Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 303



                                               

CIESIN

CIESIN cekaan saka tembung Center for International Earth Science Information Network ya iku organisasi nirlaba ngadek taun 1989 ing Michigan Amérikah Sarékat banjur ing taun 1998 bergabung ing kampus Lamont ing Universitas Columbia dadi pusat pé ...

                                               

Komité Nasional Kaslametan Transportasi

Komite Nasional Kaslametan Transportasi utawa kacekak KNKT ya iku salah sijiné lembaga independen kang madeg adidasar kaputusan Keppres No. 105/1999. Komisi punika duwé tanggung jawab minangka nindakaké investigasi déning kacilakan transportasi a ...

                                               

Royal Society

The Royal Society of London for the Improvement of Natural Knowledge, utawa kang kondhang kanthi sesebutan Royal Society, ya iku perkumpulan kang diadegaké ing taun 1660 kanthi tujuan majokake ngèlmu kawruh. Organisasi iki duwé piyagam panyengkuy ...

                                               

Daihatsu Xenia

Daihatsu Xenia ya iku jeneng montor jinis MPV kang dirancang lan diprodhuksi bareng déning Astra Daihatsu Motor lan Toyota Astra Motor. Mobil iki dipasaraké karo 2 merek liyané ya iku Daihatsu Xenia dipasaraké déning Astra Daihatsu Motor nanging ...

                                               

Toyota Avanza

Toyota Avanza ya iku montor kang diprodhuksi ing Indonésia. Déné pabrik kang nggawé ya iku Daihatsu. Mobil iki dipasaraké kanthi merk Toyota Avanza lan Daihatsu Xenia. Montor iki dipublikasikaké nalika Gaikindo Auto Expo ing taun 2003 lan bisa di ...

                                               

Bandeng prèsto

Bandeng presto iku panganan khas Indonésia kang asalé saka laladan Semarang, Jawa Tengah. Panganan iki digawé saka iwak bandeng kang dibumboni nganggo bawang, kunir lan uyah. Iwak bandeng iki banjur dimasak kanthi alas godhong gedhang nganggo car ...

                                               

Intip

Intip iku panganan kang digawé saka sega. Asal muasalé, dhèk jaman biyèn ibu-ibu yèn masak utawa ngliwet sega nganggo kwali utawa kendhil. Yèn segané wis setengah mateng banjur dipindahaké menyang dandang, banjur dikukus. Lumrahé ing dhasar kwali ...

                                               

Jehotang

Jehotang ya iku ombenan tradhisional kas Koréa kang digawé saka bahan herba lan lumrahé disajekake ing mangsa katiga. Ombenan iki kawiwitan saka resep masakan pura Dinasti Joseon kang duwé manfaat minangka ombenan kang bisa nambani ngelak ing man ...

                                               

Misu

Misu ya iku ombenan tradhisional kas Koréa kang digawé saka glepung wiji-wijinan. Misu minangka ombenan mangsa panas kang disajekake kanggo ngilangake rasa ngelak amarga hawa panas. Saliyané iku misu uga dadi penambah ènergi lan nutrisi instan ka ...

                                               

Omija hwachae

Omija hwachae utawa Omijacha ya iku jinis ombenan sari woh kang digawé saka sari woh omija. Wong Koréa nggunakaké ombenan iki kanggo bahan usada lan ombenan. Untuk membuatnya, omija dikeringkan dan direndam dalam air kemudian disaring. Air hasil ...

                                               

Sudan (ombènan)

Sudan ya iku jinis ombenan tradhisional kas Koréa kang digawé saka banyu madu lan kethokan kue beras. Ombenan atis iki diombe nalika mangsa panas supaya rasa ngelake ilang. Sejarahe, sudan uga disuguhake nalika ritual désa Yudu ing wulan kaping 6 ...

                                               

Sungyung

Sungnyung ya iku jinis ombenan tradhisional kas Koréa kang digawé saka banyu intip sega. Ombenan iki disenengi déning rakyat Koréa. Sega kang dimasak kesuwen dadi gosong ing dhasar panci diarani nurungji utawa intip sega lan yèn ditambahi banyu l ...

                                               

Susu kedhelé

Susu kedelai ya iku ombèn-ombenan kang digawé saka kedelai awarna putih. Susu kedelai duwé komposisi kang mirib karo susu: 3.5% protéin, 2% lemak, sarta 2.9% karbohidrat. Susu kedelai duwé manfaat kang akèh. Contone ya iku kanggo nambani lelara d ...

                                               

Tèh ijo

Tèh ijo iku jeneng tèh kang digawé saka godhong tuwuhan tèh kang dipethik lan ngalami prosès pemanasan kanggo nyegah oksidasi, utawa bisa uga ateges ombènan kang diasilaké saka nge cor godhong tèh mau ing banyu umub. Tèh ijo wujud ombènan kawenta ...

                                               

Gramedia Pustaka Utama

Gramedia Pustaka Utama iku anak parusahan saka Golongan Kompas Gramedia sing makarya ing babagan panerbitan buku lan mbabar buku wiwit taun 1974. Buku fiksi pisanan sing kababar pangecapan iki yaiku novèl Karmila, karya Marga T, sing disusul karo ...

                                               

Pratt & Whitney Canada

Pratt & Whitney Canada iku prodhusèn mesin pesawat Kanada. Markas PWC dumunung ing Longueuil, Quebec, ing sajabaning kutha Montreal. Parusahan iki wujud sawijining divisi saka parusahan Amerika Pratt & Whitney, parusahan iki uga wujud unit usaha ...

                                               

Universitas Oxford

Universitas Oxford iku perguruan tinggi utawa pawiyatan luhur tuwa dhéwé abasa Inggris sing dunungé ing kutha Oxford, Inggris. Sajarah universitas iki bisa ditlusuri paling ora wiwit pungkasan abad angka 11, sanadyan tanggal persis madegé tetep o ...

                                               

Universitas Pancasakti

Universitas Pancasakti Tegal ya iku sawijining perguruan tinggi swasta ing Jawa Tengah kang ana ing Kutha Tegal. Diadhekake ing tanggal 1 Maret 1980. Awale jenenge Universitas Pancasila Tegal kanthi harapan dadi Benteng Pancasila ing wewengkon Pa ...

                                               

Universitas Uppsala

Universitas Uppsala iku sawijining universitas ing Uppsala, Swèdhen, 64 kilomèter sisih lor-kuloné kutha Stockholm. Universitas iki diadegaké taun 1477 lan minangka universitas tuwa dhéwé ing Skandinavia. Universitas iki wis maabad-abad dadi papa ...

                                               

Gelas

Gelas ya iku piranti kanggo ngombé. Wujudé wangun tabung lan digawé saka bahan kaca, plastik lan aluminium.Wangun gelas miturut parkembangan jaman wujudé dirancang miturut kabutuhan lan duwé corak lan motif kang aneka warna. Ukuran gelas uga warn ...

                                               

Kurikulum dhelikan

Kurikulum dhelikan inggih punika salah satunggaling wujud asiling sampungan saking kurikulum operasional pendhidhikan wonten ing latar sekolah utawi njawi sekolah, mliginipun minangka asiling bab ingkang sampun dipunsianoni nanging boten kanthi l ...

                                               

Racana Wijaya

Racana Wijaya sakměnika nama UKM Pramuka wontening Universitas Negeri Semarang. Gerakan Pramuka ingkang Karesmekaken tanggal 14 Agustus 1961 kasinambungan saking Gerakan Kepanduan Nasional Indonesia ingkang gadhah tujuan nuwuh lan ngrembakkaaken ...

                                               

Prajanjian Padagangan Gegaman

Prajanjian Padagangan Gegaman iku prajanjian internasional sing ngatur babagan padagangan gegaman internasional. Prajanjian iki disahaké déning Majelis Umum Perserikatan Bangsa-Bangsa nalika tanggal 2 April 2013 ing New York, Amérikah Sarékat. AT ...

                                               

AVG Anti-Virus 2011

AVG Anti-Virus 2011 ya iku piranti alus prodhuksi AVG Technologies, s.r.o sing dikompliti kanthi fitur pandhetèksian rootkit ing pustaka data sistem lan pangamanan karo panyolongan idhèntitas. Program iki resmi dirilis ing awal Oktober 2010 kanth ...

                                               

AVG AntiVirus

AVG AntiVirus, AVG Anti-Virus ya iku program antivirus sing digawé déning AVG Technologies. Sadurungé jenengé AVG Technologies, perusahaan iki jenengé Grisoft. Révisi AVG Anti-Virus wektu iki ya iku vèrsi 9.0.xxx lan wiwit vèrsi ke-10, program ik ...

                                               

Drupal

Drupal ya iku salah sawijining perangkat alus komputer sing gunané kanggo gawé situs-situs dinamis sing bisa nyediakaké lan ngatur konten-konten utawa sing kondhang karo CMS.

                                               

GThumb

gThumb punika aplikasi picture viewer ingkang badhé nampilakèn thumbnail saking gambar-gambar ing salebeting direktori. Pengguna saged gadhah kanggé ningali gambar mau kaliyan sangat dètail. Bahkan, data non visual saking gambar ugi saghèd ningal ...

                                               

Portable Document Format

PDF iku format fail sing digawé déning Adobe System ing taun 1993 kanggo kaperluan ijol-ijolan dhokumèn digital. Format PDF dipigunakaké kanggo mkili dhokumèn rong dhimènsi sing nyakup tèks, aksara, citra lan grafik vektor rong dhimènsi. Sajeroni ...

                                               

UNetbootin

UNetbootin inggih punika prangkat kanggé ndamèl sistem Live USB. Perangkat ingkang cross-platform punika saged ndamèl pinten-pinten macèm prangkat sistem utawi meng-install pinten-pinten distro Linux utawi sistem operasi sanès meski tanpa CD.

                                               

Windows 1.0

Windows 1.0 iku sistem operasi versi kasiji ing donya sistim operasi berbasis Graphical User Interface, digawé karo Microsoft Corporation. Versi iki sajatiné diluncuraké tanggal 10 November 1983, nanging boten pernah wetu ing pasar publik sadurun ...

                                               

Windows 7

Windows 7 wujud vèrsi sabanjuré Microsoft Windows sing nggantèkaké Windows Vista. Microsoft mbiwara yèn pangembangan Windows 7 bakal lumaku sajeroning telung taun. Vèrsi klien saka Windows 7 bakal dirilis sajeroning vèrsi 32-bit lan 64-bit sanaja ...

                                               

Geminte

Geminte punika wangun tetembungan sajeroning basa Walanda ugi dipundadosaken wangun jeneng pambagian administratif. tembung geminte wujud tembung ing babagan ngèlmu tata nagara. Sajeroning basa Indonésia tembung punika kirang langkung saged dipun ...

                                               

Mahamantri

Mahamantri yaiku ketua mantri utawa sawenèh wong kang ngepalani siji kabinèt ing sawiji nagara ing sistem parlemèntèr. Lumrahé dijabat déning pulitikus, sanadyan ing sawatara nagara, mahamantri dijabat déning militèr. Ing sawatara sistem, mahaman ...

                                               

Palinggih

Ing jagat pulitik, palinggih, iku wong kang pinuju manggoni siji kalungguhan pulitik. Panganggoné tembung iki sok gegayutan karo pilihan umum kang caloné iku ana kang lagi kadhapuk ing kalungguhan pulitik. Tuladhané, ing Pilihan Umum Présidhèn In ...

                                               

Partai Persatuan Demokrasi Kebangsaan

Parté Persatuan Dhémokrasi Kebangsaan iku parté pulitik Indonésia sing diadegaké tanggal 23 Juli 2002 déning Ryaas Rasyid lan Andi Mallarangeng.

                                               

Partai Sosialis Indonesia

Cithakan:Infobox parté pulitik Indonésia Parté Sosialis Indonésia, kacekak PSI, ya iku parté pulitik kang tau ana ing Indonésia. Parté iki berhaluan kiri lan nganut ideologi sosialisme.

                                               

Parté Aceh Aman Sejahtera

Parté Acèh Aman Seujahtra iku parté pulitik ing Indonésia. Parté iki mèlu sajeroning Pilihan umum Legislatif Indonésia 2009 lan pamilihan anggota parlemen laladan Provinsi Nanggroe Acèh Darussalam. Parté iki awujud parté lokal sing duwé basis Isl ...

                                               

Parté Aceh Aman Seujahtra

Parté Acèh Aman Seujahtra iku parté pulitik ing Indonésia. Parté iki mèlu sajeroning Pilihan umum Legislatif Indonésia 2009 lan pamilihan anggota parlemen laladan Provinsi Nanggroe Acèh Darussalam. Parté iki awujud parté lokal kanthi basis Islam. ...

                                               

Parté Kasih Demokrasi Indonesia

Parté Kasih Dhémokrasi Indonésia iku parté pulitik ing Indonésia. Sajeroning Pilihan umum Legislatif Indonésia 2009, parté iki duwé nomer urut 32. Surat Kaputusan Mantri Hukum lan HAM RI Nomor: M-06.UM.06.08 Tahun 2007, tanggal 17 April 2007, bab ...

                                               

Parté Nasional Demokrat

Parté Nasional Dèmokrat kang biyasa diarani Parté NasDem iku Parté Pulitik ing Indonésia. Parté nasdem punika diresmikaké ing Hotèl Mercure Ancol, Jakarta Utara tanggal 26 juli 2011. Parté punika dijurung kaliyan Surya Paloh kang ngadekake Organi ...

                                               

Parté Persatuan Daerah

Parté Persatuan Laladan dicekak iku parté pulitik ing Indonésia sing lair lan dibidani déning sapérangan tokoh pulitik saka Fraksi Utusan Laladan MPR RI masa bhakti 1999-2004. Para tokoh mau sepakat kanggo berjuang nerusaké gegayuhan FUD kanthi y ...

                                               

Parté Persatuan Nahdlatul Ummah Indonesia

Cithakan:Kotak info parté pulitik Parté Persatuan Nahdlatul Ummah Indonésia, sadurungé duwé jeneng Parté Nahdlatul Ummat, iku parté pulitik ing Indonésia. Sajeroning Pemilu 1999, Parté Nahdlatul Ummat éntuk nomer urut 25. Nalika Pemilu 2004, Part ...

                                               

Parté Suara Independen Rakyat Aceh

Parté Suara Independen Rakyat Aceh iku parté pulitik ing Indonésia. Parté iki mèlu sajeroning Pilihan umum Legislatif Indonésia 2009 lan pamilihan anggota parlemen laladan Provinsi Nanggroe Acèh Darussalam.

                                               

Jipsin

Jipsin ya iku jinis sandhal tradhisional Koréa kang digawé saka dami. Tembung jipsin uga kanggo ngarani sandhal tradhisional kang digawé saka kain lan rami. Jipsin iku sandhal sing kalebu ing jinis yi utawa jinis sandhal kang cendhak. Jenengé san ...

                                               

Pupuh

Pupuh ya iku bentuk puisi tradhisional Jawa kang cacah wanda lan rimané tartamtu ing saben lariké. Ana 17 jinis pupuh, lan saben pupuhé duwèni sipat mirunggan lan kanggo tema carita kang béda-béda.

                                               

Saman (novel)

Saman ya iku novèl sepisanan karya Ayu Utami kang diterbitake déning Kepustakaan Populer Gramedia ing wulan April 1998. Novèl iki nyritakake sawijining mantan pastur Saman lan patang kanca wadone wiwit kelas nem SD nganti diwasa, ya iku Yasmin Mo ...

                                               

Shan Hai Jing

Shan Hai Jing ya iku catatan ngenani alam, géografi, fiksi, mitologi, ritual lan usada Tiongkok kuna sadurungé Dinasti Qin. Kira-kira pérangan géografi buku iki dirampungake ing wiwitan utawa pungkasan Zaman Negara-nagara Berperang. Déné pérangan ...

                                               

SMA Negeri 1 Genteng

SMA Negeri 1 Genteng ya iku SMA nagari kang dumunung ing Jalan Kalisetail Genteng, Banyuwangi, Jawa Wétan. Saikine, SMA Negeri 1 Genteng duwé status Sekolah Standar Nasional.

                                               

SMP Negeri 1 Denpasar

SMP Negeri 1 Denpasar, minangka salah sijiné Sekolah Menengah Pertama Negeri kang ana ing Provinsi Bali, Indonesia. Padha karo SMP racaké ing Indonesia mangsa pendidikan sekolah ing SMPN 1 Denpasar ditempuh telung taun wulangan, wiwit saka Kelas ...

                                               

Gerbong

Gerbong iku kendharaan mawa rodha kang wujud péranganing siji rangkéyan sepur kang dudu wujud lokomotif. Gerbong kanthi garis gedhé dibédakaké dadi rong jinis ya iku gerbong penumpang lan gerbong barang.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →