané ya ...

                                               

Awar-awar

Awar-Awar ya iku jenis tuwuhan kang kalebu sedulur saka wit ringin, anggota suku Moraceae. Wit kang rupa grumbul iki umum ditemokaké ing gegrumbulan utawa ing panggonan kan ora kerumat, ing kabéh laladan Malesia kajaba ing Semenanjung Melayu. Dha ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →