Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 31



                                               

Sastra Jawa Jaman Jepang

Sastra Jawa Jaman Jepang iku kena diumpamakaké mlebu ing pepeteng banjur semaput utawa klenger, nanging ora mati. Amrih gampang anggoné ngendhalèni Nuswantara, Jepang kepéngin ngilangi basa Walanda lan basa dhaérah, kalebu basa Jawa. Kanggo ganti ...

                                               

Sastra Jawa Modern

Sastra Jawa Modern wiwit metu nalika jaman Walanda wis suwé ing tanah Jawa. Yèn diétung wektuné, kira-kira nalika abad sangawelas Masehi. Wong-wong Walanda mau ngeguhke supaya para pujangga Jawa nulis carita kaya déné kang ana ing prosa wong bulé ...

                                               

Sastra Jawa-Bali

Bali ditaklukake déning Majapahit minangka taun 1343 Masehi. Banjur pamaréntahan gaya Jawa diterapake ana ing tlatah Bali. Kaanan mangkono amarga para wong ningkrat kang ana ing Bali kaasal saka Jawa. Sawisé agama Islam misuwur ana ing tlatah Jaw ...

                                               

Sastra pedhalangan

Sastra pedhalangan mangrupi rekabasa sastra sing diangge para dhalang ing pakeliran. Jinis sastra pedhalangan saged diperang dados wolung prakawis, ya iku suluk pelungan utawi murwa, janturan utawi nyandra, pocapan, suluk, ginem utawi antawacana, ...

                                               

Ser!Randha Cocak

Ser! Randha Cocak iku sawijining karya satra gancaran abasa Jawa awujud novèl, anggitan Suparto Brata. Buku iki awujud rangkuman telung carita roman dadi siji, ya iku Ser! Ser! Plong, Mbok Randha Saka Jogja lan Cocak Nguntal Elo.

                                               

Serat Jatiswara

Serat Jatiswara minangka salah sawijining korpus ingkang saèstu sugih, dipunwastani korpus ingkang sugih amargi nyakupi manéka warna manuskrip ing lebetipun. Kirang langkung wonten 55 manuskrip ingkang mlebet ing sajeroning 7 resènsi ingkang bènt ...

                                               

Sintru Oh Sintru (novèl)

Sintru Oh Sintru ya iku novel basa Jawa sing ngemu surasa feminisme kang kenthel. Novel iki anggitané Suryadi W.S lan kababar dening CV. Sinar Wijaya taun 1993 ing kutha Surabaya. Karya sastra iki ngritik babagan wong lanang sing racaké dadi pami ...

                                               

Sucipto Hadi Purnomo

Sucipto Hadi Purnomo iku Dhosèn Jurusan Basa lan Sastra Jawa ing Fakultas Basa lan Seni Universitas Negeri Semarang kelairan Trikoyo, Jaken, Pati, 6 Agustus 1972. Saliyané dadi dhosèn, Sucipto sing sregeb nulis iki uga pinercaya dadi Kepala UPT H ...

                                               

Suluk Jatirasa

Suluk Jatirasa pancèn kurang kawentar tinimbang suluk-suluk liyané kang tinemu ing kasusastran Jawa, nanging Suluk Jatirasa ngemu daya kang narik kawigaten dhéwé sajroning karya sastra Islam Kejawèn. Suluk Jatirasa kaanggit déning Radèn Panji Sur ...

                                               

Yusuf Susilo Hartono

Yusuf Susilo Hartono iku pelukis kelairan Bojanegara, Jawa Wétan, 18 Maret 1958 Saliyané minangka pelukis, Yusuf Susilo Hartono uga sawijining jurnalis. Minangka jurnalis, Yusuf dadi pemimpin redhaksi kalawarti Visual Art. Déné minangka pelukis, ...

                                               

Petrus Josephus Zoetmulder

Prof. Dr. Petrus Josephus Zoetmulder, S.J. iku nimpuna Sastra Jawa lan budayawan Indonésia. Panjenengané uga misuwur déning dhisertasiné bab panalitèn sawijining aspèk agama Kajawèn. Dhisertasiné tau dicithak ing basa Indonésia lan judhulé Manung ...

                                               

Adi Winarso

Kolonel Laut H. Adi Winarso, S.Sos. inggih punika Wali Kutha Tegal ingkang mengku wonten kala mangsa 1999 dumugi 2004 lan 2004 dumugi 2009, nggantos H.M. Zakir.

                                               

Agus Suprihono

Agus Suprihono duwé asma jangkep Raden Agus Suprihono. Ramané asma Usup, sawijiné pegawé Departemen Agraria, lulusan HIS kang nggilut agama Islam. Sawetara ibuné dadi bakul kanthi asma Sa’diyah. Wiwit miyos ing tanggal 9 Oktober 1961 nganti saiki ...

                                               

Akhir Lusono

Akhir Lusono. Dhèwèké putra saka pasangan Yatmo Taruna karo Rubiyem. Wong tuwané kalebu tekun ibadahè saéngga anaké uga kadhidhik ing babagan agama Islam kanthi apik sarta nduwèni kapribadèn kang teguh.

                                               

Alexander Djajasiswaja

Mgr. Alexander Soetandio Djajasiswaja yaiku uskup Bandung saka 11 November 1984 nganti tumeka sédané.

                                               

Aloysius Sudarso

Mgr. Aloysius Sudarso, S.C.J. yaiku Uskup Agung Palembang saka 20 Mei 1997 tumeka saiki. Sudarso ditahbisaké minangka imam ing tanggal 14 Dhésèmber 1972. Ing tanggal 17 November 1993, Mgr. Sudarso kadhapuk dadi Uskup Auksilier Palembang kanthi je ...

                                               

Anggun C. Sasmi

Anggun Cipta Sasmi. Anggun iku salah sijiné penyanyi Indonésia kang saiki duwé kawarganegaran Prancis. Anggun iku anak wadon saka Darto Singo, salah sijiné seniman Indonésia, lan Dien Herdina, salah sijiné wong wadon kang isih duwé katurunan Krat ...

                                               

Anindya Kusuma Putri

Anindya Kusuma Putri ya iku pemenang kontès Puteri Indonésia 2015 perwakilan saka Jawa Tengah. Dhèwèké minangka Puteri Indonésia angka telu asal Jawa Tengah, sawisé Agni Pratistha lan Maria Selena. Anindya dimahkotakake minangka pemenang Puteri I ...

                                               

Anton Surono

Ki Anton Surono ya iku salah sawijiné dhalang wayang kulit lan wayang golèk saka Kutha Tegal, Jawa Tengah, Indonésia. Anton Surono miwiti karier minangka dhalang taun 1987. Dhèwèké naté dipracaya dadi duta kabudayan Indonésia kanthi mentasaké pak ...

                                               

Aryono Kadaryono

Aryono Kadaryono ya iku sawijining sastrawan Jawa kang lair ing Jepara 24 Januari 1952. Sakwisé tamat SPG Negeri Kudus dhèwèké diangkat dadi guru SD Gebog Kabupaten Kudus. Dhèwèké mulai nulis kawit tahun 1974. Karya-karyané yaiku rupa puisi, cerk ...

                                               

Billy Syahputra

Billy Syahputra, ya iku presenter lan komedian Indonésia. Dhèwèké ya iku adi kandhunge komedian, presenter, lan aktor Olga Syahputra.

                                               

Blasius Pujaraharja

Mgr. Blasius Pujaraharja yaiku Uskup Emeritus Ketapang sawise makarya awit didhapuk ing tanggal 15 Maret 1979 tumeka 25 Juni 2012, nalika Mgr. Pius Riana Prapdi kadhapuk minangka panerusé.

                                               

Chrisye

Chrisye utawa kang duwé jeneng dawa H. Chrismansyah Rahadi iku sawijining penyanyi pop saka Indonésia. Chrisye lair ing Jakarta, 16 September 1949. Dhèwèké lair saka pasangan Laurens Rahadi lan Hana. Garwané Chrisye ya iku G.F Damayanti Noor, nik ...

                                               

Donny Damara

Donny kang keponakan saka penulis novèl misuwur Ikke Supomo miwiti karier dadi model iklan ing produk mentega Blue Band taun 1978. Banjur dadi bintang sawatara produk iklan reklame ing televisi taun 1970an-1980an. Sawisé enom dhèwèké jelajah dony ...

                                               

Sidarto Danusubroto

Irjen Pol Drs. Sidarto Danusubroto, SH. ya iku tokoh politisi Indonésia. Dhèwèké minangka Ketua MPR RI kang njabat wiwit 8 Juli 2013 nganti 1 Oktober 2014. Sidarto njabat minangka Ketua MPR RI genteni Taufiq Kiemas kang tilar donya ing 8 Juni 2013.

                                               

Yono Daryono

Yono Daryono ya iku sawijiné tokoh téater ing Kutha Tegal, Jawa Tengah. Dhèké nulis rikala isih kelas loro SMA kang karyané awujud sajak, artikel, lan carita cekak kang diemot ing sawenèh ariwarta utawa kalawarta kaya ta Gadis, Kartini, Suara Kar ...

                                               

Aloysius Josef G. Dibjokarjono

Mgr. Aloysius Josef G. Dibjokarjono yaiku Uskup Surabaya saka 2 April 1982 tumeka 26 Maret 1994. Dibjokarjono ditahbiskan menjadi imam sawisé Mgr. Jan Antonius Klooster, C.M., mundur. Dhèwèké kapilih minangka uskup Surabaya ing tanggal 2 April 19 ...

                                               

Didi Kempot

Didi Kempot utawa Didik Prasetyo, minangka salah sawijining penyanyi campursari kang asalé saka Jawa Tengah. Dhèwèké asliné saka Surakarta. Didi Kempot yaiku anaké juru lawak Ranto Edi Gudèl lan isih adhiné Mamik Prakosa, pelawak anggota Srimulat ...

                                               

Adrianus Djajasepoetra

Mgr. Adrianus Djajasepoetra, S.J. yaiku Vikaris Apostolik Jakarta wiwit 18 Februari 1953 sing kapilih dening Paus Pius XII. Sadurungé lenggah dadi Vikaris Apostolik, dhèwèké naté dadi rektor ing Kolese Santo Ignatius, Yogyakarta. Minangka imam en ...

                                               

Djawoto

Djawoto ya iku sawijiné tokoh pers Indonésia ingkang lair 10 Agustus 1906 ing Tuban, Jawa Timur, tilar dunya 24 Dhésèmber 1992 ing Amsterdam). Tiyangé uga sawijiné pangrêh praja utawa katurunan saka ningrat.

                                               

Dodit Mulyanto

Dodit Wahyudi Mulyanto utawa Dodit Mulyanto minangka pelawak tunggal ing Indonésia. Jenengé wiwit misuwur nalika dhèwèké melu kompetisi Stand Up Comedy Kompas TV. Tetenger paling mligi saka penampilan Dodit yaiku panggung sing tenang lan nggawa b ...

                                               

Dwi Sulistyorini

Dwi Sulistyorini iku panganggit sastra Jawa kang lair ing Blora 25 Maret 1974. Dhèwèké putri saka pasangan El sulin lan Endang Siti Mulyati. Kejaba muslim Dwi Sulistyorini uga ngaku kalebu wong jawa asli. Ing taun 2001 dhèwèké krama karo Nurhadi, ...

                                               

E. Suharjendra

Emanuel Suharjendra utawa luwih dikenal E. Suharjendra iku sawijining sastrawan Jawa. Dhèwèkè lair ing Ngayogyakarta, 28 Dhésèmber 1939, lan manggon ing Jogonalan Lor 151, Yogyakarta 55181. Bapaké jenenge B. Widji Notoharsono, kelairan Bantul, 10 ...

                                               

Effy Widianing

Effy Widjono Putro lair ing Yogyakarta 11 Fèbruari 1963 asring ndhamel asma Effy Widianing Putro ing seratané. Sabubaré lulus SMA taun 1986 panjenengané aktif ing seratan Sastra Jawa. Serat-seratané kathah kang dimot ing kalawawarti Jawa Baya, Pe ...

                                               

Eko Budihardjo

Prof. Ir. Eko Budihardjo, MSc inggih punika salah satunggalipun arsitèk, budayawan, sastrawan, lan ilmuwan saking Indonesia ingkang naté dipunpracaya lenggah minangka Rektor Universitas Diponegoro kalamangsa 1998 dumugi 2006. Kajawi ing Indonesia ...

                                               

Elvira Devinamira

Elvira Devinamira Wirayanti ya iku pamenang kontès Puteri Indonésia 2014 perwakilan saka Jawa Wétan. Dhèwèké minangka Puteri Indonésia kapindho kang asalé saka Jawa Wétan, sawisé Putri Raemawasti, kang éntuk makutha ing taun 2007. Elvira dimahkot ...

                                               

Eny Sagita

Eni Setyaningsih, utawa luwih dikenal kanthi jeneng Eny Sagita ya iku penyanyi dangdut kewarganegaraan Indonesia. Eny tambah populèr amarga jargon Assololley lan lagu Ngamen 5. Eny Sagita miwiti karir nyanyi saka panggung ning panggung. Saiki wis ...

                                               

Es Danar Pangeran

Suwito Hadi ya iku salah sawijining sastrawan Jawa kang miyos ing kutha Lamongan, Jawa Wétan, 14 Fèbruari 1968. Sajroning kasusastraan Jawa modérn, Suwito Hadi misuwur kanthi jeneng Es Danar Pangeran. Bapaké jenengé N. Asyim, lan Ibuné jenengé Su ...

                                               

F.X. Mudji Sutrisno

Prof. Dr. Fransiskus Xaverius Mudji Sutrisno, SJ ingkang asring kasebut Rama Mudji nggih punika salah setunggalipun budayawan Indonesia. Piyambakipun ugi kawentar minangka rohaniwan Katolik Taun 2012, sesarengan Seno Joko Suyono, Imam Muhtarom, l ...

                                               

Mbah Gotho

Saparman Sodimejo, limrahipun dikenal kanthi asma Mbah Gotho inggih punika tiyang saking Indonesia ingkang kasebat minangka tiyang paling sepuh sadonya. Ing wulan Mèi 2010, ariwarta Solopos nglaporaken bilih juru sensus taun punika sampun nyathet ...

                                               

H. Mutahar

M. Husein Mutahar, kang luwih kondhang kanthi jeneng H. Mutahar, ya iku komponis musik Indonésia, mligi kanggo kategori lagu kebangsaan lan bocah-bocah. Lagu ciptaane kang kondhang ya iku hymne Syukur dikenalake Januari 1945 lan mars Hari Merdeka ...

                                               

Handung Kussudyarsana

Handung Kussudyarsana utawa Raden Mas Handung Kussudyarsana kuwi salah sijine panganggit sastra Jawa kang lair ing Yogyakarta, 30 Dhésèmber 1933. Panjenengané saka kulawarga Seniman, putrané Radèn Bendara Puratmaja Candrasentana, wayahipun Gusti ...

                                               

Happy Asmara

Heppy Rismanda Hendranata utawa luwih dikenal minangka Happy Asmara, yaiku penyanyi dangdut saka Indonésia. Lagu "Tak Ikhlasno" dadi salah sawijining karya Happy sing paling populer. Jenenge dadi misuwur amerga lagu "Dalan Liyane" duweke Hendra K ...

                                               

Hartojo Andangdjaya

Hartojo Andangdjaya ya iku sawijining budayawan saka Sala. Dhèwèké lair ing Sala, surya kaping 4 Juli 1930, séda ing Sala 1991. Lulus saka PGSLP, naté ngajar ing SMP lan SMA wewengkon Sala, Simpangempat, Sumatra Kulon, 1957-1962, guru STN ing Kar ...

                                               

Andreas Henrisoesanta

Mgr. Dr. Andreas Soewijata Henrisoesanta, S.C.J. yaiku Uskup ing Keuskupan Tanjungkarang saka 18 April 1979 tumeka 6 Juli 2012. Ditahbisakéminangka imam ing 2 Juli 1961 lan kadhapuk minangka Uskup di Keuskupan Tanjungkarang ing tanggal 18 April 1979.

                                               

Ignatius Suharyo

Prof. Mgr. Dr. Ignatius Suharyo Hardjoatmodjo nggih punika Uskup Agung Jakarta awit surya 29 Juni 2010, nggantos Kardinal Julius Darmaatmadja, S.J. Sadèrèngipun nyepeng jabatan punika, Mgr. Suharyo kahdapuk dados Biskop Agung Koajutor Jakarta lan ...

                                               

Is Sarjoko

Istuti Sarjoko yaiku penulis wadon saka Tirtoadi, Sléman, Yogyakarta. Dhèwèké seneng nulis manéka warna karya sastra, kalebu geguritan lan macapat. Salah sawijining karya kang arupa geguritan kang diripta déning Is yaiku "Jaman Kalabendu", "Wuyun ...

                                               

Ismoe Rianto

Ismoe Rianto yaiku pénsiunan polisi kang nyambi dadi penulis. Salah sawijining karya tulisané Ismoe yaiku awujud crita sambung kaya ta "Katresnan Wong Tresna", "Teater Durung Dadi", "Nungkul", "Nalusur", "Mulih", lan sakpanunggalané.

                                               

Said Djauharsjah Jenie

Said Djauharsjah Jenie ya iku panjenengané saintis lan pengajar Indonésia. Panjenengané uga pernah njabat dadi Kepala Badan Pengkajian lan Penerapan Teknologi saka taun 2006 nganti panjenengané tilar donya ing taun 2008.Panjenengan uga pernah dad ...

                                               

Justinus Darmojuwono

Justinus Darmojuwono iku Kardinal saka Gréja Katulik Roma kang asalé saka Indonésia. Dhèwèké makarya ing Kabiskopan Agung Semarang saka taun 1963 tekan taun 1981, lan diangkat dadi kardinal nalika taun 1967, minangka kardinal pisanan saka Indonésia.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →