Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 337



                                               

Ziarah pasaréan Sunan Bonang

Ziarah pasaréan Sunan Bonang inggih punikå tradhisi sowan wonten pasaréan Sunan Bonang. tradhisi punikå sampun misuwur wonten ing Kuthå Tuban. Sunan Bonang punikå asli saking tlatah Bonang, Tuban. ingkang gadhah nåmå asli inggih punikå Syekh Maul ...

                                               

Jiddu Krishnamurti

Jiddu Krishnamurti iku filsuf lan juru nulis saka Indhi. Nalika isih enom dhèwèké digegadhang dadi Guru Sajagat kang anyar, nanging ing tembé dhèwèké nulak kalungguhan iku lan metu saka Paguyuban Téyosofi kang ana ing waliké. Karyané gegayutan ka ...

                                               

Yi Sun-sin

Yi Sun-sin ya iku seorang tokoh militèr dan pahlawan nasional Koréa. piyambakipun inggih punika tokoh ingkang gadhah jasa ingkang numpas sèrbuan wadyabala Jepang ingkang nginvasi ing Perang Tujuh Tahun ing masa Dinasti Joseon. Salah satunggaling ...

                                               

Levi Eshkol

Levi Eshkol ing tanggal 25 Oktober 1895, séda 26 Fèbruari 1969) njabat Mahamantri Israèl ka telu saka taun 1963 nganti sedané amarga serangan jantung ing taun 1969. Dhèwèké iku Mahamantri Israèl kapisan sing séda nalika isih mengku kalungguhan.

                                               

Zulkifli Lubis

Zulkifli Lubis inggih punika mantan KSAD periode 2 Mèi 1955 - 22 Juni 1955. Kajawi punika piyambakipun ugi dipunkenal minangka pendiri lan ugi njabat minangka Ketua Badan Intelijen ingkang angka 1 ing Indonésia. Zulkifli minangka putra angka 5 sa ...

                                               

Panganan mlarat

Panganan paceklik utawa panganan mlarat minangka panganan sing larang regane utawa gampang disedhiyakake kanggo nyengkuyung masarakat nalika keluwen lan keluwen, bisa uga disebabake amarga mlarat banget kaya ta sajrone depresi ekonomi ; dening be ...

                                               

Alfandriansyah

Alfandriansyah inggih punika satunggaling pelopor lingkungan ingkang ngraos boten sekeca nalika ningali pegunungan ingkang gundul wonten ing Pegunungan Bukit Barisan, Nagari Aie Dingin, Lembah Gumanti, Solok, Sumatera Barat. Alfandriansyah lajeng ...

                                               

Gunung Kongō

Gunung Kongō yaiku sawijining gunung ing wewengkon Kawachi, Prefektur Osaka, Kansai, Jepang, kang dhuwuré 1.125-metre-high. Gunung iki pareg kalihan Gunung Yamato Katsuragi. Ing gunung iki ana Stasiun Relai Radhio kaya ta Radhio Pamarentah Panceg ...

                                               

Dyah Wawa

Sri Maharaja Rakai Sumba Dyah Wawa Sri Wijayalokanamottungga inggih punika minangka raja ingkang pungkasan Karajan Medang periode Jawa Tengah, ingkang jumeneng nata antawis taun 928–929.

                                               

Aris Aprila

Aris Aprila inggih punika satunggaling sutrésna kéwan segawon. Aris punika ugi nggladhi kéwan segawon mligi wonten kaprigelan tartamtu. Aris Aprila punika putra tunggal saking tiyang sepuhipun.

                                               

Agrippa (A Book of the Dead)

Agrippa minangka karya seni sing digawé saka novelis fiksi ilmiah William Gibson, seniman Dennis Ashbaugh lan penerbit Kevin Begos Jr. ing taun 1992. Karya kasebut kasusun saka puisi elektronik semi-autobiografis 300 baris dening Gibson, lan dipa ...

                                               

Amal Alghozali

Lair: Madiun, 14 Juli 1866 Pendhidhikan: Jurusan Ilmu Politik, Fisip Univ Muhammadiyah Jakarta Garwa: Dr H Ida Sofiati Indriani Putra: Fachrul Iman Alghozali, dan Fitra Malida Alghozali

                                               

Huacachina

Huacachina iku sawijining désa ing kidul-kuloné Péru. Désa iki diyasa kanthi ngupengi oasis cilik lan diubengi déning pagumukan pasir. Pernahé ana ing Provinsi Ica, udakara limang kilomèter saka kutha Ica ing Dhistrik Ica. Oasisé kapacak ing gamb ...

                                               

Xiaolongbao

Xiaolongbao iku jinis Chinese steamed bun saka Jiangsu provinsi, utamané gadhah Wuxi lan Shanghai. Ing basa Shanghain, dheweke dikenal minangka siaulon moedeu utawa gaya xiaolong mantous amarga masarakat Wu Chinese - sing guneman nganggo definisi ...

                                               

Opor

Opor minangka salah sawijining jinis panganan sing dimasak lan diolah nganggo santen saka Indonesia, utamane saka Jawa Tengah. Ing Indonesia istilah opor nuduhake cara masak ing santen. Opor minangka panganan sing populer kanggo lebaran utawa Idu ...

                                               

Mas riha

Mas riha minangka kari iwak saka masakan Maladewa. Mas riha umume dipangan nganggo nasi putih dikukus, nanging yen dipangan sarapan disuguhi roti lapis roshi lan dipangan bareng teh panas.

                                               

Pyttipanna

Pyttipanna, uga pytt i panne, pytt i panne, pyttipannu, minangka panganan kuliner sing kalebu daging cincang, kentang, lan bawang sing digoreng, padha karo hash. Tembung iki Swedia kanggo "potongan cilik ing wajan". Iki minangka sajian sing popul ...

                                               

Pratélan acara RCTI

Impian Cinderella Komedi Reaksi Channel V La Estrabocia Anastacia Kisah-Kisah Dhuafa Hercules Sliders Rahasia Kulawarga Bintang Melodi Ceria Aisyah Orange Boy Pelangi Di Hatiku Rahasia Pelangi Liveman Harga Diri 1 s/d 2 Nuansa Musik Airwolf Belah ...

                                               

Manakish

Manakish, Utawa ing manousheh tunggal, utawa éjaan liya, kadhangkala disebut Arab: فَطَايِر ‎‎, minangka panganan Levantine sing populer adonan sing isine thyme, keju, utawa daging sing digiling. Mirip karo pizza, bisa diiris utawa dilipat, lan b ...

                                               

Anugerah Musik Indonesia 2012

AMI Awards 2012 ya iku reroncen penghargaan musik Indonesia, Anugerah Musik Indonesia kaping 15, dianakake ing tanggal 4 Juli 2012 ing Tennis Indoor Senayan, Jakarta, tembayatan karo Yayasan Anugerah Musik Indonesia lan RCTI. Gelaran taun 2012 ik ...

                                               

Pratélaning lintang miturut konstélasiné

Kabèh lintang-lintang iki wujud lintang ing area rasi lintang kang diwetokaké déning IAU, kang cacahé 88 rasi. Sanadyan kacathet 88 rasi, sabeneré ana 89 rasi ing péta langit, yakuwi ing rasi Serpens dipisahaké dadi rong rasi, yaiku Serpens Caput ...

                                               

Dhaptar lintang ing rasi lintang Virgo

Pratélan lintang ing rasi lintang virgo inggih punika satunggaling pratélan ingkang ngêwrat nama- nama lintang ingkang wontên ing rasi lintang Volans. Ing ngandhap punika inggih lintang-lintang ingkang wontên ing rasi bintang Virgo.

                                               

Dhaptar lintang ing rasi lintang Aquila

Aquila inggih punika salah satunggaling rasi lintang wonten ing belahan langit sisih lèr. Aquila saking basa Latin ingkang ngemu teges manuk garudha lan punika nggambaraken satunggaling manuk ingkang mbekta Zeus wonten ing mitos Roma. Lintang alp ...

                                               

Dhaptar lintang ing rasi lintang Tucana

Pratélan lintang ing rasi lintang Tucana inggih punika satunggaling pratélan ingkang ngêwrat nama- nama lintang ingkang wontên ing rasi lintang Tucana. Ing ngandhap punika inggih lintang-lintang ingkang wontên ing rasi bintang Tucana.

                                               

Dhaptar lintang ing rasi lintang vela

Pratélan lintang ing rasi lintang véla inggih punika satunggaling pratélan ingkang ngêwrat nama-nama lintang ingkang wontên ing rasi lintang Véla. Ing ngandhap punika inggih lintang-lintang ingkang wontên ing rasi bintang Vela.

                                               

Dhaptar lintang ing rasi lintang Auriga

Auriga inggih punika salah satunggaling rasi lintang saking 48 rasi lintang ingkang dipundhaptar wonten ing abad kaping kalih déning astronom Walanda, Ptolemy lan sampun mlebet 88 rasi lintang modhèren. Rasi lintang Auriga inggih mapan wonten ing ...

                                               

Dhaptar lintang ing rasi lintang Canis Minor

Canis Minor inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang padhang, ingkang dumunung wonten ing belahan langit sisih lèr. Wonten ing abad kaping kalih, rasi lintang punika ugi dipunlebetaken dados salah satunggal saking 48 rasi lintang ing ...

                                               

Déklinasi

Déklinasi, utawa sajeroning Basa Inggris karan Declination, kanthi simbol δ, iku istilah astronomi sing digandhèngaké karo sistem koordinat ekuator. Déklinasi minangka salah siji saka rong koordinat bola langit ing sistem koordinat ekuator. Koord ...

                                               

Dhaptar lintang ing rasi lintang Tèlèscopium

Pratélan lintang ing rasi lintang Tèlèscopium inggih punika satunggaling pratélan ingkang ngêwrat nama- nama lintang ingkang wontên ing rasi lintang Tèlèscopium. Ing ngandhap punika inggih lintang-lintang ingkang wontên ing rasi bintang Tèlèscopi ...

                                               

Dhaptar lintang ing rasi lintang Apus

Apus inggih punika salah satunggaling rasi lintang wonten ing belahan langit sisih kidul. Rasi lintang Apus kaping sepisanan dipunbiwarakaken kawontenanipun wonten ing pungkasaning abad kaping 16. Apus, wonten ing basa Yunani gadhah teges "tanpa ...

                                               

Dhaptar lintang ing rasi lintang Triangulum Australe

Pratélan lintang ing rasi lintang Triangulum Australe inggih punika satunggaling pratélan ingkang ngêwrat nama- nama lintang ingkang wontên ing rasi lintang Triangulum Australe. Ing ngandhap punika inggih lintang-lintang ingkang wontên ing rasi b ...

                                               

Dhaptar lintang ing rasi lintang Ara

Roman, N. G. 1987. "Identification of a Constellation from a Position". Dibukak ing 2013-02-07. Kostjuk, N. D. 2002. "HD-DM-GC-HR-HIP-Bayer-Flamsteed Cross Index". Dibukak ing 2013-02-07. ESA 1997. "The Hipparcos and Tycho Catalogues". Dibukak in ...

                                               

Dhaptar lintang ing rasi lintang Crater

"SIMBAD Astronomical Database". Centre de Données astronomiques de Strasbourg. Dibukak ing 2013-02-09. Kostjuk, N. D. 2002. "HD-DM-GC-HR-HIP-Bayer-Flamsteed Cross Index". Dibukak ing 2013-02-09. Roman, N. G. 1987. "Identification of a Constellati ...

                                               

QV Telescopii

QV Telescopii minangka sistem telung bintang ing rasi lintang Telescopium, ing cedhak rasi lintang kidul karo Pavo. QV Tel minangka penampilan lintang sing beda-beda, déné sistem lintang uga ditetepake miturut macem-macem pengenal kaya ta HD 1671 ...

                                               

Mindanao

Mindanao iku pulo paling gedhé kaloro ing Pilipina. Mindanao lan pulo-pulo cilik sakiwa-tengené bisa kasebut golongan Mindanao. Miturut sensus taun 2010, Pulo Mindanao didunungi 20.281.545 cacah jiwa, nanging menawa digunggung karo padunung pulo ...

                                               

Provinsi Istanbul

Provinsi Istanbul iku provinsi ing salah sawijining Turki. Ing provinsi iki dumunung kutha Istanbul sing sisan minangka ibukuth provinsi iki. Wewengkon provinsi iki ana 5.110 km 2 kanthi sing ndunungi 10.018.735 jiwa miturut cacah jiwa taun 2000. ...

                                               

Pangasinan

Pangasinan iku propinsi ing Filipina. Kutha krajané ya iku Lingayen. Propinsi iki dumunung ing Region Ilocos. Propinsi iki nduwèni jembar wewengkon 5.368 km² kanthi padunung cacah 2.956.726 jiwa. Propinsi iki nduwèni kapadhetan padunung 551 jiwa/km².

                                               

Basa Tahiti

                                               

Chihayaakasaka, Osaka

Chihayaakasaka menika salah sawijining desa ing Dhistrik Minamikawachi, Prefektur Osaka, Jepang. Nganti Fèbruari 2017, cacah jiwa ing désa iki ngancik 5.467 jiwa lan kepadhetan cacah jiwané ngancik 164 wong per km². Jembaré desa iki 37.38 km².

                                               

San José, California

San José ya iku jeneng kutha ing Amérikah Sarékat. Manggone ning pérangan kulon. ya iku ning praja California, Amérikah Sarékat. Wewengkon metropolitan San Jose ya iku kutha San Jose, Santa Clara, Sunnyvale, sarta laladan ing sakupenge. Ing taun ...

                                               

Pulo Random

Pulo Random ana ing pasisir Kanadha madhep segara Atlantik. Minangka pérangan propinsi Newfoundland lan Labrador, pulo iki kapernah ing pasisir wétan Newfoundland lan sapérangané kinubengan Ujung Bonavista Peninsula ing sisih lor sarta kinungkung ...

                                               

Pratélaning kutha ing Indonésia miturut cacah jiwa

Cithakan:Pratélan Pratélan iki minangka urutan kutha-kutha ing Indonésia sing wis duwé status minangka kutha otonom kutha madya sing gunggungé 93 kutha miturut cacahing sing ndunungi. Sajeroning pratélan iki, kutha Jakarta sing dumadi saka limang ...

                                               

Sènsus ing Australia

Sènsus ing Australia utawa resminé Cacah Jiwa ing Populasi lan Pomahan, ya iku itungan dhèskriptif marang sapa waé sing ana ing Australia ing sakwengine utawa ing padunungané Partisipasi marang cacah jiwa iki sipaté wajib. Panyacah iki dilakoni s ...

                                               

Kabupatèn Pesisir Kidul

Kabupatèn Pesisir Selatan iku sawijining kabupatèn ing Sumatera Kulon, Indonésia. Kabupatèn iki jembaré 5.749.89 km² kanthi populasi 400.000 jiwa. Kutha krajané yaiku Painan.

                                               

Perang Jawa (1741–1743)

Perang Jawa saka 1741 tumeka 1743 minangka cengkah mawa gaman antaraning gabungan wadyabala Cina lan Jawa lumawan Vereenigde Oostindische Compagnie kang kalakon ing Jawa pérangan tengah lan wétan. Sapungkuring Walanda numpes 10.000-nan wong Cina ...

                                               

Slowén

Républik Slowén yaiku nagara pasisir sub-Alpin ing kidul Éropah Tengah wewatesan karo Italia ing sisih kulon, Segara Adriatik ing sisih kidul-kulon, Kroasia ing sisih kidul lan wétan, Hungaria ing sisih lor-wétan, lan Austria ing sisih lor. Nagar ...

                                               

Bosni lan Hérzégowina

Républik Bosni lan Hérzégowina iku nagara ing Balkan ing jagad Éropah. Pêdununge cacahé kira-kira ana 4.5 yuta lan jembar wewengkon 51.129 km². Kutha krajané yaiku Sarayevo. Jeneng asli nagara iki yaiku Bosna i Hercegovina, sajeroning aksara Lati ...

                                               

Parit Jawa

                                               

Olahan Hong Kong

Masakan Hong Kong utamane dipengaruhi masakan Kanton, masakan Eropa lan masakan Cina non-Kanton, uga masakan Jepang, Korea lan Asia Tenggara, amarga Hong Kong biyen minangka koloni Inggris lan sejarah sing dawa dadi pelabuhan perdagangan internas ...

                                               

Kutha Oklahoma

Kutha Oklahoma wujud sawijining kutha ing Amérikah Sarékat. Kutha iki ana ing pérangan tengah. Pasé ing praja Oklahoma. Nalika taun 2008, kutha iki gunggung sing ndunungi 551.789 jiwa lan wiyar wilayahé 1.608.8 km². Kutha iki duwé angka kapadheta ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →