Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 32



                                               

Kirana Kejora

Kirana Kejora ya iku salah sawijiné sastrawan Indonésia. Jenengé misuwur lumantar pakaryané awujud carita cekak kang diemot ing sapérangan koran lan kalawarta, novèl, skenario filem lan skenario filem tivi. Sadurungé miwiti ing donyané sastra, Ki ...

                                               

Cak Lontong

Lies Hartono inggih punika satunggaling pelawak ingkang asalipun saking Indonesia. Piyambakipun punika kawentar awit saking lawakanipun ingkang lucu tanpa ngala-ala tiyang sanès. Lawakanipun punika prasaja lan dipunaturaken mawi basa baku ingkang ...

                                               

Maria Vania

Maria Vania April 16, 1991; Bandung, Indonesia) minangka tokoh Indonesia. Asmane dikenal nalika dheweke nggawa acara sepak bola Piala Donya 2014 Brazil.

                                               

Ali Mufiz

Ali Mufiz inggih punika salah satunggal akadhemisi lan pulitikus Indonésia. Piyambakipun punika Gubernur Jawa Tengah wiwit 28 September 2007 ngantos 2008. Mufiz dados gubernur punika nglajengaken gubernur saderenge, Mardiyanto, ingkang minggah da ...

                                               

Aloysius Murwito

Mgr. Aloysius Murwito, O.F.M. yaiku Uskup ing Keuskupan Agats saka 7 Juni 2002 tumeka saiki. Sadurungé, Murwito naté makarya ing paroki Flores lan Papua lan kapilih minangka Minister Provinsi Indonesia saka Ordo Fransiskan.

                                               

Nagita Slavina

Nagita Slavina Mariana Tengker Ya iku paraga aktris, model, presenter, produser film, penyanyi nasional Indonesia. Dhèwèké uga bojoné presenter Raffi Ahmad.

                                               

Moekarto Notowidigdo

Moekarto Notowidigdo, Pamaréntah Indonésia nunjuk dhèwèké dadi wakil pamaréntah ing PBB. Sawisé bali ing Indonésia, dhèwèké diangkat dadi Mantri Luar Negeri kanggo periode taun 1952-1953. Dhèwèké uga tau njabat dadi Duta Besar RI kanggo Amérikah ...

                                               

Dede Oetomo

Dede Oetomo yaiku sosiolog, aktivis AIDS, lan aktivis gay Indonésia. Dhèwèké iku sing ngadegaké Gaya Nusantara, organisasi masarakat LGBT Indonésia. Ing taun 1998, dhèwèké olèh pangaji-aji Felipa de Souza Award lan ing taun 2001 olèh Utopia Award ...

                                               

Opick

Aunur Rofiq Lil Firdaus utawa luwih kondhang karo jeneng Opick, kang ngréka lagu lan penyanyi artis religius saka ètnis Jawa, Indonésia, panyipta tetembangan lan penyanyi pop religius. Opick, saliyané dadi penyanyi religi, dhèwèké uga nyipta tete ...

                                               

Pangéran Purbaya

Pangéran Purbaya inggih punika tokoh sujarah ingkang sanget gadhah rahsya. Asma Purbaya/Purubaya bisa ngrujuk marang tigang tiyang inggih punika: Pangèran Purbaya saking Kasultanan Mataram, Pangéran Purbaya saking Kasultanan Banten, lan Pangèran ...

                                               

Paula Verhoeven

Paula Verhoeven Wong yaiku model lan aktris nasional Indonesia. Paula minangka anak wadon saka pasangan Walanda - Cina - keturunan Tionghoa Eddy Verhoeven lan Herlina T. Verhoeven asli saka Jawa saka Semarang. Paula Verhoeven minangka alumnus Dep ...

                                               

Pinkan Mambo

Pinkan Ratnasari Mambo luwih ditepungi kanthi jeneng Pinkan Mambo. Pinkan Mambo iku salah sijiné penyanyi pop kang duwé katurunan Sundha-Manado-Jawa, Sulawesi Lor.

                                               

Pius Riana Prapdi

Mgr. Pius Riana Prapdi yaiku imam diosesan sing makarya dadi biskop Kabiskopan Ketapang. Sanajan lair ing Kabupaten Paniai, Papua, tekan mangsa nom-nomané, Prapdi gedhé ing Nandan, Mlati, Kabupaten Sleman, Daerah Istimewa Yogyakarta. Dhèwèké mleb ...

                                               

Pandji Pragiwaksono

Pandji Pragiwaksono iku sawijining aktor, penyiar radio, presenter televisi, penulis buku, penyanyi rap, lan pelawak tunggal Indonesia.

                                               

Puan Maharani

Puan Maharani ya iku politisi ing Indonesia sing njabat minangka Menteri koordinator kanggo Pembangunan Manungsa lan Kabudayan Republik Indonesia ing Kabinèt Karya. Puan wis tau njabat minangka Ketua Fraksi PDI-Perjuangan ing DPR RI taun 2012 - 2 ...

                                               

R.M. Soelardi

Radèn Mas Soelardi ya iku sawijining sastrawan Jawa. Panjenengané lair taun 1885 ing Wanagiri, Surakarta. Ananging katrangan taun lairé iku béda karo katrangan pangecapan Fa. Nasional, Surakarta, kang mbabar sawijining novèlé kanthi sesirah Serat ...

                                               

Radius Prawiro

Dr. Radius Prawiro, Drs.ec.,AK, 29 Juni 1928 – pati ing München, Jerman, 26 Mèi 2005 ing umur 76 taun) ya iku ékonom lan pulitikus Indonésia.

                                               

Maria Rahajeng

Maria Asteria Sastrayu Rahajeng ya iku pemenang kontès kecantikan Miss Indonésia 2014 perwakilan saka Sulawesi Barat. Dhèwèké dinobatake minangka Miss Indonésia déning Vania Larissa Miss Indonésia sadurungé, ing karaméan kang digelar ing tanggal ...

                                               

Ranggawarsita

Raden Ngabehi Ranggawarsita, iku pujangga Jawa. Panjenengané asal saka kulawarga pujangga kraton Surakarta kang misuwur, yaiku kulawarga Yasadipura. Lair kanthi asma Bagus Burhan, dina Senin Legi, tanggal 10 jam 12 awan, wulan Dulkaidah, taun Be ...

                                               

Reisa Kartikasari

Reisa ya iku dhokter lan uga modhèl. Dhèwèké nempuh pendhidhikan kedhokterane ing Universitas Pelita Harapan lan Universitas Indonésia. Dhèwèké miwiti karir ing jagating panglipur nalika mèlu kontès Puteri Indonésia, perwakilan saka provinsi D.I ...

                                               

Réno Fénady

Alfonsus Rénato Fénady utawa Réno Fénady ya iku komikus lan panyiar radio saka Indonesia. Réno iku panyarta Stand Up Comedy Indonesia Kompas TV mangsa katelu taun 2013.

                                               

Soedarpo Sastrosatomo

Soedarpo Sastrosatomo ya iku juru runding, nasionalis, lan pengusaha kang akèh perané sajeroning mbantu perjuangan diplomasi Indonésia ing mangsa-mangsa wiwitan kamardikan. Dhèwèké uga anggota perunding Indonésia sajeroning Perundingan Linggarjat ...

                                               

Sheryl Sheinafia

Sheryl Sheinafia Tjokro. punika penyanyi nagara Indonesia. Panjenenganipun punika enom saka 5 siblings. Ing musik pisanan instrument ing sinau saka umur 5 taun 11 taun punika piano. Tertarik sinau gitar minangka katon pengawal sak lingkungan home ...

                                               

Soenarko

Mayor Jenderal TNI Soenarko nggi punika Perwira Tinggi TNI Angkatan Darat. Sadèrèngipun, Soenarko makarya minangka Danjen Kopassus. Kagem masyarakat Aceh, Soenarko tuhu sampun misuwur. Piyambakipun naté kadhapuk minangka asisten operasi Kasdam IM ...

                                               

Soenarno Sisworahardjo

Soenarno Sisworahardjo iku panganggit kang miwiwiti pakaryané ing mangsa prakamardikan. Saliyané iku dhèwèké uga aktif ing mangsa kamardikan. Panganggit kang nduwèni jeneng cilik Soenarno iki lair ing Sukaharja, Surakarta, Jawa Tengah, ing tangga ...

                                               

Soepardjo Rustam

Soepardjo Rustam ya iku Mentri Njero Nagari,Indonesia, periode taun 1983-taun 1988. Wirya liyane ya iku Duta Besar RI kanggo Malaysia lan Gubernur Jawa Tengah. Prestasi liyane ya iku pencetus didiriakene Museum Kereta Api ing Ambarawa.

                                               

Sosrokartono

Drs. Radèn Mas Pandji Sosrokartono iku satunggaling èlmuwan Jawa sing misuwur. Dhèwèké iku kangmasé Radèn Ajoe Kartini. Sosrokartono sing nguwasani akèh basa iku alumnus Universitas Leiden sing awal dhéwé lan asalé saka Tanah Jawa utawa Indonésia ...

                                               

Susi Pudjiastuti

Dr. Susi Pudjiastuti ya iku Menteri Kelautan lan Perikanan saka Kabinèt Kerja ing taun 2014-2019 sing duwéni usaha bisnis lan dadi Prèsidir dirèktur PT. ASI Pudjiastuti Marine Product, èksportir asil perikanan lan PT. ASI Pudjiastuti utawa penerb ...

                                               

Aloysius Sutrisnaatmaka

Mgr. Aloysius Maryadi Sutrisnaatmaka, M.S.F. yaiku uskup Keuskupan Palangkaraya saka 23 Januari 2001 tumeka saiki. Mgr. Trisna ditahbisaké minangka imam ing tanggal 6 Januari 1981 ing Skolastikat MSF, Yogyakarta. Sabanjuré makarya ing Paroki St. ...

                                               

Tarzan (juru banyol)

Tarzan utawi Tarsan ingkang gadhah asma asli Toto Muryadi, inggih punika salah satunggalipun ledhek saking Indonesia ingkang misuwur minangka anggota grup lawak Srimulat. Jeneng panggung Tarzan dipuntampi rikala piyambakipun suksès maragani tokoh ...

                                               

Tedjo Edhy Purdijatno

Laksamana Tedjo Edhy Purdijatno ya iku Mantri Koordinator Babagan Pulitik, Hukum, dan Keamanan Républik Indonésia kang njabat wiwit 27 Oktober 2014. Tedjo uga tau dadi Kepala Staf TNI Angkatan Laut periode 2008-2009. Sawisé Sri Sultan Hamengkubuw ...

                                               

Via Vallen

Maulidia Octavia utawa luwih dikenal minangka Via Vallen yaiku penyanyi dangdut saka Indonésia. Via wis miwiti karire nalika umur 15 taun. Panjenenganipun wonten ing dunya hiburan Indonésia asring dipunanggep sami kaliyan Isyana Sarasvati amargi ...

                                               

Yok Koeswoyo

Koesroyo Koeswoyo utawi Yok ngrupikaken salah satunggal anggota grup band Koes Plus ugi Koes sedherekan. panjenenganipun ngamengaken bas gitar pindhah pendukung vokal.

                                               

Yoyok Riyo Sudibyo

Mayor Arh. H. Yoyok Riyo Sudibyo ya iku Bupati Batang madeg awit tanggal 13 Fèbruari 2012 tekan taun 2017. Bebarengan karo wakilé, Soetadi, dhèwèké dilantik tanggal 13 Fèbruari 2012 déning Gubernur Jawa Tengah, Bibit Waluyo, sawisé mimpang ing Pe ...

                                               

Raden Ayu Retno Dumilah

Raden Ajeng Djumilah iku putra turunne Pangeran Timoer Bupati kang sepisananing Madiun kang wektu isih jeneng Purabaya,kang mengku dadi Bupati Purabaya wiwit taun 1568 nganti 1586. Kurang luwih taun 1586 Karaton Pajang ditelukake déning Karaton M ...

                                               

Arsitèktur

Arsitéktur yaiku gabungan ing antarané ngèlmu lan seni kanggo ngrancang yasan. Makna sing luwih amba yaiku kabèh gabungan ngèlmu lan seni kanggo ngrancang prakara-prakara sing sipaté pembangunan skala cilik nganti gedhé, contoné rancangan tata ku ...

                                               

Arsitèktur Indonésia

Arsitektur Indonésia inggih punika jinising arsitèktur ingkang kapacak wonten ing yasan ing Indonésia. Arsitektur ing Indonésia kénging pangaribawa saking manéka warna budaya, sujarah, lan géografi ingkang wonten ing Indonésia. Para panjajah saha ...

                                               

Gedhèg

Gedhèg punika nam-naman ingkang dipundamel saking bahan deling. Wigatosipun dados sulih kanggé témbok griya wonten ing tlatah padhusunan. Senaos makaten, ing kitha inggih limrah gedhèg dados paèsan minangka bahan seni ètnik, kados ta ingkang dipu ...

                                               

Arsitèktur Azerbaijan

Arsitèktur Azerbaijan iku arsitèktur sing dikembangaké ing Azerbaijan lan lumrahé dadi kombinasi antara unsur Kulon lan Wétan. Akèh bangunan lawas kaya ta menara Qız Qalası lan Kadhaton Sirwansah sajroning baluwreti kutha Baku iku isih lestari in ...

                                               

Art Deco

Art Deco utawa kadhangkala dicekak dadi Deco iku sawijining gagrag utawa gaya seni visual, arsitèktur, lan désain sing pisanan muncul ing Prancis sawisé pungkasané Perang Donya I. Art Deco iku mangaribawani désain gedhong, mèbel, paésan, klambi, ...

                                               

Bathik Fraktal

Bathik Fraktal ya iku bathik sing motife digawé karo bantuan perangkat alus komputer nganggo rumus matematika fraktal prasaja. Diwiwiti saka karya riset Muhammad Lukman, Yun Hariadi, lan Nancy Margried sing akhire mandhegani perusahaan Bathik Fra ...

                                               

Bathik Lasem

Bathik Lasem minangka salah sijiné jinis bathik saka tlatah pasisir, ya iku Lasem, Rembang, Jawa Tengah. Bathik iki campuran antarané bathik Cina lan Jawa. Bathik iku kapérang dadi rong warna, ya iku bathik pesisiran kaya ta bathik saka Lasem, Ci ...

                                               

Bathik Plumpungan

Bathik Plumpungan minangka prodhuk bathik kang asalé saka Kutha Salatiga. Motif bathik Plumpungan minangka bathik khas saka Kutha Salatiga diilhami saka Prasasti Plumpungan. Prasasti ing taun saka 672 utawa taun 750 Masehi. Prasasti iki ditulis n ...

                                               

Bathik Sidamukti

Bathik Sida Mukti inggih punika salah sawijining motif bathik ingkang dipundamel saking soga alam. Lumrahipun dipunginakaken dados nyimpang lebet upacara pawiwahan. Motif ingkang wonten sajroning ya iku garda. Motif-motif punika kawiwit sida ngru ...

                                               

Bathik Wanagirèn

Bathik Wanagirèn yaiku salah sawijining asil séntra bathik Indonésia kang asalé saka Kabupatèn Wanagiri, Jawa Tengah. Bathik Wanagirèn diprodhuksi ing salah sijining dhaérah ing Wanagiri sisih kidul, yaiku ing dhaérah Kecamatan Tirtamaya. Tirtama ...

                                               

Gajah Oling

Gajah Oling minangka motif sing identik karo Banyuwangi. Gajah Oling, utamane minurut pangrajin bathik, minangka motif paling tuwa antarane motif bathik Banyuwangi. Saliyane bathik, macem-macem hiasan Gajah Oling uga akeh digunakake ing pirang-pi ...

                                               

Bathik Pekalongan

Bathik Pekalongan inggih punika bathik ingkang kathah variasinipun warni, wonten ingkang abrit, ijem, kuning, violet, biru. lan soklat. Corakipun ugi warni-warni, kados ta: flosofi, ètnik, godongan-kembangan, cuwirian, elar garuda, pasungan kangg ...

                                               

Drama

Drama iku salah sawijiné karya sastra kang duwé pérangan kanggo diperanaké déning paraga aktor. Kosakata iki asal saka Basa Yunani kang tegesé "aksi" utawa "tumindak". Saking basa Yunani, tembung draomai utawi Drama punika tegesipun: Tumindak, la ...

                                               

At Eighteen

At Eighteen ya iku sèrial télévisi Koréa Kidul tahun 2019. Sèrial iki dibintangi déning Ong Seong-wu, Kim Hyang-gi, Shin Seung-ho lan Kang Ki-enom. Sèri kasebut nandhani peran timbal resmi Ong. Sèri iki ditayakaké wiwit tanggal 22 Juli nganti 10 ...

                                               

Boenga Roemah Makan

Boenga Roemah Makan iku lakon kang dianggit déning Utuy Tatang Sontani. Lakon iki rampung dianggit taun 1947, diterbitaké taun 1948 déning Balai Pustaka, lan kerep dipentasaké taun 1950-an. Cerita iki ya iku salah sawijining kaca benggala kacondo ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →