Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 344



                                               

M Wadyo Adiyono

M Wadyo Adiyono ya iku tilas Direktur RSB & Anak" Anugerah” Semarang. Sakliyané kuwi, dhèwèké katut ing Team Kanker RS Dr. Kariadi / Undip lan kerep éwuh dadi Sie Kesejahteraan IDI Jateng. Adiyono uga nulis panelitèn lan dibabar kanthi irah-iraha ...

                                               

Dhaptar rumah sakit ing Indonésia

Rumah Sakit Islam Yogyakarta PDHI Rumah Sakit Adisutjipto Rumah Sakit PKU Muhammadiyah Rumah Sakit Umum Bethesda Rumah Sakit Umum Pusat Dr Sardjito Rumah Sakit DKT Rumah Sakit Umum Panti Rapih Rumah Sakit Happy Land Medical Centre

                                               

Ellen Corin

Ellen E. Corin ya iku ahli antropologi wanita saka ing Liège, Belgia, kalairan taun 1944. Ellen Corin iki naté olèh pandhidhikan ing pawiyatan luhur ana ing University of Leuven taun 1970. Dhéwéké olèh gelar Ph.D. Ellen uga duwé pangalaman nglako ...

                                               

Eko Sunyoto

Éko Sunyoto ya iku juru kagunan lan asistén ing Instalasi Rehabilitasi Psikososial ing RSJ Prof Dr Soerojo, Magelang. Éko kuwi asalé saka kulawarga juru kagungan ing Dhusun Warangan, Kacamatan Pakis, Magelang, kang ana ing èrèng-èrèngé Gunung Mer ...

                                               

Wadya Bayaran

Wadya bayaran utawa mercenaries, uga populèr minangka soldier of fortune iku bala kang maju tempur lan nyerang sajeroning sawijining pertempuran amarga dibayar, lan racaké kanthi sethithik rasa pakurmatan marang idéologi, kabangsan utawa paham pu ...

                                               

Koesalah Soebagyo Toer

Koesalah Soebagyo Toer ya iku pangripta basa Jawa. Jeneng bapaké ya iku Mastoer lan jeneng ibuké ya iku Oemi Saidah. Dhèweké mantha garwa Utari lan nduwé anak 3. Mandawa basa sing tau aktif ing Ansambel Nyanyi lan Tari "Gembira" iki tau dadi pame ...

                                               

Gelanggang

Gelanggang iku jeneng ruangan utawi panggonan seng racaké digawé pertemuan lan kumpulan kabudayan ing warta sepekan siasiat. Hal punika bedo karo Kamus Besar Basa Indoesia Gelanggang iku ruang atawi lapangan seng racaké diengge sambung ayam. tinj ...

                                               

Ektoparasit

Ektoparasit punika sejinis parasit seng hidupipun dateng inange utawi kéwan ing omah. Kéwan jinis Ektoparasit punika kados dikenal kalehan sebutanipun epizoa. Hewan ektoparasit seng urip kaleh cara parasit punika ing tubuh hewan punika urip daten ...

                                               

Wong Bintauna

Wong Bintauna iki pérangan golongan etnis Mongondow. Bebrayan iki akèh tinemu urip ing laladan Kecamatan Bintauna, Mongondow, sawijine papan kang sing dumadi wewengkon ing Provinsi Sulawesi Lor. Etnis iki kalebu unik sarta durung akèh srawunge.

                                               

Tupolev Tu-204

Tupolev Tu-204 punika montor miber kalih mesin jarak tengah Rusia ingkang saged mbekta 212 panumpang. Pesawat punika sami ambanè kaliyan Boeing 757, Airbus A320/A321, lan Boeing 737-800/900. Pesawat punika dipunproduksi kanggé Aeroflot dados pesa ...

                                               

Tupolev Tu-144

Tupolev Tu-144 kodhe NATO: Charger inggih punika pèsawat Supersonik ndamèlUni Soviet lan dipunrancang déning biro désain Tupolev, ingkang dipunpimpin déning Alexei Tupolev. Pesawat punika terbang perdana ing 31 september 1968, 2 wulan sakderèngip ...

                                               

Jeruk kingkit

Jeruk kingkit, utawa jeruk ranti yaiku sedulur jeruk, nanging dudu jeruk sejati. Jeruk iki dikira asale saka Malesia nanging nyebar menyang pulo-pulo ing Samodra Pasifik. Wangun tanduran arupa semak utawa semak kanthi dhuwure nganti 3m. Godhongé ...

                                               

Air Mata Iboe

Air Mata Iboe ya iku filem saka Hindhia-walanda kang disutradharai lan ditulis déning Njoo Cheong Seng. Filem iki dadi pungkasan filem kang digawé déning Majestic Film Company kang diduwéni Fred Young. Filem iki diparagani déning Fifi Enom, Rd Is ...

                                               

The Boy in the Striped Pyjamas

The Boy In The Striped Pajamas yaiku filem génré drama lan paprangan sing nyaritakaké babagan kauripané Bruno, bocah lanang umur 8 tahun sing mati kebantai-èksekusi mati-kanthi cara dibakar bareng karo pawongan akèh sing dikurung ana ing kamp par ...

                                               

Virus Rubéla

Virus rubéla ya iku virus kang njalari campak jerman kang nyerang bocah-bocah, wong diwasa, lan uga wong meteng. Virus rubela bisa nyerang pérangan saraf utawa otek kang banjur nyerang kulit kang katandai anané titik-titik abang kaya campak biyas ...

                                               

Balung tugel

Balung tugel utawa fraktur ya iku tugelé kontinuitas balung lan ditemtokake manut jinis lan ambané utawa saben senthèt utawa tugel ing balung kang wutuh.

                                               

Balung sumsum

Sumsum balung kewan digunakake dening manungsa minangka panganan. Iki kalebu sumsum kuning sing ana ing balung dawa. Uga ana sumsum abang, sing ngemot luwih akeh nutrisi tinimbang sumsum kuning. Bisa ditemokake ing potongan daging sing dituku sak ...

                                               

Ciu balung macan

Anggur balung macan minangka salah sawijining jinis omben-omben alkohol sing asline diproduksi ing China nggunakake balung macan minangka bahan sing dibutuhake. Proses produksi mbutuhake udakara wolung taun lan nyebabake konsentrasi alkohol sing ...

                                               

Duduh

Duduh, uga ditepungi kanthi jeneng bouillon, minangka cuwèran gurih sing digawé saka banyu kang diwowori balung, daging, utawa jejanganan uga disambi. Bisa dipangan, nanging umume digunakake kanggo nyepakake panganan liyane, kaya ta sup, lawuh, l ...

                                               

Beton mawa balung

Beton mawa balung utawa beton balungan ya iku material gabungan antarané beton sing kakuwatan nahan tarik cilik digabung karo balungan sing nduwe kakuwatan nahan tarik gedhe. Balungan lumrahé wujud wesi lonjoran kang kaya ora nduwe kakuwatan sedu ...

                                               

Gomguk

Gomguk, gomtang, utawa sup balung daging sapi yaitu sawijining sup ing masakan Korea sing digawé kanthi maneka bagean daging sapi kaya ta balung rusuk, oxtail, brisket, sirah sapi utawa balung sapi kanthi dimasak alon-alon ing geni sing kurang. D ...

                                               

Daging cacah

A chop meat punika salah sawijining olahan jinis meat Motong sejajar karo balung geger, lan biasane ngemot rib utawa riblet bagean vertebra lan njabat minangka bagean individu. Jenis daging sing paling umum yaiku daging babi lan wedhus. potong ta ...

                                               

Brisket

Balung sikil iku panganan populer saka Lion daging sapi balung sikil ing Ashkenazic masakan Yahudi. Brisket umume digunakake kanggo Shabbat, Rosh Hashanah, Paskah, Hanukkah, lan preinan Yahudi liyane ing komunitas Yahudi Ashkenazi. Umume ditemoka ...

                                               

Pörkölt

Pörkölt punika daging godhok kang tekane saka Hongaria, nanging dipangan saindhenging Eropah Tengah. Pörkölt minangka olahan Hongaria kanthi daging tanpa balung, paprika, lan sawetara jangan. Sampeyan ora kudu bingung karo Goulash, rebus kanthi k ...

                                               

Pastrami

Pastrami punika produk daging saka Romania asal biasane digawé saka daging sapi balung sikil, lan kadhangkala saka iwak, utawa daging. Daging mentah diiris, dikeringake sebagian, dibumboni jamu lan rempah-rempah, banjur diasepi lan dikukus. Olaha ...

                                               

Iga suwir

Iga cadhangan yaiku macem-macem tulang rusuk sing dipotong saka sisih ngisor babi, khusus weteng lan tulang dada, ing buri pundhak, lan kalebu 11 nganti 13 balung dawa. Ana tutup daging ing ndhuwur balung lan ing antarane. Iga cadhangan dibedakak ...

                                               

Pitik tikka

Pitik tikka minangka panganan pitik sing asalé saka anak subbenua India ; Olahan iki kawentar ing India, Bangladesh lan Pakistan. Panganan tradisional iki irisan cilik saka pitik tanpa balung panggang nggunakaké gebak ing anglo disebut angeethi s ...

                                               

Senna glikosida

Senna glikosida uga dikenal minangka sennosida utawa senna, yaiku obat sing digunakake kanggo ngobati sembelit lan ngosongake isi kotoran saka usus gedhe sadurunge operasi. Cara nganggo obat iki dilebukake saka cangkem utawi Anus/Bol. Obat iki sa ...

                                               

Permèn karèt

Ing permen karet modern, yen digunakake karet alami kayata chicle, kudu lulus sawetara tes kemurnian lan kebersihan. Nanging, umume jinis permen karet modern nggunakake bahan karet sintetis. Bahan kasebut ngidini rasa luwih tahan lama, tekstur si ...

                                               

Pastille

Pastil minangka sawijining olahan jinis pil sing legi utawa obat sing digawe saka cairan kenthel sing wis dikenceng lan bisa dikonsumsi nganggo mamah entheng lan bisa larut ing cangkem. Iki uga digunakake kanggo nggambarake bentuk dupa tartamtu.

                                               

Arroz de lisa

Arroz de lisa minangka panganan khas Kolombia saka pesisir Atlantik. Wis dimasak nganggo mullet, iwak segara sing ditemokake ing perairan payau, kaya sing ana ing cangkem kali. Saliyane mullet sing biasane dikeringake lan diasinake sadurunge, nas ...

                                               

Bagoong térong

Bagoong Terong utawa bagoong, lan bugguong ing basa Ilocano, minangka bahan umum sing digunakake ing Filipina lan utamane kanggo masakan Ilocano Lor. Iki digawe kanthi ngasinake lan ngombe iwak cangkem bonet. Mangka iki luwih kasar tinimbang Bago ...

                                               

Glali

Glali ya iku panganan kang digawé saka pintalan gula kang dibakar dhisik. Panganan iki pisanan dikenalke ing taun 1904 déning William Morrison lan John C. Wharton, ing St. Louis Worlds Fair kanthi nama "Fairy Floss" kanthi sukses. Dhèwèké kasil a ...

                                               

Poi

Poi utawa Popoi minangka panganan pokok ing panganan polinesia, digawe saka sayuran pati, biasane sukun, talas utawa pisang. Poi tradisional diprodhuksi kanthi mashing pati sing wis dimasak ing papan ketukan kayu, kanthi pestle sing diukir digawe ...

                                               

Watak

Manungsa iku duwé watak kang warna-warna. ana sing senengane nesu, bebungah, lan liya-liyané. kabèh mau minangka yèn manungsa iku indhividhu sing unik. nanging, miturut pananggalan Jawa wataking manungsa bisa kadelok miturut tanggal kelairane. Wa ...

                                               

Zhang Heng

Zhang Heng ya iku astronom, matématikawan, panemu, géograf, kartograf, artis, penyair lan nagarawan. Zhang Heng iku asalé saka Nanyang, Henan. Zhang Heng iku urip nalika jaman Wangsa Han Wétan ing Cina. Zhang Heng éntuk pendhidhikan ing Luoyang l ...

                                               

Serat Ngalamating Kucing

Serat Ngalamating Kucing iku layang basa lan aksara Jawa isi 24 pada bab kapitayaning wong Jawa Kajawèn tumrap kucing lan ngalamaté. Isining layang mratélakaké jinis-jinising kucing dalah ngalamaté saka ngingu kéwan iku. Kang nulis layang iki ora ...

                                               

Blaa

A blaa / b l ɑː, utawa Waterford Blaa, kalebu spesialisasi roti putih sing ora adonan; khusus digandhengake karo Waterford, Irlandia. Saiki digawe ing Waterford lan County Kilkenny lan sejarah digawe ing Wexford. Blaas didol ing rong jinis: "alus ...

                                               

Kukulen

Jerawat minangka salah sawijining komedo sing asale saka sebum sing berlebihan lan sel kulit mati sing kepepet ing pori-pori kulit. Ing kahanan sing parah, bisa uga tuwuh dadi pustule utawa papula. Pimples bisa dianggep dening kukul pangobatan, a ...

                                               

Déodoran

Deodorant minangka salah sawijining jinis zat sing ditrapake ing awak kanggo nyegah utawa nyandhang ambune awak amarga kerusakan bakteri kringet ing kelek, pangkal paha, lan sikil, lan ing sawetara kasus, sekresi bawok. Subkelas deodorants, sing ...

                                               

Stylidium

Stylidium utawa triggerplants ya iku sawijining tetuwuhan wiji loro saka kulawarga stylidiceae. Tetuwuhan iki biyasané ngembang ing pungkasan usum semi lan bisa ditemokaké ing sawenèh laladan Ostrali Kulon dan Asia. Tetuwuhan iki disebut tetuwuha ...

                                               

Sampo garing

Sampo garing minangka jinis sampo sing nyuda grease rambut tanpa perlu banyu. wujude bubuk lan biasane diwenehake saka kaleng aerosol. Sampo garing asring didhasarake pati jagung utawa pati pari. Saliyane ngresiki rambut, bisa uga digunakake kang ...

                                               

Royal jéli

Royal jelly minangka sekresi lebah madu sing digunakake kanggo nutrisi larva, uga ratu diwasa. Iki disekresi saka kelenjar ing hypopharynx saka lebah perawat, lan diwenehake menyang kabeh larva ing koloni, tanpa preduli jinis utawa kasta. Sajrone ...

                                               

Godhong mbayung

Godhong mbayung ya iku dasanamane godhong kacang lanjaran sing lumrah dimasak kanggo nggawe jangan utawa sayur. Godhong mbayung duwé kekhasan ya iku kasap nalika dikunyah, pramila apike godhong mbayung dimasak nalika isih enom. Godhong mbayung mi ...

                                               

Tempuyung

Tempuyung iku sawijining jinis tetuwuhan alasan sing bisa urip ing papan kabuka, kudu kena surya. Tuwuhan kang nama latine Sonchus arvensis L duwèni warna ijo lan bentukè lonjong, pucukè lancip lan pinggirè ora rata. Tempuyung duwèni khasiat akèh ...

                                               

Nyusu erotis

Nyusu erotis yaiku gairah seksual nalika nyusoni ing payudara wanita. Gumantung saka konteks, praktik kasebut uga bisa diarani ngisep diwasa, nyusu diwasa, lan nyusoni diwasa. Wong kang mraktekake tumindhak seksual iki kadang-kadang nyebut awake ...

                                               

Majakani

Majakani utawa oak galls iku kagolong tuwuhan obat tradhisional atawa herbal jaman biyèn kang duwé khasiat kanggo sari rapet, majakani iki wis dienggo obat déning wong saka nagara liya ket biyèn, nagara kang wis nganggokaké tuwuhan dadi obat ya i ...

                                               

Refleksi

Refleksi pengobatan minangka media refleksi katindakaken dening para ahli pijet. caranipun pijet refleksi inggih kanthi mijet wonten ing bagian epek-epek utawi dlamakan kanthi teratur. tegesipun refleksi inggih "gerakan" wonten ing otot. dasaring ...

                                               

Pijet Refleksi

Pijet Refleksi inggih menika pengobatan ingkang dipunayahipara ahli pijet kanthi cara mijetwonten ing otot telapak tangan utawi telapak sikil kanthi teratur. Refleksi gadhah pangertosan inggih menika gerakan wonten ing otot. Dasar pamikir pengoba ...

                                               

Menara Tokyo

Menara Tokyo menara ing Shiba Park, Tokyo, Jepang. Dhuwuré 332.6 m lan kalebu bangunan menara paling dhuwur ing donya kang ngadeg ijèn ing lumahing lemah. Adhedhasar angger-angger kaselametan penerbangan, menara iki dicet nganggo werna oranye kar ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →