Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 318



                                               

Anggana, Kutai Kartanegara

Anggana iku Kacamatan ing Kabupatèn Kutai Kartanagara, Kalimantan Wétan, Indonésia. Kacamatan iki duwé asil bumi wujud: pari, kopi, mrica, karèt, sarta asil peternakan pitik lan urang. Sawetara sarana indhustri sing ana antarané: Colstorage: PT. ...

                                               

Bangko, Rokan Hilir

Bangko ya iku sebuah kecamatan di Kabupatèn Rokan Hilir, Riau, Indonésia. Di kecamatan inilah terdapat kutha krajan Kabupatèn Rokan Hilir, ya iku Bagansiapiapi.

                                               

Kolalukuna, Bau-Bau

Kokalukuna iku kacamatan ing Kutha Bau-Bau, Sulawesi Kidul-Wétan, Indonésia. Kacamatan Kokalukuna, minangka pemekaran saka Kacamatan Bungi lan diadegaké miturut Peraturan Laladan Kutha Bau-Bau Nomer 2 Tahun 2006 tanggal 30 Mèi 2006.

                                               

Murhum, Bau-Bau

Murhum iku kacamatan ing Kutha Bau-Bau, Sulawesi Kidul-Wétan, Indonésia. Kacamatan Murhum, minangka pamekaran saka Kacamatan Wolio lan diadegaké miturut Peraturan Laladan Kutha Bau-Bau Nomer 3 Taun 2006 tanggal 30 Mèi 2006.

                                               

Dimembe, Minahasa Lor

Dimembe iku kacamatan ing Kabupatèn Minahasa Lor Provinsi Sulawesi Lor Indonésia.Kang duwé Pusat pamaréntah dumunung ana ing Désa Dimembe. Kacamatan Dimembe duwé 16 désa. Kacamatan Dimembe uga kagolong kacamatan kang di kembangake uga kawengkar d ...

                                               

Medan Helvetia, Medan

Kacamatan Medan Helvetia iku salah siji saka 21 kacamatan ing kutha Medan, Sumatra Lor, Indonesia. Kacamatan Medan Helvetia wewatesan karo Medan Sunggal ing sisih kulon, Medan Kulon ing sisih wétan, Medan Petisah ing sisih kidul, lan Medan Marela ...

                                               

The Pilgrimage

The Pilgrimage ya iku novèl taun 1987 anggitané Paulo Coelho, novèlis kalairan Brasil. Buku iki klumpukan pengalamané Paulo nalika dhèwèké nlajahi Spanyol iring lor saperlu jiyarah ing Santiago de Compostela. Novèl iki jènrené petualangan lan pan ...

                                               

Cap cai

Cap cai, kadang dieja cap cay, yaiku istilah Hokkien - sing dienggo kanggo sajian sayuran goreng sing populer ing Cina sing asale saka masakan Fujian. Macem-macem sayuran kaya ta kembang kol, kubis, kubis Tionghoa, kubis Napa, wortel, jagung bayi ...

                                               

Sop sunar

Sup Sunar minangka sup lokal kanggo masarakat GaDangme ing Wilayah Greater Accra, Ghana. Originally diformulasikan minangka Tomat-Base Sea Fish Light Soup sing diarani Aklo kanggo para nelayan ing pesisir Accra, nanging suwe-suwe banjur berkemban ...

                                               

Institut Seni Indonesia Denpasar

Institut Seni Indonésia Denpasar Institut Seni Indonésia Denpasar iku perguruan tinggi seni sing diadani déning Departemen Pendhidhikan Nasional. ISI Denpasar diadegaké lelandhesan Kaputusan Présidhèn Républik Indonésia Nomer 33 Taun 2003 tanggal ...

                                               

Politèknik Negri Lampung

Politèknik Negri Lampung utawa POLINELA, wiwitané misuwur kanthi jeneng Politèknik Pertanian Universitas Lampung kang madeg taun 1984 lan nampa mahasiswa angkatan pisanan ing taun 1989. Ing taun 2001 misah saka universitas indhuk, dadi Politèknik ...

                                               

Politèknik Negri Manado

Politèknik Negri Manado iku paguron dhuwur negri sing dumunung ing Kutha Manado, Sulawesi Lor, Indonésia. Program studi ana 14 program studi yaiku: Jurusan Teknik Sipil:Teknik Sipil D3, Konstruksi Wangunan D4 Jurusan Teknik Elektro: Teknik Inform ...

                                               

STAIN Kudus

Sekolah Tinggi Agama Islam Negeri Kudus utawa STAIN Kudus ya iku Perguruan Tinggi Agama Islam Negri ing Kudus Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. STAIN Kudus diadhekaké adhedasar Surat Dudutan Présidhèn Nomor 11 Tanggal 21 Maret 1997 kang bebarengan ...

                                               

STAIN Pamekasan

Sekolah Tinggi Agama Islam Negeri Pamekasan utawa STAIN Pamekasan ya iku Perguruan Tinggi Agama Islam Negeri ing Pamekasan provinsi Jawa Timur, Indonesia. STAIN Pamekasan diadegaké dhedhasar Surat Dudutan Présidhèn Nomor 11 Tanggal 21 Maret 1997 ...

                                               

STAIN Ponorogo

Sekolah Tinggi Agama Islam Negeri Ponorogo utawa kasingkat STAIN Ponorogo, sak derenge ya iku sawijing Institusi pendidikan agama Islam nagari kang diadhekake wiwit tanggal 21 Maret 1997,pernahé ana ing kabupatèn Ponorogo Jawa Timur. Perguruan ti ...

                                               

STMIK Putera Batam

Sekolah Tinggi Manajemen Informatika dan Komputer STMIK Putera Batam wiwitane minangka sawijining Lembaga Pendidikan Komputer lan Basa Inggris kang madeg ing taun 1992 kanthi jeneng Lembaga Pendidikan Putra Batam. Awit lelandhesan kang kuwat, vis ...

                                               

Universitas Andalas

Universitas Andalas iku pawiyatan luhur nagari ing Padang, Indonésia, kang madeg tanggal 23 Dhésèmber 1955. Rektor Universitas Andalas wiwit taun 2015-2019 yaiku Prof. Dr. Tafdil Husni, SE, MBA

                                               

Universitas Bengkulu

Universitas Bengkulu iku perguruan tinggi nagari kang mapan ing Bengkulu, Indonésia, kang madeg ing tanggal 24 April 1982 dhedhasar putusan Présidhèn RI Nomer 17 taun 1982 dan diresmèkaké déning Mantri Pendidikan dan Kebudayaan Républik Indonésia ...

                                               

Universitas Cenderawasih

Universitas Cenderawasih, dicekak Uncen, iku pawiyatan luhur nagari ing Jayapura, Indonésia, kang madeg wiwit 10 November 1962. Rektor ing taun 2006 yaiku Prof. Dr. Balthasar Kambuaya, MBA.

                                               

Universitas Haluoleo

Universitas Haluoleo, dicekak UHO, iku pawiyatan luhur nagari ing Kendari, Sulawesi Kidul-wétan, Indonésia, sing madeg ing tanggal 19 Agustus 1981. Universitas Haluoleo wiwitané wujud universitas swasta kanthi cekakan jeneng Unhol, sing diadegaké ...

                                               

Universitas Hasanuddin

Universitas Hasanuddin, dicekak Unhas, iku perguruan tinggi nagari ing Makassar, Sulawesi Kidul, Indonésia, kang madeg ing tanggal 11 Juni 1956. Rèktor ing taun 2006 yaiku Prof. Dr. dr. Idrus A. Paturusi, Sp.BO. Perguruan tinggi iki wiwitané wuju ...

                                               

Universitas Telkom

Universitas Telkom, utawa kacekak Tel-U, ya iku sawijining pawiyatan luhur swasta ing Indonesia. Kampus mligi Tel-U mapan ing kidule Kutha Bandung, Jawa Barat, ya iku ing Jalan Telekomunikasi-Terusan Buahbatu, ing kawasan Bandung Technoplex. Kamp ...

                                               

Universitas Terbuka

Universitas Terbuka yaiku Perguruan Tinggi Negeri kaping 45 ing Indonésia kang nerapaké sistem pasinaon kanti terbuka lan jarak adoh. Sistem pasinaon iki kabukti efektif kanggo ngundhakaké daya jangkau lan pamaratan kalodhangan pendhidhikan dhuwu ...

                                               

Extensible hypertext markup language

XHTML punika cekakan saking eXtensible HyperText Markup Language. XHTML punika wujud reformulasi saking HTML ngginakèn paradigma XML. XHTML inggih punika basa markup pènèrus lan pengembangan saking HTML ingkang gadhah kabetahan ingkang kirang lan ...

                                               

Hypertext markup language

HyperText Markup Language iku siji basa markah kang dipigunakaké kanggo gawé kaca wèb, nampilaké manéka informasi ing sajeroning Panjelajah web Internet lan formating hypertext prasaja kang ditulis ing berkas format ASCII supaya bisa ngasilaké ta ...

                                               

JavaScript

JavaScript iku jeneng implementasi Netscape Communications Corporation tumrap ECMAScript baku, siji basa skrip sing didhasaraké marang konsèp pemrograman mawa basis prototipe. Basa iki mligi misuwur amarga panggunaané ing situs web lan uga dipigu ...

                                               

YouTuber

YouTuber, uga dikenal minangka pangripta kontèn YouTube, yaiku sawijining jinis vidhéografer utawa panglipur kang nggawé vidhéo kanggo situs jaringan silih ijol vidhéo YouTube, sok-sok didhukung déning jaringan. Sawenèh tokoh YouTube uga nduwéni ...

                                               

Monster Spagèti Mabur

Monster Spagèti Mabur iku bathara ing Gréja Monster Spagèti Mabur utawa Pastafarianisme minangka obahan sosial sing ngangkat cara pandeleng agama sing lalaluya lan mbantah wulangan rancangan dyaksa sarta kréasionisme ing pamulangan-pamulangan nag ...

                                               

Mudkip

Mudkip, ing Jepang diarani Mizugorou, iku spésies Pokémon jinis banyu ning Pokémon saka Nintendo and Game Freak. Digawé déning Ken Sugimori, Mudkip pisanan metu ing vidio gim Pokémon Ruby and Saphire lan sakcandaké. Spésies Pokémon iki metu ing m ...

                                               

Pokémon Go

Pokémon Go ya iku dolanan nganggo dhasar panggon lan luwih nyata kanggo piranti mobil, dirembakaké déning Niantic kanggo iOS lan sistem laku Android. Digebyakaké méh wilayat ing donya ing Juli 2016. Lumrahé dimainké ing tilpun mobil, pemainé ngan ...

                                               

Polandball

Polandball, uga ditepungi mawa jeneng countryball, iku siji internet meme sing digawé siji panganggo internèt lan asalé saka forum /int/ saka situs wèb Jerman Krautchan.net ing paruh kapindho taun 2009. Manifèstasi internet meme iki bisa ditemoni ...

                                               

TL;DR

TL;DR, cekakan too long; didnt read iku wirasa sing dianggo ing budaya Internèt minangka walesan tumrap tulisan yèn kedawan lan ora kober diwaca utawa tenger yèn tulisan candhaké iku ringkesané kiriman jeroring utawa tingkesané artikel pawarta. W ...

                                               

Layang èlèktronik

Layang èlèktronik utawa layang digital utawa pos elektronik utawa jeneng lumrahé sajeroning basa Inggris e-mail utawa email iku sarana kirim layang liwat jalur Internèt. Anatomi layang èlèktronik: Katrangan: surabaya: subdomain duwèké pemegang je ...

                                               

Ranah internet tingkat paling dhuwur

Ranah Internet Tingkat Paling Dhuwur iku rujukan tumrap ukara-ukara pungkasan sawisé tandha titik sajeroning jeneng domain. Upamané www.google.com ndarbèni domain paling dhuwur com. Internet Assigned Numbers Authority IANA wektu iki mènèhi klasif ...

                                               

Gmail

Gmail iku siji panyumadhia layanan layang èlèktronik gratis duwèké Google kang diluncuraké tanggal 31 Maret 2004. Gmail nganti saiki isih sajeroning tahap beta.

                                               

Flickr

Flickr iku sawijining situs web kanggo silih-deleng foto lan situs komunitas online minangka conto saka aplikasi Web 2.0. Minangka situs web sing populèr kanggo silih-deleng foto pribadi, layanan iki dimanfaataké déning para blogger minangka papa ...

                                               

ENIAC

ENIAC, singkatan saka Electronic Numerical Integrator And Computer, iku komputer èlèktronik penuh pisanan kang didhesain supaya Turing-complete, kang bisa diprogram ulang kanthi cara ngatur ulang kabelé supaya bisa ngrampungaké manéka jinis masal ...

                                               

Microsoft Office

Microsoft Office iku sebutan kanggé paket aplikasi kantoran gawéan perusahaan Microsoft lan dirancang kanggé dimlakukné ing sistem operasi Windows. Pirang-pirang aplikasi ing jero Microsoft Office sing kondhang ya iku:Excel, Word, lan Powerpoint.

                                               

Adobe Shockwave

Adobe Shockwave iku program Media Player sing dikembangna karo Macromedia, lan dirilis wiwit 1995. Adobe Shockwave pindah ing perusahaan Adobe Systems in 2005.

                                               

BlankOn

BlankOn Linux iku distribusi Linux dhedhasar Debian kang dikembangaké déning Yayasan Penggerak Linux Indonésia lan Komunitas Ubuntu Indonésia. Distribusi Linux iki digawé kanthi pangajab supaya bisa selaras tumrap kabutuhané panganggo komputer um ...

                                               

Ubuntu

Ubuntu iku distribusi Linux dhedhasar Debian. Distro iki minangka proyèk kang dipandhégani déning Canonical Ltd. Jeneng Ubuntu dijupuk saka siji konsèp ideologi Afrika Kidul. Ubuntu iku saka basa Afrika kuna kang artiné "rasa kamanungsan tumrap k ...

                                               

Boeing 727

Boeing 727 iku montor mabur kang digawé déning Boeing. Montor mabur iki biyèn wujud montor mabur paling populèr ing donya kanthi wektu kang suwé. 727 pisanan mabur taun 1963. Rancangan 727 iku asil kompromi antarané United Airlines, American Airl ...

                                               

Boeing 777

Boeing 777 iku sawijining pesawat penumpang sipil mawa awak amba mawa mesin dobel jarak adoh gawéané Boeing Commercial Airplanes. Montor mabur iki bisa ngangkud antara 314 - 451 panumpang lan ndarbèni radius 9.695 nganti 17.372 km. Pamaburan kapi ...

                                               

Boeing 787

Boeing 787, utawa Dreamliner, iku montor mabur penumpang ukuran-sedheng sing isih sajeroning pangembangan déning Boeing Commercial Airplanes lan direncanakaké bakal miwiti pelayanan taun 2008. Montor mabur iki bakal nggawa watara 200-350 penumpan ...

                                               

Kodhe maskapai pamaburan ICAO

Kodhe maskapé pamaburan ICAO iku kodhe sing diwènèhaké déning Organisasi Pamaburan Sipil Internasional utawa International Civil Aviation Organization utawa dicekak ICAO marang maskapé pamaburan lan otoritas pamaburan. Kodhe maskapé pamaburan ICA ...

                                               

Boeing F/A-18E/F Super Hornet

Boeing F/A-18E lan F/A-18F Super Hornet ya iku pesawat kanti mesin ganda berbasis carrier varian tempur multirole andhedhasar McDonnell Douglas F/A-18 Hornet. Varian F/A-18E Kursi single lan F/A-18F kursi tandem kang luwih gedhé lan luwih nguntun ...

                                               

F-14 Tomcat

F-14 Tomcat ya iku pesawat tempur supersonik kanti swiwi ayun, kang mesiné lan kursiné dobel. F-14 wujud pesawat tempur superioritas udara utama Angkatan Laut Amérikah Sarékat saka taun 1972 nganti taun 2006. Pesawat iki uga duwé kemampuan serang ...

                                               

F-15 Eagle

F-15 Eagle ya iku pesawat tempur taktis ing kabèh cuaca kang dirancang kanggo nggawé lan mempertahanaké superioritas udara sajeroning pertarungan ing langit. Pesawat iki dikembangaké kanggo Angkatan Udara Amérikah Sarékat, lan kapisan kali mabur ...

                                               

F/A-18 Hornet

F/A-18 Hornet gweyan McDonnell Douglas ya iku pesawat tempur supersonik serbaguna kang bisa dioperasikan saka lan kapal induk ing kabèh cuaca, dirancang supaya bisa bertempur di udara lan menyerang sasaran ing darat lan attack). F/A-18 ya iku tur ...

                                               

Lavi

Pesawat tempur LAVI dirancang lan diprodhuksi déning Israèl Aircraft Industries, andedhasar pengalaman Israèl sajeroning pengoperasian pesawat tempur ing peperangan antarané nagara-nagara Arab. Pesawat LAVI kasil nindakaké ujicoba terbang pertama ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →