Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 308



                                               

Upah-upah

Upah-upah ya iku adat tradisi kang ana ning masarakat Melayu lan Mandailing, Kabupatén Rokan Hulu, Provinsi Riau. Tradisi iki kegolong tradisi kan unik sebab ana ning rong kabudayan. Nanging ning artikel kien bakal dijelasi upah-upah kang ana nin ...

                                               

Valanga nigricornis

Walang kayu, Valanga nigricornis ya iku jinis walang saka kulawarga Cyrthacanthacridinae sub kulawarga Acrididae. Diwedharaké déning ahli zoologi Jerman Hermann Burmeister taun 1838 nalika nemu kéwan iki ing Singapura.

                                               

Vespa tropica

Tawon buruh Vespa tropica dawané watara 24–26 mm, déné ratune bisa nganti 30 mm. Endhasé warna abang/soklat tuwa lan wetengé warna ireng kanthi garis kuning ing ros abdomen nomer loro. Tawon iki nunggal génus karo tawon endhas kang asring tinemu ...

                                               

Wajikan

Wajikan asalé sing tembung wajik, ya iku aran panganan kang digawé sing beras ketan. Warnaé soklat tuwa lantaran nganggo gula kelapa. Diarani wajkan, amarga rupa paés umah iki kaya irisan wajik kang dhapuré belah ketupat. Ana keding kang nyebuté ...

                                               

Walang sangit

Walang sangit ; syn. Leptocorisa acuta) ya iku kéwan gegremetan kang dadi ama kang wigati tumrap wong tani, mligi ing tuwuhan pari ing Indonésia. Walang iki karan: kungkang Sunda, pianggang Sumatera, lan tenang Madura. Kéwan iki gampang dititèni ...

                                               

Warseno Slank

Ir. Warseno Hardjodarsono, M.Si. utawi langkung misuwur kanthi asma Ki Warseno Slank inggih punika salah satunggalipun seniman saking Indonesia. Namanipun misuwur lumantar pakaryanipun awujud pagelaran wayang kulit lan wayang wong. Warseno kalebe ...

                                               

Wong Afar

Wong Afar, kang uga diarani Danakil, Adali lan Odali, iku salah sawiji bebrayan kang manggon ing tlatah Tandhuk Afrika. Wong Afar manggon ing Afar of Ethiopia lan ing loring Djibouti, sanajan ana uga kang manggon ing pojok kidul nagara Eritrea. W ...

                                               

Wong Bonan

Wong Baoan iku salah sawijiné bebrayan sing manggon ing provinsi Gansu lan Qinghai provinces ing sisih kulon Cina. Wong Bonan uga salah siji suku utama ing kabupatèn swapraja Jishishan Bonan, Dongxiang lan Salar, provinsi Gansu sing dedunung ing ...

                                               

Wong Dongxiang

Wong Dongxiang ; Hanzi Sederhana: 东乡族 ; Hanzi Tradisional: 東鄉族 ; Pinyin: Dōngxiāngzú ; Xiaoerjing: دْوݣسِيْاݣذُ) salah siji saka 56 suku ing Cina kang resmi diakoni déning pamaréntah Cina. Wong Dongxiang akèh-akèhané manggon ing Préfèktur S ...

                                               

Xiaomi

Xiaomi Inc. ya iku perusahaan éléktronik swasta daké pribadi sing Républik Rakyat Cina kang kantor pusaté ning Beijing. Diadegnang yaun 2010, perusahaan iki wis gelis dadi salah siji perusahaan kang kawentar ning Tiongkok. Xiaomi uga dadi distrib ...

                                               

Wong Yugur

Wong Yugur, utawa wong Uyghur Kuning, iku salah sijiné saka 56 golongan wong kang resmi diakoni pamaréntah ing nagara Cina. Miturut sènsus taun 2000, cacahé wongé ana 13.719. Wong Yugur manggon mligi ing Kabupatèn Swapraja Sunan Yugur ing Provins ...

                                               

Dhigital

Digital asalé saka tembung Digitus, ing basa Yunani ateges driji. Yèn awaké dhéwé ngétung drijiné wong diwasa, mula gunggungé sepuluh. Pangaji sepuluh mau kapérang saka 2 radix, ya iku 1 lan 0, mula Digital wujud panggambaran saka siji kaanan wil ...

                                               

Internèt

Manut basané, internèt iku tegesé jaringan komputer kang kaubung ngliwati sawatara rerangkèn. Déné, nalika Internet iku artiné sistem komputer umum, kang kaubung ing tlatath global lan migunakaké TCP/IP dadi protokolé kanggo ijol-ijolan pakèt. re ...

                                               

Télévisi dhigital

Télévisi digital utawa DTV ya iku jinis télévisi kang nggunakaké modhulasi digital lan sistem komprési kanggo nyiaraké sinyal gambar, swara, lan data marang pesawat télévisi. Télévisi digital wujud piranti kang kanggo nyekel giyaran TV digital, p ...

                                               

Adobe Flash Player

Adobe Flash Player ya iku piranti alus kang gunané kanggo ndelok multimédhia, Rich Internet Applications, lan streaming video lan audio, ing komputer paramban wèb utawa ing piranti mobile kang njurung. Flash Player iku nglakokaké SWF file kang bi ...

                                               

Basis data

Basis data, utawa asring uga dieja basisdata, iku kumpulan informasi kang disimpen sajeroning komputer kanthi sistematik saéngga bisa dipriksa migunakaké siji program komputer kanggo olèh informasi saka basis data mau. Prangkat empuk kang dipigun ...

                                               

Bita

bita iku istilah sing biyasa kanggo ékan saka panyimpenan data ing komputer. Sak bita dumadi saka wolung bit. Aksara B dipigunakaké sajeroning cekakan byte. bit migunakaké cekakan b. kaya kB = kilobita. Cakram padhet hard disk mawa kapasitas 40GB ...

                                               

Command Prompt (Windows)

cmd.exe ya iku baris parentah panerjemah ing OS/2, Windows CE lan Windows NT kanthi basis sistem operasi. Kang wujud analog saka COMMAND.COM jronong MS-DOS lan sistem Windows 9x utawa saka Unix shell kang minggunakake sistem Unix-like. Command Pr ...

                                               

Desain piranti alus komputer

Desain piranti alus komputer utawa Software design iku sawijining prosès problem-solving lan perencanaan sing ngasilaké piranti alus komputer. Sawisé angkah lan spésifikasi dikukuhaké, perancang piranti alus banjur gawé desain utawa nyéwa peranca ...

                                               

Gigabita

Gigabita iku sawijining ékan unit informasi sing nuduhaké ukuran utawa daya panyimpenan komputer sing dicekak Gbit. 1 gigabita padha karo 10 9 bita utawa 2 20 bita. Perlu diélingaké yèn prabédan antara miliar bit lan gibibit luwih gedhé saka 7%. ...

                                               

Prosès pangembangan piranti alus komputer

Prosès pangembangan piranti alus komputer iku sawijining struktur sing dicakaké ing pangembangan prodhuk piranti alus. Prosès iki duwé sawatara modhèl lan saben modhèl migunakaké pendekatan marang manéka tugas utawa aktivitas sing kadadéan sasuwé ...

                                               

Windows Mail

Windows Mail punika klien email lan grup warta kang kalebu ing piranti lunak sistem operasi Windows Vista. Piranti lunak iki penerus saka Outlook Express. Nanging, iku iki mengko diganti karo Windows Live Mail miwiti 2007.

                                               

IPhone Girl

iPhone Girl utawa ing basa Jawa "Kenya iPhone" iku bocah wadon China sing gambaré ana ing télpun iPhone. Dhèwèké iku buruh pabrik Foxconn ing Shenzhen, RRC nalika nggawé télppun Apple iPhone 3G sing anyar. Gambar iki dadi tinemu déning sawijining ...

                                               

ITunes Store

                                               

Basa komputer

Basa komputer iku istilah alternatif lan luwih jembar cakupané tinimbang istilah basa pamrograman kang biyasa dipigunakaké. Basa pamrograman minangka péranganing basa komputer, semono uga jinis basa liyané. Contoné, HTML iku basa markah lan basa ...

                                               

Basa pamrograman

Basa pamrograman, utawa kerep uga diistilahké kanthi jeneng Basa komputer, iku tèknik komando/instruksi standar kanggo maréntah komputer. Basa pamrograman iki minangka sawijining sèt aturan sintaks lan semantik kang dianggo ndefinisi program komp ...

                                               

C (basa pamrograman)

Basa pamrograman C iku basa pamrograman komputer. Digawé taun 1972 déning Dennis Ritchie kanggo Sistem Operasi Unix ing Bell Telephone Laboratories. Sanadyan C digawé kanggo mrogram sistem lan jaringan komputer nanging basa iki uga sok dipigunaka ...

                                               

C++

C++ iku basa pemrograman komputer C++ dikembangaké ing Bell Labs ing wiwitan taun 1970-an, Basa iki diturunaké saka basa sadurungé, ya iku BCL, Wiwitané, basa mau dirancang minangka basa pemrograman sing dilakokaké sajeroning sistem Unix, sabanju ...

                                               

Windows PowerShell

Cithakan:Infobox programming language Windows PowerShell, sadurungé diwenei jeneng Microsoft Shell utawa MSH minangka nama-kodhe Monad ya iku wangun command line interface utawa CLI antarmuka baris-parintah uga basa scripting yang sedang dikemban ...

                                               

Blog

Blog cekakan saka tembung "web blog" iku wangun aplikasi web kang wujud tulisan-tulisan ing sawijining kaca web umum. Tulisan-tulisan iki kerep diamot sajeroning urutan kuwalik, sanadyan ora kabèh mangkono. Situs web kaya iki racaké bisa diaksès ...

                                               

Istilah Internet Indonesia

Tetembungan pligi inthernet Indonésia ya iku tetembungan pligi sing disesep saka basa manca amarga majuning pariundhagi inthernet. Akeh-akehing tetembungan pligi mau ya iku wiwitan saka basa Inggris Amérikah, amarga dianggep duwé tetembungan inth ...

                                               

Sniffer Paket

Sniffer Paket inggih punika apliasi) ingkang saged ningali lalulintas data dhumateng jaringan komputer. Amargi data punika ngalir mbolak-mbalik, aplikasi punika nangkep sadaya paket kaliyan kala-kala njlentrehaken isi saking RFC utawi jinis ingka ...

                                               

Waring Wéra Wanua

Waring Wéra Wanua, utawi World Wide Web, biyasa langkung misuwur dipuncekak dados WWW, inggih punika suatu ruang informasi ingkang dipundamel déning pengènal global ingkang dipunsebat Pengidentifikasi Sumber Seragam kanggé nepang supados sumber d ...

                                               

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox iku panjlajah wèb antar-platform gratis kang dikembangaké déning Yayasan Mozilla lan atusan sukarelawan. Versi 3.0 dirilis ing tanggal 17 Juni 2008. Sadurungé rilis versi 1.0-nya tanggal 9 November 2004, Firefox wis olèh atur sapa ...

                                               

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator iku piranti alus komputer kanggo gawé disain grafis utawa gambar illustrasi. Adobe Illustrator digawé déning parusahan Adobe System. Gambar kang digawé nganggo Adobe Illustrator bisa dicilkna utawa digedhèkna lan gambaré padha k ...

                                               

Steam

Steam yaiku layanan distribusi digital game video dening Valve. Iki diluncurake minangka klien piranti lunak mandiri ing September 2003 minangka cara kanggo Valve nyedhiyakake nganyari otomatis kanggo game, lan ditambahi kalebu game saka penerbit ...

                                               

Sistem operasi komputer

Ing Ilmu komputer, Sistem operasi iku piranti lunak sistem kang ngontrol lan ngatur piranti agal sarta operasi-operasi dhasar sistem, kalebu nglakokaké aplikasi. Lumrahé, sistem operasi iku piranti alus ing lapisan pisanan kang manggon ing memori ...

                                               

Ban pit

Ban pit iku sawijining ban sing dipasang ing rodha sawijining pit, pit rodha tunggal, pit rodha telu, pit rodha papat, lan jinis pit liyané. Kadhangkala ban iki uga dianggo ing kursi rodha. Ban pit iku wigati banget tumrap empuké utawa suspènsi n ...

                                               

Velg

Velg utawa pèleg iku péranganing rodha sing kelèt karo ban. Ing rodha pit, velg iku pérangan sing ana ruji-rujiné. Ing mobil, velgé racaké ora ana ruji-rujiné amarga dianggep mbebayani kajaba ing mobil-mobil lawas utawa oldtimer. Velg kapisan tin ...

                                               

AT-3 Sagger

AT-3 Sagger, utawa jeneng asliné 9K11 Malyutka iku sawijining peluru kendhali anti tank sing digawé déning Uni Soviyet. Peluru kendhali iki wujud senjata peluru kendhali pisanan sing èntheng ing Uni Soviyet lan manawa sing paling akèh diprodhuksi ...

                                               

Pasah

                                               

Tatah

Tatah ya iku sijining wujud gaman kanggone tukang kayu lan tukang ukir. Piranti iki pigunane kanggo mbentuk kayu (umpamané nalika gawé reca lan ukiran, gawé bolongan lan uga kanggo nipisake kayu.

                                               

2K12 Kub

SA-6 Gainful utawa jeneng asli 2K12 Kub iku sawijining sistem misil dharat udara Uni Soviyet tataran cendhèk lan menengah kang dirancang kanggo nglindhungi pasukan dharat saka serangan udara. SA-6 iku peluru kendhali utawa misil sing kagolong ged ...

                                               

AK-47

AK-47 iku senapan serbu sing dirancang déning Mikhail Kalashnikov, diprodhuksi déning pabrik senjata Rusia IZhMASh, lan dipigunakaké déning akèh nagara Blok Wétan ing jaman Perang Dingin. Senapan iki diadopsi lan didadèkaké senapan standar Uni So ...

                                               

Hacker & Koch G36

Heckler & Koch G36 ya iku senapan serbu kang dirancang nalika taun 1990-an déning perusahaan senjata Jerman Heckler & Koch. Senapan iki ya iku senapan utama Angkatan Bersenjata Jerman, lan varian-variané uga digunakaké déning ékan kepulisian lan ...

                                               

Dalan Daendels

Dalan Raya Pos utawa dalan Daendels, iku dalan raya sing dibangun Herman Willem Daendels. Dalan iki dawane ± 1.000 km, sepanjang pasisir sisih lor Pulo Jawa wiwit kutha Anyer ing Banten tekan kutha Panarukan ing Jawa Timur. Dijenengi dalan pos am ...

                                               

Dalan Tol Ubeng Jaba Jakarta

Dalan Tol Ubeng Jaba Jakarta utawa Jalan Tol Lingkar Luar Jakarta iku rangkéyan dalan tol kang ngubengi pérangan njaba Jakarta. Dalan tol pisanan kang dibangun lan sabanjur dadi péranganing JORR ya iku dalan tol ing Dalan T.B. Simatupang. Wektu i ...

                                               

Airbus A320

Airbus A320 inggih punika jinis golongan pesawat penumpang komersial jarak ingkang cerak ngantos nèngah ingkang dipunproduksi déning Airbus. A320 punika pesawat penumpang ingkang wiwitan kaliyan sistèm kèndali fly-by-wire digital, ing pundhi juru ...

                                               

Airbus A380

Airbus A380 iku sawijining montor mabur utawa pesawat dhèk dobel basa Inggris double-deck mawa papat mesin kang diprodhuksi déning perusahaan Éropah Airbus. A380 iku pesawat penumpang kang gedhé dhéwé sadonya. Pamaburan perdhana A380 dianakaké in ...

                                               

ATR 72

ATR 72 ya iku montor mabur penumpang régional jarak cendhak kanthi mesin twin-turboprop kang dibangun déning perusahaan montor mabur Prancis-Italia ATR. Montor mabur iki duwé kapasitas nganti 78 penumpang sajeroning konfigurasi kelas tunggal lan ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →