Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 325



                                               

Rambut pubis

Rambut pubis utawa jembut yaiku rambut awak terminal sing ditemokake ing wilayah kelamin remaja manungsa lan wong diwasa. Rambute ana ing saubengé lan jinis-jinis seks lan kadhangkala ana ing sisih ndhuwur paha. Ing wilayah pubis ngubengi balung ...

                                               

Lassi

Lassi yaiku ombèn-ombèn moncèr tradhisional adhédhasar yogurt sing asalé saka anak bawana India. Lassi digawé saka campuran yogurt, banyu, bumbon, lan sok-sokan dikèki woh-wohan.

                                               

Kopenhagen

Kopenhagen iku kutha krajan Nagara Denmark lan kutha kang paling akèh kang ndunungi Denmark, kanthi kang ndunungi tlatah kutha 1.213.822 lan kang ndunungi metropolitan 1.935.746. Kanthi rampungé kreteg Oresund Bridge ing taun 2000, Kopenhagen dad ...

                                               

Tlaga Ontario

Tlaga Ontario iku salah siji saka limang tlaga gedhé ing Amérika Lor. Tlaga iki wewatesan ing sisih lor lan kidul-kulon karo Provinsi Ontario, Kanadha, lan ing sisih kidul karo praja New York. Ontario, minangka provinsi ing Kanada kang padhet dhé ...

                                               

Satrap

Satrap iku lurahing wewengkon ing Kamaharajan Mādai, Kamaharajan Achaiménēs, lan sawenèh kamaharajan turuné, kaya ta Kamaharajan Ērānshahr saha kamaharajan-kamaharajan Yunani. Tembung satrap uga sok kanggo ing saloka ing sastra Pèrsi anyar sing w ...

                                               

Andijon

Andijon iku salah siji wewengkon ing Uzbèkistan sing pernahé ing iring wétan Lembah Fergana ing puncit wétan Uzbèkistan. Wewengkon iki watesan Wewengkon Fergana lan Wewengkon Namangan ing Kyrgyzstan. Laladané amba 4.200 km 2. Cacahé wong sing ndu ...

                                               

Cumbel

Cithakan:Infobox Swiss town Cumbel ya iku tilas munisipalitas ing distrik Surselva, Graubünden, Swiss. Munisipalitas Cumbel, Degen, Lumbrein, Morissen, Suraua, Vignogn, Vella, lan Vrin nyawiji ing 1 Januari 2013 mbentuk munisipalitas Lumnezia.

                                               

Inazuma Eleven (Manga)

Cithakan:Infobox animanga/Atasan AnimeDirected byKatsuhito AkiyamaProduced byShogakukanWritten byAtsuhiro TomiokaMusic byYasunori MitsudaStudioOLMReleased 5 Oktober, 2008 – 27 April, 2011 Anime Inazuma Eleven Saikyo Gundan Oga Shurai Directed byY ...

                                               

Quinoa

Quinoa minangka tanduran kembang ing kulawarga amaranth. Iku herbaceous tetanduran taunan thukul minangka potong utamané kanggo menehi becik ditonton wiji ; wiji-wiji kaya protein, serat panganan, vitamin B, lan mineral panganan kanthi jumlah sin ...

                                               

Belis

Cithakan:Use British English Belize / b ə ˈ l iː z, formerly known as British Honduras, is a Caribbean country located on the northeastern coast of Central America. Belize is bordered on the north by Mexico, on the east by the Caribbean Sea, and ...

                                               

Casunziei

Casunziei minangka salah sawijining jinis olahan.Cangkang kothak, biasane udakara 3.5 nganti 3.5 cm, kasusun saka rong lembar pasta sing ditekan ing tapel wates, kayata ravioli. Pengisian sing wis mateng lan sing digiling kanthi apik beda-beda sa ...

                                               

Fat′h Ali Shah Qajar

Fath Ali Shah Qajar yaiku Shah liyane Iran. Panjenengané mréntah wiwit 17 Juni 1797 nganti mati. Pemerintahané nyatakaké yèn paninggalan wilayah lor Iran ing Kaukasus, sing saiki ana ing Georgia, Dagestan, Azerbaijan, lan Armenia, nganti Kakaisar ...

                                               

Budae-jjigae

Budae-jrigae utawa rebus sosis pedhes minangka jinis Jagigae, digawe nganggo ham, sosis, spam, kacang panggang, kimchi lan gochujang. Piring kasebut digawe ora suwe sawise gencatan senjata sing mungkasi Perang Korea, nggunakake panganan surplus u ...

                                               

Olahan Korea China

Masakan Cina Hangul: 중국 요리 minangka masakan hibrida sing dikembangake dening etnis Tionghoa lan etnis Korea ing China lan Korea Selatan. Sanajan asale saka masakan Tionghoa, masakan Tionghoa Korea kalebu masakan unik kanthi rasa lan bahan Kor ...

                                               

Baeksuk

Baeksuk yaiku istilah kuliner Korea sing nuduhake piring sing digawe kanthi nggodhok utawa ngukus daging utawa iwak kanggo dimasak kanthi rapi tanpa bumbu. Baeksuk digawe nganggo pitik utawa pheasant kanthi banyu akeh pirang-pirang jam. Nanging, ...

                                               

Myeolchi-jeot

Myeolchi-jeot utawa teri asin minangka macem-macem jeotgal, digawe nganggo asin lan fermentasi teri. Bebarengan karo saeu-jeot, iki minangka salah sawijining jeotgal sing paling asring dikonsumsi ing masakan Korea. Ing Korea daratan, myeolchi-jeo ...

                                               

Nasi lemak

Nasi lemak ya iku jinis panganan khas Melayu kang umum ditemokaké ing Malaysia ing ngendi sajian iki dianggep minangka salah siji saka sajian nasional, lan Indonesia. Sajian iki uga bisa ditemokaké ing Singapura lan Brunei. Panganan iki biasané d ...

                                               

Sega gorèng (internasional)

Sega goreng minangka sajian saka nasi sing wis digoreng ing wajan utawa wajan lan biasane dicampur karo bahan liyane kayata endhog, sayuran, panganan laut, utawa daging. Iki asring dipangan dhewe utawa minangka iringan sajian liyane. Beras goreng ...

                                               

Lagana

Lagana minangka salah sawijining jinis olahan arupa roti lapis Yunani sing umume dipanggang kanggo dina Senen Bersih, dina kaping pisanan ing dina Prapaskah Agung. Biasane, disiyapake tanpa ragi, nanging lagana ragi saiki luwih umum. Biasane wara ...

                                               

Slatko

Slatko yaiku woh-wohan sing lancip sing digawe saka kelopak woh utawa mawar ing masakan Bulgaria, Makedonia, lan Serbia. Meh kabeh jinis woh bisa digunakake, kayata stroberi liar, blueberry, plum lan ceri. Biasane, kabeh tamu ing omah Bulgaria la ...

                                               

Sop mi sapi

Sup mie daging sapi yaiku salah sawinining olahan sup mi sing digawe saka daging sapi rebus utawa abang rebus, duduh kaldu daging sapi, jangan lan mi Cina. Ana ing macem-macem wujud ing saindenging Asia Wétan lan Tenggara. Sup mi kaldu sing benin ...

                                               

Rocco Buttiglione

Rocco Buttiglione iku sawijining politisi lan akademisi Italia. Nominasi Buttiglione minangka posisine minangka Komisaris Eropa kanthi portofolio sing kalebu kabebasane sipil, nyebabake kontroversi kayadene sawatara kelompok politik sing nentang ...

                                               

Mekitsa

Mekitsa Mekike yaiku panganan tradisional Bulgaria digawé saka adonan kang wis diuleni karo yogurt sing digoreng jero. Iki uga ditemokake ing Makedonia Lor lan Serbia. Dheweke digawé karo glepung, endhog, yogurt, agen ragi, banyu, uyah, lan lenga ...

                                               

Lapsang souchong

Cithakan:Infobox tea Lapsang souchong / ˌ l æ p s æ ŋ ˈ s uː tʃ ɒ ŋ / ; Chinese yaiku tèh ireng sing kasusun saka Camellia sinensis godhong sing dikeringake asap ing geni pinewood. Rokok iki bisa diasilake minangka asap godhong mentah nalika diol ...

                                               

Hamantash

hamantash minangka cookie saku sing isi segitiga Ashkenazi, biasane digandhengake karo preinan Yahudi Purim. Jeneng kasebut nuduhake Haman, wong jahat ing crita Purim. Ing basa Ibrani, hamantashen dikenal minangka אוזני המן, oznei Haman, Kupinge ...

                                               

Nagara Wa

Nagara Wa ya iku sawijining negara kang ora misuwur ing Myanmar lan saiki ing ngisoré pangawasan Wilayah Khusus Wa 2 laladan Shan Lor. Ibukutha negara iki ing Pangkham. Jeneng Wa dijupuk saka kelompok etnis Wa, singdadi panyatur basa Austrosiatik ...

                                               

Pukis

Pukis minangka sawijining panganan mligi saka Indonésia. Panganan iki digawé saka campuran endhog, gula, glepung, ragi lan santen. Campuran kasebut banjur diwutahaké menyang cithakan lan dibakar. Pukis sejatiné bisa diarani modifikasi saka wafel. ...

                                               

Gandarukem

Gondorukem iku olahan saka tlutuh dèrèsan wit. Gandarukem iku olèh-olèhan saka saripatining sisa prosès destilasi keluk tlutuh tusam. Dèstilasiné dhéwé dadi terpentin. Ing Indonésia gandarukem lan terpentin dijupuk saka kayu tusam Sumatera. Ing m ...

                                               

Gamasot

Gamasot ya iku jinis panci masak kang dhapuré kaya pot. Gamasot digawé saka wesi. Panci iki digunakaké karo masarakat Koréa. Gamasot uga diarani gama. Gamasot nduwéni ukuran kang gedhé lan jero. Gamasot lumrahé minangka masak panganan kang cacahé ...

                                               

Brie

Cithakan:Infobox Cheese Brie inggih punika kèju mawi tèkstur ingkang lunak saking susu sapi ingkang dipun pasteurisasi ingkang asalipun saking Prancis. Brie punika dipun produksi ing laladan Ile-de-France ingkang manggèn wonten ing sisih wétan ku ...

                                               

Taramasalata

Taramasalata utawa taramosalata iku basa Yunani meze digawé saka tarama, ing padhet lan nambani roe saka kod, carp, utawa mullet werna abu-abu dicampur karo lenga zaitun, jus lemon, lan pati saka roti utawa kentang, utawa kadhangkala almond. Vari ...

                                               

Varanus lirungensis

Eukaryota Mencawak Lirung ya iku spésies mencawak ing Kepuloan Talaud, Indonésia. Mencawak jinis iki ditemokaké déning André Koch, ahli saka Zoological Research Museum Aleèander Koenig ing Bonn, Jerman, ing proyèk panalitèn bebarengan antarané pa ...

                                               

Loganbéri

Loganberry minangka hibrida saka blackberry Amerika Utara lan raspberry Eropa. Tanduran lan woh-wohan kasebut mirip karo blackberry tinimbang raspberry, nanging warna buah kasebut wernane abang peteng, tinimbang ireng kaya blackberry. Loganberry ...

                                               

Yuzu

Yuzu minangka salah sawijining woh jeruk lan tanduran ing kulawarga Rutaceae sing asale saka Asia Wétan. Dipercaya asale ing Tiongkok tengah minangka hibrida jeruk mandarin lan ieda papeda. Yuzu diarani yuja ing masakan Korea. Yuzu Jepang lan yuj ...

                                               

Olahan Sarawak

Masakan Sarawak minangka salah sawijining jinis masakan daerah ing Malaysia. Kaya panganan Malaysia liyane, panganan Sarawak adhedhasar staples kayata beras, nanging ana macem-macem bahan lan persiapan panganan amarga pengaruh geografi negara lan ...

                                               

Master Chef Australia (séri 8)

MasterChef Australia séri ka-8 digebyakaké dina Minggu, 1 Mei 2016 ing Network Ten. Kabeh telung juri didhapuk saka séri sakdurungé. Séri iki dimimpangké déning Elena Duggan ing babak pungkasan kalawan Matt Sinclair ing 26 Juli 2016.

                                               

Kali Illinois

Kali Illinois ya iku kali kang dumunung ana ing praja Illinois Amérikah Sarékat. Illinois kagolong anak kali kang wigati sajeroning iliné Kali Mississippi.Kulrang luwih kali Illionis duwé dawa 439 km. Hulu kali Illinois ya iku ana ing Illinois in ...

                                               

Draco

Draco inggih punika sebuah rasi bintang ing langit lor tèbih. namanipun inggih punika basa Latin kanggé naga. Draco boten natè kèlèp saking horizon amargi piyambakipun panggenanè ing hemisfer lor. Draco inggih punika salah satunggaling saking 48 ...

                                               

Perhimpunan Pelajar Indonesia

Perhimpunan Pélajar Indonésia, ugi dipunsébat Persatuan Pelajar Indonésia, inggih punika organisasi ingkang béranggotakan para pelajar saking Indonésia ingkang némbè pasinaon ing jawi nagara Indonésia. Anggota PPI inggih punika para pelajar warga ...

                                               

Hanifan Yudani Kusumah

Hanifan Yudani Kusumah pesilat sing lair soko ndeso, Bandung, sing lagi ngerintis kejayaan lan kemenangane lewat ASIAN GAMES 2018 cabang silat tanding kelas C putra. Kanggo ungkapke seneng merga juara Hanifan cepet-cepet rangkul Pak Jokowi, para ...

                                               

Dhaptar sekolah menengah atas negeri ing Sumatra Kulon

Pratélan sekolah menengah atas nagari ing Sumatra Kulon inggih punika salah satunggaling pratélan ingkang ngewrat nama-nama sekolah tingkat menengah atas ingkang nagari ingkang mapan wonten ing provinsi Sumatra Kulon. Pratélan sekolah menengah at ...

                                               

Pratélaning jinis gunung

Gunung duwé ciri-ciri dhéwé-dhéwé. Sawetara gunung wujud gunung geni lan duwé ciri-ciri saka jinis lava lan sajarah jeblugan. Gunung liyané kadhapur saka prosès glasial lan duwé ciri-ciri saka wanguné.

                                               

Liquor

Omben-omben minangka omben-omben alkohol sing diprodhuksi kanthi distilasi biji - bijian, woh-wohan, utawa sayuran sing wis ngalami fermentasi alkohol. Proses distilasi ngresiki cairan lan mbusak komponen sing diencerake kaya banyu, kanggo nambah ...

                                               

Skilandis

Skilandis utawa Kindziukas minangka sosis mateng basa Lithuania sing digawe saka daging, lemak, uyah, mrico lan bawang putih. Daging sing digodhog biasane dipencet menyang weteng utawa kandung kemih, nanging saiki bisa uga ana ing kulit liyane. S ...

                                               

Jinis hot dog

Iki minangka dhaptar jinis regional babagan asu panas. Beda wilayah ing donya duwe jinis lokal kanggo jinis daging sing digunakaké, bumbu, lan cara nyiyapaké, sing diandharaké ing ngisor iki.

                                               

Resèp

Resep yaiku seperangkat instruksi sing nggambaraké cara nyiyapaké utawa nggawe, utamane sajian panganan sing wis disiyapaké. Istilah resep uga digunakaké ing obat utawa teknologi informasi. Dokter biasane bakal miwiti resep nganggo resep, basa La ...

                                               

Males

Kesed yaiku nyuda kegiatan utawa tenaga sanajan duwe kemampuan tumindak utawa ngupayakake awak dhewe. Iki asring digunakake minangka pejoratif; istilah kanggo wong sing katon males kalebu "kentang kursi", slacker ", lan "bludger". Senadyan diskus ...

                                               

Dhaptar tangan ing poker

Ing poker, pemain nggawe limang kertu miturut aturan sing wis ditemtokake, sing beda-beda miturut varian poker sing dimainake. Tangan dibandhingake nggunakake sistem peringkat sing standar ing kabeh varian poker, pemain kanthi rangking tangan pal ...

                                               

Dhaptar nagara miturut bawana

Gambia-Banjul Burkina Faso-Ouagadougou Somalia-Mogadishu Sierra Leone-Freetown Eritrea-Asmara Chad Tchad-NDjamena Républik Afrika Tengah Centrafrique-Bangui Zimbabwe-Harare Libya-Tripoli Madagaskar-Antananarivo Républik Kongo-Brazzaville Tunisia- ...

                                               

Serie A

Serie A, uga diarani Serie A TIM amarga disponsori dening TIM, minangka kompetisi liga profesional kanggo klub bal-balan sing ana ing pucuk sistem liga bal-balan Italia lan sing menang dianugerahi Scudetto lan Coppa Campioni dItalia. Wis dioperas ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →