Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 309



                                               

Sepur

Sepur utawa kréta api utawa kréta latu iku sawijiné sarana transportasi wujud tetumpakan kanthi tenaga gerak, kang ngglindhing ana ing sadhuwuring ril. Sepur minangka piranti transportasi massal iku lumrahé dumadi saka lokomotif lan rangkéan gerb ...

                                               

Setrobéri

Stroberi kebon minangka spesies hibrida sing tuwuh ing genus Fragaria, sing sacara kolektif dikenal minangka stroberi, sing ditandur ing saindenging jagad kanggo woh - wohan. Woh iki disenengi kanthi aroma khas, warna abang mbranang sing padhang, ...

                                               

Prastawa Brexit ing Jawa Tengah (2016)

Prastawa sing diarani Brexit ing Jawa Tengah iku, prastawa macet total ing gapura metu dalan tol lintas Jawa ing posisi Brebes Wétan nalika mangsa mudhik Lebaran sakiwa tengené surya 1 Juli 2016. Banjur déning média massa tetembungan Brebes Timur ...

                                               

Layang Panama

Layang Panama ya iku klumpukan layang wadi cacah 11.5 yuta sing digawé firma lan panyawisan jasa kongsi saka Panama, Mossack Fonseca. Layang iku isi rerincèn bab kongsi mancanagara cacah 214.000 punjul, kalebu rerincèn jatidhiri sing nyekel andhi ...

                                               

Setadhiyon Maguwaharja

Setadhiyon Maguwaharja iku setadhiyon bal-balan ing Kabupaten Sléman, DI Yogyakarta, kang dadi kalangané pakumpulan bal-balan PSS Sléman. Setadhiyon ini diyasa taun 2005 lan dibenahi taun 2007 amarga rusak jalaran lindhu gedhé 27 Méi 2006. Setadh ...

                                               

Setatsiyun Gambir

Setatsiyun Gambir iku stasiun sepur gedhé dhéwé ing Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonésia lan dumunung ing Gambir, Gambir, Jakarta Pusat. Setatsiyun iki diyasa ing dasawarsa 1930-lan di rénovasi gedhèn-gedhènan ing taun 1990-an. Setatsiyun Gam ...

                                               

Setatsiyun Jatinegara

Setatsiyun Jatinegara inggih punika salah satunggaling stasiun sepur ingkang wonten ing Jatinegara, Jakarta Wétan. Setatsiyun punika inggih minangka setatsiyun ingkang saged manggihaken tigang jalur, inggih punika jalur dhateng Stasiun Pasar Sene ...

                                               

Setatsiyun Manggarai

Setatsiyun Manggarai iku stasiun sepur gedhé ing Jakarta, Indonésia kang dumunung ing Manggarai, Jakarta Kidul. Setatsiyun iki duwé jalur amèh padha akèhé karo stasiun Jakarta Kota. Setatsiyun iki mligi mung nglayani sepur ékonomi komuter tujuwan ...

                                               

Setatsiyun Pasar Senèn

Setatsiyun Pasar Senèn utawa uga biyasa karan Setatsiyun Senèn iku stasiun sepur kang dumunung ing Kacamatan Senèn, Jakarta Pusat, DKI Jakarta, Indonésia. Dumunung ing wewengkon ramé ing cedhak Gelanggang Remaja Planet Senèn dan pusat perbelanjaa ...

                                               

Setatsiyun Tanah Abang

Setatsiyun Tanah Abang inggih punika minangka salah satunggaling stasiun sepur ingkang mapan wonten ing jalan Jatibaru, Kampung Bali, Tanah Abang, Jakarta Pusat. Setatsiyun Tanah abang inggih mapan wonten ing siti ingkang dhuwuripun +9 m sak ngin ...

                                               

Setatsiyun Tanjung Priuk

Setatsiyun Tanjung Priuk iku salah siji setatsiyun tuwa kang dumunung ing sebrang Plabuhan Tanjung Priok, Jakarta Lor. Nduwèni langgam yasan art deco, setatsiyun iki kalebu salah siji yasan tuwa kang didadèkaké cagar budaya DKI Jakarta.

                                               

Setatsiyun Tebet

Setatsiyun Tebet ya iku stasiun sepur kang ana ning Jl. Lapangan Ros Raya, Jakarta Selatan 12810, DKI Jakarta, Tapel wates antarané Kalurahan Tebet lan Kebon Baru, Tebet, Jakarta Kidul. Setatsiyun iki ana ing Daerah Operasi 1 Jakarta. Genahé ning ...

                                               

Setatsiyun Pariaman

Setatsiyun Pariaman ya iku stasiun sepur ing Jl. Diponegoro, Kampung Pondok I, Pariaman Tengah, Pariaman. Setatsiyun kang mapan ing +2 m dpl iki ana ing Divisi Regional 2 Sumatera Barat. Setatsiyun iki mapan ing 20 m saka pasisir. Saikine, setats ...

                                               

Setatsiyun Binjai

Setatsiyun Binjai ya iku stasiun kereta api kang mapan ing Binjai Timur, Binjai. Setatsiyun iki ana ing Divisi Regional 1 Sumatera Utara lan NAD. Ora kaya racaké setatsiyun ing Sumatera Utara kang wis ganti arsitèktur, Setatsiyun Binjai isih nggu ...

                                               

Mesopotamia

Mésopotamia iku tlatah sing dumunung antarané loro kali gedhé, Eufrat lan Tigris. Laladan sing saiki dadi wewengkon Républik Irak iku ing jaman biyèn diarani Mésopotamia, sing sajeroning basa Yunani tegesé antarané kali-kali". Jeneng Mésopotamia ...

                                               

Kabupatèn Badung

Kabupatèn Badung iku kabupatèn ing Provinsi Bali, pernahé ing tengah-tengah pulo Bali, kutha Mengwi iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 418.52 km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Gianyar

Kabupatèn Gianyar iku kabupatèn ing Provinsi Bali, pernahé ing sisih kidul pulo Bali, kutha Gianyar iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 358 km² utawa 36.800 hèktar.

                                               

Kabupatèn Karangasem

Kabupatèn Karangasem iku kabupatèn ing Provinsi Bali, pernahé ing sisih wétan pulo Bali, kutha Amlapura iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 839.54 km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Klungkung

Kabupatèn Klungkung iku kabupatèn ing Provinsi Bali, pernahé ing sisih wétan pulo Bali, kutha Semarapura iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 315 km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Tabanan

Kabupatèn Tabanan iku kabupatèn ing Provinsi Bali, pernahé ing sisih kidul pulo Bali, kutha Tabanan iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 839.33 km² utawa --- hèktar.

                                               

Sudharso Pringgobroto

Sudharso Pringgobroto ya iku seniman lan budayawan saka Indonésia. Jenengé dikenal liwat manéka jinis karya ing antawisipun tari, sendratari, bedaya kang ditujukaké kanggo masarakat kang seneng kabudayan Jawa. Sudharso minangka salah sawijining p ...

                                               

Jakartasentrisme

Jakartasentrisme atawa Jakartasentris yaiku istilah kanggo nyebut dominasi budaya, ékonomi lan pulitik Jakarta marang wilayah liyané ing Indonésia. Jakartasentrisme dianggep minangka salah sawijining masalah jurnalisme ing Indonesia. Media massa ...

                                               

Kabupatèn Bima

Kabupatèn Bima iku kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, Woha iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: lan liya-yane. Jembar wewengkon kabupatèn iki ±--utawa hèktar.

                                               

Kabupatèn Dompu

Kabupatèn Dompu iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, kutha Dompu iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Lombok Kulon

Kabupatèn Lombok Kulon, iku kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, kutha Gerung iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ±--utawa hèktar.

                                               

Kabupatèn Lombok Tengah

Kabupatèn Lombok Tengah iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, kutha Praya iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Lombok Wétan

Kabupatèn Lombok Wétan, iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, kutha Selong iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Sumbawa

Kabupatèn Sumbawa iku kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, kutha Sumbawa Besar iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± -- utawa hèktar.

                                               

Kabupatèn Sumbawa Kulon

Kabupatèn Sumbawa Kulon, iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, kutha Taliwang iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Asam Keueung

Asam Keueung inggih punika salah satunggal masakan olahan khas Aceh. Olah-olahan punika gadhah raos ingkang kecut/asem lan ugi pedhes. Wonten ing Basa Indonesia tembung Asam Keueung punika ateges sayur asem pedhes. Masakan punika namung wonten in ...

                                               

Asida

Asida minangka salah sawijining panganan sing asale saka abad pertengahan al-Andalus, digawe saka adonan glepung gandum sing mateng, kadang ditambahake mentega utawa madu. Tekstur sing padha karo gruel, dipangan ing pirang-pirang negara Afrika Lo ...

                                               

Asinan

Asinan punika salah sawijining olahan pickled sayur-sayuran utawa woh sajian, umumé ditemokaké ing Indonesia. Asin, basa Indonesia kanggo "asin", minangka proses ngreksa bahan-bahan kasebut kanthi direndhem ing larutan banyu asin. Asinan mirip ba ...

                                               

Ayam gorèng

Ayam goreng ugi kawastanan ayam goreng saking kidul, inggih punika ayam ingkang dipungoreng sasampunipun dipuncemplungaken wonten ing campuran bumbu ingkang sampun dipundamel. Dipunwasatani ayam goreng saking kidul awit kala rumiyin ingkang sapis ...

                                               

Ayam Taliwang

Ayam Taliwang ya iku panganan khas Lombok, Nusa Tenggara Kulon kang bahan dhasaré pitik. Ciri khas saka panganan iki ya iku rasané kang pedhes. Kang mbedakake ayam taliwang saka menu ayam liyané ya iku pitik kang dianggo ya iku pitik kampung enom ...

                                               

Babi Panggang Karo

Babi Panggang Karo utawi ingkang langkung kondhang mawi istilah BPK inggih punika satunggaling dhaharan ingkang kadamel saking daging babi ingkang dipunpanggang utawi dipunbakar. Dhaharan punika kalebet satunggaling dhaharan ingkang khas saking S ...

                                               

Bakkwa

Bakkwa, uga dikenal kanthi jeneng rougan, minangka produk daging garing legi Cina sing padha karo jerky. Bakkwa digawe kanthi teknik pengawetan lan persiapan daging sing asale saka China. Cara produksi umume tetep ora owah sajrone pirang-pirang a ...

                                               

Bakso iwak

Bakso iwak minangka sajian saka China, sing misuwur ing sisih kidul China, Hong Kong, Macau lan Taiwan, uga ing bagean Asia Kidul-Wétan ing antarane komunitas Cina ing njaba negeri. Iki digawé kanthi bakso iwak lan digodhog ing duduh kaldu sup, u ...

                                               

Balado

Balado minangka salah sawijining olahan jinis bumbu panas lan pedhes sing ditemokake ing masakan Minang Sumatera Barat, Indonesia. Saus Balado digawe nganggo tumis cabai abang sing digoreng nganggo bumbu liyane kayata bawang putih, bawang, tomat ...

                                               

Balung kethèk

Balung kethèk inggih punika Araning dhedharan ingkang kadamel saking pohong ingkang sampun garing amargi dipunpepe, lajeng dipun-goreng. Lajeng wonteng ugi kang dipunparingi sambel kacampur gendhis jawi kadosdene sambel kering. Saged dipunwastani ...

                                               

Bandrék

Bandrék punika satunggaling unjukan tradhisional tiyang Sunda saking Jawa Kulon, Indonesia. Unjukan punika dipununjuk kanthi ancas kanggé damel awak punika anget. Unjukan punika padatanipun dipuncawisaken nalika kawontenan nembé adhem, kadosta na ...

                                               

Batagor

Batagor yaiku salah siji panganan khas kutha Bandung kang digawé saka tahu lan glepung trigu lan bumbu-bambu liya. Batagor yaiku cekakan saka tembung Baso Tahu Goreng. Baso Tahu Goreng utawa batagor iki digawé saka campuran aci lan daging iwak te ...

                                               

Bawang gorèng

Bawang goreng iku sawijining olahan Indonesia crispy goreng shallots bumbu, sing populer garnishing supaya sprinkled marang macem-macem ne abang lan putih saka masakan Indonesia. Pancen mirip karo bawang goreng sing asri. Yen dibandhingake karo b ...

                                               

Bergedèl

Bergedèl ya iku panganan kang kagawe saka kenthang kang digoreng uawa digodhog sadulunge diremukake banjur dicampur karo daging cincang, irisan godhong bawang lan godhong seledri banjur di campur bumbu-bumbu. Dibentuk bunder-bunder gepeng, dicelu ...

                                               

Bika ambon

Bika ambon punika satunggaling jinis kue utawi dhaharan ingkang asalipun saking Indonesia. Kue kasebat dipundamel saking bahan-bahan kados déné endhog/tigan, gula lan santen. Bika ambon punika limrahipun dipunsadé kanthi rasa pandan. Nanging same ...

                                               

Biryani

Biryani iku olahan panganan beras campuran karo sawijining asli antarane Muslim ing anak bawana India. Bisa dibandhingake karo campuran kari, mengko dicampur karo beras setengah mateng kanthi kapisah. Sajian iki misuwur banget ing saindenging baw ...

                                               

Bubur kacang ijo

Bubur kacang ijo inggih punika salah satunggaling olah-olahan Indonesia ingkang dipundamel saking kacang ijo lan dipunsukani toya, ron pandhan saha gula jawa ingkang salajengipun dipungodhog ngantos umub lan kacangipun empuk. Manawi sampun ugi sa ...

                                               

Bugis

Bugis iku panganan tradhisional Jawa Tengah. Bugis digawé saka glepung beras, santen, lan enten-enten. Panganan iki racaké kanggo nyamikan nalika ana Sedekah Bumi lan sunatan. Bugis dibungkus nganggo godhong gedhang, wujudé kaya limasan.

                                               

Buntil

Buntil iku panganan kang digawé saka parutan klapa lan dianggo lawuh. Buntil biyasa didol ing pasar utawa ditawakaké ing dalan déning para pedagang kaki lima. Buntil sabeneré ora pati béda karo bothok lan pèlas nanging dibungkus nganggo godhong t ...

                                               

Cimol

Cimol inggih punika panganan utawi jajanan ingkang dipundamel saking glepung kanji. Tembung cimol piyambak sajatosipun saking basa Sunda ingkang cekakanipun saking aci digemol. Jajanan iki bisa ditemoni ing pinggir dalan.

                                               

Cincalok

Cincalok minangka panganan Melayu sing asale saka Malaka, Malaysia, dikonsumsi dening Melayu, Peranakan lan Kristang. Iki bisa nglacak asal saka penjajahan Portugis ing Malaka. Ing Malaka, udang kasebut diarani udang geragau. Panganan iki arupa u ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →