Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 317



                                               

Vincotto

Vincotto minangka salah sawijining olahan sambel peteng, legi, kandel sing diproduksi dening warga negara ing wilayah Emilia Romagna, Veneto, Lombardy, Apulia, Basilicata, Sardinia, lan Marche ing Italia. Kang digawe dening masak alon lan abang l ...

                                               

Zuppa

Zuppa ya iku sawijining panganan khas Italia awujud sup. Sup Zuppa iku ana rong pérangan ya iku sup iku dhéwé lan pastry. Sup zuppa digawé saka bumbu rempah, campuran endhog, jagung, lan irisan daging pitik. Duduh sup zupa iku kenthel kaya krim. ...

                                               

Colloseum

Collosseum ya iku yasan sajarah kaya déné gedhong pamentasan sing gedhé/amphitheatre sing kalebu salah sawijining pitu kaajaiban donya. Sing panggone ning kutha krajan Nagara Italia, Roma, sing duwé jeneng asli Flavian Amphithetare, diadhekke kar ...

                                               

Panthéon, Roma

Pantheon ya iku sawijining yasan kang dikonstruksekake ing taun 27 SM minangka kuil kang duwé wujud bunder kan ana ing pusat kutha Roma. Pembangunan kuil iki rampung ing mangsa pamaréntahan Kaisar Hadrian ing taun 126 M. Hadrian yasa kuil iki kan ...

                                               

Lebus

Lebus iku sawijining kutha cilik ing Landkreis Märkisch-Oderland, Brandenburg, Jerman. Kutha iki papané ana ing pinggiring kali Oder, ing wates antara Jerman lan Polen. Sanadyan saiki mung kutha cilik, nanging jaman mbiyèn kutha iki tau wigati ba ...

                                               

Pratélaning kutha ing Montenégro

Pratélan kutha ing nagara Montenegro. Andrijevica municipality populasi 5.785 Slatina - 405 Andrijevica - 1.073 Bar municipality populasi 40.337 Sutomore - 1.827 Čeluga - 1.404 Bjeliši - 1.0422 Burtaiši - 3.013 Šušanj - 2.212 Virpazar - 337 Polje ...

                                               

Dhaftar désa ing Aust-Agder

Statistics Norway 1 January 2005. "Kart over tettsteder og sentrumsområder" PDF ing basa Nurwègenn. CS1 dandani: Basa ora kaweruhan link Falling Rain Genomics, Inc. 2004. "Directory of Cities and Towns in Aust-Agder Fylke, Norway". Global Gazette ...

                                               

Dhaftar désa ing Buskerud

Falling Rain Genomics, Inc. 2004. "Directory of Cities and Towns in Buskerud Fylke, Norway". Global Gazetteer Version 2.1. Diarsip saka sing asli ing 2006-09-06. Dibukak ing 2006-05-22. Stoverud, Henning 2001. "Postal code search". Dibukak ing 20 ...

                                               

Hammerfest

Hammerfest punika désa ingkang dumunung ing kacamatan Finnmark ing nagari Nurwègen. Sawetawis dhusun ingkang dumunung wonten ing ngriki ing antawisipun Rypefjord, Forsol, Honsebybotn, Akkarfjord, lan Kårhamn. Tlatah punika dumados saking tiga pul ...

                                               

Dhaftar désa ing Hedmark

Falling Rain Genomics, Inc. 2004. "Directory of Cities and Towns in Hedmark Fylke, Norway". Global Gazetteer Version 2.1. Diarsip saka sing asli ing 2006-10-11. Dibukak ing 2006-05-23. Cithakan:Verify credibility Statens kartverk 2003. "Map servi ...

                                               

Dhaftar désa ing Hordaland

"Urban settlements. Population and area, by municipality". Statistics Norway. 1 January 2006. "Directory of Cities and Towns in Hordaland Fylke, Norway". Global Gazetteer Version 2.1. Falling Rain Genomics, Inc. 2004. Dibukak ing 29 July 2006. St ...

                                               

Dhaftar désa ing Sogn og Fjordane

Statens kartverk 2003. "Map service Kvasir". Dibukak ing 29 May 2006. "Directory of Cities and Towns in Sogn og Fjordane Fylke, Norway". Global Gazetteer Version 2.1. Falling Rain Genomics, Inc. 2004. Dibukak ing 29 May 2006. "Urban settlements. ...

                                               

Pratélan désa ing Telemark

Statens kartverk 2003. "Map service Kvasir". Dibukak ing 2006-05-17. Statistics Norway 2005. "Kart over tettsteder og sentrumsområder 1. januar 2005" PDF. Statistics Norway 2005. "Urban settlements. Population and area, by municipality. 1 January ...

                                               

Dhaftar désa ing Vestfold

Stoverud, Henning 2001. "Postal code search". Dibukak ing 2006-04-29. Statens kartverk 2003. "Map service Kvasir". Dibukak ing 2006-04-29. Statistics Norway 2005. "Kart over tettsteder og sentrumsområder 1. januar 2005" PDF. Falling Rain Genomics ...

                                               

Dhaftar désa ing Ostfold

Stoverud, Henning 2001. "Postal code search". Dibukak ing 2006-03-24. Statens kartverk 2003. "Map service Kvasir". Dibukak ing 2006-10-30. Falling Rain Genomics, Inc. 2004. "Directory of Cities and Towns in Ostfold Fylke, Norway". Global Gazettee ...

                                               

Islam ing Polandia

Sajarah agama Islam ing Polen lawasé wis punjul 600 taun wiwit abad kaping 14. Nalika iku lumrahé wong-wong Muslim iku wong-wong Tatar sing manggon ing tlatah Pasamakmuran Polen-Lituania sing jembar kamangka tetep nguri-uri budaya lan kaparcayan ...

                                               

Agama Katulik ing Polandia

Agama Katulik Roma iku wiwit dianut mayoritas bangsa Polen ing taun 966, nduwé peranan wigati ing babagan agama, budaya, lan pulitik. Pirang-pirang abad, Polen iku nagara kang ndunungi akèhé nganur agama Katulik Roma lan kanggo akèh wong Polen, a ...

                                               

Provinsi Lubusz

Provinsi Lubusz iku provinsi utawa angka woiwoda-n ing Polen. Provinsi iki kutha krajané ana loro yaiku Gorzów Wielkopolski lan Zielona Góra. Sing ndunungi cacahé ana 1.009.500 jiwa.

                                               

Provinsi Silesia Hilir

Provinsi Silesia Hilir utawa provinsi Silesia Ngisor iku provinsi utawa angka woiwoda-n ing Polen. Provinsi iki kutha krajané Wrocław. Sing ndunungi cacahé ana 2.888.232 jiwa.

                                               

Provinsi Warmia-Mazuria

Provinsi Warmia-Mazuria iku provinsi utawa angka woiwoda-n ing Polen. Provinsi iki kutha krajané Olsztyn. Sing ndunungi cacahé ana 1.460.900 jiwa.

                                               

Lviv

Lviv iku siji kutha ing Éropah-Wétan kang saiki dikuwasani Ukraina lan papané ana ing kuloning Nagara iki, cedhak pawatesan karo Polen. Kutha iki kang ndunungi ana kurang luwih 758.900 jiwa ing taun 2004 lan ana 200.000 jiwa kang manggon cedhak k ...

                                               

Katerini

Katerini iku sawijining kutha ing Makedonia Tengah, Yunani, kutha krajan perfectur Pieria Kutha iki dumunung ing dhataran Pierian, antara Gunung Olympus lan Teluk Thermian, ana ing elevasi 14 m. Kutha iki duwé populasi 56.576 jiwa. Kutha iki dumu ...

                                               

Thesaloniki

Thessaloniki utawa Tesalonika, Aromania: Săruna, Ladino: Selanik), iku sawijining kutha kang dumunung ing Yunani pérangan lor. Sing ndunungi gunggung 363.987 jiwa.

                                               

Epirus (periphery)

Epirus, iku sawijining periphery ing lor-kulon Yunani. Tlatah iki wewatesan karo periphery Makedonia Kulon lan Thessaly ing sisih wétan, Stereá Elláda ing sisih kidul, Segara Ionian lan Kapuloan Ionian ing sisih kulon, lan Albania ing sisih lor. ...

                                               

Tèks Calon Arang

Tèks Calon Arang yaiku kalebu salah sawijining karya sastra Bali. Miturut lumakuné sejarah Sastra Bali jumedhul pirang-pirang tèks kang sumberè saka Calon Arang. ANa kang tinulis kanthi ngugemi keaslianè, ana uga kang digubah menyang karya kang b ...

                                               

Szeged

Szeged, iku kutha gedhé dhéwé nomer papat ing Hongaria, dadi punjer regional tlatah kidul-wétan Hongaria lan kutha krajan county Csongrád.

                                               

Sombor

Sombor iku siji kutha lan munisipal ing Serbia, dumunung ing sisih lor-kulon provinsi otonom Vojvodina. Kutha iki kang ndunungi cacahé 51.471 jiwa, déné munisipal Sombor ana 97.263 kang ndunungi. Kutha iki minangka punjer administratif Distrik Ba ...

                                               

Setatsiyun Sala Kutha

Setatsiyun Sala Kutha iku stasiun sepur cilik kelas III sing dumunung ing Sangkrah, Pasar Kliwon, Surakarta. Déné panggonané, setatsiyun iki uga diarani Setatsiyun Sangkrah. Setatsiyun iki dibangun ing taun 1922 déning Nederlandsch-Indische Spoor ...

                                               

Cilandhak, Jakarta Kidul

Cilandak Barat dengan kodhe pos 12430 Gandaria Selatan dengan kodhe pos 12420 Cipete Selatan dengan kodhe pos 12410 Pondok Labu dengan kodhe pos 12450 Lebak Bulus dengan kodhe pos 12440

                                               

Latoma, Konawé

Latoma iku kacamatan ing Kabupatèn Konawe Provinsi Sulawesi Kidul-Wétan. Kabupatèn Konawe latoma yaiku laladan yang sangat terpencil dalam lingkup kabupatèn konawe dimanan disana didiami olèh suku bngsa tolaki asli. kabupatèn konawe. disana ada 1 ...

                                               

Daftar Bupati Nganjuk

1978-1983: Drs.Soem ari 1949-1951: RM.Djojokoesoemo 1968-1978: Soeprapto,BA 1993-2003: Drs.Soetrisno R 2003-2008: Ir. Siti Nurhayati 1852-1866: RNG.Pringgodigdo 1866-1878: KRT.Soemowilojo 1955-1958: M.Abdoel Sjoekoer Djojodiprodjo 1947-1949: Mr.R ...

                                               

Tatah Makmur, Banjar

Tatah Makmur iku kacamatan ing Kabupatèn Banjar, Provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kacamatan ini pamekaran saka Kacamatan Kertak Hanyar, Kabupatèn Banjar. Sajeroning wanaca pamekaran, kacamatan iki duwé jeneng Kacamatan Lingkar Kidul, nanging ...

                                               

Balai Riam, Sukamara

Balai Riam iku kacamatan ing Kabupatèn Sukamara, Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kacamatan ana ing Balai Riam, adohé kutha krajan kacamatan saka kutha krajan kabupatèn kurang luwih 98 km.

                                               

Jelai, Sukamara

Jelai iku kacamatan ing Kabupatèn Sukamara, Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kacamatan ana ing Padang, adohé kutha krajan kacamatan saka kutha krajan kabupatèn kurang luwih 60 km.

                                               

Pantai Lunci, Sukamara

Pasisir Lunci iku kacamatan ing Kabupatèn Sukamara, Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kacamatan ana ing Sungai Cabang Barat, adohé kutha krajan kacamatan saka kutha krajan kabupatèn kurang luwih 40 km.

                                               

Sukamara, Sukamara

Sukamara iku kacamatan ing Kabupatèn Sukamara, Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kacamatan ana ing Padang, kutha krajan kabupatèn uga ana ing kacamatan iki.

                                               

Barus, Tapanuli Tengah

Kacamatan Barus iku salah sijining kacamatan ing Kabupatèn Tapanuli Tengah provinsi Sumatra Lor, Indonésia. Sawisé pamekaran wewengkon, Kacamatan Barus wewatesan: ing sisih wétan karo Kacamatan Sosorgadong, ing sisih kidul karo Samodra Indonésia ...

                                               

Stasiun Temanggung

Stasiun Temanggung ya iku stasiun sepur non-aktif kang mapan ing Banyuurip, Temanggung, Temanggung. Stasiun iki dibangun taun 1907 déning Nederlands-Indische Spoorweg Maatschappij, perusahaan sepur Hindia Walanda. Stasiun iki biyene minangka sala ...

                                               

Cibeber, Lebak

Cibeber iku kacamatan ing Kabupatèn Lebak, Provinsi Banten, Indonésia. Kacamatan Cibeber lebih misuwur kanthi sesebutan kacamatan cikotok, uga misuwur minangka tambang emas tuwa dhéwé ing Indonésia. Ing kacamatan Cibeber uga ana yasan sajarah kay ...

                                               

Lais, Musi Banyuasin

Lais iku kacamatan ing kabupaten Musi Banyuasin, Sumatra Kidul, Indonésia. Lempongan Kijing III, kodhe wewengkon 16.06.02.2011 Lempongan Kijing II, kodhe wewengkon 16.06.02.2010 Rantau Keroya, kodhe wewengkon 16.06.02.2002 Lempongan, kodhe weweng ...

                                               

Balaraja, Tangerang

Balaraja iku kacamatan ing Kabupatèn Tangerang. Kacamatan iki wewatesan karo Kacamatan Cikupa ing sisih wétan, Kacamatan Jayanti ing sisih kulon, Kacamatan Kronjo lan Kacamatan Kemeri ing sisih lor lan Kacamatan Tigaraksa lan Kacamatan Cisoka ing ...

                                               

Cisauk, Tangerang

Cisauk iku kacamatan ing Kabupatèn Tangerang, Banten, Indonésia. Kacamatan Cisauk wiwitané minangka péranganing Kacamatan Serpong kang ngalami pamekaran wewengkon. Jeneng Cisauk dijupuk saka jeneng salah siji désa, Désa Cisauk. Kacamatan Cisauk s ...

                                               

Batam Kota, Batam

Batam Kota iku kacamatan ing Kutha Batam, Kapuloan Riau, Indonésia. Déning masarakat Batam Kacamatan Batam Kota kondhang kanthi istilah Batam Center. Ing Kacamatan iki dumunung pusat pamaréntahan Kutha Batam, Alun-alun lan Masjid Raya Batam. Mega ...

                                               

Nongsa, Batam

Nongsa iku kacamatan ing Kutha Batam, Kapuloan Riau, Indonésia. Kacamatan iki misuwur kanthi wisata pasisirné. Sawetara pasisir wisata kang misuwur antarané Pasisir Nongsa, Pasisir Maimun, Pasisir Tanjung Bemban dln Pasisir Sekilak. Kacamatan Non ...

                                               

Blang Pidie, Acèh Kidul-kulon

Blangpidie iku kacamatan ing Kabupatèn Acèh Kidul-kulon, Provinsi Acèh, Indonésia. Blang Pidie minangka kutha krajan Kabupatèn Acèh Kidul-kulon. Kutha Blangpidie dumunung ing pérangan kidul pasisir kulon Acèh, lan diliwati dalan gedhé sing ngubun ...

                                               

Johan Pahlawan, Acèh Kulon

Johan Pahlawan iku kacamatan ing Kabupatèn Acèh Kulon, Provinsi Acèh, Indonésia. Ing kawasan iki kutha Meulaboh, kutha krajan lan pusat pamaréntahan Kabupatèn Acèh Kulon dumunung.

                                               

Kaway XVI, Acèh Kulon

Alue Lhok Padang Sikabu Mukim Babah Krueng Manggi Sawang Teubei Blang Geunang Mukim Pasi Jeumpa Muko Butu Jaya Meunasah Gantung Alue On Palimbungan Putim Puuk Meunasah Rambot Pasi Jeumpa Tanjong Bungong Padang Mancang Pasi Teungoh Pasi Jambu Mare ...

                                               

Susoh, Acèh Kidul-kulon

Désa Barat Mukim Durèn Rampak Désa Durèn Jangek Désa Palak Hilir Désa Durèn Rampak Désa Rumah Dua Lapis Désa Pasisir Perak Désa Palak Hulu Désa Ladang Désa Panjang Baru Désa Baharu Mukim Palak Kerambil Désa Kedai Susoh Désa Kedai Palak Kerambil D ...

                                               

Woyla Kulon, Acèh Kulon

Mukim Bakat Pasi Jeut Alue Keumuning Ie Sayang Ule Pulo Mon Pasong Simpang Keumaron Pasi Mali Pasi Panah Karak Alue Permen Lhok Malee Napai Lueng Baro Peuleukueng Lubuk Pasi Ara Blang Cot Mameh Cot Lagan LM Alue Leuhop Ulei Pasi Ara Blang Luah LM ...

                                               

Woyla Wétan, Acèh Kulon

Gunong Payang Rambong Pinto Alue Meuganda Alue Seuralen Blang Dalam Blang Luah Gampong Baro Bukit Meugajah Alue Kuyun Mukim Krueng Bhee Tuwi Empek Teumiket Ranom Blang Makmu Seuneubok Dalam Lubuk Panyang Kubu Capang Alue Bilie Gayo Meugendéran Ga ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →