Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 320



                                               

Yuzukoshō

Yuzukoshō digunakake ing nabemono, nanging saiki uga ditemokake minangka bumbu sup bakso Jepang, udon, miso, sashimi, tempura, lan pitik panggang Jepang. Luwih, wiwit kasedhiya ing kabeh wilayah Jepang, digunakake kanthi macem-macem cara. Contone ...

                                               

Wong Penan

Wong Penan iku wong pribumi nomadhen sing urip ing Sarawak lan Bruné. Cacah jiwané ing Bruné mung sithik lan salong wis salin agama Islam sanajan abangan. Wong Penan iku éwoning wong pungkasan sing isih mbedhag lan ngayal. Wong Penan kondhang ama ...

                                               

Gnocco fritto

gnocco fritto utawa crescentina minangka sawijining jinis roti ing masakan Italia saka wilayah Emilia ing Italia, disiapake nggunakake glepung, banyu lan lard minangka bahan utama. Crackling uga digunakake nalika nyiyapake. Ing Emilia-Romagna, ...

                                               

Mozzarella

Mozzarella inggih punika kèju Italia ingkang dipundamel kanthi cara diputer lan ditugel, amargi wonten ing Basa Italia, mozzare ateges nugel. Keju punika dipundamel saking susu sapi ugi susu kerbau. Mozzarella di bufala dipundamel saking susu ker ...

                                               

Pissaladière

Pissaladière minangka spesialisasi kuliner sing asale saka Liguria, saiki uga khas ing Prancis sisih kidul wétan. Asring dibandhingake karo pizza. Tembung Pissalandrea asale saka terminologi Italia Pizza all Andrea, utawa Pizza dAndrea. Iki diang ...

                                               

Pizza kèju

Keju pizza kalebu sawetara jinis lan jinis keju lan produk susu sing dirancang lan diproduksi kanggo digunakake khusus ing pizza. Iki kalebu diproses lan dipunéwahi keju kayata mozzarella -like keju diproses lan Varian mozzarella. Istilah kasebut ...

                                               

Pizza saben irisan

Pizza ing irisan iki minangka salah sawijining jinis panganan cepat saji sing diresiki dening restoran lan panganan minangka irisan pizza sing disiapake. Iki minangka panganan umum lan panganan jalanan ing macem-macem wilayah ing saindenging jaga ...

                                               

Provinsi Brescia

Provinsi Brescia iku Provinsi ing regione Lombardia, Italia. Provinsi iki wewatesan karo provinsi Sondrio ing lor lan lor-kulon, provinsi Bergamo ing kulon, provinsi Cremona ing kidul-kulon lan kidul, provinsi Mantova ing kidul, lan ing sisih wét ...

                                               

Klemunan, Wlingi, Blitar

Ing ngalér, kalurahan punika berbatasan kaliyan Kalurahan Wlingi, Kacamatan Wlingi, ing wétan berbatasan kaliyan Désa Slorok, ing kidul berbatasan kaliyan Désa Ploso Kacamatan Selopuro, Désa Popoh Kacamatan Selopuro, kaliyan Désa Tegalrejo Kacama ...

                                               

Situs jaringan

Situs jaringan utawa situs yaiku pirang-pirang kaca web kang duwé topik kang gathuk, ana uga kang diwènèhi berkas-berkas gambar, video, utawa manéka jinis berkas liyané. Sawijining situs web racaké papané ana ing siji server web kang bisa diakses ...

                                               

Aozora Bunko

Cithakan:Infobox library Aozora Bunko 青空文庫, Perpustakaan Langit Terbuka? inggih punika situs pabukon digital ingkang nyèdiaakèn kanthi gratis kolèksi buku ingkang gadhah status domain publik utawi buku ing masa perlindungan hak ciptanipun sam ...

                                               

Conservapedia

Conservapedia iku sawijining situs wèb bauwarna kang katulis saka cara ndeleng konservatif Amérika. Conservapedia diyasa déning Andrew Schlafly, anaké aktivis konservatif Phyllis Schlafly. Andrew Schlafly celathu alesané dhèwèké ngedegaké Conserv ...

                                               

Google Earth

Google Earth iku program komputer globe virtual saka Google kang sebeneré karan Earth Viewer lan digawé karo Keyhole, Inc. Program iki nudhuhna bumi saka super-imposisi gambar kang dikumpulna karo pemetaan liwat satelit, fotografi udara lan globe ...

                                               

Kartunét

Kartunét punika situs web ngatur dening Masyarakat Kartunét Indhonésia minangka organisasi non-médhiawiki didegaké déning wong papat karo tunanétra ing tanggal 19 januari, taun 2006. Masyarakat Kartunét Indhonésia iku sawijining organisasi sing m ...

                                               

Kaskus

Kaskus ya iku situs forum komunitas maya gedhé dhéwé lan nomer siji ing Indonésia. Panganggoné diarani Kaskuser. Kaskus lair ing tanggal 6 November 1999 déning telung cah nom ya iku Andrew Darwis, Ronald Stephanus, lan Budi Dharmawan kang lagi ne ...

                                               

Wiki

Wiki iku macem situs web sing saged ditambahi utawa diowah isiné déné pambacane. Wiki minangka kumpulan kaca-kaca web sing bisa diowahi déning sapa waé ing sadhengah wektu. Konsep lan piranti empuk Wiki karipta déning Ward Cunningham. Sapa baé én ...

                                               

Wikitravel

Wikitravel iku proyèk kanggo gawé panduan wisata isi bébas kang pepak tumrap panggonan wisata ing saindhenging jagad. Proyek iki digawé dhedhasar kolaborasi wisatawan-wisatawan saindhenging donya. Wikitravel diwiwiti ing wulan Juli 2003. Proyek i ...

                                               

Antivirus komputer

Antivirus komputer ya iku salah sijiné aplikasi kang njaga kaamanan komputer saka infèksi virus. Ana uga kang ngartèkaké salah sijiné piranti alus utawa software kang fungsiné kanggo ndhetèksi virus kang ana ing komputer banjur dibusak virusé kan ...

                                               

JPEG

Joint Photographic Experts Group ya iku skema kompresi file bitmap. Awalnya, file yang menyimpan hasil foto digital duwé ukuran kang gedhé mula ora praktis. Karo format iki, kasilé gambar kang mauné gedhé bisa dikompresi mula dadi luwih cilik.

                                               

GFDL

Lisensi Dokumentasi Bebas GPL kang nganggo basa Inggris ya iku kang ngiket kanthi hukum. Terjemahan edisi basa Jawa iki dikarepaké bisa mbiantu pinuturan Basa Jawa luwih paham bab Lisensi Dokumentasi Bebas GPL. Versi 1.2, November 2002 Hak Cipta ...

                                               

Lubuntu

Lubuntu ya iku proyèk kang ancasé kanggo ngasilaké sawijining turunan resmi saka sistem operasi Ubuntu kang "luwih ènthèng, luwih sithik anggoné mbutuhake sumber daya lan efisien ènèrgi", nganggoné desktop LXDE. Desktop LXDE migunakake window man ...

                                               

Papan Anggegana Manchester

Papan Anggegana Manchester ya iku sawijining papan anggegana internasional kang dumunung ana ing tlatah Ringway, Manchester, Britania Raya. Papan Anggegana kang misuwur kanthi kodhe IATA MAN. Sajeroning taun 2010, papan anggegana iki kagolong dad ...

                                               

Pratélaning papan anggegana ing Indonésia

Ket: Papan anggegana internasional duwé 2 jinis pamaburan, ya iku pamaburan internasional lan pamaburan domestik.

                                               

Angkasa Pura

PT. Angkasa Pura wujud salah sijiné Badan Usaha Milik Nagara sangisoré Departemen Parhubungan kang duwé tugas ing babagan pangelolaan lan pangusahan papan anggegana kang ana ing Indonésia. PT. Angkasa Pura kapengkar dumadi loro pérangan ya iku: P ...

                                               

Papan Anggegana Abdul Rachman Saleh

Papan Anggegana Abdul Rachman Saleh inggih punika papan anggegana ingkang dumunung ing Pakis, Kabupatèn Malang, Jawa Timur. Kode ICAOnya WARA lan kodhe IATA MLG. Papan Anggegana punika minangka papan pesawat Hercules C-130 lan Super Tucano minang ...

                                               

Papan Anggegana Depati Amir

Papan Anggegana Depati Amir inggih punika papan anggegana ingkang dumunung ing Kutha Pangkal Pinang Provinsi Kapuloan Bangka Belitung. Papan Anggegana punika dipunkelola déning PT. Angkasa Pura II wiwit wulan Januari 2007. Wiwitanipun gadhah nama ...

                                               

Papan Anggegana Hang Nadim

Papan Anggegana Hang Nadim utawi ingkan dipunkenal kanthi nama Papan Anggegana Internasional Hang Nadim inggih punika sawijining papan anggegana ingkang dumunung ing Kutha Batam, Kapuloan Riau. Papan anggegana punika pikantuk nama saking Laksaman ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Husein Sastranagara

Papan Anggegana Internasional Husein Sastranagara inggih punika salah satunggaling papan anggegana ingkang dumunung ing Kota Bandung, Jawa Barat, Indonésia. Kajawi kanggé nglayani masarakat, papan anggegana punika ugi minangka salah satunggaling ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Juwata

Papan Anggegana Internasional Juwata inggih punika papan anggegana ingkang dumunung ing Kota Tarakan, provinsi Kalimantan Lor, Indonésia. Papan Anggegana punika dumunung namung sakitar 3 km saking pusat kutha. Papan Anggegana Juwata Tarakan, Kali ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Kuala Namu

Papan Anggegana Internasional Kuala Namu inggih punika salah satunggaling papan anggegana énggal kanggé kutha Medan, Indonesia. Lokasinipun minangka bekas areal perkebunan PT. Perkebunan Nusantara II Tanjung Morawa, dumunung ing Kuala Namu, Désa ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Minangkabau

Papan Anggegana Internasional Minangkabau utawi asring dipuncekak BIM inggih punika papan anggegana bertaraf internasional utama ing provinsi Sumatera Barat ingkang nglayani penerbangan-penerbangan saking lan dhateng kutha Padang. Papan Anggegana ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Ngurah Rai

Papan Anggegana Internasional Ngurah Rai iku papan anggegana internasional sing dumunung ing sisih kidul Bali, Indonésia, persisé ing tlatah Tuban, Kuta, watara 13 km saka Denpasar. Kodhe IATA-né ya iku DPS, déné Kodhe ICAO-n’e WADD. Jeneng papan ...

                                               

Papan Anggegana Notohadinegoro

Papan Anggegana Notohadinegoro ya iku sawijining papan anggegana kang mapan ing Wirowongso, Kacamatan Ajung, Kabupatèn Jember, Provinsi Jawa Timur kang jarake udakara 7 kilomèter saka punjere kutha Jember. Papan Anggegana iki dioperasikake déning ...

                                               

Papan Anggegana Trunojoyo

Papan anggegana Trunojoyo yaiku papan anggegana sing dununge ana ing Kabupaten Sumenep, Jawa Timur. Papan kasebut nduwe landasan pacu 1.600 meter. Mengko landasan pacu kasebut bakal ditambahi nganti 2.500 meter lan ambane 45 meter supaya bisa dig ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Polonia

Papan Anggegana Soewondo inggih punika satunggaling papan anggegana internasional ingkang dumunung sakitar 2 km saking punjer kutha Medan, Indonésia. Papan Anggegana punika nglayani penerbangan dhateng kutha-kutha ageng ing Indonésia, kados Jakar ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Soekarno-Hatta

Papan Anggegana Internasional Soekarno-Hatta yaiku sawijining papan anggegana utama kang ngelayani kutha Jakarta ing pulo Jawa, Indonésia. Papan anggegana iki diwènèhi nama saka panjenengané Présidhèn Indonésia kapisanan, Soekarno, lan wakil prés ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Sultan Syarif Kasim II

Papan Anggegana Internasional Sultan Syarif Kasim II inggih punika salah satunggaling papan anggegana ingkang dumunung ing Kota Pekanbaru lan saderengipun gadhah nama Papan Anggegana Simpang Tiga. Papan Anggegana punika gadhah wiyar 321.21 ha. Sa ...

                                               

Papan Anggegana Utarom

Papan Anggegana Utarom dipunkenal ugi Papan anggegana Kaimana, amarga papan anggegana punika wonten ing kabupatèn Kaimana, Papua Barat, Indonésia. Papan Anggegana punika wonten kinten-kinten 15 km saking Kaimana.

                                               

Papan Anggegana Tegel Berlin

Papan Anggegana Tegel Berlin "Otto Lilienthal" ya iku papan anggegana internasional ing Berlin, Jerman. Papan Anggegana iki mapan ing Tegel, Reinickendorf, 8 km arah barat laut saka pusat kutha. Taun 2010, papan anggegana iki nglayani 15 yuta pen ...

                                               

Papan Anggegana Amsterdam Schiphol

Papan Anggegana Amsterdam Schiphol kanthi kodhe IATA AMS lan ICAO EHAM iku papan anggegana utama ing Walanda sing dumunung ing kidul Amsterdam, persisé ing gemeente Haarlemmermeer. Schiphol iku salah siji saka papan anggegana-papan anggegana ing ...

                                               

Lokomontip uwab

Lokomontip uwab iku lokomontip sing tenagané nganggo uwab diasilaké saka mesin uwab. Sumber tenaga lokomontip iki wujud bahan-bahan sing gampang kobong kaya ta kayu bakar, batu bara utawa lenga. Lokomontip uwab wiwitan digawé déning Richard Trevi ...

                                               

Maglev

MagLev iku tembung cekakan saka Magnètically LEVitated trains sing tegesé sepur sing ngambang kanthi magnètis. Kerep uga karan sepur magnèt. Kaya kacetha ing jenengé, prinsip sepur iki ya iku manfaataké gaya angkat magnètik ing rèlé saéngga kaang ...

                                               

Mass Rapid Transit

Mass Rapid Transit utawa MRT iku sawijining sistem angkudan rikat kang dadi pancadan tumrap sistem sepur ing Singapura lan gumelar ing saindenging nagara iku. Pérangan kapisan MRT iki, ya iku antarané Stasiun Yio Chu Kang lan Stasiun Toa Payoh, d ...

                                               

Sepur monoril

Monoril iku sawijining sepur metro utawa kanthi jalur sing dumadi saka ril tunggal, béda karo ril sepur tradhisional sing nduwèni loro ril paralèl. Lumrahé ril kagawé saka beton lan rodha sepuré kagawé saka karèt, saéngga swarané ora ramé kaya se ...

                                               

Sepur Papan Anggegana Internasional Yogyakarta

Sepur Papan Anggegana Internasional Yogyakarta ya iku sepur kang duwé ancas kanggo gayutaké Setasiyun Yogyakarta - Setasiyun Waja mangkat-mulih, mliginé nyengkuyung anané angkutan menyang Papan Anggegana Internasional Yogyakarta. Sepur iki salah ...

                                               

Sepur Gumarang

Sepur Gumarang iku jeneng sepur kang dioperasèkaké déning parusahan PT Kereta Api ing Pulo Jawa kanthi jurusan Jakarta-Surabaya liwat jalur lor. Sadurungé, sepur iki ajeneng Jayabaya Utara wujud sepur kelas bisnis. Sepur Gumarang wiwit operasi ta ...

                                               

Sepur Prambanan Ekspres

Sepur Prambanan Ekspres iku minangka layanan transportasi sepur sing ngubungaké Kutoarja, Yogyakarta, lan Surakarta.

                                               

Sepur Sembrani

Sepur Sembrani iku sepur sing nglayani koridor Pasar Senen-Surabaya Pasarturi adohé 725 km. Peluncuran perdana sepur Sembrani tanggal 1 Oktober 1995. Produk iki minangka pembaharuan lan inovasi saka Sepur Mutiara Utara sing wis ora operasi manèh. ...

                                               

Daihatsu Gran Max

Daihatsu Gran Max ya iku mobil saka pabrikan PT. Astra Daihatsu Motor kanggo minibus ing Indonésia. Daihatsu wiwit dikenalké ing Indonésia nalika taun 2007 kanggo nggantekaké Daihatsu Zebra. Gran Max nggunakaké mesin-mesin kang wis diuji ing dony ...

                                               

Daihatsu Luxio

Daihatsu Luxio ya iku montor minibus kang diprodhuksi déning pabrikan otomotif Jepang, Daihatsu ing Indonésia lumantar PT. Astra Daihatsu Motor. Mobil iki sepisanan dikenalké ing Indonésia nalika taun 2009. Montor iki kalebu versi méwah saka Daih ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →