Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 319



                                               

Mikoyan MiG-3

Prototip MiG-31, diwènèhi kodhe Ye-155MP mabur pertama tanggal 16 September 1975. Mèh padha karo MiG-25, sanajan wujud salah sijiné désain kang benar-benar anyar, nanging panggonan njagong dobel kanti operator senjata njagong ing mburiné juru ang ...

                                               

Mikoyan-Gurevich MiG-21

MiG-21F Fishbed ya iku pesawat tempur sergap berjarak endek lan wujud pesawat produksi génerasi pertama saka seri MiG-21 kang populer. Prototipe saka pesawat iki, E-5 mabur pertama kali ing taun 1955 lan muncul ing ngarep publik ing nalika dina p ...

                                               

Kano

Kano iku wangun prau cilik lan ciut, kang bisa diobahaké déning tenanga manungsa uga bisa di wenenhi layar.Wujud kano kang aneka rupa kaya ta wangun lanjip kang ana ing pucuk ngarep lan mburi uga kabukak ing pérangan ndhuwur lan bisa uga diwènèhi ...

                                               

Dalan

Dalan yaiku prasarana transportasi darat kang ngeliputi kabèh pérangan dalan, saha yasan penjangkep sak kabehane kang ana lan njurung ing sarana dalan utawa lalu lintas, kang dumunung ana ing ndhuwuré lemah, ing ndhuwur parmukaan lemah air lan ke ...

                                               

Ril sepur

Ril digunakaké ing jalur sepur. Ril ngarahaké utawa mandhu sepur tanpa merlokaké pangendhalèn. Ril wujud rong batang ril kaku kang padha dawané dipasang ing bantalan minangka dhasar landhesan. Ril-ril mau ditalèni ing bantalan kanthi migunakaké p ...

                                               

HMHS Britannic

HMHS Britannic iku ka"al katelu lan gedhé dhéwé saka kelas Olympic ing White Star Line. Kapal iki sadulur saka kapal RMS Olympic lan RMS Titanic.

                                               

RMS Olympic

Beveridge, Bruce 2004. Olympic & Titanic. Buy Books. ISBN 978-0-7414-1949-1. Chirnside, Mark, RMS Olympic: Titanics Sister. Layton, J. Kent, Atlantic Liners: A Trio of Trios Talbot, Frederick A. 1911. "The Coming Of The "Olympic": A Ship That Has ...

                                               

RMS Titanic

RMS Titanic ya iku kapal penumpang darbèné White Star Line. Titanic diyasa ing galangan kapal Harland and Wolff ing Belfast, Irlandia Lor. Titanic didésain kanggo nyaingi kapal RMS Lusitania lan RMS Mauretania duwèké Cunard Line. Titanic, digawé ...

                                               

Daihatsu Hijet

Daihatsu Hijèt minangka taksi saka mikroba lan truk kei diprodhuksi lan didol dèning prodhuser Jepang Daihatsu wiwit taun 1960. Sanajan ana hubungané karo modhèl hijèt lan skèma jeneng Toyota kanggo truk lan van, jeneng "Hij" wis digunakaké kangg ...

                                               

Vespa

Vespa inggih punika salah satunggal merek sepeda motor jinis skuter kang asalé saka Italia. Perusahaan induk Vespa, inggih punika Piaggio. Ing wiwitan wetuné Vespa ana saingan kang abot ya iku merek Lambretta, sapunika Vespa minangka motor skuter ...

                                               

Yamaha YZR-M1

Yamaha YZR-M1 salah siji motor tumpaane Valentino Rossi ing Moto GP2010 sing nganggo mesin 800cc, Liquid-cooled, in-line, 4-cylinder, 4-stroke karo 16-valve DOHC. Karo mesin iki power sing dihasilke tekan 200HP, lan banteré tekan 320 km/h. Sistem ...

                                               

Watu gilang Baturetna

Watu gilang Baturetna, watu gilang Banguntapan, utawa mung watu gilang iku monolit ukir wujud pasagi sing ditemu ing Désa Baturetna ing Banguntapan, Kabupatèn Bantul. Kaya ta watu gilang racaké, watu gilang Baturetna ing kala kawuri diwatara mina ...

                                               

Kutha Denpasar

Kutha Denpasar inggih punika salah sawijining kutha lan kutha krajaning provinsi Bali. jembar wewengkon kutha iki ± 127.78 kilometer pasagi. Denpasar yaiku kutha paling gedhe ing Kapuloan Nusa Tenggara lan uga kutha paling gedhe urut kaloro ing I ...

                                               

Wong Kubu

Wong Kubu utawa dikenal uga kanthi jeneng Suku Anak Dalam utawa Orang Rimba iku salah siji bebrayan minoritas kang urip ing Pulo Sumatra, persisé ing Provinsi Jambi, Sumatra Kidul. Wong Kubu racaké manggon ing provinsi Jambi, kira-kira cacahé wat ...

                                               

Suku Dayak Banyadu

Suku Dayak Banyadu utawi Dayak Banyuke inggih punika salah satunggalih sub-suku Dayak ingkang papan dunungipun ing wewengkon Provinsi Kalimantan Barat, Indonesia. Tembung "Suku Dayak Banyadu kapendhet saking tembung ing basa sukunipun inggih puni ...

                                               

Wong Talang Mamak

Tiyang Talang Mamak minangka sekumpulan masarakat ingkang terasing lan gesangipun taksih kanthi cara ingkang tradhisional ing Kali Indragiri, Provinsi Riau, Indonesia. Wonten ing kelompok masarakat punika wonten sub kelompok ingkang dipunsebut ka ...

                                               

Wong Dayak Meratus

Suku Dayak Meratus utawi Dayak Banjar inggih punika kempalan saking sub-suku Dayak ingkang papan dunungipun wonten ing wewengkon pagunungan Meratus ing Kalimantan Selatan. Tiyang Banjar Kuala nyebut suku Dayak Meratus minangka Urang Biaju, déné t ...

                                               

Wong Ternaté

Suku Ternate kanthi populasi 50.000 jiwa dumunung wonten ing Pulo Ternate. Pulo punika kalebet ing wewengkon provinsi Maluku Utara kanthi kutha krajanipun Kota Ternate. Kajawi dumunung ing pulo asalipun, tiyang Ternate ugi dumunung ing laladan sa ...

                                               

Manuk kucica alas

Kucica alas, uga dikenal minangka Murai batu wujud manuk tukang ngoceh kang keadaane terancam akibat diburuan. Kalebu sajrone famili Muscicapidae utawa manuk cacing. Nyebar ing sekabehane pulo Sumatra, Ujung Malaysia, lan sapérangan Pulo Jawa. Pi ...

                                               

Batalyon infanteri

Batalyon infanteri utawa dicekak Yonif iku tataran ékan dhasar tempur ing sangisoré brigade utawa rèsimèn kang dumadi saka Markas, Kompi Markas angkudan, kasehatan, komunikasi utawa perhubungan, perbekalan lan liyané), Kompi Senapan lan Kompi Ban ...

                                               

Komando Daerah Militer I/Bukit Barisan

Kodam I/Bukit Barisan iku Komando Kewewengkonan Pertahanan sing nyakup provinsi Sumatera Lor, Sumatera Kulon lan Riau. Pangdam I/Bukit Barisan sing saiki diwengku déning Mayor Jenderal TNI Burhanuddin Amin wiwit tanggal 3 November 2008, nggantèka ...

                                               

Kepala Staf TNI Angkatan Laut

Kepala Staf Angkatan Laut utawa dicekak KSAL, iku kalungguhan sajeroning Tentara Nasional Indonésia kang dadi pemimpin Angkatan Laut. kalungguhan KSAL iku ana ing sangisoré, lan tanggung jawab marang Panglima TNI. Kepala Staf Angkatan Laut lan Ke ...

                                               

Kepala Staf TNI Angkatan Udara

Kepala Staf Angkatan Udara utawa dicekak KSAU, iku jabatan sajeroning Tentara Nasional Indonésia kang dadi pemimpin Angkatan Udara. Kalungguhan jabatan KSAU iku ana ing sangisoré, lan tanggung jawab marang Panglima TNI. Kepala Staf Angkatan Udara ...

                                               

Kemal Idris

Letjen TNI Ahmad Kemal Idris ya iku tokoh militèr Indonésia. Dhèwèké dadi Komandan Kostrad ing taun 1967. Kemal uga dikenal minangka salah sawijining uwong kang nandatangani Petisi 50. Dhèwèké seda tanggal 28 Juli 2010, amarga komplikasi saka pen ...

                                               

Korps Marinir Indonesia

Korps Marinir inggih punika salah satunggaling Kotama. Ing struktur organisasi TNI AL, Korps Marinir inggih punika sawijining Kotama sejajar kaliyan Kotama sanèsipun kados ta Koarmada I, Koarmada II, Koarmada III, Kolinlamil,Kodikal, Sesko, lan A ...

                                               

Brondong

Brondong ya iku salah sijiné panganan kang asalé saka tlatah jawa kang bahan mligi jagung.Brondong wujudé bisa warna-warna kaya ta brondong pedes, brondong legi, brondong asin lan brondong gurih. Brondong kang ngawéné saka jagung garing lan digor ...

                                               

Jenang ladu

Jenang ladu inggih punika salah satunggaling tetedhan tradhisional saking kabupatèn Banjarnegara,Jawa Tengah. Rupa jenang ladu punika kados dhodhol, nanging jenang ladu punika radi ngeres amargi wonten campuran wijen ingkang sampun dipunbebek, ma ...

                                               

Krèchèk

Krechek utawa krecek utawa sambal goreng krechek minangka salah sawijining jinis panganan rebusan kulit sapi tradisional Jawa saka Yogyakarta lan Jawa Tengah, Indonesia. Cara tradisional digawe saka kulit sapi sing alus, nanging resep sing paling ...

                                               

Pitik bumbu rujak

Ayam bumbu rujak yaiku panganan khas Jawa sing digawe saka daging pitik sing isih enom lan nggunakake bumbu dhasar abang banjur dipanggang. Basis abang yaiku rempah-rempah sing digawe saka uyah, papak, bawang, lan cabai abang. Diarani rujak bumbu ...

                                               

Pitik geprèk

Pitik geprèk iku sawijining olahan Indonesia sing kemripik adhedhasar pitik goreng sing panas lan pedhes nganggo sambal. Saiki ayam geprek umume ditemokake ing Indonesia lan negara-negara tanggane, nanging asale saka Yogyakarta ing Jawa. Geprek m ...

                                               

Pitik penyèt

Ayam Penyet iku Indonesia - liyane sabenere East masakan Jawa - Ayam goreng sajian dumadi saka pitik goreng sing bang karo ulekan marang mortir wis alus, dadi karo sambal, irisan-irisan saka timun, tahu goreng lan tempe. Ing Indonesia panganan pa ...

                                               

Rondhé (panganan)

Rondhé iku pangan tradhisional Cina kanthi jeneng asli Tāngyuán. Jeneng tangyuan minangka kiasan saka rèuni kulawarga diwaca tuányuán. Rondhé digawé saka ketan glepung sing dicampur banyu sethitik lan kawangun kaya bal, digodhok, lan diladèkaké k ...

                                               

Sega blawong

Sega blawong utawa bluwong ya iku sawiji panganan sega tradhisional kang dimasak kanthi campuran rempah-rempah saéngga wernané owah dadi werna abang. Tembung blawong asalé saka rong tembung, ya iku blue lan wong ". Tembung blue ateges piring kang ...

                                               

Tahu campur

Tahu campur, secara harfiah tegese "tahu campuran" ing basa Jawa lan basa Indonesia sing luwih jembar, minangka salah sawijining jinis olahan arupa sajian tahu Jawa Timur. Panganan kasebut kalebu tahu goreng, lontong, lentho utawa kadhang diganti ...

                                               

Thengklèng

Thengklèng inggih punika salah satunggaling tetedhan ingkang dipundamel saking daging utawi cethanipun endhas wedhus. Thengklèng wedhus inggih kalebet tetedhan khas Sala, Jawa Tengah inggih punika salah satunggaling jinis olahan daging menda ingk ...

                                               

Wingko babat

Wingko utawi asring dipunsebat Wingko babat inggih punika dedhaharan tradhisional khas Indonesia. Wingko punika jinising kuwe ingkang didamel saking krambil lan bahan-bahan sanèsipun. Wingko kaloka wonten ing pasisir lèr pulau Jawa|Jawa. Kuwe pun ...

                                               

Kepiting saos Padang

Kepiting ing saus Padang utawa kepiting Padang minangka sawijining olah-olahan panganan laut Indonesia saka kepiting sing disajekake saos Padang sing panas lan pedhes. Iki minangka salah sawijining cara paling populer sing digunakake ing kepiti ...

                                               

Jangan tumpang

Jangan tumpang iku salah sawijining masakan khas Jawa. Adaté jangan tumpang uga karan sambel tumpang. Sambel tumpang akèh ditemoni ing Jawa Wétan. Sambel tumpang amèh kaya sambel pecel, nanging bahan kang mligi sambel tumpang saka témpé kang rada ...

                                               

Sosis Sala

Sosis Sala sing kawentar kanthi jeneng Sosis Solo minangka sawijining panganan goréngan sing kawentar saka kutha Surakarta. Bahan dhasar gawè sosis iki ya iku endhog lan isèn-isèn sing arupa iwak pitik lan markuni. Masiyo panganan iki sinebut sos ...

                                               

Saté Blora

Saté Blora iku panganan wujud daging kang diiris cilik-cilik terus disunduki lan dibakar. Saté Blora mana ora pati béda karo saté saka tlatah liyané, ya iku digawé saka daging ayam. daging wedhus utawa daging sapi, kang disunduki nganggo sujèn te ...

                                               

Saté klathak

Saté klathak punika jinising saté ingkang asalipun saking Bantul, mliginipun saking Plèrèt, Bantul, Yogyakarta, Indonésia. Para penyadé saté punika kathah kapanggih wonten ing margi Imogiri Wétan. Saté klathak punika saté ingkang kadamel saking d ...

                                               

Kopi kedhelé

Kopi kedhelé ya iku kopi kang digawé saka bahan kedhelé. Cara nggawénè padha karo nggawé kopi biyasa. Carané kaping pisan ya iku milih kedhelé kang kualitasé apik, kaping pindho cepakké nanangan banjur dipanaské, kedhelé dilebokaké ing nanangan k ...

                                               

Kopi putih

Ing pirang-pirang negara sing nganggo basa Inggris, "kopi putih" digunakake kanggo nyebut kopi ireng biasa sing wis ditambahake susu, krim utawa "pemutih" liyane, sanajan istilah kasebut meh kabeh durung dingerteni ing AS, ing endi padha wedang b ...

                                               

Kopi tubruk

Kopi tubruk iku ombènan kopi saka Indonesia sing digawé kanthi ngumobaké bubuk kopi bebarengan karo banyu lan gula. Kopi iki duwé kamèmperan karo kopi saka Turki lan Yunani ing babagan kabuketané. Kopi tubruk cukup populèr ing Pulo Jawa lan Bali. ...

                                               

Ombènan kopi

Kopi minangka salah sawijining jinis kopi tradisional sing asale saka Singapura. Iki minangka kopi ireng kanthi kafein sing disajeni karo susu lan gula. Minuman iki duwe oyot Hainan, utawa uga dikenal kanthi jeneng kopi Nanyang. Nanyang tegesé Se ...

                                               

Wiji kopi

Wiji kopi yaiku wiji saka tetanduran saka warung lan sumber omban-ombaenan kopi. Werna wiji putih lan paling akeh yaiku endosperms. Saben woh nduweni rong wiji. Woh sing isiné mung siji wiji diarani peaberry lan dipercaya nduweni rasa sing luwih ...

                                               

Aburage

Aburage ya iku bahan pangan Jepang wujud lembaran tahu tipis kang digorèng nganggo lenga gorèng nganti warnané kuning kaya emas. Aburage gampang nyerep kaldu, mula dikanggokake ing akèh masakan sup utawa kanggo ngungkus bahan panganan liyaène. Ab ...

                                               

Cuka beras

Cuka beras minangka salah sawijining jinis olahan saka cuka sing digawe saka beras fermentasi ing Asia Wétan, uga ing Vietnam ing Asia Tenggara. Bisa digunakake minangka pemanis ing sawetara gorengan, klamben, nasi sushi, lsp.

                                               

Lenga lombok

Minyak cabai minangka bumbu sing digawe saka lenga nabati sing wis diwadhahi lombok. Jinis minyak lan mrico panas sing beda-beda digunakake, lan komponen liyane uga kalebu. Biasane digunakake ing masakan Tionghoa, Asia Wétan lan Tenggara lan ing ...

                                               

Lenga wijén

Minyak wijen minangka minyak sayur sing bisa didhahar saka wiji wijen. Kejaba digunakake minangka minyak goreng, digunakake kanggo nambah rasa ing pirang-pirang masakan, kanthi aroma lan rasa khas sing khas. Minyak kasebut minangka salah sawijini ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →