Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 305



                                               

Pekan Olahraga Asia 2018

Asian Games 2018, ditepungi kanthi resmi minangka Asian Games XVIII, sawijiné babaran pesta olaharaga Asia kang kaping 18. Acara kang ngrengkuh nagara-nagara ing Asia, sarta dirancang mapan ing Indonésia, wiwit 18 Agustus 2018 - 2 September 2018, ...

                                               

Piala Indonesia

Piala Indonesia ya iku kompetisi piala taunan profésional kanggo klub-klub bal-balan ing Indonesia. Originally, wiwit saka jaman bal-balan amatir ing taun 1985. Persatuan Sepak Bola Indonesia ngorganisir kompetisi Piala profésional sing profésion ...

                                               

Piala Indonesia 2010

Piala AFF 2010 minangka edisi kalima Piala Indonesia, turnamen Piala Sepakbola Nasional ing Indonesia, nglibatake klub profésional saka Liga Super Indonésia, Divisi Utama lan Divisi Pertama. Sriwijaya FC minangka juara bertahan turnamen. Pemenang ...

                                               

Wilangan Keith

Ing ngèlmu étung, Wilangan Keith utawa Wilangan Répfigit iku wilangan ing urutané kaya ngisor iki: 14, 19, 28, 47, 61, 75, 197, 742, 1104, 1537, 2208, 2580, 3684, 4788, 7385, 7647, 7909, 31331, 34285, 34348, 55604, 62662, 86935, 93993, 120284, 12 ...

                                               

Wong Lom

Wong Lom atawa suku Mapur atawa Sekak iku golongan ètnik asli kang manggon ing pulo Bangka, Provinsi Kapuloan Bangka-Belitung. Wong Lom manggon ing dhusun Air Abik, dhusun Pejam,sakiwa-tengené kali Mapur, dhusun Gunung Muda, Kecamatan Belinyu, la ...

                                               

0G

0G utawa Zero Generation iku tèknologi piranti komunikasi mobah sadurungé tilpun sélulèr kang muncul ing taun 1970-an. Piranti komunikasi iku lumrahé kapasang ana ing mobil lan trek, masiya uga ana vèrsi sing bisa digawa-gawa. Lumrahé, pérangan t ...

                                               

2G

2G utawa Second Generation iku tèknologi komunikasi kang nggunakaké mékanisme sinyal radhio dhigital, dudu mékanisme sinyal radhio analog kaya ing gènerasi kawitan. Kawit akir 1980-an, gènerasi 1G wis ingaran kuna lan pangrembakané IC njalari kom ...

                                               

3G

3G utawa Third Generation iku tèknologi komunikasi mobah kang dadi lanjutané gènerasi 2G. 3G diwanuhaké taun 2002. Layanan kang ditawaraké tèknologi 3G luwih akèh, luwih amba, tur luwih maju tinimbang tèknologi sadurungé, kamangka momotan jaringa ...

                                               

Albatros

Albatros, saka kulawarga Diomedeidae, manuk segara kang gedhé, kalebu ordho Procellariiformes. Manuk iki tinemu ing Samudra Antartika lan Samudra Pasifik iring lor. Manuk albatros tansah katon mabur ing awang-awang amarga carané mabur kang irit t ...

                                               

Bom mobil Aleppo 2017

Tanggal 15 April 2017, sawijiné bom mobil mbledhos ora adoh saka iring-iringan bis ing wewengkon al-Rashideen, sisih kuloné Aleppo, Suriah. Bis-bis iku mau ngangkud para pengungsi saka kutha-kutha kang dikuwasani déning pamaréntah ya iku al-Fuah ...

                                               

All I Can Think About Is You

All I Can Think About Is You ya iku tembang kang dianggit déning band Coldplay saka EP Kaleidoscope sésuk. Tembang iki dirilis saka EP ing 15 Juni 2017, sabanjuré tembang "Hypnotised". Tembang "All I Can Think About Is You" iki diciptakaké déning ...

                                               

Anasa tristis

Anasa tristis saka kulawarga Coreidae ya iku jinis kepik kang dadi ama tumrap tuwuhan labu lan kang sajinis. Kepik iki dadi vèktor bakteri Serratia marcescens kang njalari lelara kuning. Nalika keganggu, Anasa tristis ngasilaké ganda sengak.

                                               

Arkana Mayor

Arkana Mayor utawa trumps kuwi sawijining golongan saka rong puluh-loro kertu ing 78 lembar set kertu tarot. Kertu kuwi dadi kertu utama drub lan golongan ing permainan kertu tarot, lan dibedakaké saka papat golongan kertu setandar sing diarani a ...

                                               

Arkana Minor

Arkana Minor kuwi cacahé ana 56 saka 78 kertu tarot. Arkana minor dibagi manèh papat golongan sing jumlahé 14. Masiya akèh variasiné, lumrahé kertu iki nggunakaké jinis Italo-Spanyol: Sada lanang, cangkir, pedhang, lan cupumanik. Walikané sing ji ...

                                               

Asah péso

Asah péso ya iku tatacara gawé landheping péso utawa gaman kang landhep kanthi nggosokaké marang papan kang atos lan rata, lumrahé awujud wungkal, grenda utawa amplas. Uga lulang kanggo molès lingiring gaman.

                                               

Aspidimorpha miliaris

Aspidimorpha miliaris ya iku salah siji spésiès kumbang kang kalebu kulawarga Chrysomelidae. Jeneng génus asring salah diéja "Aspidomorpha" amarga owahan éjaan kang kurang pener nalika taun 1848.

                                               

Aspidimorpha sanctaecrucis

Aspidimorpha sanctaecrucis yaiku salah siji spésiès kumbang kang kalebu kulawarga Chrysomelidae. Asring karan kumbang mas-masan amarga suwiwiné kang gilap warna emas.

                                               

Atractomorpha crenulata

Walang Atractomorpha crenulata anggota saka génus Atractomorpha, saka kulawarga Pyrgomorphidae. Johan Christian Fabricius,ing buku Supplementum Entomologiae Systematicae taun 1793, nyathet walang iki kanthi jeneng Truxalis crenulatus, banjur mau ...

                                               

Bangsi

Bangsi, kadang-kadang disebuté wangsi, bangsing, basing, atawa tudhungan ya iku alat musik sejenis karo suling kang ukurané rada gedé. Duwé lobang nada kang akéhé papat sampé pitung lobang. Bangsi ora lazim dienggo minangka kelengkepan gamelan ja ...

                                               

Basa Aukaans

Basa Ndyuka, kang uga diarani Aukan, Okanisi, Ndyuka tongo, Aukaans, Businenge Tongo, Kréol Marun Wétan, utawa Nenge iku basa kréol Suriname kang panyaturé diarani wong Ndyuka. Panyaturé basa iki éwoné wong Marun kang digolongaké dadi enem lan ma ...

                                               

Basa Bislama

Basa Bislama iku basa kréol kang dadi salah siji basa resmi ing Vanuatu. Basa Bislama iki basa asliné warga Vanuatu kutha kang manggon ing kutha Port Vila lan Luganville, lan dadi basa kaloroné warga Vanuatu liyané. Yumi, Yumi, Yumi, minangka lag ...

                                               

Basa Cebuano

Basa Cebuano, kang asring kurang trep diarani déning panyaturé dhéwé minangka basa Bisaya, iku salah sawijiné basa Austronésia enggon-enggonan kang dipituturaké ing nagara Filipina déning kira-kira wong 20 yuta. Panyaturé akèh-akèhé saka wong Vis ...

                                               

Basa Dari

Basa Dari atawa basa Pérsi-Dari, Pérsi-Afghan, ya iku dialék basa Pèrsi kang dituturnang ning Afghanistan. Basa iki dadi salah siji sing rong basa resmi Afghanistan, séjéné ya iku Basa Pashtun. Tembung Dari iku asalé sing dar kang tegesé basa kar ...

                                               

Basa Enggano

Basa Énggano yaiku basa kang dituturaken ning pulo Énggano, kabupatén Bengkulu Lor ning wong Énggano. Pulo Énggano uga dadi kacamatan ning kabupatén iki. Basa iki minangka salah siji basa lokal ning Bengkulu bareng karo basa Muko-muko, Pekal, Lem ...

                                               

Basa Ilokano

Basa Ilokano iku basa Filipina kang cacahé panyaturé akèh dhéwé angka telu sawisé basa Tagalog lan basa Cebuano. Basa iki kalebu kulawarga basa Austronésia, lan seduluran karo basa Malayu, Indonésia, Tetun, Chamorro, Fiji, Maori, Hawaii, Samoa, T ...

                                               

Basa Kapampangan

Basa Pampanga utawa Kapampangan ya iku salah siji basané Filipina. Basa iki dicaturaké ing Provinsi Pampanga, ing bacirané Luzon Tengah, iring kidul Provinsi Tarlac lan lor-wétané Bataan, akèh-akéhé panyaturé ya iku wong Kapampanga. Basa Kapampan ...

                                               

Basa Melayu Riau

Basa Melayu Riau ya iku basa Melayu kang dituturaken ning Provinsi Riau lan Provinsi Kapuloan Riau. Basa iki uga kegolong dialék basa Melayu kang dianggep standar ning wewengkon Johor-Riau. Miturut Anwar, warna basa Melayu kien uga dienggo Indoné ...

                                               

Basa Nasal

Basa Nasal yaiku basa kang ana ning wewengkon Bengkulu Kidul, Sumatera, Indonésia. Sekien daérah kang nuturaken basa Nasal ana ning Kabupatén Kaur, Provinsi Bengkulu, uga parek bari wates Provinsi Lampung. Basa iki ana ning telung désa, yaiku Tan ...

                                               

Basa Palenquero

Basa Palenquero iku sawijiné basa kréol Spanyol kang ana ing Kolombia. Basa Palenquero iki siji-sijiné basa kréol kang asalé saka basa Spanyol ing laladan Amérika Kidul. Ing taun 1998, mung ana watara wong 3.000 kang nganggo basa Palenquero minan ...

                                               

Basa Pamona

Basa Pamona yaiku basa kang dituturaken karo sukubangsa Pamona ning Kabupatén Poso lan Tojo Una-una, Sulawési Tengah. Basa Pamona manjing kelompok basa Selebik, Malayo Polinésia. Basa iki uga karan basa Baré’é atawa Ta’a kang tegesé ora. Tembung ...

                                               

Basa Tagalog

Basa Tagalog iku salah sijiné basa Austronésia kang dadi basa ibuné seprapat kang ndunungi Filipina lan dadi basa kapindho mayoritas warga Filipina liyané. Basa bakuné diarani Filipino, kang dadi basa resmi ing Filipina bebarengan karo Inggris. B ...

                                               

Basa Tajik

Basa Tajik ya iku jinis Pèrsi modern kang dituturnang karo Wong Tajik ning Tajikistan, sapérangan Uzbèksitan kutha Bukhara lan Samarkand. Basa iki dadi basa resmi nagara Tajikistan. Basa Persia ning daérah iki digenti arané dadi Tajik ning jamané ...

                                               

Basic Instinct

Basic Instinct yaiku filem thriller detektif sing dibumboni kanthi unsur misteri, klasik, lan érotisme. Filem garapané sutradara Paul Verhoeven iki diparagakaké déning Sharon Stone, Michael Douglas, George Dzundza, lan Jeanne. Awit dibabar ing ta ...

                                               

Basquiat (filem)

Basquiat ya iku filem saka Amérikah Sarékat kang digawé taun 1996. Filem iki disutradarani Julian Schnabel, dhedhasar skénario anggitané Julian Schnabel, Lech J. Majewski, lan John Bowe, dijupuk saka lelakon nyata uripé salah sawijiné seniman pos ...

                                               

Box office bomb

Box office bomb utawi box office flop inggih punika kaanan satunggalipun film ingkang ragantipun langkung kathah katimbang palebon ingkang kakempalaken saking sagung pambabaran ing gedhong-gedhong biyoskup. Limrahipun, kasuksèsan satunggalipun pr ...

                                               

Bubuk beras

Bubuk beras kéwan kang dikenal seneng mapan ing wewijènan kang disimpen ing lumbung utawa gudhang. Bubuk beras kalebu ama kang banget ngrugèni lan angèl dikendhalèni manawa wis nyerang. Ora mung nyerang gabah/beras, nanging uga jagung, gandum, je ...

                                               

But Muchtar

But Muchtar inggih punika salah satunggalipun seniman saking Indonésia. Namanipun misuwur lumantar pakaryanipun awujud reca ingkang dipun-namèni Ikatan ingkang kadamel taun 1976, lan dipunpasang wonten sangajengipun gedhong DPR/MPR Republik Indon ...

                                               

Caluring

Caluring atawa karan cluring ya iku waditra sejenis tuwung nanging ukurané cilik nemen. Munié diasilaken nganggo cara nabuh cangkir-cangkir caluring kang ditaro ning penumpu pangkon. Caluring ditabuh nganggo piranti penabuh cilik sing logam dadi ...

                                               

Canang

Canang ya iku piranti muni-munian sejenis kempul atawa gong, nanging ukurané cilik nemen. Garing tengahé iku kira 10-15 sentimétér. Ning jaman sekien, mung kanggo cindera mata lang dianggep bentuk miniature gong ageng lan dudu bagina sing gamelan ...

                                               

Careful What You Wish For (filem)

Careful What You Wish For ya iku filem thriller saka Amérikah Sarékat kang digawé taun 2015. Filem iki disutradarani Elizabeth Allen, dhedhasar saka skénario anggitané Chris Frisina. Sing maragani filem iki antarané Nick Jonas, Isabel Lucas, Grah ...

                                               

Ceplok piring

Ceplok piring utawa cepiring ( Gardenia jasminoides) utawa ing basa Indonésia kacapiring utawa kaca Piring ya iku jinising tuwuhan saka suku kopi-kopian. Kembangé warna putih lan ngganda arum. Tuwuhan iki nduwéni jeneng binominal Gardenia jasmin ...

                                               

Chaerilus celebensis

Chaerilus celebensis dikenal uga kanthi jeneng kala jengking Asia ya iku spésiès kala jengking saka kulawarga Chaerilidae. Spésies iki kawedharaké déning Reginald Innes Pocock ing taun 1894 kanthi spésies conto kang kajupuk saka Sulawesi. Sanajan ...

                                               

Charidotella sexpunctata

Charidotella sexpunctata ya iku salah siji spésiès kumbang kang kalebu kulawarga Chrysomelidae. Asring karan kumbang mas-masan amarga suwiwiné kang gilap warna emas. Kumbang iki asli saka Amérika. Kumbang iki mangan godhong Ipomoea.

                                               

Christopher Priest

Christopher Priest ya iku salah sawijiné seniman saka Inggris. Jenengé misuwur lumantar sawenèh karya sastra awujud novèl fiksi ilmiah, antarané Fugue for a Darkening Island, Inverted World, The Affirmation, The Glamour, The Prestige lan The Sepa ...

                                               

City of Ember

City of Ember ya iku filem fiksi ilmiah saka Amérikah Sarékat kang digawé déning 20th Century Fox taun 2008 dijupuk saka novèl taun 2003 sesirah The City of Ember anggitané Jeanne DuPrau. Filem iki disutradarani Gil Kenan, dhedhasar naskah anggit ...

                                               

Coccinella septempunctata

Coccinella septempunctata ya iku kombang koksi kang duwé tutul cacah pitu ing suwiwiné. Saka tutul cacah pitu iki, kombang iki olèh jeneng umum lan uga jeneng èlmiyahé. C. septempunctata sumebar ing kukuban kang amba ing Éropah lan mapan ing pang ...

                                               

Coccinella transversalis

Coccinella transversalis ya iku spésiès kumbang koksi kang tinemu ing Asia Kidul, Asia kidul wétan nganti Australia. Jeneng kumbang iki asring klèru karo Coccinella transversoguttata kang tinemu ing Eropah lan Amérika lor. Kéwan iki wiwitan diron ...

                                               

Curing

Curing iki dadi salah siji jinis waditra Gamelan Jawa. Kadang-kadang karan coring. Bentuk waditra iki sejenis waditra saron, nanging duwé cacah wilah kang lewih akèh. Dhapuré kaya waditra gambang gangsa nanging ukurané lewih cilik. Curing iki dit ...

                                               

Dewan Kesenian Jakarta

Dewan Kesenian Jakarta inggih punika salah satunggalipun organisasi mitra ingkang nyengkuyung kagiyatan pangembangan seni-budaya wonten ing tlatah Provinsi Daerah Khusus Ibukota Jakarta ingkang dipunyasa déning masarakat seniman. Organisasi punik ...

                                               

Dewan Kesenian Semarang

Dewan Kesenian Semarang dicekak DEKASE ya iku organisasiné mitra pamaréntah Kutha Semarang kang tugasé ngayahi jejibahan saperlu nyuksèsaké pambangunan masarakat ing babagan seni-budaya. Organisasi iki ngadeg nalika taun 1999 dhedhasar Instruksi ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →