Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 313



                                               

Tapé ketan Munthilan

Tapé ketan Munthilan inggih punika salah satunggaling tetedhan khas Muntilan, Magelang, Jawa Tengah. Tape ketan muntilan ingkang misuwur salah satunggalipun inggih punika Tapé Ketan 181, ingkang madeg wiiwt taun 1935. Dipun sebat tapé ketan 181 a ...

                                               

Teh Talua

Teh Talua utawi teh tigan inggih punika satunggaling unjukan ingkang khas Sumatra Kulon. Unjukan punika kalebet unjukan ingkang wajib wonten ing warung tradhisional lan ugi restoran Padang. Unjukan punika kaperang saking campuran antawisipun teh, ...

                                               

Tempoyak

Tempoyak utawa asam durian yaiku bumbu Melayu kang digawé saka durian kang difermentasi. Biasané dikonsumsi dening etnik Melayu ing Asia Tenggara Maritim, utamané ing Indonesia lan Malaysia. Tempoyak digawé kanthi njupuk daging durian lan dicampu ...

                                               

Terang bulan

Terang Bulan, Martabak manis, Apam Balik, Apam Pulau Pinang, Kue Bandung, Kuih Haji, Min Chiang Kueh, Hok Lo Pan, Ban Jian Kuih utawa Chin Loong Pau iku tipe kuwé dhadhar sing lumrah ing Southeast Asia utawa Asia Kidul.

                                               

Thiwul

Thiwul yaiku panganan pokok kanthi bahan glepung gaplèk biyasa kanggo ngganti sega beras. Cara mangan racaké bisa karo uyah, parutan klapa bisa uga gula. Ing lingkungan sing dumunung Wanagiri, Gunungkidul lan Pacitan lan asring nggunakaké thiwul ...

                                               

Timlo

Timlo utawa Kimlo ya iku salah sawijining panganan saka kutha Surakarta. Panganan iki radha mirip karo sop ananging wosè luwih akèh. Racaké Timlo iki didol ing warung sing uga adol selat, sop, soto lan gadho-gadho amarga isih ana gandhèng cènèngé ...

                                               

Timphan

Timphan inggih punika dhaharan alit ingkang setunggal jinis kaliyan lepat ingkang asalipun punika saking Aceh. Bahan ingkang dipun-ginakaken kanggé damel timphan punika kapérang saking glepung, gedhang, lan santen. Sedaya bahan punika lajeng dipu ...

                                               

Timun laut

Timun laut minangka salah sawijining jinis kewan laut ing kelas Holothuroidea. Iki digunakake kanthi bentuk seger utawa garing ing macem-macem masakan. Ing sawetara konteks budaya, timun laut dianggep duwe nilai obat. Makhluk lan produk panganan ...

                                               

Tinorangsak

Tinorangsak utawa tinoransak iku sawijining Indonesia sajian daging panas lan pedhes sing migunakake tartamtu Bumbu ditemokaké ing Manado masakan saka Sulawesi Utara, Indonesia. Daging sing paling umum digunakake ing tinorangsak yaiku daging babi ...

                                               

Tinutuan

Tinutuan utawi Bubur Manado inggih punika tetedhan khas Indonésia saking Manado, Sulawesi Lor. Wonten ingkang ngandharaken bilih tinutuan punika dhaharan khas Minahasa, Sulawesi Lor. Tinutuan punika kalebet campuran manéka janganan, boten ngandhu ...

                                               

Trancam

Trancam inggih punika salah satunggaling jinis tetedhan ingkang populèr ing Jawi Tengah. Wujudipun kados urap, dipundamel saking woh-wohan utawi ron-ronan ingkang taksih mentah, kados ta: Ron Kemangi Krambil Wortel Kacang lanjaran Timun Témpé Sam ...

                                               

Trasi

Trasi bumbu pawon digawé saka urang utawa iwak-iwakan segara, mawa cara fermentasi suwené prosès fermentasi bisa nganti 20 dina. Kagunan trasi kanggo campuran sambel utawa geganep sedhep-sedhepan. Werna trasi ana kang soklat manda-manda abang lan ...

                                               

Tuak

Tuak inggih punika satunggaling unjukan mawi alkohol Nuswantara. Unjukan punika kalebet asiling fermentasi saking nira, beras utawi bahan unjukan/ woh ingkang gadhah kandhutan gula. Tuak punika prodhuk unjukan ingkang gadhah kandhutan alkohol. Ba ...

                                               

Tèh

Tèh, iku ombénan tein. Yoiku salah siji infusi kang kagawé saka godhong garing semak Camellia sinensis kanthi banyu panas. Ing basa Cina Amoy diarani Te kang tegesé tèh. Basa nasional Cina tembung tèh yaiku Cha. Yèn ing basa Inggris tèh diarani t ...

                                               

Témpé burger

Panganan gabungan vegetarian iki kalebu roti hamburger kanthi patty sing digawe saka tempe lemah lan campuran liyane kayata jamur, bawang lan bumbu, disedhiyakake karo sayuran kayata salad, alpukat lan tomat, kanthi saus vegan lan bumbu, mayones ...

                                               

Urang balado

Udang balado utawa Sambal goreng udang minangka panganan udang sing panas lan pedhes sing umume ditemokake ing masakan Indonesia. Bahan iki digawe saka udang, bisa dionceki utawa ora dikupas, digoreng nganggo sambal lombok lan pedhes kanthi lenga ...

                                               

Wajik

Wajik yaiku panganan tradhisional kang digawé saka ketan lan gula Jawa. Wajik iki rasané legi. Racaké wajik iku wernané soklat amarga diwènèhi gula jawa, ananging bisa uga diwènèhi pawerna panganan supaya luwih narik kawigaten. Wajik mbutuhaké we ...

                                               

Woku

Woku iku sawijining olahan saka Indonesia jinis Bumbu ditemokaké ing Manado masakan saka Sulawesi Utara, Indonesia. Nduwe ambu lan rasa pedhes sing akeh. Woku kalebu pasta rempah-rempah; jahe abang, kunir, candlenut lan mrica cabai abang, dicampu ...

                                               

Wédang jaé

Wédang jaé utawa wédang jahé iku ombèn-ombèn kang digawé saka bahan jaé. Wédang jaé nduwèni kasiyat bisa ngangetaké awak, nambani masuk angin lan weteng kembung. Wédang jaé digawé saka jaé yang dibakar, banjur diwènèhi banyu panas lan gula. Wédan ...

                                               

Yangko

Yangko inggih punika salah satunggaling tetedhan tradhisional khas Kuthagedhé, Ngayogyakarta ingkang dipundamel saking glepung ketan. Yangko wujudipun kothak mawi baluran trigu, kenyal, lan raosipun manis. Aslinipun yangko isinipun berisi cincang ...

                                               

Ès goyobod

Ès goyobod iku ombénan Indonésia kang bahan bakuné saka santen kang mempèr karo es campur. Ombénan iki digawé saka parutan ès, santen, cuwèran gula, lan sari kacang ijo sing dibekukaké kang disebut hunkwe. Bahan liyané kaya ta apokat lan kerokan ...

                                               

Ès pisang ijo

Ès pisang ijo iku panganan khas Makassar, Sulawesi Kidul kang digawé saka gedhang raja. Ès pisang ijo digawé saka gedhang raja kang diwungkus adonan glepung, santen, sarta banyu godhong pandan utawa pasta pandhan supaya wangi lan mirasa sarta kan ...

                                               

Dhawet ireng

Dhawet Ireng inggih punika salah satunggaling jinising dhawet. Dhawet ireng punika umben-umbenan asli saking tlatah Butuh, Purworejo, Jawa Tengah. Nama dhawet ireng punika asalipun saking warninipun dhawet ingkang cemeng. Werni cemeng dhawet puni ...

                                               

Jamu géndhong

Jamu Gendhong ya iku jamu kang didol kanthi cara wadhahé wujud dunak utawa ténggok sing digéndhong nganggo seléndhang sing dijiret ana ing pundak bakulé. racaké jamu-jamu kan ana iki padha diremeni bapak-bapak, lan ibu-ibu gawé obat pelangsing tu ...

                                               

Bintang Bhayangkara

Bintang Bhayangkara inggih punika salah satunggaling wujud bintang tandha kaurmatan ingkang dipunwedalaken lan dipunparingaken déning Kapolisian Negara Républik Indonésia kanggé anggota kapolisen ing babagan militèr ingkang sampun ngetingalaken k ...

                                               

Bintang Budaya Parama Dharma

Bintang Budaya Parama Dharma inggih punika salah satunggaling wujud bintang tandha kaurmatan ingkang dipunparingaken saking pamaréntah Indonésia minangka tandha kaurmatan ingkang paling inggil kanggé sinten kémawon ingkang gadhah akhlak, tindak t ...

                                               

Bintang Dharma

Bintang Dharma inggih punika salah satunggaling tandha kinurmatan ingkang dipunwedalaken lan dipunparingaken dhateng sinten kemawon tiyang ingkang kalebet anggota Tentara Nasional Indonésia ingkang sampun nyumbangaken sadaya jasa lan bhaktinipun ...

                                               

Bintang Garuda

Bintang Garuda inggih punika salah satunggaling wujud bintang tandha kaurmatan saking penghargaan tugas-tugas ingkang sampun dipuntindakaken ing akasa ingkang sampun dipuntindakaken déning Tentara Nasional Indonésia Angkatan Udara Républik Indoné ...

                                               

Bintang Jalasena

Bintang Jalasena inggih punika salah satunggaling wujud bintang tandha kaurmatan ingkang dipunwedalaken lan dipunparingaken déning Tentara Nasional Indonésia Angkatan Laut Républik Indonésia kanggé anggota korpsipun ing babagan militèr ingkang sa ...

                                               

Bintang Jasa

Bintang Jasa inggih punika salah satunggaling wujud bintang penghargaan sipil ingkang dipunwedalaken lan dipunparingaken déning pamaréntah Republik Indonesia, ingkang drajatipun satunggal tingkat langkung andhap tinimbang Bintang Mahaputra. Binta ...

                                               

Bintang Kartika Eka Paksi

Bintang Kartika Eka Paksi gagah tanpa tandhing; kartika ateges bintang utawa bintang; eka ateges satunggal; paksi ateges sewiwi, manuk) inggih punika salah satunggaling wujud bintang tandha kaurmatan ingkang dipunwedalaken lan dipunparingaken dén ...

                                               

Bintang Mahaputra

Bintang Mahaputra inggih punika salah satunggaling wujud bintang penghargaan sipil ingkang paling inggil, nanging dipunwedalaken lan dipunparingaken sasampunipun Bintang Républik Indonésia dhateng anggota korps militèr. Bintang punika dpunparinga ...

                                               

Bintang Mahaputra Adiprana

Bintang Mahaputra Adipradana inggih punika dipundadosaken Bintang Mahaputra kelas II. Bintang Mahaputra Adipurna inggih punika ugi minangka salah satunggaling wujud bintang penghargaan sipil ingkang paling inggil, nanging dipunwedalaken lan dipun ...

                                               

Bintang Mahaputra Adipurna

Bintang Mahaputra Adipurna inggih punika dipundadosaken Bintang Mahaputra kelas I. Bintang Mahaputra Adipurna inggih punika ugi minangka salah satunggaling wujud bintang penghargaan sipil ingkang paling inggil, nanging dipunwedalaken lan dipunpar ...

                                               

Bintang Mahaputra Nararya

Bintang Mahaputra Nararya inggih punika dipundadosaken Bintang Mahaputra kelas IV. Bintang Mahaputra Nararya inggih punika ugi minangka salah satunggaling wujud bintang penghargaan sipil ingkang paling inggil, nanging dipunwedalaken lan dipunpari ...

                                               

Bintang Mahaputra Pratama

Bintang Mahaputra Pratama inggih punika dipundadosaken Bintang Mahaputra kelas IV. Bintang Mahaputra Pratama inggih punika ugi minangka salah satunggaling wujud bintang penghargaan sipil ingkang paling inggil, nanging dipunwedalaken lan dipunpari ...

                                               

Bintang Republik Indonesia

Bintang Républik Indonésia inggih punika salah satunggaling tandha kinurmatan ingkang paling inggil ing antawisipun tandha-tandha kinurmatan sanèsipun. Bintang Républik Indonésia punika dipundamel kanthi ancas dipunwedalaken lan dipunparingaken k ...

                                               

Bintang Republik Indonesia Adiprana

Bintang Républik Indonésia Adipradana inggih punika Bintang Républik Indonésia kelas II. Bintang punika inggih salah satunggaling tandha kinurmatan ingkang paling inggil ing antawisipun tandha-tandha kinurmatan sanèsipun. Bintang Républik Indonés ...

                                               

Bintang Republik Indonesia Adipurna

Bintang Républik Indonésia Adipurna inggih punika Bintang Républik Indonésia kelas I. Bintang punika inggih salah satunggaling tandha kinurmatan ingkang paling inggil ing antawisipun tandha-tandha kinurmatan sanèsipun. Bintang Républik Indonésia ...

                                               

Bintang Republik Indonesia Pratama

Bintang Républik Indonésia Pratama inggih punika Bintang Républik Indonésia kelas IV. Bintang punika inggih salah satunggaling tandha kinurmatan ingkang paling inggil ing antawisipun tandha-tandha kinurmatan sanèsipun. Bintang Républik Indonésia ...

                                               

Bintang Republik Indonesia Utama

Bintang Républik Indonésia Utama inggih punika Bintang Républik Indonésia kelas III. Bintang punika inggih salah satunggaling tandha kinurmatan ingkang paling inggil ing antawisipun tandha-tandha kinurmatan sanèsipun. Bintang Républik Indonésia p ...

                                               

Bintang Sakti

Bintang Sakti inggih punika salah satunggaling tandha kinurmatan ingkang dipunwedalaken lan dipunparingaken dhateng sinten kemawon tiyang ingkang nedahaken gadhah sipat-sipat wantun lan sipat ingkang kados pahlawan. Penghargaan punika dipunparing ...

                                               

Bintang Swa Bhuwana Paksa

Bintang Swa Bhuwana Paksa inggih punika salah satunggaling wujud bintang tandha kaurmatan ingkang dipunwedalaken lan dipunparingaken déning Tentara Nasional Indonésia Angkatan Udara Républik Indonésia kanggé anggota korpsipun ing babagan militèr ...

                                               

Bintang Yudha Dharma

Bintang Yudha Dharma inggih punika salah satunggaling tandha kinurmatan ingkang dipunwedalaken déning angkatan senjata inggih punika Kapolri lan Tentara Nasional Indonésia kanthi sesarengan. Bintang Yudha Dharma kapérang dados tigang kelas, inggi ...

                                               

Argo Bromo Anggrek

Argo Bromo Anggrek iku asma sepur produk ingkang didhamel kaliyan PT. Kereta Api Persero. Sepur iki uga nulayani penumpak ingkang tumbas tiket eksèkutip.

                                               

Sepur Ambarawa Ekspres

Ambarawa Ekspres ya iku salah sawijiné moda transportasi sepur digawé PT. Kereta Api Indonésia. Sepur iki dirilis ing surya 4 Oktober 2016 ana ing kutha Semarang. Sepur iki ngganti trayék Sepur Blora Jaya lan Sepur Cepu Ekpres sing padha duwé jur ...

                                               

Akashiyaki

Akashiyaki ya iku jeneng panganan saka kutha Akashi ing Prefektur Hyogo, Jepang kang digawé saka adonan endhog, gandum, dashi, lan isiné rajangan gurita kang diclupake ing duduh dashi sadurungé dipangan. Yèn disawang sakeplasan, akashiyaki mirib ...

                                               

Bénto

bento iku siji-bagean njupuk-metu utawa meal ngarep-dikempalken saka Jepang asal. Ing njaba Jepang, umume kanggo masakan Cina, Taiwan lan Korea, uga masakan Asia Tenggara sing nasi dadi panganan pokok. Bento tradisional bisa ngemot beras utawa mi ...

                                               

Castella

Castella utawa Kasutera ya iku kuweh bolu saka Jepang kang wujudé pasagi dawa lan digawé saka gula, endhog, lan mizuame. Castella kawentar minangka kuweh kas Nagasaki, sanajan bokmanawa kuweh iki saka Spanyol lan digawa wong Jepang déning misiona ...

                                               

Champon

Champon utawa Nagasaki champon ya iku mi godhog khas kutha Nagasaki. Champon minangka variasi saka mi godhog cara Tionghoa. Bahan nggawene ya iku daging babi, panganan laut kang isih usum, kamaboko, lan janganan digongso karo gajih babi. Banyu ka ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →